FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 14 maart 2012

Ook Amsterdam wil kinderpardon

Ook een meerderheid in de Amsterdamse gemeenteraad schaart zich achter een kinderpardon. De raad wil dat minderjarige vreemdelingen die al jaren in Nederland wonen en hier zijn geworteld mogen blijven. Een motie hierover van GroenLinks en PvdA, mede-ondertekend door het CDA, is woensdagavond door een meerderheid van de raad aangenomen. Dat liet fractievoorzitter Marieke Doorninck (GroenLinks) weten.

Grote gemeenten als Amsterdam worden relatief vaak geconfronteerd met kinderen die in de hoofdstad zijn geworteld, maar die volgens de huidige wetgeving uitzetting boven het hoofd hangt. Een raadsmeerderheid vindt dat de gemeente er bij minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) en de Tweede Kamer op moet aandringen dat deze kinderen permanent in Nederland kunnen blijven.

Het landelijke GroenLinks nam het initiatief voor een petitie voor het kinderpardon. Die actie is bedoeld als ondersteuning van een initiatiefwet die wil dat minderjarige vreemdelingen die langer dan 8 jaar in Nederland wonen een verblijfsvergunning krijgen. GroenLinks liet begin deze maand weten dat 105 gemeenteraden zich achter het zogenoemde kinderpardon hebben geschaard.

GroenLinks en PvdA vinden dat de hoofdstad niet achter kan blijven. "Amsterdam, van oudsher een veilige haven voor vluchtelingen, kan niet achterblijven."

Nederland sluit ambassade Syrië

De Nederlandse ambassade in Syrië gaat binnen enkele dagen dicht. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) woensdag bekendgemaakt, nadat hij leden van de Syrische oppositie op het ministerie had ontvangen.

De ambassade in Damascus sluit om veiligheidsredenen, maar Buitenlandse Zaken wil er vooral een politiek signaal mee afgeven. "De sluiting onderstreept onze afschuw over het gruwelijke geweld van het Syrische regime", zegt Rosenthal. De contacten met en de steun aan de oppositie wordt op een andere wijze voortgezet.

Wanneer de ambassade exact de deuren sluit, is nog onbekend. Bij de ambassade werken veel lokale medewerkers. In Syrië verblijven momenteel 190 Nederlanders. Hoe contact met hen wordt onderhouden, wordt nog uitgezocht.

Met de leden van de Syrische oppositie die Rosenthal woensdag ontving, besprak de minister de zorgelijke situatie in Syrië. Hij gaf aan bewondering te hebben voor 'de volharding' van de oppositiegroepen 'onder de zware omstandigheden', aldus zijn ministerie. Volgens de minister is het wel van groot belang dat de oppositie zich verenigt, want ' hoe eensgezinder, hoe sterker de vuist die je kunt maken'.

Nederland blijft de oppositie steunen met geld en praktische zaken als technische hulp voor toegang tot internet. Nederland heeft vooralsnog een miljoen euro overgemaakt aan het Wereldvoedselprogramma. De minister wil de sancties tegen Syrië verder aanscherpen. Onlangs stelde Rosenthal voor het overlopen van ambtenaren, militairen en zakenlieden aan te moedigen.

Woensdag meldde het Italiaanse ministerie van buitenlandse zaken al de ambassade in Syrië te hebben gesloten. Het Italiaanse ministerie zei 'het onacceptabele geweld door het Syrische regime tegen zijn eigen burgers in de allersterkste bewoordingen te veroordelen'.

Groot-Brittannië, Canada, Frankrijk, Spanje en de Verenigde Staten sloten eerder al hun ambassades uit protest tegen het aanhoudende geweld.

Man valt meisjes lastig met onzedelijke taal

Twee meisjes zijn dinsdagmiddag in Krimpen aan den IJssel lastiggevallen door een man, die onzedelijke taal uitkraamde. Dat meldt de politie woensdag. De meisjes begonnen te gillen en zijn naar huis gerend. Hun ouders belden de politie.

De meisjes speelden aan de Ratelaar toen de man ze aansprak. De man was even daarvoor uit een auto gestapt.

Bij een onderzoek in de omgeving werd de man niet gevonden. De politie is een uitgebreid onderzoek begonnen.

Sarkozy: moslims hebben plek in Frankrijk

Franse moslims hebben het recht hun geloof in Frankrijk te belijden. Dat heeft de Franse president Nicolas Sarkozy woensdag gezegd. Hij zei ook te hopen dat zijn uitspraken over halal vlees eerder deze maand niet kwetsend is geweest.

Sarkozy sprak woensdag in de Grote Moskee van Parijs waar hij een gedenksteen onthulde ter nagedachtenis aan de moslimmilitairen die tijdens de Eerste Wereldoorlog voor Frankrijk stierven.

Marine le Pen van het extreemrechtse Front National uitte onlangs kritiek op wat zij de overspoeling van Parijs van halal vlees noemde. Sarkozy volgde toen door te zeggen dat hij wil dat vlees een keurmerk krijgt zodat consumenten weten wat ze eten. Hij zei dat het serveren van halal voedsel in scholen en het scheiden van mannen en vrouwen in zwembaden indruist tegen het Franse principe van secularisme. Zulke zaken 'moeten niet worden gezien als religieuze kwesties, maar als kwesties van beschaving', aldus Sarkozy begin maart.

Volgens peilingen staat Sarkozy op de tweede plaats achter de socialistische kandidaat François Hollande. In de aanloop naar de verkiezingen van 22 april en 6 mei probeert hij met extreemrechtse thema's stemmen te winnen en kiezers bij Le Pen weg te halen.


Sarkozy: moslims hebben plek in Frankrijk (Foto: Novum)

Lindsay Lohan en advocaat maken zich geen zorgen

Lindsay Lohan en haar advocaat maken zich niet druk om de beschuldiging dat de actrice is doorgereden na het veroorzaken van een aanrijding. Ze zou woensdag met haar Porsche een man tegen zijn knie hebben geraakt en er vandoor zijn gegaan.

"Geen enkel moment is er sprake van geweest dat haar auto iemand of iets heeft geraakt", laat Lohans raadsman Steve Honig weten. "We rekenen erop dat deze kwestie in de komende dagen ten einde komt."

Lohan zit nog in haar proeftijd wegens juwelendiefstal. Als de man aangifte besluit te doen tegen de actrice, kan ze dieper in de problemen komen. Volgens entertainmentwebsite TMZ is hij dat wel van plan.

[CL] Uitslag Chelsea - SSC Napoli

Chelsea heeft de kwartfinales van de Champions League bereikt. In een spectaculair duel wonnen The Blues na verlenging met 4-1 van Napoli. De heenwedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning voor de Napolitanen en zodoende bekert Chelsea verder. Branislav Ivanovic wist in de eerste helft van de verlenging de bevrijdende treffer namens de Londense ploeg te maken.

Net als het heenduel was ook dit treffen tussen Chelsea en Napoli een lust voor het oog. Het regende kansen over en weer. Chelsea wist dit uit te buiten in een voorsprong. Didier Drogba kwam goed voor zijn man en kopte schitterend binnen. Kort na rust wist ook John Terry met een prachtige kopbal te scoren en zette zijn ploeg daarmee op 2-0.

Toch kwam Napoli snel weer terug in de wedstrijd. Na slecht uitverdedigen van Chelsea pikte Gokhan Inler de bal op de zestien op. De middenvelder treuzelde niet en schoot de bal mooi in de linkerhoek. Na ruim een uur spelen werd Fernando Torres binnen de lijnen gebracht en dit resulteerde een aantal keren in chaotische momenten in de Napolitaanse verdediging.

Een kwartier voor tijd kopte Drogba de bal tegen de arm van Andrea Dossena en scheidsrechter Felix Brych legde de bal op de stip. Frank Lampard schoot de bal vervolgens snoeihard achter Napoli-doelman Morgan de Sanctis. In de slotfase golfde het duel op en neer, maar doelpunten bleven uit. Een verlenging moest de beslissing brengen en daarin sloeg Chelsea opnieuw toe. Branislav Ivanovic scoorde na prachtig voorbereidend werk van vooral Ramires. Napoli probeerde nog terug te komen in de wedstrijd, maar Chelsea bleef in het restant van de verlenging redelijk eenvoudig overeind.

Karakteristieken:

Chelsea

4 - 1 (n.v.)
(1-3)

SSC Napoli

 28' Drogba
47' Terry
75' Lampard (pen.)
105' Ivanovic
   55' Inler
 
 Gele kaart: Lampard, A. Cole (Chelsea), Cannavaro, Dossena, Inler, Campagnaro (SSC Napoli)
 
Stadion: Stamford Bridge, Londen
Toeschouwers: 37.000
Arbiter: Felix Brych (Dui)
 
Opstelling:   Opstelling:
Cech
Ivanovic
Luiz
Terry (Bosingwa/98)
A. Cole
Sturridge (Torres/63)
Essien
Mata (Malouda/95)
Lampard
Ramires
Drogba
  De Sanctis
Campagnaro
Cannavaro
Aronica (Vargas/110)
Maggio (Dossena/37)
Inler
Gargano
Zuniga
Hamsik (Pandev/106)
Cavani
Lavezzi

Eurocommissaris: hervormingen Portugal overtuigend

Het vorig jaar met een noodlening geholpen Portugal is goed op weg en heeft niet met dezelfde dreigingen als Griekenland te maken. Dat heeft Eurocommissaris voor economische en monetaire aangelegenheden Ollie Rehn woensdag gezegd.

Portugal had vorig jaar in navolging van Griekenland en Ierland een noodlening nodig. De lening voor Portugal van 78 miljard euro redde het land van faillissement. Rehn zei woensdag dat de Portugese bezuinigingen en economische hervormingen 'overtuigend' zijn.

Fitch waarschuwt Groot-Brittannië

Kredietbeoordelaar Fitch heeft woensdag de vooruitzichten voor Britse economie verlaagd van 'stabiel' naar 'negatief'. Het land houdt wel zijn AAA-status.

De verlaging is volgens Fitch ingegeven door de "zeer beperkte begrotingsruimte om nieuwe negatieve economische klappen op te vangen".

Volgens de kredietbeoordelaar is de kans net iets groter dan 50 procent dat het land de komende twee jaar zijn AAA-status verliest, gezien de aanhoudende financiële spanningen in de eurozone. Hierdoor kunnen de overheidsfinanciën in de problemen komen.

Verdachte militair VS weg uit Afghanistan

De Amerikaanse militair die zondag in het zuiden van Afghanistan zestien mensen doodschoot heeft woensdag Afghanistan verlaten. Dat heeft het Pentagon bevestigd. Volgens de Amerikaanse minister van defensie Leon Panetta kan de militair de doodstraf krijgen.

De militair is overgebracht naar een detentiecentrum in een ander land, maar het is niet bekend waar. "We hebben niet de juist detentiefaciliteiten in Afghanistan", zei Pentagon-woordvoerder kapitein John Kirby.

Kirby zei dat de overplaatsing niet automatisch betekent dat het proces tegen de militair buiten Afghanistan zal worden gehouden. Afghaanse parlementariërs eisten de afgelopen week dat de man in Afghanistan wordt berecht. De militair is nog niet in staat van beschuldiging gesteld.

Een Afghaanse bron zei woensdag dat op beelden van een bewakingscamera bij de Amerikaanse basis in Kandahar is te zien hoe de militair naar de poort loopt, zijn wapen neerlegt en zijn armen in de lucht steekt om zich over te geven. De Amerikanen hebben de beelden aan de Afghanen getoond om te bewijzen dat de militair alleen handelde. De beelden zijn afkomstig van een zeppelin die het gebied rondom de Amerikaanse basis filmt.

Een lid van de Afghaanse delegatie die onderzoek doet naar het bloedbad zei woensdag dat hij en zijn collega's hebben geconcludeerd dat er meer dan een militair was betrokken bij de schietpartij. Ook twee nabestaanden zeiden dat ten minste twee soldaten betrokken waren bij het bloedbad. Andere Afghaanse burgers zeiden later meer dan vijftien militairen op de plek des onheils te hebben gezien.

Het is echter onduidelijk of deze militairen deel uitmaakten van een groep die juist op zoek was naar de militair. De conclusies van het Afghaanse onderzoek worden naar verwachting later woensdag gepresenteerd.

Ahmad Shah Khan, een inwoner van een dorp in de buurt van de dorpen waar de schietpartij plaatshad, zei dat een NAVO-militair enkele dagen voor het bloedbad bedreigingen had geuit nadat een voertuig van de NAVO door een bermbom was getroffen. Geen van de inzittenden raakte daarbij gewond. Volgens Khan zei een NAVO-militair via diens tolk dat zelfs de kinderen van de dorpsbewoners zouden boeten voor de bermbom.

Volgens de Afghaanse bron zijn er nog twee of drie uur videobeelden van de bewakingscamera die ten tijde van de aanval zijn opgenomen. Het Amerikaanse leger heeft echter alleen de beelden van de overgave van de militairen gedeeld, aldus de bron. De delegatie heeft de VS gevraagd de rest van de beelden te overhandigen.

Aardappelkoppen met peentjeshaar

Schoolbank.nl, waarom waarschuwt de Kijkwijzer daar niet tegen? Om klassenfoto's uit je jeugd te bekijken moeten je als lid van een iets oudere generatie een sterk gestel hebben. Zo kreeg ik er eentje onder ogen van mijn lagere school. Ik schrok me een rolberoerte! Wat waren wij lelijk vroeger, niet te geloven! Een deerniswekkende parade van aardappelkoppen met peentjeshaar grijnst me tegemoet. Zo uit de klei getrokken en in de klas gedumpt.

