Button dolgelukkig

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Vanmiddag is Jenson Button voor de eerste maal in zijn loopbaan wereldkampioen geworden. Met een vijfde plaats in Brazilië kroonde de Brit zichzelf tot opvolger van Lewis Hamilton.

"Dit is echt fantastisch, vooral na die laatste paar races. Dit maakt het allemaal weer goed. Het was een geweldige race en ik ben nu wereldkampioen! Ik ben 22 jaar geleden begonnen met racen en had nooit gedacht dat ik wereldkampioen zou worden. Maar vandaag is het me gelukt," sprak Button net na de race.

In de beginfase van de race ging Button als een warm mes door de boter langs een aantal coureurs maar eenmaal in de punten reed hij relaxt rond: "Ik moest de wagens die later dan mij zouden stoppen, voorbij zien te komen. Ik kon de race vandaag niet winnen, maar we hebben wel gedaan wat we moesten doen. Dit is een geweldig resultaat voor het team en we gaan een paar mooie dagen tegemoet. Afgelopen winter hadden we het nog enorm zwaar, maar we hebben het dit seizoen geweldig gedaan en ik wil het hele team daar enorm voor bedanken."