Film: Kill Bill vol 2

In Volume 2 kom je wat meer te weten over de schietpartij in het trouwkapelletje, over de connectie tussen ‘de bruid’ (die in deze film ineens een naam heeft) en Bill. De andere leden van het team worden geïntroduceerd, en zij blijken van haar komst af te weten.
Het afslachten van de leden van het team, op haar weg naar Bill, is daarom niet zo makkelijk als het in deel 1 leek te zijn gegaan. De bruid krijgt nog wat tegenwerking, en de manier waarop daarmee wordt omgegaan wordt geheel á la Tarantino op diverse manieren weergegeven.
Wat echter opvalt, is dat de fonteinen van bloed, bij het afhakken van lichaamsdelen, niet meer voorkomen. Sterker nog, zelfs het afhakken van lichaamsdelen is niet meer zo sterk vertegenwoordigd als in deel 1. In Volume 2 zijn de vuurwapens wat meer vertegenwoordigd, of gewoon de blote handen. De gevechten in deze film zijn daarom niet 1-op-1 te vegelijken met de voorganger, en da’s maar goed ook. Herhaling van zetten zou zonde zijn, en gelukkig heeft Tarantino dat ook ingezien.

Volume 2 kent een aantal momenten waarop je blij bent dat je niet hetzelfde doormaakt als Uma Thurman. De actie is geweldig, soms schrikwekkend goed. De spanning is aanwezig en wordt nergens over-the-top vervelend, waardoor deze blijft boeien.
Moet je Kill Bill 2 gaan zien? Zeker wel. Had ik al verteld dat er zelfs prachtige sentimentele momenten in de film zitten? Die komen mooi van pas voor als je per ongeluk je vriendin hebt meegenomen, maar vergeet vooral niet om er zelf ook naar te kijken. En blijf ook even zitten voor de drie (!) aftitelingen. Die doen je beseffen dat Kill Bill vooral een film is, en niet zomaar een ‘verfilmd verhaal’.


DetailsVerenigde Staten, 135 minuten
GenreAction, Thriller, Drama
RegieQuentin Tarantino
CastUma Thurman, Michael Madsen, David Carradine, Daryl Hannah, Samuel L. Jackson
HomepageKill Bill