Rellen illegale mijnwerkers Peru

Meer dan tienduizend illegale goudmijnwerkers zijn woensdag in Peru slaags geraakt met de politie. Ten minste 12.500 kompels probeerden woensdag openbare gebouwen, markten en de luchthaven in de regionale hoofdstad Puerto Maldonado te bezetten, zei José Luis Aguirre, president van de regio Madre de Dios.

De oproerpolitie zette traangas in tegen de mijnwerkers, die pogingen van de regering om gouddelving op kleine schaal te reguleren proberen tegen te houden. Goudkoorts heeft zo'n veertigduizend mijnwerkers naar Madre de Dios doen komen en de delving brengt grote schade toe aan het regenwoud en vervuilt het met kwik.

"Twintig mensen zijn in het ziekenhuis opgenomen", zei Aguirre. "De situatie is onhoudbaar. Je kunt in de hele stad geweerschoten horen." Hij zei dat de situatie 'uit de hand aan het lopen is' en 'veel erger kan worden'. De politie, die met zevenhonderd agenten ernstig ondervertegenwoordigd is, arresteerde 43 mensen, aldus gouverneur Gilberto Galindo.

De politie wist te voorkomen dat de mijnwerkers het busstation en vliegveld van de stad innamen, maar in het westen blokkeerden de kompels de snelweg die het hoogland van Cuzco en de Peruaanse kust verbindt met Brazilië. Ook kregen ze een belangrijke brug in handen.

[CL] Uitslag Real Madrid - CSKA Moskou

Real Madrid heeft zich weten te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. in eigen huis werd CSKA Moskou met 4-1 verslagen. eerder eindigde de heenwedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

De Moskovieten probeerden met goed verdedigend spel de aanvallen van Real Madrid onschadelijk te maken. De ging een hele tijd goed en de ploeg uit Moskou kreeg zelf ook kansen. Doumbia en Musa slaagden er echter niet in deze te benutten. Na 26 minuten kwam Real toch op voorsprong. Kaká omzeilde de buitenspelval en gaf de assist op Higuaín die vervolgens de openingstreffer scoorde.

Vlak na rust werd de wedstrijd door Ronaldo beslist. Hij scoorde, mede door een blunder van doelman Tsjeptjoegov, de 2-0. Na 70 minuten was het Benzema die de 3-0 scoorde. Tosic bracht vervolgens de stand op 3-1, maar dit kon de spanning in het duel niet meer terugbrengen. In de blessuretijd was het wederom Ronaldo die met een intikker de eindstand op 4-1 bepaalde.

Real Madrid

4 - 1
(1-1)

CSKA Moskou

 26' Higuaín
 55' Ronaldo
 70' Benzema
 90+4' Ronaldo
   77' Tosic 
 
 Gele kaart: Xabi Alonso, (Real Madrid), Tsjeptsjoegov, V. Berezoetsky, Musa, Mamajev, (CSKA Moskou)
 
Stadion: Santiago Bernabeu, Madrid
Toeschouwers: 70.000
Arbiter: Lannoy (Fra)
 
Opstelling:   Opstelling:
Casillas
Arbeloa
Pepe
Ramos
Marcelo
Özil (L.Diarra/88)
Khedira
Kaká (Granero/76)
Xabi Alonso
Ronaldo
Higuaín (Benzema/70)
  Tsjeptsjoegov
A.Berezoetsky
V.Berezoetsky
Ignasjevitsj
Sjennikov
Musa (Oliseh/60)
Wernbloom
Aldonin (Mamajev/46)
Tosic (Necid/81)
Dzagojev
Doumbia

Brands: "Interesse in Gomes grote onzin"

Technisch manager van PSV Marcel Brands doet de geruchten dat zijn werkgever geïnteresseerd is in het terughalen van Gomes af als grote onzin.

Een aantal media meldde de laatste dagen dat PSV contact had opgenomen met de voormalig-publiekslieveling Gomes, om te kijken of de doelman wellicht geïnteresseerd was in een terugkeer naar Eindhoven. Volgens Marcel Brands is dit absolute onzin.

"We hebben onlangs nog laten weten dat we het huurcontract van Tyton zullen omzetten in een definitieve overeenkomst. Het zal wel heel vreemd zijn wanneer we nu weer voor een andere keeper de markt op gaan", aldus Marcel Brands tegenover Voetbal International. Gomes is bij Tottenham Hotspur in het bezit van een aflopend contract en op een nieuwe verbintenis hoeft de Braziliaan niet te rekenen. Gomes raakte dit seizoen zijn basisplaats kwijt aan Brad Friedel. Hij kwam in 2008 over van PSV voor tien miljoen euro.

Ronaldinho opgenomen in voorselectie Olympische Spelen

Bondscoach Mano Menezes, van Brazilië, heeft 52 spelers opgenomen in de voorselectie voor de Olympische Spelen in Londen. Ronaldinho is de meest opvallende naam in de lange lijst.

De teams op de Olympische Spelen dienen te bestaan uit spelers die niet ouder zijn dan 23 jaar, iedere bondscoach mag echter drie dispensatie spelers meenemen. Menezes heeft naast Ronaldinho ook Dani Alves (Barcelona), Júlio César (Internazionale), Marcelo (Real Madrid), Thiago Silva en Alexandre Pato (beiden AC Milan) opgenomen in de voorslectie.

De lijst bestaat verder alleen uit jeugdspelers uit eigen land, waaronder Neymar. Het veelbelovende talent van Santos kwam al zestien keer uit voor het Braziliaanse elftal en scoorde daarin acht keer.

PVV negeert wet over partijfinanciering

De PVV zal blijven weigeren openheid te geven over donaties die de partij ontvangt, ook als dat straks wettelijk verplicht is. Desnoods incasseert de partij van Geert Wilders de maximale boete van 25 duizend euro. Dat heeft PVV-Kamerlid Hero Brinkman woensdagavond gezegd.

"Er zitten gelukkig veel mazen in deze wet. Daar gaan we zeker gebruik van maken", zei Brinkman tijdens het debat over de wet die regelt dat politieke partijen de identiteit moeten onthullen van donateurs die 4500 euro of meer schenken. De PVV wil dat niet, volgens Brinkman uit vrees dat geldschieters zullen worden bedreigd.

Brinkman zei dat de PVV bijvoorbeeld kan doen alsof geldbedragen op straat zijn gevonden. "Als je dat netjes aangeeft en de eigenaar zich na een jaar niet heeft gemeld, is het geld van jou." Ook kan de PVV besluiten geen financieel jaarverslag te publiceren, ook al is dat straks verplicht. "Dan krijgen we een boete van 25 duizend euro. Die betalen we, en daarna is er nog altijd geen jaarverslag."

Minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies (CDA) zei zich niet te kunnen voorstellen dat de PVV zich werkelijk onder de nieuwe wet uit zal draaien. Spies noemde het 'een medewetgever onwaardig' dat de PVV bij voorbaat aankondigt een democratisch tot stand gekomen wet te zullen negeren. Spies voelt er niets voor de boete substantieel te verhogen.

Alle overige partijen zullen voor de wet stemmen, hoewel partijen als PvdA, D66 en GroenLinks de wet niet ver genoeg vinden gaan. Deze partijen vinden de grens van 4500 euro te hoog en de boete van 25 duizend euro te laag. Ook hekelen ze het feit dat lokale partijen en lokale afdelingen van landelijke partijen geen openheid van zaken hoeven te geven.

Ajax A1 vernedert leeftijdsgenoten Liverpool

Ajax heeft zich met gemak weten te plaatsen voor de finale van de NextGen Series. De Amsterdammers versloegen op St. Helens Langtree Park Liverpool met ruime cijfers, het werd 6-0.  

De ploeg van trainers Ronald de Boer en Fred Grim wist al vrij snel in de eerste helft op voorsprong te komen. Een schitterend doelpunt van de Deen Fischer in de zevende minuut bracht de Amsterdammers de 1-0 op het scorebord. Vijf minuten later was het Liverpool dat op gelijke hoogte kon komen door een strafschop. Echter stuitte de Engelsen tot tweemaal toe op doelman Van der Hart. Toen Ajax vlak voor de rust ook op een 2-0 voorsprong wist te komen, liet Liverpool zichtbaar de moed zakken. 

Kort na de rust was het alweer Fischer die het net wist te vinden na slordig keeperswerk van de Engelsen. Na een uur spelen kreeg Ajax terecht een strafschop. Davy Klaassen wist dit buitenkansje te benutten en bracht de Amsterdammers op een 4-0 voorsprong. Diezelfde Klaassen wist nog geen tien minuten later opnieuw het net te raken. Viktor Fischer wist direct na de aftrap zijn hattrick te voltooien en bracht de eindstand op 6-0.

Ajax bereikt de finale na overwinningen in de groepsfase tegen Aston Villa (2-0), Fenerbahçe (5-1) en Rosenborg (2-1). Daarop volgden een gelijkspel tegen Fenerbahçe (0-0), en verliespartijen tegen Aston Villa (0-3) en Rosenborg (0-2). In de kwartfinale waren de Amsterdammers te sterk voor Barcelona met 0-3 en vanavond won het met 6-0 van Liverpool. De tegenstander van Ajax in de finale op 25 maart zal volgende week bekend worden, dan spelen Internazionale en Olympique Marseille tegen elkaar. 

 

Djokovic verder in Indian Wells, Berdych klaar

Novak Djokovic heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het ATP Master Series-toernooi van Indian Wells. De Servische titelverdediger had drie sets nodig tegen de Spanjaard Pablo Andujar; 6-0, 6-7 (5) en 6-2. 

In de kwartfinale treft Djokovic weer een Spanjaard, namelijk Nicolás Almagro. De als twaalfde geplaatste speler versloeg de Tsjech Tomas Berdych (7) in twee sets; 6-4 en 6-0.

Mogelijk massagraven gevonden in Ivoorkust

Onderzoekers van het Internationaal Strafhof (ICC) hebben mogelijk massagraven gevonden in een stadje in het westen van Ivoorkust. Dat heeft het ICC woensdag gezegd. Bij verkiezingsgeweld kwamen vorig jaar in Ivoorkust honderden mensen om het leven.

"We hebben enkele locaties gevonden waarvan we denken dat er massagraven zijn", aldus onderzoeker Amady Ba. Een expert op het gebied van plaatsen delict en een medisch fotograaf zijn onderweg naar het stadje Duékoué om te helpen bij het onderzoek. Volgens Ba is het onderzoek wetenschappelijk en moeten er bewijzen worden verzameld voordat een definitieve bevestiging kan worden afgegeven. De onderzoekers hebben onder meer getuigenissen afgenomen van slachtoffers, ooggetuigen en mensenrechtengroepen.

Mensenrechtenorganisaties Amnesty International en Human Rights Watch hebben eerder al gezegd dat troepen loyaal aan president Alassane Ouattara een slachtpartij hebben aangericht bij Duékoué. Volgens Amnesty hebben de Verenigde Naties, die een basis nabij Duékoué hebben, niet genoeg gedaan om de slachtpartij het stadje te voorkomen.

Duizenden mensen werden gedood nadat de in de verkiezingen verslagen president Laurent Gbagbo had geweigerd de macht over te dragen aan oppositieleider en winnaar Alassane Ouattara. Ouattara werd vorig jaar mei geïnaugureerd en riep zelf het ICC op om mogelijke oorlogsmisdaden van beide partijen te onderzoeken. Gbagbo werd uiteindelijk opgepakt en overgedragen aan het ICC. Daar wacht hij nu zijn berechting af.

Manchester United verlengt met Berbatov

Manchester United gaat door met de Bulgaarse spits Dimitar Berbatov. Sir Alex Ferguson gaat er echter van uit dat zijn spits een vertrek overweegt. Sir Alex Ferguson verwacht dat zijn spits Dimitar Berbatov in de zomer een vertrek naar een nieuwe club zeker niet bij voorbaat afslaat.

"Zijn zorg is dat hij weinig in actie komt voor het eerste team. Hij is 31 en wil natuurlijk graag spelen. Het is voor mij lastig om een garantie te geven en dus is het niet gek dat hij om zich heen gaat kijken", is Ferguson realistisch.

Het contract van de Bulgaar loopt in de zomer af, maar Manchester United heeft een eenzijdige optie om het contract met één seizoen te verlengen. Sir Alex Ferguson laat weten die optie te gaan gebruiken, en vervolgens een gesprek aangaat met Berbatov. 

"Later dit seizoen wil ik er met hem over praten. Een speler van die leeftijd en dat kaliber is teleurgesteld als hij niet speelt. We gaan er over nadenken, maar tot die tijd blijft hij in ieder geval eigendom van Manchester United", besluit Ferguson.

Overigens kwam Berbatov dit seizoen pas in tien Premier League-wedstrijden in actie, waarvan vijf in de basis. Zijn laatste duel was de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Stoke City. Overigens heeft de spits er in dat minimale aantal duels al zeven doelpunten gemaakt.

Nieuwe kikkersoort gevonden in New York

Wetenschappers hebben in en rondom New York een nieuw soort luipaardkikker gevonden. De kikker werd in eerste instantie gespot op Staten Island.

Volgens The New York Times is de vondst opmerkelijk, omdat de kikker is aangetroffen in een van de meest dichtbevolkte stedelijke gebieden ter wereld. De onderzoekers zeiden dat de nieuwe kikker lange tijd voor een andere soortgenoot, de zuidelijke luipaardkikker, werd aangezien.

