Incident Trulli en Sutil toch bestraft

Jarno Trulli en Adrian Sutil geven elkaar de schuld van de crash in de eerste ronde tijdens de Grand Prix van Brazilië. Beiden werden geëlimineerd, samen met Fernando Alonso.

Het leek alsof Trulli zelf in de muur reed, maar in een interview op televisie tijdens de race zei de Italiaan dat Sutil aan de binnenkant zat, en hijzelf aan de buitenkant. En toen hij naar binnen wilde komen, zat daar de Force India in de weg, waardoor de Toyota in de muur belandde. Trulli gaat in ieder geval naar de wedstrijdleiding om er wat van te zeggen.

De boze Italiaan zei achteraf: "Sutil zat aan de binnenkant en ik aan de buitenkant. Ik haalde hem in, want ik kwam veel sneller uit bocht 4. Hij bleef me echter naar de buitenkant pushen tot ik op het gras zat. Ik verloor de controle over de auto en raakte de muur. Het was een doelbewuste en gevaarlijke actie. Dat vind ik, en dat vindt ook Alonso."

Ook Sutil had iets te zeggen over het ongeluk, de Duitser zei dat hij de controle over zijn wagen verloor en dat hij de reactie van Trulli niet begrijpt. En ook keurde hij het gedrag van Trulli op de baan af. "Ik werd van achteren geraakt en verloor de controle over de auto. Ik had niet door wat er precies gebeurde, omdat ik gewoon op de racelijn bleef. Ik deed niets verkeerd, maar Trulli wilde het buitenom proberen en crashte tegen mij aan. Dat betekende het einde van de race. Zijn actie was gevaarlijk. Ik weet niet wat zijn probleem was."

"We zullen ons nu bij de wedstrijdleiding moeten melden en daar zal ik een goed gesprek met hem voeren. De manier waarop hij zich op het circuit gedroeg was van een erg laag niveau", vertelde een beheerste Sutil.

Update @ 22:31
De Braziliaanse stewards hebben besloten geen straffen uit te delen aan Jarno Trulli of Adrian Sutil. Het incident, waar Trulli in eerste instantie zeer boos om was, wordt gezien als een race-incident. Beide coureurs vielen uit bij het incident.

Update @ 23:33
Jarno Trulli is toch bestraft door de wedstrijdleiding, al blijft de crash zelf een race-ongeluk. De Italiaan kreeg een reprimande en 10.000 dollar boete nadat het incident door alle partijen was besproken. De boze reactie van Trulli buiten de baan naar Sutil toe, was een reden voor de stewards voor de boete. De Toyota-rijder was gesommeerd om direct de baan te verlaten, maar in plaats daarvan ging Trulli verhaal halen bij Sutil. De agressie en het feit dat orders genegeerd werden, waren reden voor de straf.