Film Review: Showtime


Conclusie:
Showtime wordt geen kaskraker en Showtime wordt ook zeker geen flop. Showtime is een film voor mensen die van goed acteerwerk houden, en voor de mensen die wel houden van een dosis droge humor en actie. De film duurt niet al te lang en door de snelle verhaallijn blijf je kijken; iedere scène bevat namelijk wel iets bijzonders.

Goed acteerwerk komt vooral van de kant van Eddie Murphy. Zijn lichaamstaal, zijn uitdrukkingen en zijn 'look' bepalen vooral de humor van de film. Robert De Niro blijft een acteur met verschillende specialiteiten: humor en aktie, niets lijkt voor hem te moeilijk.

Ook leuk is William Shatner die weer een klein rolletje meepakt en het acteren nog steeds niet verleerd is.

De aktie scènes zijn goed opgezet en voor een komedie toch redelijk heftig. Explosies, vuurgevechten en achtervolgingen: het is allemaal te vinden in Showtime.

Recensies:
Volkskrant: Showtime bevat alle ingrediënten van een slimme satire, maar na een veelbelovend begin blijkt al gauw dat de film even sleets is als de gewraakte tv-show, met een volslagen voorspelbare plot en veel te weinig goede grappen.
Telegraaf: Maar hoe voorspelbaar ook, de bundeling van de twee kopstukken levert in 'Showtime' een vermakelijke film op....De beide hoofdrolspelers en een aantal pakkende actiescènes houden het niettemin amusant.
NU.nl: Showtime is te lui in elkaar gedraaid om een goede komedie te zijn. Het lijkt wel een tv-komedie, daar denkt men ook al snel origineel te zijn. De beste straf voor Showtime zou zijn als u wachtte tot hij op video was, of nog beter: gewoon op televisie.

Score: 7,5

In de bioscoop: 11 April 2002


Details: USA, 92 minuten
Genre:Aktie/Komedie
Regie:Tom Dey
Scenario:Jorge Saralegui en Jane Rosenthal
Met oa: Eddie Murphy, Robert De Niro, Rene Russo, Frankie Faison, William Shatner