Een van de onderzoekers zei dat de nieuwe luipaardkikker ook is gezien in delen van New Jersey en in plaatsen ten noorden van New York, alle op woon-werkafstand van Manhattan.

Cubaanse dissidenten willen paus spreken

Dertien Cubaanse dissidenten hebben zich dinsdagavond verschanst in een rooms-katholieke kerk in het centrum van Havana. Ze willen zo een audiëntie afdwingen bij paus Benedictus XVI om hun grieven over de mensenrechtensituatie in Cuba kenbaar te maken. De paus bezoekt het land over twee weken.

"Ze gingen gisteravond de kerk in en bleven. Ze zullen niet wijken", zei dissident William Cepera. Cepera en een collega van hun kleine oppositiebeweging wilden zich bij de groep voegen maar mochten de kerk niet in.

"We willen graag met de paus praten en hem vertellen dat de regering van Fidel en Raul (Castro, red.) sommige gevangenen wel heeft vrijgelaten, maar andere politieke gevangenen gevangen houdt", zei Cepera.

Cuba zegt dat het geen politieke gevangenen meer vasthoudt. De laatste van de 75 antiregeringsactivisten die in 2003 werden vastgezet zijn vorig jaar vrijgelaten. De katholieke kerk bemiddelde bij die vrijlating. Anderen zitten nog vast voor politiek gemotiveerde maar gewelddadige misdrijven zoals gewapende overvallen. Hierdoor worden ze door mensenrechtenorganisatie Amnesty International niet erkend als gewetensgevangenen.

Benedictus heeft vooralsnog geen plannen voor gesprekken met Cubaanse dissidenten. Zijn bezoek is vooral gericht op religieuze activiteiten, waaronder missen in Santiago de Cuba en Havana.

Bokser Chisora verliest proflicentie

Dereck Chisora kan een verdere carrière als professioneel bokser wel op zijn buik schrijven. De Britse boksbond heeft zijn licentie vandaag namelijk afgenomen. Zijn manager, Frank Warren, heeft al laten weten in beroep te gaan.

Chisora zat al een schorsing voor onbepaalde tijd uit. Volgens de World Boxing Council (WBC) heeft de bokser deze straf te danken aan "één van de slechtste gedragingen ooit door een professionele bokser".

In februari ging Chisora tijdens een persconferentie in aanloop naar de confrontatie met de Oekraïner Vitali Klitschko namelijk op de vuist met oud-bokser David Haye. De Brit stelde hem wat vragen waar de controversiële bokser klaarblijkelijk niet zo blij mee was.

Daarnaast zorgde Chisora in aanloop naar de partij tegen Klitschko ook al voor de nodige problemen. Zo gaf hij zijn opponent tijdens de persconferentie een klap en toonde hij na afloop van de partij, die hij op punten verloor, ook zij niet meest sportieve gezicht.

Johan Vlemmix nog in ongewisse over lot petekind

Johan Vlemmix weet nog steeds niets over het lot van zijn petekind, een van de passagiers in de bus die dinsdagavond in Zwitserland verongelukte. Hij houdt echter rekening met het ergste. "Het ziet er niet zo goed uit allemaal."

Bij het ongeluk met de Belgische bus kwamen dinsdagavond zeven Nederlandse kinderen om het leven. Drie raakten gewond. Hoe het is afgelopen met Vlemmix' petekind, het meisje Ilana, is onduidelijk. "Tot op dit moment weten we het nog steeds niet", zei hij woensdagavond rond 19.00 uur in RTL Boulevard. "Iedereen is aan het wachten."

Vlemmix' en zijn familie gaan heen en weer tussen huis en de school van het meisje, waar de laatste informatie over de slachtoffers wordt doorgegeven. "Om het uur wordt er iets verteld", aldus Vlemmix. De ouders van het meisje zijn inmiddels vetrokken naar Zwitserland.

In totaal zijn bij het busongeluk 28 doden te betreuren. Over de precieze toedracht van het ongeluk is nog niets bekend. De bus was op de terugweg van een skivakantie en crashte in een tunnel tussen Sierre en Sion. De bus reed bij een noodparkeerplaats tegen een muur aan.

Charlize Theron adopteert jongetje

Charlize Theron heeft een jongetje geadopteerd. De 36-jarige actrice is de 'trotse moeder van een gezond jongetje genaamd Jackson', laat haar woordvoerder woensdag weten. Meer informatie is niet bekendgemaakt.

Jackson is het eerste kindje van Theron. De Zuid-Afrikaanse actrice liet in november nog weten dat ze geen relatie heeft en dat erg fijn vindt. Voorheen had ze tien jaar een relatie met de Ierse acteur Stuart Townsend.

Zoon Marco Borsato zet zinnen op acteercarrière

De zoon van Marco Borsato droomt niet van een zangcarrière, maar hoopt het ver te schoppen als acteur. De 13-jarige Luca heeft na zijn eerste rol, in de nieuwe kinderserie Koen Kampioen, besloten werk te gaan maken van een acteercarrière.

"Ik heb er echt van genoten, ik wil echt acteur worden later", zei hij woensdagavond in RTL Boulevard. Moeder Leontine weet uit eigen ervaring precies waar haar zoon het over heeft. "Hij heeft ervan geproefd nu, ik had toen hetzelfde." Ook Leontine is te zien in Koen Kampioen.

"Luca speelt met zijn moeder en zijn allerbeste vriendje in de serie, dat is natuurlijk hartstikke leuk", vindt Marco." De zanger is niet verrast dat zijn zoon kiest voor een carrière in tv- en film. "Op vakantie maken we altijd blooperfilmpjes, Luca regisseert altijd en ik mag 'editen'."

De eerste aflevering van Koen Kampioen wordt eind deze maand uitgezonden door Zapp.

McClaren: "Beginfase goed doorkomen"

FC Twente heeft nog alle kansen om zich voor de kwartfinales van de Europa League te plaatsen. Vorige week werd met een gelukje 1-0 gewonnen van Schalke 04, maar trainer Steve McClaren rekent morgen op een ander team.

"In een sfeervol stadion met alle thuissupporters erachter zal het een moeilijke wedstrijd worden", blikte McClaren vooruit. "We moeten erop vertrouwen dat we scoren. Daarnaast zullen we goed moeten verdedigen. Als we dat weten te bewerkstelligen kunnen we de volgende ronde halen. Van groot belang is dat we daarbij de eerste twintig minuten goed doorkomen."

Naast McClaren was ook verdediger Peter Wisgerhof tijdens de persconferentie aanwezig. "Dat we in Enschede met 1-0 gewonnen hebben is geen garantie voor succes", keek de aanvoerder terug. "Het is een goede uitgangspositie, maar ik denk dat we hier moeten scoren om door te gaan."

Wisgerhof wordt zeer waarschijnlijk aan Klaas-Jan Huntelaar, die het doel met regelmaat weet te vinden, gekoppeld. "Klaas-Jan is het type spits dat je de hele wedstrijd in de gaten moet houden. Elk kansje dat hij krijgt kan een doelpunt zijn. Dat betekent voor ons dat we 100% geconcentreerd zullen moeten zijn."

Jan Smit trots op eigen tulp

Jan Smit is enorm trots op zijn eigen tulp. De 26-jarige zanger onthulde de rode bloem met witte streken woensdag in zijn woonplaats Volendam.

"Hij is lekker fleurig, hij is vrolijk en ik ben ook vrolijk", zei hij woensdagavond in Shownieuws. "Ik heb eigenlijk best veel bereikt en gekregen, maar er is nog nooit een tulp naar me vernoemd."

De kans is echter klein dat hij zijn vrouw Liza verrast met een bosje van zijn tulpen. "Over het algemeen ben ik niet echt iemand die naar de bloemist gaat voor een bloemetje", vertelde Jan. "Ik heb andere dingen, andere verassingen."

De zanger heeft zijn eigen bloem gekregen omdat hij Nederland met zijn muziek op een goede manier vertegenwoordigt. De Jan Smit-tulp ligt naar verwachting vanaf eind maart in de bloemenstallen.

Vettel: "Geen zorgen om betrouwbaarheid"

Na de laatste tests in Barcelona rezen er grote twijfels over de betrouwbaarheid van de Red Bull RB8, de wagen waar Sebastian Vettel zijn derde wereldtitel op een rij moet behalen. De Duitser zelf ontkent dat er problemen zijn met de wagen van het Oostenrijkse team.

“Natuurlijk hadden we graag wat meer gereden op de laatste dag, maar de auto is echt niet onbetrouwbaar", zei Vettel over het geringe aantal kilometers wat hij met zijn wagen kon maken in de Spaanse stad. "Het ziet er allemaal erger uit dan het is. Wanneer er in de winter een probleem is, of we werken helemaal de verkeerde kant op, dan kun je uit voorzorg beter stoppen.”

“Het nakijken van de auto duurt daarna lang. Dat gaat ten koste van de tijd die we op de baan kunnen doorbrengen, maar het is zoals het is. We hadden graag wat meer ronden gereden, maar de problemen hebben we altijd snel op weten te lossen. Het is alleen niet altijd mogelijk dat direct weer te laten zien. Het is elk jaar weer hetzelfde, bij de ontwikkeling van de auto’s worden de grenzen opgezocht, zeker als de reglementen nagenoeg hetzelfde blijven. Soms gaat er dan wel eens iets kapot.”

Vettel weet niet wat hij van de tegenstand kan verwachten komend seizoen. "Je weet niet wat er gaat gebeuren, het zou ook saai zijn als dat wel zo was. Ik denk dat de helft van de aanwezige mensen hier in Melbourne er dan niet zou zijn. Dat is ook het mooie aan de sport. Zeker dit jaar is alles nog ongewis. De teams zitten dichter bij elkaar dan ooit. Misschien dat er ook wel enkele verrassingen tussen zitten."

Van Bommel gaat snel met Galliani praten

Mark van Bommel, middenvelder van AC Milan, weet nog altijd niet wat zijn plannen voor komend seizoen zijn. Een terugkeer naar PSV is een optie, net als een langer verblijf in Milaan.

In gesprek met Sky Italia laat de aanvoerder van Oranje weten dat hij binnenkort een onderhoud heeft met algemeen directeur Adriano Galliani. "Op korte termijn ga ik om de tafel met Galliani en ga ik luisteren naar de plannen van de club", liet hij weten. "Ik heb altijd al gezegd dat ik graag mijn loopbaan bij PSV wil afsluiten. Ik weet alleen nog niet wanneer ik terug zal keren naar de club. Ik vind de Serie A voorlopig nog een leuke competitie, al was het in het begin even wennen."

AC Milan staat momenteel bovenaan in de Serie A en plaatste zich vorige week voor de kwartfinale Champions League. "Ik wil het liefst weer de Scudetto winnen", zegt Van Bommel. "Daar speel je het hele jaar voor. De Champions League is ook prachtig, maar daar valt de beslissing in minder wedstrijden."

Van Galen positief over kansen AZ

Barry van Galen denkt dat AZ een goede kans maakt tegen Udinese. De oud-speler reikte zelf ooit tot de halve finale van de UEFA Cup. De Alkmaarders maken volgens hem zeker een goede kans op de kwartfinale.

"Ik denk dat het wel kan. Veel teams vinden de competitie belangrijker en daar moet je van profiteren", aldus Van Galen tegen het ANP. "De situatie is een beetje hetzelfde als toen. De verwachtingen zijn niet zo hoog. Elke ronde die je verder komt, is een bonus."

"De spelers moeten er vooral van genieten. Dat deden wij ook", vergelijkt Van Galen het seizoen 2004/05 met het huidige. "Het was een onvergetelijke ervaring. We kregen ontzettend veel aandacht van pers en fans. Zeker de mooiste periode die ik in mijn loopbaan heb meegemaakt, een prachtige belevenis."

AZ werd in het seizoen 2004/2005 door Sporting Lissabon uitgeschakeld. Het beslissende doelpunt viel destijds ver in blessuretijd.

Politiek reageert geschokt op ramp Zwitserland

Premier Mark Rutte is diep geschokt door het busongeluk waarbij 28 mensen, waaronder 7 Nederlandse kinderen, om het leven kwamen. "Voor iedereen die hierbij betrokken is, is dit een onvoorstelbaar drama", aldus de premier. "Voor de kinderen in de bus en hun ouders in de eerste plaats. Bij hen zijn onze gedachten nu allereerst." Dit valt te lezen op de website van de Rijksvoorlichtingsdienst. 

Ook andere politici laten hun afschuw blijken over het ongeluk. Maxime Verhagen (CDA) schrijft op Twitter: "Journaalbeelden gezien van het busongeval. Verschrikkelijk, gaan je ook als ouder door merg en been. Alle medeleven met de betrokkenen." Ook Helma Neppérus (VVD) laat in een reactie op Twitter weten het verschrikkelijk te vinden: "Vreselijk, zoveel dode kinderen bij dat busongeluk. In een klap, alle toekomst weg." Wilders liet eerder vandaag al weten: "Diep geschokt door vreselijk busongeluk in Zwitserland. Mijn gedachten gaan uit naar alle slachtoffers en hun naasten!"

Volgens de RVD leeft Koningin Beatrix 'intens mee' met de slachtoffers en hun nabestaanden. Ze heeft een condoleancetelegram verstuurd aan de Belgische koning aldus de RVD. In België is een dag van nationale rouw afgekondigd.

Cocu acht PSV niet kansloos tegen Valencia

Vorige week zat Fred Rutten nog aan tafel tijdens de persconferentie voor aanvang van het Europa League-duel tegen Valencia. Eerder vandaag had interim-trainer Philip Cocu deze plaats overgenomen.

Tijdens het gesprek met de media werden uiteraard veel vragen gesteld over de afgelopen week, maar blikte Cocu ook vooruit op de naderende wedstrijd tegen de Spanjaarden. PSV moet tegen Valencia namelijk een achterstand van 4-2 zien recht te breien. "Dat Valencia en topclub is en favoriet is mag duidelijk zijn", aldus Cocu. "In Valencia hebben we ons uiteindelijk met de 4-2 alsnog een resultaat behaald dat kansen geeft. En voor die kansen die we ons zelf gecreëerd hebben, moeten we vol gaan."

Daarnaast weigerde Cocu al in te gaan op zijn basiselftal. "Ik heb vandaag op het trainingsveld een aantal spelers even individueel gesproken over de wedstrijd van morgen. De tijd is heel erg beperkt en daarin zullen we keuzes maken. Als je naar de Europese wedstrijden kijkt die we hebben gespeeld hier, hebben we een aardig status. Dat geeft het nodige vertrouwen en dat weet de tegenstander ook. We zullen de wedstrijd op een bepaalde manier gaan benaderen. Voor spelers is dit een duel om achter te laten wat gebeurd is, we moeten vooruit kijken."

Bond verbiedt decolletés bij het schaken

Opmerkelijk nieuws vanuit de altijd boeiende schaakwereld. De Europese schaakbond heeft namelijk de decolletés bij de voor vrouwen verboden. De schaaksters mogen vanaf nu nog maximaal twee knoopjes van hun blouse openzetten, waardoor het hoofd van de trainers en scheidsrechters niet meer op hol wordt gebracht. 

Directe aanleiding was het gisteren afgelopen EK voor vrouwen, waar bij Oost-Europeese deelneemsters niet de prachtige strategische zetten van de dames opvielen, maar vooral hun zeer losse kledij. De Europese bond besloot daarop direct na het toernooi met een dresscode te komen.

"Decolletés zijn voortaan verboden", zei Sava Stoisavljevic, baas van de Europese schaakbond. "Knappe meisjes krikken het imago van het schaken op, maar er moet een grens zijn. Onlangs kwam ik in een wedstrijdzaal een dame tegen die gekleed was alsof ze op weg was naar het strand. Dat kan niet door de beugel."

Overigens is het niet helemaal over met de pret voor de mannelijke toeschouwers. Vooralsnog worden er nog geen maatregelen genomen tegen korte, weinig verhullende, rokjes.

Vechten in Game of Thrones

Cyanide is momenteel druk bezig met een RPG rondom de hitserie Game of Thrones. Atlus heeft vandaag een filmpje vrijgegeven van de game waar dieper op het vechten ingegaan wordt.

Zo kunnen spelers de tijd langzamer laten verlopen om strategische keuzes te maken of skills te gebruiken. Daarnaast komen bekende soorten vechterstijlen uit de boeken en televisieserie terug als vechtstijlen voor je klassen. Bekijk de trailer hieronder. De game komt 15 mei uit voor PS3, Xbox 360 en Windows.

'Wandelende dakloze hotspots geen goed idee'

Een marketingsbedrijf uit de Verenigde Staten heeft om ophef gezorgd tijdens de South by Southwest conferentie in Austin, Texas. Het bedrijf had daklozen ingehuurd om zich in te zetten als 'homeless hotspots'.  De conferentie is een groot opgezet evenement over technologie, muziek en film.

Dertien daklozen kregen een t-shirt met de opdruk 'I'M CLARENCE, A 4G HOTSPOT' en een nummer waar een sms naar gestuurd moest worden voor toegang tot het netwerk. De daklozen kregen de opdracht om zich op de drukste plekken op het terrein op te houden. Ze kregen hier twintig dollar per dag voor. De extra wifi-capaciteit moest ook de lokale mobiele netwerken ontlasten. Eventuele fooien van bezoekers mochten de dakloze hotspots zelf houden.

Niet iedereen vond het project een goed idee. Mensen vonden dat de daklozen werden uitgebuit. Tim Carmody, een blogger van Wired noemde het project ‘compleet problematisch’ en ‘iets uit een zwart-satirische science-fiction anti-utopia’. Anderen hadden er problemen mee dat de hotspots steeds aan de wandel gingen, waardoor het bereik slecht werd.

Op de laatste dag van het project verdedigde de directeur van het marketingbedrijf het project als volgt; "We zagen het als manier om daklozen mee te laten doen in de samenleving en met mensen te praten. Ze kunnen hun verhaal doen."

Net 5 neemt zondagavond op de schop

Net 5 gooit zijn programmering van de zondagavond om. Het trouwprogramma Welkom op Mijn Bruiloft, gepresenteerd door Bas Muijs, moet per 1 april plaatsmaken voor een nieuw seizoen Peking Express.

Welkom op Mijn Bruiloft trok tijdens de première nog 302 duizend kijkers, maar wist de week erop nog slechts 139 duizend mensen te boeien. De derde aflevering trok zondag 185 duizend kijkers.

Het programma moet vanaf 1 april zijn plekje om 20.30 uur afstaan aan Peking Express, laat een woordvoerder van Net 5 woensdag weten. De zender is wel van plan de resterende afleveringen van Welkom op Mijn Bruiloft uit te zenden, maar wanneer is nog niet bekend.

Vanaf 1 april is ook het nieuwe De Wereld Rond in 80 Dates te zien. Het programma,waarin vijf vrijgezelle vrouwen de wereld over reizen om hun droomprins te vinden, wordt uitgezonden direct na Peking Express.

Sterregisseurs tekenen voor Jerusalem, I Love You

De Amerikaans-joodse regisseurs Lawrence Kasdan, Jerry Zucker en Brad Silberling hebben elk getekend voor een deel van Jerusalem, I Love You. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. De film is het derde deel van de Cities of Love-reeks en is een verzameling korte verhalen geregisseerd door verschillende regisseurs.

Net als bij Paris, Je t'Aime en New York, I Love You maakt elk van de filmmakers een segment van zo'n vijf minuten dat op zichzelf staat maar ook onderdeel vormt van een overkoepelende verhaallijn. De Amerikaans-joodse Joseph Cedar, de joodse Ari Folman en de Palestijn Hiam Abbas tekenden al eerder voor de regie van hun eigen segmenten.

De 63-jarige Kasdan is vooral bekend van zijn scenario's voor onder meer Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back en Episode VI - Return of the Jedi. Hij regisseerde onder meer de western Silverado, de komedie French Kiss en de thriller Dreamcatcher.

De 48-jarige Silberling heeft een uiteenlopend oeuvre, variërend van de kinderfilm Casper tot het drama City of Angels en de avonturenfilm Land of the Lost. De 51-jarige Zucker is vooral bekend vanwege zijn komische werk in de tv-serie Police Squad en de Naked Gun-filmreeks.

Net als de vorige delen in de Cities of Love-reeks gaat ook Jerusalem, I Love You over hoe bewoners van de stad tegen de liefde aan kijken. Ditmaal vormt de multiculturele Israëlische hoofdstad het decor, met zijn historische en religieuze gebouwen en wijken.

Wanneer de opnames van Jerusalem, I Love You van start moeten gaan, is nog onbekend, evenals wanneer de film in de bioscoop verschijnt.


Sterregisseurs tekenen voor Jerusalem, I Love You (Foto: Novum)

Vrolijke Pi-dag FOK!kers

Het is vandaag π-dag oftewel Pi-dag. Daar worden we bij FOK!film erg vrolijk van en zodoende wilden we jullie de onderstaande trailer van de klassieker π (Pi) uit 1998 van Darren Aronofsky niet onthouden.

Maximillian Cohen (Sean Gullette) is een paranoïde professor die een supercomputer bouwt waarmee hij ontdekt hoe het universum in elkaar steekt. Al snel krijgt hij een groep ultraorthodoxe Joden en Wall Street figuren achter hem aan die elk op eigen manier de kennis van Cohen willen misbruiken.

Pi was de eerste grote film voor Aronofsky, die daarna nog meer naam zou maken met klassiekers als Requiem for a Dream, The Fountain en The Wrestler.

Indonesische studenten slaags met politie

Indonesische studenten die woensdag demonstreerden tegen het voornemen van de regering om de brandstofprijzen te verhogen zijn door de oproerpolitie met traangas uiteen gejaagd. Twee studenten werden door de politie opgepakt.

De tientallen studenten demonstreerden voor een privé-universiteit in het centrum van Jakarta. Toen sommigen met stenen begonnen te gooien kwam de politie in actie. Veiligheidspersoneel arresteerde bij het parlementsgebouw zes studenten die een lijst met een foto van premier Susilo Bambang Yudhoyono vernielden.

Sinds eerder dit jaar bekend werd dat de brandstofprijzen zullen stijgen zijn dagelijks studenten de straat op gegaan. De regering is van plan de brandstofprijzen volgende maand met ongeveer 33 procent te verhogen om een begrotingstekort door de dure subsidies op brandstof te voorkomen.


Indonesische studenten slaags met politie (Foto: Novum)

SEGA brengt pc-titels via Origin

Gameuitgever SEGA heeft aangekondigd dat zij enkele van haar aankomende pc-titels zal gaan uitbrengen via de distributiedienst Origin. De eerste in deze reeks is Total War: Shogun 2 - Fall of the Samurai, welke vanaf nu beschikbaar is bij Origin als pre-order.

Welke pc-spellen na Total War: Shogun 2 - Fall of the Samurai nog meer de weg naar Origin zullen volgen is nog niet bekend.

Zware val Bos zonder gevolgen

Wielrenner Theo Bos is vanmiddag ten val gekomen tijdens de wedstrijd Nokere Koerse in België. Volgens de Rabobank-ploeg van Bos liep de renner alleen kneuzingen op.

Bij de valpartij, die ontstond tijdens het inzetten van de massasprint 700 meter voor de meet, waren twintig renners betrokken. Bos zal hierdoor wel de wedstrijd De Handzame Classic, die overmorgen op het programma staat, aan zich voorbij moeten laten gaan.

Nokere Koerse werd uiteindelijk gewonnen door de Italiaan Francesco Chicci. De Nederlander Boy van Poppel kwam als derde over de meet.

Dode bij schietpartij bij rechtbank in Texas

Een man in Texas die met familieleden op weg was naar een rechtbank heeft woensdag in de buurt van het gerechtsgebouw het vuur geopend. Een persoon vond de dood, zeker drie raakten gewond, aldus de politie.

Volgens de politie is de schutter zelf ook gewond geraakt bij het incident in Beaumont, zo'n 130 kilometer ten oosten van de hoofdstad Houston. Waarom de man naar de rechtbank was gekomen, of waarom hij om zich heen schoot is niet bekend.

Een van de slachtoffers raakte gewond toen de verdachte probeerde te vluchten en haar aanreed.

Project 1t4i zonder sprinter Kittel naar Milaan - San Remo

De Nederlandse ProContinentale-ploeg Project 1t4i zal zonder sprinter Marcel Kittel aan de start verschijnen van Milaan – San Remo. De ploeg heeft de Duiter, die dit jaar al enkele sprintzeges boekte, buiten de selectie gelaten.

Wel opgenomen in de selectie zijn Kittels landgenoten John Degenkolb en Simon Geschke, waarmee de ploeg hoopt op een goede klassering. Zij worden bijgestaan door Johannes Fröhlinger, Roger Kluge, Tom Veelers, Koen de Kort, Roy Curvers en Cheng Ji.

Topclubs melden zich voor Robben

De prestaties van Arjen Robben bij Bayern München zijn niet onopgemerkt gebleven in de rest van Europa. Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur en Juventus hebben zich officieel bij Bayern München gemeld voor de Nederlander.

De 28-jarige aanvaller heeft nog een contract tot 2013 in München en is al een flinke periode in onderhandeling met de clubleiding om die verbintenis te verlengen, vooralsnog zonder resultaat. Robben, die eerder speelde bij FC Groningen, PSV, Chelsea en Real Madrid, stond afgelopen periode behoorlijk onder druk in de Duitse media. Met name diens 'egoïstische' spel was een doorn in het oog van de Duitse media, maar lijkt die kritiek deze week compleet van zich te hebben afgespeeld. 

Afgelopen zaterdag won zijn ploeg met 7-1 in de Bundesliga van Hoffenheim en dinsdagavond was de Duitse grootmacht ook nog eens met 7-0 te sterk voor FC Basel. Robben trof in beide duels twee keer het net, waardoor zijn seizoenstotaal in 16 wedstrijden uitkomt op zeven goals.

The House of the Dead 4 krijgt releasedatum en trailer

SEGA heeft een trailer uitgebracht voor The House of the Dead 4 en daarbij gelijk de releasedatum voor het spel bekendgemaakt. The House of the Dead 4 komt 18 april uit via PlayStation Network en gaat 7,99 euro kosten. PlayStation Plus-leden krijgen dertig procent korting op de prijs.

Het spel maakt gebruik van de Move-controller en heeft een co-op multiplayermodus. Verder heeft het nog een hoop features zoals onder andere een grading system om je schotaccuratesse bij te houden en extra The House of the Dead 4-levels.

Piraterij viert hoogtij in Japan

One Piece: Pirate Musou blijft de lijst met best verkochte Japanse games aanvoeren. De game verkoopt in de tweede week na de release meer dan de release van Street Fighter X Tekken of Metal Gear Snake Eater 3D.

De software top twintig (tussen haakjes de totale verkoopcijfers sinds release)

[PS3] 01. One Piece Pirate Musou (Namco Bandai, 12.03.01): 90,133 (745,907)
[3DS] 02. Hatsune Miku and Future Stars Project Mirai (Sega, 12.03.01): 86,676 (NEW)
[PS3] 03. Street Fighter x Tekken (Capcom, 12.03.01): 58,471 (NEW)
[PS3] 04. Gundam UC (Namco Bandai, 12.03.01): 51,669 (NEW)
[3DS] 05. Metal Gear Solid Snake Eater 3D (Konami, 12.03.01): 38,374 (NEW)
[NDS] 06. Mario & Sonic at London Olympics (Nintendo, 12.03.01): 23,587 (66,741)
[3DS] 07. Mario Kart 7 (Nintendo, 11.12.01): 17,813 (1,564,025)
[3DS] 08. Super Mario 3D Land (Nintendo, 11.11.03): 17,336 (1,403,654)
[3DS] 09. Harvest Moon Hajimari no Daichi (Marvelous AQL, 12.02.23): 16,378 (124,886)
[3DS] 10. Monster Hunter 3G (Capcom, 11.12.10): 14,286 (1,297,797)
[3DS] 11. Theatrhythm Final Fantasy (Square Enix, 12.02.16): 12,811 (112,344)
[3DS] 12. Girl’s RPG Cinderella Life (Level-5, 11.12.10): 9,519 (NEW)
[PS3] 13. Naruto Ultimate Ninja Storm Generation (Namco Bandai, 12.02.23): 8,591 (92,266)
[360] 14. Street Fighter x Tekken (Capcom, 12.03.01): 8,527 (NEW)
[PSV] 15. Unit 13 (Sony, 12.03.01): 8,089 (NEW)
[3DS] 16. Doraemon Nobita and the Island of Miracles (Furyu, 12.03.01): 6,546 (18,775)
[PSP] 17. Tales of the Heroes Twin Brave (Namco Bandai, 12.02.23): 5,164 (102,831)
[WII] 18. Just Dance Wii (Nintendo, 11.10.13): 5,152 (560,301)
[PSP] 19. Monster Hunter Portable 3rd PSP the Best (Capcom, 11.09.22): 5,104 (212,627)
[WII] 20. Wii Sports Resort (Nintendo, 10.11.11): 5,000 (887,800)

Hieronder de hardware-cijfers (tussen haakjes de cijfers van vorige week)

1. 3DS: 68,951 (70,744)
2. PS3: 34,816 (65,116)
3. PSP: 16,176 (15,715)
4. PSV: 10,041 (10,023)
5. Wii: 8,322 (8,111)
6. PS2: 1,363 (1,248)
7. X360: 1,290 (1,377)
8. DSi LL: 850 (810)
9. DSi: 502 (553)

Feyenoord neemt afscheid van D.Fernandez

Dani Fernandez voetbalt volgend seizoen niet meer voor Feyenoord. Het aflopende contract van de Spaanse rechtsback zal niet worden verlengd. De 29-jarige speler kwam in 2009 samen met trainer Mario Been over van N.E.C. Nijmegen. Door twee zware knieblessures bleef voor de Rotterdamse club echter beperkt tot tien duels.

Fernandez reageerde teleurgesteld op de beslissing van de clubleiding. "Ik kan dat begrijpen, want zo'n boodschap is nooit leuk", zegt technisch directeur Martin van Geel aan Voetbal International. "Maar hij moet het ook hebben zien aankomen. Voor hem is het beter dat hij uitkijkt naar een andere club."

Feyenoord heeft met het oog op volgend seizoen rechtsback Daryl Janmaat al gecontracteerd. Momenteel wordt de positie ingevuld door Kevin Leerdam.

FOK!filmtips van de dag: The Bucket List

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Vanavond zijn we voor de filmtip van de dag weer afhankelijk van commerciële zenders. Mensen die van inhoudsloze meuk houden kunnen om 20.30 uur afstemmen op RTL4 of RTL5 waarop respectievelijk het romantische Komt een vrouw bij de dokter en de komedie The Perfect Man te zien zijn. Voor mensen met smaak voor film is er echter een lastige keuze tussen RTL7 met Defiance en Net5 met het sublieme The Bucket List.

De FOK!filmtip van de dag gaat dan ook naar The Bucket List. Rob Reiner maakte met de film een prachtige feelgoodfilm over een miljonair Edward Cole (Jack Nicholson) en arbeider Carter Chambers (Morgan Freeman) die noodgedwongen op een kamer komen te liggen van de kanker afdeling van een groot ziekenhuis. Beide mannen hebben niet lang meer te leven en ontdekken dat ze meer overeenkomsten hebben. Zo hebben beiden nog een aantal dingen die ze willen doen. De twee mannen ontvluchten het hospitaal en gaan samen op pad om de dingen van hun 'bucket list' te gaan doen.

Een zeer integere film die qua sfeer wel doet denken aan toppers als Big Fish en Forrest Gump. Nicholson en Freeman spelen de sterren van de hemel in de film die elke zichzelf respecterende filmliefhebbers minstens eenmaal in zijn c.q. haar leven gezien moet hebben.

Kopje Kopi Luwak er bij en genieten van dit meesterwerk van Reiner. 20.30 uur op Net5!

Op RTL7 op hetzelfde tijdstip de film Defiance. In de oorlogsfilm van Edward Zwick draait het om vier Joodse broers die uit het getto van Warschau ontsnappen om de strijd aan te gaan met de nazi's. Zeer indrukwekkende film met onder meer Daniel Craig en Jamie Bell. Om 22.30 uur op RTL5 de dramafilm Honey, met Jessica Alba in de hoofdrol, om 23.10 uur op RTL7 de actie thriller Daylight met Sylvester Stallone en Viggo Mortensen en tenslotte voor de nachtbrakers nog een portie horror in de vorm van de Britse film The Children om 00.55 uur op BBC1.

Veel kijkplezier.

Babyloniërs zonder spraakverwarring in Babel Rising

Ubisoft heeft een nieuwe teasertrailer uitgebracht voor Babel Rising. In het spel speel je letterlijk voor God in een strijd tegen de Babyloniërs. Met behulp van de elementen moet je zien te voorkomen dat zij drie torens weten te bouwen om de hemel te bereiken.

Je moet de torens vernietigen in vijftien verschillende singleplayermissies die zich afspelen in verschillende historische periodes. Babel Rising heeft vier verschillende spelmodussen. Het krijgt ook competitieve en co-op-multiplayermodussen.

Je zult meer moeten doen dan af en toe een bliksemschicht naar beneden sturen. De Babyloniërs dragen namelijk constant grote stenen, worden beschermd door priesters en gebruiken aanvalstorens om de torens sneller te beklimmen.

Babel Rising komt in het voorjaar van 2012 beschikbaar via Xbox Live Arcade en PlayStation Network.

Zaterdagkaarten gamescom alleen via voorverkoop

Wie dit jaar op zaterdag naar de gamescom in Keulen wil, moet er vroeg bij zijn. De organisatie heeft laten weten dat de kaarten voor zaterdag dit jaar alleen in de voorverkoop verkocht worden.

Om 'logistieke redenen' zullen de kaarten niet op de dag zelf te koop zijn. Daarmee hoopt de organisatie de grote drukte van vorig jaar te voorkomen. In 2011 trok de gamescom op zaterdag 100.000 bezoekers.

De gamescom, het grootste Europese gamesfestival, wordt dit jaar gehouden van 16 tot 19 augustus in de Koelnmesse in Keulen. De voorverkoop start in mei.

Final Fantasy Versus XIII nog steeds een mysterie

De eerste geruchten over Final Fantasy Versus XIII stammen uit 2006, maar tot nu toe is er nog weinig bekend over deze game. De ontwikkelaars lijken de Final Fantasy-telg met opzet in de schaduwen te houden.

In januari beloofde Tetsuya Nomura nog dat binnenkort meer informatie vrijgegeven zou worden, maar daar is hij op teruggekomen. In een interview geeft Nomura toe dat ze de laatste hand leggen aan de beloofde informatie en beelden, maar dat deze niet binnenkort te zien zullen zijn.

Een duidelijke reden voor het oponthoud wordt niet gegeven.

Final Fantasy Versus XIII

Haase verder in Dallas

Tennisster Robin Haase heeft de tweede ronde bereikt van de goed bezette Challenger in Dallas. De van een buikgriep herstelde Nederlander klopte het Duitse talent Tobias Kamke 6-3 en 7-6 (4).

De als vierde geplaatste Haase zal het nu in de volgende ronde op gaan nemen tegen de winnaar van het duel tussen Leonardo Mayer en qualifier Thomas Fabbiano. Thomas Schoorel is de andere Nederlander in het toernooi. Hij neemt het op tegen de Fransman Nicolas Mahut.

Twee DRS-zones in Melbourne, Herbert steward

Autosportfederatie FIA heeft bekendgemaakt dat komend weekend bij de Grand Prix van Australië, de eerste wedstrijd van het Formule 1-seizoen 2012, er twee DRS-zones zullen zijn. Het detectiepunt zal bij bocht veertien liggen, vlak voor het einde van de ronde.

In een DRS-zone kan een coureur zijn achtervleugel neerklappen om zo te proberen zijn voorligger in te halen. Hiervoor moet hij wel op het meetpunt minder dan een seconde achter zijn voorligger zitten. In Melbourne kunnen de coureurs in de race op het rechte stuk van start/finish gebruik maken van het systeem en na bocht twee waar ook een recht stuk zit. Door slechts één detectiepunt te gebruiken kan een coureur zijn voorligger in de eerste zone inhalen en in de tweede zone meteen een gat slaan.

Naast de DRS-zones heeft de FIA ook bekendgemaakt dat Johnny Herbert bij de eerste race bij de stewards aan zal gaan schuiven. Het is niet de eerste keer dat de 47-jarige Brit de rol van steward op zich neemt, want vorig jaar assisteerde hij de wedstrijdleiding al in Australië en in India.

7 Nederlandse kinderen omgekomen bij busramp

Onder de doden die dinsdagavond vielen bij het busongeluk in Zwitserland, zijn ook zeven Nederlandse kinderen. In totaal vielen er 28 doden, van wie 22 kinderen, en zes volwassenen. Er vielen 24 gewonden, waarvan er drie slecht aan toe zijn. Van 2 gewonden is de identiteit nog niet vastgesteld. In totaal zaten er 52 mensen in de bus, die terugkeerde van een skivakantie. 

Eveline Schlumpf, de presidente van Zwitserland heeft op de persconferentie gezegd dat ze zich als moeder van drie kinderen goed kan indenken wat de ouders op dit moment moeten meemaken. Ook bedankte ze de hulpdiensten voor hun inzet. Elio Di Rupo, de Belgische premier zei: "Voor ons land is het een buitengewoon treurige dag. We zijn hier gekomen om de hulpdiensten te bedanken."

Volgens diverse bronnen zouden vermoeidheid en te hard rijden zijn uitgesloten als oorzaak van het ongeluk. De juiste toedracht wordt nog onderzocht. In België is een noodnummer geopend waar betrokkenen vragen kunnen stellen. Vanuit Nederland is dit nummer +32 2 501 40 00  en vanuit België zelf  02/ 501 40 00.

Roemenië teleurgesteld in Nederland

De Roemeense premier Mihai Razvan Ungureanu is teleurgesteld dat Nederland de toetreding van zijn land tot de Schengen-zone blokkeert. Dat zei Ungureanu woensdag. Nederland eist dat Roemenië meer hervormingen doorvoert voordat het akkoord kan gaan met de toetreding van de Roemenen.

Premier Mark Rutte heeft geëist dat Boekarest het Roemeense rechtssysteem hervormt. Ook moet Roemenië corruptie en de georganiseerde misdaad aanpakken, aldus Rutte.

De toetreding van een land tot de Schengen-zone moet unaniem worden goedgekeurd door de leden.

Volgens Ungureanu moet de Europese Commissie de kwestie bespreken. De blokkade van Nederland 'ondergraaft het Europese idee', aldus Ungureanu.

Paramount schuift met verschijningsdata films

Onlangs werd bekend dat voor een aantal films een nieuwe datum van verschijning was geprikt. Piranha 3DD, Anna Karenina, Lola Versus en Cold Night of Day zijn echter niet de enige films die een nieuwe verschijningsdatum hebben gekregen. Via het entertainmenttijdschrift Variety vernemen we dat ook Paramount er voor heeft gekozen om een aantal films op een ander moment uit te brengen.

De film One Shot zou oorspronkelijk in februari 2013 uitkomen, maar Paramount is zo tevreden met de huidige ontwikkeling van het filmproject dat de film nu al vanaf 21 december dit jaar in de bioscoop te bewonderen zal zijn. One Shot zal de strijd aangaan met films als Antoine Fuqua's Hunter Killer, Life of Pi en Kathryn Bigelow’s Hunt For Osama. One Shot is geregisseerd door Christopher McQuarrie (The Way Of The Gun) en kent een sterke cast met onder meer Tom Cruise, Rosamund Pike, David Oyelowo, Richard Jenkins, Alexia Fast, Robert Duvall, Jai Courtney en Werner Herzog.

Ook de releasedatum van Teenage Mutant Ninja Turtles is bekendgemaakt. De film, waarover verder nog helemaal niks bekend is gemaakt zal met de Kerst van 2013 verschijnen. De film World War Z is vertraagd naar de zomer van volgend jaar. De bewerking van het gelijknamige boek van Max Brooks zou eigenlijk in december van dit jaar op het witte doek verschijnen maar is verplaatst naar 21 juni 2013. In de globaal apocalyptische zombiefilm zien we onder meer Brad Pitt, Mireille Enos, Daniella Kertesz, James Badge Dale, Matthew Fox en David Morse in de belangrijkste rollen.

Duitse gooit lijk vader in paasvuur om pensioen

Een Duitse vrouw heeft het lijk van haar vader in een paasvuur gegooid. Niet om hem ritueel te cremeren, maar om het feit dat hij was overleden, te verduisteren. Ze wilde namelijk graag nog wat langer genieten van het pensioengeld van haar vader.

Buiten het geld, in 2009 stak ze 9000 euro in haar zak,  en wilden ze ook het feit dat de drankzuchtige en hulpbehoevende man een gebrekkige verzorging had genoten, uitwissen. De 40-jarige vrouw werd in haar daad bijgestaan door haar 42-jarige echtgenoot. Toen andere familieleden aangifte deden van vermissing kwam hun bedrog uit.

Het stel stond woensdag voor de rechtbank in Osnabrück. Het Openbaar Ministerie verwijt de twee dat ze de 66-jarige man opzettelijk verwaarloosd hebben. De aanklaagster zei: "Als hij medische hulp had gekregen, zou hij langer hebben geleefd." 

In Engeland werd een man voor een vergelijkbaar vergrijp veroordeeld tot 3 jaar celstraf. Hij had het stoffelijk overschot van zijn vader gewoon in de slaapkamer laten liggen, en stak de uitkering van de man, enkele duizenden euro's, in zijn eigen zak. Hier kwam de zaak aan het licht doordat buren klaagden over een ondraaglijke stank.

Verdachte moord Endstra overleden

De man die ervan wordt verdacht Willem Endstra te hebben doodgeschoten is overleden. Het Openbaar Ministerie in Amsterdam laat weten dat de man woensdag in een ziekenhuis is bezweken aan de gevolgen van een hersenbloeding. De strafzaak tegen de Rus gaat vanwege zijn overlijden niet door.

Het onderzoek naar de moord op de Amsterdamse vastgoedmagnaat wordt wel voortgezet. "Het is immers niet alleen gericht op de schutter, maar ook op andere personen die betrokkenen waren bij die moord", aldus het OM.

Het OM, dat er nog altijd van overtuigd is dat de man, die in oktober in Polen werd aangehouden, de schutter was, stelt het te betreuren dat de man is overleden. De man was toen 47 jaar oud.

Vastgoedmagnaat Endstra werd op 17 mei 2004 op 51-jarige leeftijd voor de deur van zijn kantoorvilla aan de Apollolaan in Amsterdam-Zuid op klaarlichte dag doodgeschoten. De schutter wist toen te ontkomen. Aan de zaak zijn sinds 2004 voortdurend rechercheurs blijven werken.

In de maanden voor zijn dood sprak de 'bankier van de onderwereld', zoals Endstra ook wel werd genoemd, meerdere keren met de Amsterdamse politie. Hij beweerde onder meer dat de onlangs op vrije voeten gekomen Willem Holleeder hem voor miljoenen had afgeperst en dat 'De Neus', zoals Holleeder ook wel wordt genoemd, achter verschillende moorden zit.

Behalve de Rus werden vorig jaar in verband met de liquidatie ook twee Alkmaarse neven van Turkse komaf gearresteerd. De twee waren in 2006 al gearresteerd als verdachten in de zaak, maar werden beide keren op vrije voeten gesteld wegens gebrek aan bewijs. De neven worden verdacht van voorbereidingshandelingen bij de moord. Zij zijn volgens het OM nog steeds verdachten in de zaak, maar zitten niet meer vast.

Justitie verwachtte eerder het onderzoek in de zaak in mei te hebben afgerond. Of dat nog steeds het geval is, kan een woordvoerder van het OM woensdagavond niet aangeven.

Obsidian cancelt next gen-project

Volgens een tipgever van de website GameBanshee heeft Obsidian Entertainment het next gen-project 'Project North Carolina' stopgezet en zo'n twintig tot dertig man personeel ontslagen.

Onder de ontslagen medewerkers zaten ook teamleden voor South Park: The Game. Alhoewel Obsidian Entertainment het zelf nog niet bekendgemaakt heeft hebben drie werknemers al wel enkele korte berichten online gezet.

Een 'animator' voor Obsidian schreef: "Fellow Obsidianites who were laid off today...I was lucky, but I've been on the other end of that. Your talents will take you far! #keepgoin." Iemand anders zei het volgende: "Obsidian laid off a bunch of folks today. I'm still there, but it's sad (and part of the biz) to see so many good folks let go," en nog iemand anders zei: "So long, Obsidian. It was a great 3.5 years. I'll miss everyone :-("

Man wil skelter stelen van 8-jarig meisje

Een nog onbekende man heeft woensdagmiddag in Oisterwijk geprobeerd een luxe skelter te stelen van een 8-jarig meisje. Hij probeerde het meisje van haar nieuwe skelter te trekken. Dat lukte uiteindelijk niet.

Het kind reed op haar skelter toen op de Wildemanstraat een zwarte bestelbus naderde. De bestuurder stapte uit en begon aan de skelter van het kind te trekken. Het meisje begon te gillen, waarop de man haar bij de arm pakte, vermoedelijk omdat hij het kind van het zadel wilde hebben. Op dat moment kwam een getuige voorbij die zijn hond uitliet. Daardoor sloeg de nog onbekende man op de vlucht.

Triggerfinger in voorprogramma Peppers

Triggerfinger verzorgt het voorprogramma van het concert dat de Red Hot Chili Peppers deze zomer geven in Nederland. Het Belgische rocktrio warmt het publiek op voor het optreden van de Amerikaanse rockband op 28 juni in het Goffertpark in Nijmegen.

Ook de Malinese band Tinariwen staat in het voorprogramma van de Red Hot Chili Peppers, maakte concertorganisator Mojo woensdag bekend. Tinariwen ontving onlangs een Grammy Award in de categorie Best World Music Album voor de cd Tassili.

Triggerfinger staat zowel in België als Nederland op nummer een in de hitlijsten. De band voert in Nederland de Single Top 100 aan met een cover van Lykke Li's I Follow Rivers. De Zweedse zangeres staat zelf met het nummer op plek vier. In mei brengt Triggerfinger het nieuwe album Faders Up 2 uit.


Triggerfinger in voorprogramma Chili Peppers (Foto: Novum)

League of Legends de nieuwe Starcraft in Korea.

Bij veel gamers staan de Koreanen bekend als de meest hardcore Starcraft-spelers van de wereld. Er zijn in Korea zelfs meerdere tv-shows waarin matches tussen verschillende spelers worden uitgezonden.

Het lijkt er echter op dat Koreaanse gamers Starcraft 2 eindelijk zat aan het worden zijn. League of Legends heeft zich namelijk omhoog weten te werken naar de top van de e-sports-toernooien, waarbij het Starcraft 2 heeft vervangen.

Professionele uitzenders zowel als sponsors ondersteunen nu League of Legends. Dit kan gezien worden als een poging om de stagnerende uitbreiding van e-sports tegen te gaan.

De Koreaanse kabeltelevisieleverancier Ongamenet (OGN) ondersteunde dit door officieel sponsor te worden van het Yongsang e-sports-stadion. Vanaf 21 maart zal OGN twee keer per week een live toernooi uitzenden met 16 deelnemende teams uit Korea, Amerika en Europa. Het prijzengeld van deze toernooien zal bestaan uit 2 miljoen won (bijna 140.000 euro).

Geen co-op in Xbox 360-versie Street Fighter X Tekken

Street Fighter X Tekken is uitgekomen voor zowel Xbox 360 als PlayStation 3. Het voornaamste verschil tussen beide versies is het ontbreken van de co-op voor 4 personen, waarbij twee personen op één console het online opnemen tegen twee andere personen. Xbox 360 trekt in dit geval aan het kortste eind.

Bij monde van assistant producer Tomoaki Ayano heeft ontwikkelaar Capcom hiervoor een verklaring vrijgegeven. "Throughout the development process, there are times when new features are added (...) and there are also times where we have to make tough decisions regarding things to cut," Aldus Ayano. "This was one of those times. This mode is supported in the PlayStation 3 version, however, since we tackled that earlier and found the architecture of their system to be more conducive to implementing it."

Ayano bood verder zijn verontschuldigingen aan voor het weglaten van de feature, en zei dat binnenkort meer details over een update komen.

street fighter x tekken

Ruim helft Nederlanders heeft smartphone

Ruim de helft van de Nederlanders heeft een smartphone, meldde woensdag onderzoeksbureau Telecompaper.

In het vierde kwartaal van afgelopen jaar bezat 52 procent zo'n toestel. Een jaar eerder was dat nog 34 procent. Het gebruik van de smartphone overtrof dat van de gewone mobiele telefoons.

Telecompaper baseert zich op onderzoek onder bijna 20.000 mensen.

Ruim helft Nederlanders heeft smartphone
Ruim helft Nederlanders heeft smartphone (Foto: ANP)

Downton Abbey-bedenker stort zich op Streisand-film

Julian Fellowes is aangesteld om het scenario te schrijven van Gypsy, de nieuwe muziekfilm met Barbra Streisand. De bedenker van de Britse kostuumserie Downton Abbey moet de musicalklassieker aanpassen voor het witte doek, schrijft de Amerikaanse krant Los Angeles Times.

Streisand probeert Gypsy al een tijd van de grond te krijgen. Filmstudio Warner Bros deed het project vorig jaar van de hand, nadat de hoogbejaarde Arthur Laurents, die de musical en het boek schreef, zijn toestemming had ingetrokken. Universal pikte het filmplan op en paste het dusdanig aan dat de auteur het vlak voor zijn dood in mei alsnog goedkeurde.

De 69-jarige Streisand speelt in de film Mama Rose, een keiharde moeder uit Hollywood die er alles aan doet om haar twee dochters aan de top te krijgen. Ze gaat de film ook coproduceren. Julian Fellowes, die ook acteert, won in 2002 een Oscar voor zijn scenario van Gosford Park. Met Downton Abbey won hij vorig jaar een Emmy voor beste miniserie.

Gypsy heeft nog geen regisseur en andere acteurs. Wanneer Gypsy in productie gaat, is ook nog onbekend.


Downton Abbey-bedenker stort zich op Streisand-film (Foto: Novum)

Domenicali: "Ferrari kan meedoen in titelstrijd"

Hoewel het Formule 1-team Ferrari geen goede winter kende denkt teambaas Stefano Dominicali toch dat de renstal dit seizoen mee kan gaan doen om de titel. Hij erkent dat er gedurende het jaar nog veel werk aan de winkel is.

"Ferrari raakt niet opgewonden als we het in Australië goed doen, net als dat we niet terneergeslagen zullen zijn als we competitief niet van het hoogste niveau zijn. Iedereen staat te trappelen om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Het wordt een lang seizoen en voor zover ik kan een inschatten een onvoorspelbaar seizoen. Veel teams lijken aanspraak te maken op topklasseringen, zeker in het begin van het jaar," zei Domenicali.

"Wij arriveren in Melbourne in de wetenschap dat we onze doelen voor de performance door meerdere oorzaken niet bereikt hebben. Echter, ik herhaal dat we nog een paar dagen dienen te wachten voordat de rangorde bekend is. Ik ben ervan overtuigd dat we ons mengen in de strijd en dat tot het einde van het jaar volhouden. We moeten gefocust blijven op de ontwikkeling van de auto. Het kampioenschap eindigt pas in november, dat mogen we niet vergeten."

Schrijver eist stop boekverfilming Steven de Jong

Schrijver Patrick van Rhijn wil dat filmmaker Steven de Jong onmiddellijk stopt met het maken van de film Janey, Kind van de Rekening. Dat heeft hij woensdag in de rechtbank van Leeuwarden geëist. Van Rhijn beschuldigt De Jong van plagiaat.

De film gaat over een meisje dat moet omgaan met de echtscheiding van haar ouders. Volgens Van Rhijn is de film op minstens veertig punten letterlijk overgeschreven uit zijn boek Weg van Lila. De Jong stelt zich te hebben gebaseerd op zijn eigen ervaringen met echtscheiding, waarbij het onvermijdelijk zou zijn dat bepaalde aspecten van zijn verhaal op dat van Van Rhijn lijken.

Tijdens de hoorzitting zei De Jong, bekend van films als De Scheepsjongens van Bontekoe, De Hel van '63 en Penny's Shadow, dat hij stopt met films maken als hij wordt veroordeeld wegens het schenden van auteursrechten. Dat schrijft de Leeuwarder Courant.

De Jong heeft volgens Van Rhijn zelf contact opgenomen over de boekverfilming, maar de twee kwamen daar toen vanwege financiële meningsverschillen niet uit. Ook zou De Jong daarna zijn zelfgeschreven filmscript hebben gestuurd naar uitgeverij FMD/Dutch Media, waar Van Rhijn inmiddels bij was aangesloten. Hij wilde zijn scenario in boekvorm uitbrengen, maar een redacteur viel het op dat het script wel erg leek op Van Rhijns boek, waarna eventuele verdere samenwerking onmogelijk werd.

Van Rhijn eist naast stopzetting van de verfilming ook dat De Jong een bericht plaatst in een Nederlands landelijk dagblad waarin staat dat hij inbreuk heeft gepleegd op het auteursrecht, anders moet de filmmaker een dwangsom van tienduizend euro aan Van Rhijn betalen. Ook moet hij aan alle betrokkenen laten weten dat zijn filmscript is gebaseerd op plagiaat en mag hij het script niet meer tonen aan derden, anders volgt nog een dwangsom van enkele duizenden euro's.

De rechter doet op 28 maart uitspraak.


Schrijver eist stop boekverfilming Steven de Jong (Foto: Novum)

Releasedatum voor Yesterday

De adventuregame Yesterday heeft een releasedatum gekregen. De thriller, van de makers van The Next Big Thing en de Runaway-trilogie, is vanaf 22 maart verkrijgbaar. Dat heeft Focus Home Interactive bekendgemaakt.

In Yesterday speel je als Henry Cooper, een rijke erfgenaam, zijn vriend Cooper en John Yesterday. Het trio onderzoekt vreemde verdwijningen in New York en komt op het spoor van een mysterieuze sekte. 

Yesterday verschijnt alleen voor pc.

yesterday


Familie Godfather-auteur in oorlog met filmstudio

De familie van Mario Puzo wil van het contract met Paramount af waarin de filmrechten van de The Godfather-boeken zijn geregeld. "Paramount wilde een oorlog, nu krijgen ze er ook een," zegt de advocaat van de Puzo's tegen het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Eerder klaagde Paramount de erven van de Godfather-schrijver aan, omdat zij een nieuw boek aan de reeks willen toevoegen. Paramount bezit sinds 1969 de filmrechten van de boeken die Puzo schreef over de maffiafamilie. Francis Ford Copolla maakte er drie films over. Paramount stelt ook de rechten te hebben op de Godfather-franchise, zoals de boeken, films en games. Maar volgens de Puzo's is dat nergens op gebaseerd.

De erven van Puzo hebben toestemming gegeven voor het boek The Family Corleone, maar volgens Paramount brengt dat de Godfather-franchise in gevaar. Het boek is geschreven door Ed Falco, oom van actrice Edie Falco die in de maffiaserie The Soprano's speelde. Falco baseerde zich op een onverfilmd scenario van Puzo, dat gaat over de jonge jaren van Vito Corleone, in The Godfather gespeeld door Marlon Brando.

Een woordvoerder van Paramount laat weten dat de filmstudio 'enorm veel' respect heeft voor Mario Puzo en zijn nalatenschap. "We willen ons alleen aan de afspraken houden die we met meneer Puzo zelf hebben gemaakt."


Familie Godfather-auteur in oorlog met filmstudio (Foto: Novum)

Michael Rooker verleent stem aan Lollipop Chainsaw

De Amerikaanse acteur Michael Rooker spreekt de stem in van een gamepersonage in het actiespel Lollipop Chainsaw. De 56-jarige acteur, voor wie slechts een klein rolletje is weggelegd als eindbaas Vikke.

Stemactrice Tara Strong en Smallville-acteur Michael Rosenbaum spreken meer prominente rollen in. Strong, die onder meer stemmen in heeft gesproken voor tekenfilms en andere games, spreekt de stem in van hoofdpersonage Juliet Starling.

Starling is een cheerleader die met een kettingzaag een zombieplaag bestrijdt. Rosenbaum verzorgt het stemgeluid van haar vriendje Nick, van wie eigenlijk alleen het hoofd belangrijk is. Dat hangt namelijk aan de riem van Juliet.

Lollipop Chainsaw is vanaf 14 juni beschikbaar voor de Xbox 360 en PlayStation 3.


Ys-games naar Steam

De Ys-serie is door de jaren heen op vele platformen verschenen. Het is alleen zelden buiten Japan uitgebracht. Door twee relatief recente PSP-games heeft de serie aan populariteit gewonnen waardoor het zich nu zal uitbreiden naar Steam.

Ys: The Oath in Felghana is een remake van de derde game in de franchise, het verscheen al eerder op de PSP. Ys Origin daarentegen krijgt voor het eerst een release in het Engels. Het is een prequel die zich 700 jaar voor de eerste Ys afspeelt.

De games worden in Amerika gepubliceerd door Xseed. The Oath in Felghana komt al op 19 maart uit en gaat 15 dollar kosten. Het is nog onbekend of we de games ook in Europa zullen krijgen.

'De industrie was niet klaar voor Milo'

Peter Molyneux heeft in een van zijn laatste interviews als creative director van de European Studios van Microsoft gesproken over de teloorgang van het spelconcept Project Milo, de indrukwekkende techdemo die destijds de mogelijkheden van Kinect toonde.

Molyneux vertelde dat het niet zo was dat de ambities te hoog waren voor het spelconcept of dat het technisch niet mogelijk was die ambities te verwezenlijken. "The real problem with Milo, (...), was where it would be on the shelves next to all the computer games. It was just the wrong thing. It was the wrong concept for what this industry currently is", volgens hem.

Veel van de technologie die ontwikkeld was voor de techdemo is gebruikt in Fable: The Journey, stelde Molyneux echter.

Peter Molyneux verklaarde vorige week dat hij Microsoft gaat verlaten om een nieuwe studio, 22 Cans, op te richten. Fable: The Journey zal zijn laatste game zijn voor de ontwikkelstudio.

 

Van der Struijk langer bij Vitesse

Vitesse heeft woensdag het contract met Frank van der Struijk verlengd. De 26-jarige verdediger tekende een contract dat hem tot de zomer van 2014 aan de club uit Arnhem verbindt. Hij speelt sinds medio 2008 voor Vitesse.

Van der Struijk doorliep de jeugdopleiding van Willem II. In 2003 debuteerde hij op 18-jarige leeftijd tegen FC Volendam voor de Tricolores. Zijn goede spel in Tilburg leverde hem in 2008 een overstap naar Vitesse op.

Van der Struijk staat inmiddels op 204 wedstrijden in de Eredivisie. Hij kwam tot zes doelpunten.

Verdachte met buitenlands uiterlijk vaker in cel

Verdachten met een 'buitenlands uiterlijk' die de taal niet spreken worden vaker veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf dan verdachten die er Nederlands uitzien en wel de taal spreken. Dat blijkt uit onderzoek waarover het Nederlands Juristenblad (NJB) deze week publiceert. De PvdA eist opheldering.

Voor wie een exotisch uiterlijk heeft en de taal niet machtig is, zou de kans om achter de tralies te verdwijnen twintig keer hoger liggen. Verdachten met een buitenlands uiterlijk die wel de taal spreken hebben vijf keer zoveel kans om veroordeeld te worden, valt te lezen in het artikel dat het NJB online heeft gezet.

De onderzoekers kwamen tot hun bevindingen op basis van 'directe observaties' tijdens zittingen van de politierechter. Zij komen met een aantal verklaringen voor de verschillen. Zo kan het gebruik van 'stereotyperingen' door rechters om het gevaar van de dader in te schatten een rol spelen. Ook kan het niet spreken van de taal 'het direct uitdrukken van emoties en gevoelens belemmeren'.

Een praktische reden zou ook de oorzaak kunnen zijn. "Indien verdachten de Nederlandse taal niet beheersen, zal een rechter wellicht geen taakstraf willen opleggen vanwege de problemen die bij de tenuitvoerlegging daarvan kunnen ontstaan door het niet beheersen van het Nederlands", schrijven de onderzoekers.

Voorzitter van de Raad voor de rechtspraak Erik van den Emster reageert verbaasd op het onderzoek. "Als ik zie welke inspanningen er worden verricht om de rechtseenheid te vergroten, ben ik verrast door de uitkomsten van het onderzoek. We zullen dit zeker nader bestuderen." Hij benadrukt dat rechters er veel aan gelegen is om gelijke gevallen 'zo veel mogelijk gelijk te behandelen'.

PvdA-Kamerlid en oud-rechter Jeroen Recourt heeft in schriftelijke vragen opheldering gevraagd aan minster van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD). Recourt wil weten of de bewindsman de conclusies deelt. Is dat het geval, dan wil de PvdA'er weten wat Opstelten gaat doen om ervoor te zorgen dat rechters het uiterlijk van verdachten niet meer meewegen bij het opleggen van een straf.

Inter wil selectie verjongen

Internazionale wil na dit rampseizoen de selectie gaan verjongen. Voorzitter Massimo Moratti heeft dit laten weten nadat de Milanese club gisteren in de achtste finales van de Champions League is uitgeschakeld door Olympique Marseille. In de Serie A staat de ploeg momenteel zevende.

"Het lijkt me een verstandig idee om een team te bouwen dat in essentie jong is. Misschien moeten we even af van de gedachte om meteen resultaat te halen en hopen dat we in de toekomst constant presteren," zei Moratti die trainer Claudio Ranieri voorlopig lijkt te sparen. "Het is niet de schuld van Ranieri. We hadden gewoon pech. Hij verdient geen ontslag."

'Niet ieder meisje wil een prins'

Hij woont in paleizen, heeft een koningin als oma en is ook niet arm. Toch vindt de Britse prins Harry naar eigen zeggen nog niet zo gemakkelijk een vriendin.

"Oh mijn God, hij is een prins", is een van de reacties die Harry vaak krijgt als het om vrouwen gaat, zegt hij in een interview met de Amerikaanse zender CBS News. Ook klaagt hij dat zijn komaf het vinden van een geschikte baan in de weg staat. "Mijn broer (William) en ik wensen vaak dat we compleet normaal waren".

De 27-jarige Harry had de afgelopen jaren een knipperlichtrelatie met Chelsy Davy. Sinds enige tijd is hij weer single.

'Niet ieder meisje wil een prins'
'Niet ieder meisje wil een prins' (Foto: ANP)

'GTA V verschijnt begin volgend jaar'

Het vijfde deel in de Grand Theft Auto-actiereeks ligt begin volgend jaar in de winkels. Dat schrijft gamewebsite Gamasutra op basis van uitspraken van adviesbureau Sterne Agee. Het bedrijf gaat ervan uit dat Rockstar Games het spel ook voor de Wii U-spelcomputer wil maken.

Nintendo wil de Wii U dit jaar nog in de winkel leggen. Rockstar North zou volgens analisten van het adviesbureau extra tijd willen om Grand Theft Auto V te perfectioneren voor de nieuwbakken spelcomputer.

Wanneer de game in maart op de markt komt, zou het spel de concurrentie met populaire gameseries als de voetbalreeks FIFA, het schietspel Call of Duty en Assassin's Creed III vermijden. Deze spellen moeten allemaal in het najaar uitkomen.

Grand Theft Auto V werd eind vorig jaar aangekondigd door Rockstar Games. Het bedrijf liet via beelden van het spel weten dat de game zich afspeelt in een fictieve versie van Los Angeles. Wanneer en voor welke spelcomputers de nieuwe GTA verschijnt, heeft het bedrijf niet bekendgemaakt.


'GTA 5 verschijnt begin volgend jaar'

Obama prijst banden met Groot-Brittannië

De band tussen de Verenigde Staten en Groot-Brittannië is gebaseerd op gedeelde doelen en nationale idealen en is sterker dan ooit. Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama woensdag gezegd. De Britse premier David Cameron is momenteel op bezoek in Washington.

"We menen dat onze burgers vrij van angst moeten kunnen leven", aldus Obama. "Net als eerdere generaties staan we dan ook zij aan zij om onze landen te verdedigen en op te treden tegen diegenen die onze bevolking willen terroriseren of de wereld willen bedreigen met de meest gevaarlijke wapens die bestaan."

Cameron ging woensdag in op de onderwerpen die de twee regeringsleiders zullen bespreken. "Elke keer als een Amerikaanse president en een Britse premier elkaar treffen is er een serieuze en belangrijke agenda die moet worden afgewerkt. Dit bezoek is niet anders", aldus Cameron. "Afghanistan. Iran. De Arabische Lente. De behoefte aan handel, groei, banen en de wereldeconomie."

In een gezamenlijk opiniestuk dat dinsdag werd geplaatst in The Washington Post zeiden Obama en Cameron dat ze ook gaan praten over hoe de onderhandelingen met Iran moeten worden hervat. "Wij geloven dat er nog tijd en ruimte is om een diplomatieke oplossing na te streven", aldus de regeringsleiders.


Obama prijst banden met Groot-Brittannië (Foto: Novum)

FIA wil flexvleugels aanpakken

Autosportfederatie FIA wil de flexibele vleugels in de Formule 1 verder aanpakken. De FIA zal met strengere tests komen omdat het opzettelijk doorbuigen van de vleugels wordt gezien als misbruik van de toegestane marges.

"Volgens de regels moeten de vleugels, net als alle andere delen van het bodywork, stijf zijn. We hebben nu de toegestane buiging gehalveerd. Voorheen werd de vleugel getest met een lading van 1 kilonewton, waarbij de vleugel 20 millimeter mocht doorbuigen. Daardoor gingen de teams vleugels testen tot ze een ontwerp hadden gevonden dat 19,9 millimeter doorbuigt bij een lading van 1 kilonewton," zei FIA-directeur Charlie Whiting op de officiële site van de Formule 1.

Met name Red Bull en Ferrari leken met hun voorvleugels de grens van de regels op te zoeken, iets waar de FIA nu een eind aan wil maken door met een nieuwe test te komen. "We waren van mening dat de teams buiten de geest van de regels werkten en hun vleugels overduidelijk ontwierpen met de toegestane doorbuiging in het achterhoofd."

"De nieuwe test verplaatst het drukpunt daarom 10 millimeter naar achteren en 5 millimeter meer naar binnen, terwijl de toegestane doorbuiging is teruggebracht tot 10 millimeter. We hebben de teams ook verteld dat we de lading aan slechts een kant van de vleugel kunnen aanbrengen, een asymmetrische test."

Zenforms: Protectors: Pokémon-achtig spel voor je Apple

Ontwikkelaar Calis Projects werkt op dit moment hard aan een nieuwe titel: Zenforms: Protectors. De eerste beelden doen ons geloven dat het een verslavend spel wordt, zeker omdat het ontzettend veel op Pokémon lijkt.

Behalve dat het spel deze of volgende maand verschijnt in de AppStore en geen gebruik maakt van het Retina-scherm op iPhone 4, iPhone 4S en iPad 3, is er niets bekend. Bekijk hieronder de screenshot.

Advocaat vrijgesproken van verkrachten cliënt

Een 40-jarige Nijmeegse advocaat hoeft niet de cel in voor het verkrachten van een van zijn cliënten. Tegen hem was een anderhalf jaar cel geëist, maar volgens de rechter is er te weinig bewijs. Wel kreeg de man 180 uur werkstraf omdat hij de borsten van de vrouw heeft betast.

Het slachtoffer wendde zich in 2010 tot de advocaat om haar bij te staan bij haar echtscheiding. In december zou de man haar op zijn kantoor hebben geprobeerd te kussen en zou hij met zijn vingers haar lichaam zijn binnengedrongen. Ook zou de verdachte zich twee keer hebben bevredigd bij de vrouw thuis.

Volgens de rechtbank in Utrecht heeft de advocaat de grens van het toelaatbare overschreden. "Zeker een echtscheidingsadvocaat moet zich er altijd van bewust zijn dat hij vaak cliënten bijstaat die zich in een emotioneel moeilijke fase van hun leven bevinden." De rechter vindt dat de man zijn seksuele gevoelens had moeten onderdrukken of de vrouw niet meer als advocaat had moeten bijstaan.

De Nijmegenaar mag zijn beroep gewoon blijven uitoefenen. Naast een celstraf eiste het Openbaar Ministerie ook een beroepsverbod, maar daar stemde de rechter niet mee in.

BioShock-ontwikkelaar vol vertrouwen over oktober-release

BioShock Infinite komt in oktober uit, traditioneel een drukke maand met grote releases. Irrational Games-baas Ken Levine maakt zich echter geen zorgen over de kansen van de game. BioShock Infinite heeft volgens hem geen directe concurrentie.

"It's hard to categorise BioShock for people in their heads," aldus Levine. "It has its own vibe. It's a strange and different game. In the same way Portal didn't compete directly with anything."

In oktober en november verschijnen verschillende high-profile games. Enkele dagen voor de release van BioShock Infinite verschijnen Medal of Honor: Warfighter en Assassin's Creed 3, in november worden de nieuwe Call of Duty, Need for Speed en Halo verwacht.

bioshock infinite

BioShock Infinite zelf verschijnt op 19 oktober voor Xbox 360, PlayStation 3 en pc.

Robert M. ziet lustgevoelens als vloek

Robert Mikelsons ziet zijn pedoseksuele gevoelens als een vloek. Dat zei hij woensdagmiddag tijdens zijn verhoor door de rechtbank. "Ik noem het simpelweg een vloek, omdat ik er nooit om heb gevraagd. Ik heb het opgelegd gekregen." Hij sprak van "de kaarten die ik uitgedeeld gekregen heb".

De hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak zei dat hij zijn gevoelens lang heeft onderdrukt, maar dat hij er uiteindelijk toch aan heeft toegegeven. Naar eigen zeggen moest hij "24 uur per dag, 7 dagen per week" zijn "eigen bewaker" zijn. "Ik heb het 10 jaar volgehouden. Ik vraag me af of iemand anders in mijn plaats dat langer had gedaan."

Mikelsons vergeleek zijn contact via internet met andere pedofielen met kankerpatiënten die steun bij elkaar vinden. "Het lotgenotencontact helpt heel veel." En: "Het was niet iets wat ik met de huisarts kon bespreken."

De rechtbank hield Mikelsons woensdag onder meer een chatgesprek voor waarin hij iemand anders tal van tips gaf over hoe diegene kinderen kon misbruiken zonder dat de ouders het merken

Robert M. heeft'een vloek'
Robert M. ziet lustgevoelens als vloek (Foto: ANP)

Team Sonic wil wat nieuws met 3D Sonic-games doen

Team Sonic-baas Takashi Iizuka heeft in een interview aangegeven dat zijn team erop gebrand is iets nieuws te doen met driedimensionale Sonic-spellen. Vooral voor de volgende generatie, bedoelt hij.

Sonic over its past 20 years has evolved a lot", zegt Iizuka. “In that, there are two distinct, different play styles. There’s the 2D side-scrolling platform action Sonic, and the forward view 3D action platform action Sonic. With the Sonic 4 series we’ve created that side-scrolling 2D platform action."

But I’m also interested in the challenge of doing something completely new with the 3D Sonic’s forward view platform action, and bring something new to the table with that as well.

Sonic Generations, die in november van vorig jaar uitkwam, bevat een mix van 2D en 3D en de laatste 3D Sonic-titel is Sonic Unleashed, waarin Sonic een weerwolf wordt. Later dit jaar komt er een nieuwe 2D-titel uit, namelijk Sonic the Hedgehog 4: Episode II.

Huntelaar ziet Schalke als underdog

Klaas Jan Huntelaar is er donderdag bij als Schalke 04 het opneemt tegen FC Twente. De aanvaller stond ruim een week aan de kant na een botsing tijdens de oefeninterland tegen Engeland. De goaltjesdief denkt dat Twente de betere papieren heeft. "Bij iedere overwinning met een doelpunt verschil heeft Twente het voordeel dat ze dan een uitdoelpunt maken en dan ben je niet verder."

Huntelaar voetbalde afgelopen weekeinde tegen Hamburger SV weer een hele wedstrijd en scoorde vanaf de strafschopstip. "Ik vond het lekker om negentig minuten te spelen." Na zijn hersenschudding merkte de spits iets minder kracht te hebben. Door de wedstrijd tegen HSV kon hij zich 'conditioneel weer een prikkel geven'.

De 7-0 van Bayern München tegen FC Basel dinsdag was een fraai voorbeeld voor Schalke, beseft Huntelaar. "Bayern speelde heel goed. Ze kwamen met 3-0 voor en hebben de wedstrijd daarna goed afgemaakt. Het is alleen niet een voorbeeld dat makkelijk te halen is."


Huntelaar ziet Schalke als underdog (Foto: Novum)

Zoon bekent moord op moeder Netersel

De zoon van de vrouw die zondagavond dood in haar woning in het Brabantse Netersel werd aangetroffen, heeft bekend haar te hebben vermoord. Dat meldt de politie woensdag.

De moeder werd zondag rond 21.30 uur dood in haar woning aan het Beemke in Netersel gevonden. De politie zette direct twintig rechercheurs op de zaak. De 21-jarige zoon werd maandagochtend in Casteren opgepakt.

Wat zich precies heeft afgespeeld en waarom de man zijn moeder heeft vermoord is niet bekendgemaakt. De verdachte wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Britt Dekker kickt af van junkfood

Britt Dekker geniet sinds ze bekend is minder vaak van junkfood. De blondine, die bekend werd dankzij haar deelname aan programma's als Take Me Out en Echte Meisjes in de Jungle, staat bekend om haar voorliefde voor hamburgers en frietjes.

"Ik durf niet meer zo vaak naar McDonald's", bekent Britt in een interview met Hitkrant. "Als ik daar vaak ben, denkt iedereen: zie je wel, ze is altijd in McDonald's!"

Ook omdat Britt geregeld op televisie te zien is, schuift ze minder vaak aan in een fastfoodrestaurant. "Ik moet ook een beetje op mijn eten letten. Al die mensen op tv zijn zo dun. Als ik heel veel eet, pas ik er niet meer tussen."

Als Britt haar tanden in een hamburger zet, weet ze wel wat ze moet doen om niet op te vallen. "Dan doe ik mijn capuchon en zonnebril op", antwoordt ze op de vraag hoe ze over straat gaat als ze niet herkend wil worden. "Maar ja, als het regent, val ik natuurlijk juist op met m'n zonnebril."

'Shenmue en Skies of Arcadia volgende downloadtitels'

SEGA's Ben Harbone heeft in een interview met Gamesradar - dat over Jet Set Radio gaat - aangegeven wat de mogelijke opvolgers zijn in de serie downloadbare Dreamcast-titels.

Naast Sonic Adventure, Crazy Taxi, Space Channel 5 Part 2 en SEGA Bass Fishing kunnen zich mogelijk ook Shenmue en Skies of Arcadia in dat rijtje voegen. “Those are a couple of our most requested games. I can’t say ‘yes’ or ‘no,’ but we may be working on them.

Red Bull trekt Jezus-reclame terug

Red Bull, fabrikant van energiedrankjes, heeft in Zuid-Afrika een televisiespotje teruggetrokken na klachten van christenen. In de reclame wordt Jezus Christus getoond terwijl hij over water loopt. Een van de discipelen beweert dat dit komt omdat hij net een blikje Red Bull heeft gedronken, maar Jezus ontkent dit. Hij zegt dat je gewoon slim moet zijn en moet weten waar de stenen in het water liggen.

De Rooms-Katholieke kerk drong er bij christenen op aan geen Red Bull te drinken tijdens het vasten, maar ging niet zover op te roepen tot een boycot. Ook de Zuid-Afrikaanse Islamitisch-Joodse Raad heeft gewaarschuwd voor de gevolgen van 'seculier extremisme'.

Red Bull zegt in een verklaring dat het altijd op zoek is naar 'welbekende thema's' voor zijn humoristische reclamespots. "Het is nooit onze bedoeling geweest bewust iemand te kwetsen."


Het gewraakte spotje

Europese fractie PVV haalt uit naar VVD en CDA

De coalitiepartijen VVD en CDA hebben een verkiezingsbelofte gebroken door in het Europees Parlement in te stemmen met verdere toenadering tussen de EU en de kandidaat-leden Macedonië, IJsland en Bosnië. Dat zegt PVV-Europarlementariër Barry Madlener.

Het Europarlement stemde woensdag in Straatsburg over resoluties over de drie landen. De vijf CDA'ers en twee van de drie VVD'ers in het Europarlement stemden voor. Volgens Madlener houden ze zich daarmee niet aan hun belofte dat een 'pas op de plaats' zou worden gemaakt bij verdere uitbreiding van de Europese Unie. Madlener is daar 'onaangenaam verrast' over. "De landen waar het om gaat zijn stuk voor stuk niet klaar voor toetreding tot de EU."

In de aangenomen resoluties staat dat IJsland bij de EU mag komen en dat Macedonië een datum moet krijgen waarop de onderhandelingen over toetreding kunnen beginnen. Over de ontwikkelingen in Bosnië is het Europarlement bezorgd.

Dinsdag lag de PVV nog onder vuur in het Europees Parlement, vanwege het meldpunt van de partij voor overlast door Oost-Europese arbeiders. Een grote meerderheid van het Europarlement, waaronder de fracties waar VVD en CDA bijhoren, vindt het meldpunt niet door de beugel kunnen en riep premier Mark Rutte (VVD) op het meldpunt te veroordelen.

Ophef na zelfmoord verkracht meisje Marokko

In Marokko is online ophef ontstaan over het lot van een 16-jarig meisje dat werd gedwongen te trouwen met een man die haar had verkracht. Het meisje, de 16-jarige Amina Filali, beroofde zich zaterdag met rattengif van het leven.

Filali werd vijf maanden geleden in de echt verbonden met een man die haar een jaar eerder had verkracht. Onder de Marokkaanse wet kan een verkrachter zijn straf ontduiken en de eer van de familie van het slachtoffer intact houden door met zijn slachtoffer te trouwen.

Volgens de vader van het slachtoffer heeft een Marokkaanse rechtbank zijn dochter onder druk gezet met haar verkrachter te trouwen. De Marokkaanse activiste Abadila Maaelaynine zei op Twitter dat Amina 'driemaal is geschonden'. Eerst door de verkrachter, daarna door de traditie en tenslotte door de Marokkaanse wet.

Tieners vrijgesproken van groepsverkrachting Arnhem

Drie tieners uit Arnhem zijn woensdag in hoger beroep vrijgesproken van groepsverkrachting. Het Arnhemse hof acht niet bewezen dat de drie voorjaar 2010 een destijds 15-jarig meisje verkrachtte. Volgens de rechters staat niet vast dat het meisje met geweld werd gedwongen tot seks.

De rechtbank in Arnhem veroordeelde de drie in 2010 nog tot jeugddetentie, reclasseringstoezicht en een behandeling bij de forensische GGZ-instelling Jong Batelaar en tot taakstraffen variërend van tachtig tot honderdtwintig uur.

De drie van 17 en 18 jaar waren in de nacht van 5 op 6 juni 2010 op een feestje in de Arnhemse wijk Malburgen. Daar nam een van de jongens het dronken meisje mee naar een steegje waarna ze door de jongens zou zijn verkracht. Het Arnhemse hof meent dat onvoldoende is vast komen te staan dat sprake was van dwang en geweld. Bij het incident was ook een vierde jongen uit Westervoort betrokken. Hij is niet in beroep gegaan.

Hoogbejaarde vrouw smokkelt cocaïne in rolstoel

De marechaussee op Schiphol heeft woensdag een bejaarde vrouw aangehouden vanwege drugssmokkel. Waarschijnlijk smokkelde de 83-jarige Britse cocaïne in haar elektrische rolstoel.

De bejaarde dame werd door de douane gesnapt tijdens een 100-procentscontrole, waarbij alle passagiers worden gecontroleerd. Om hoeveel cocaïne het gaat is nog onduidelijk. De vrouw zit vast en haar rolstoel is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Gewonde autodief ontsnapt uit ziekenhuis

Een 24-jarige gewonde autodief is woensdagochtend kortstondig uit een Harderwijks ziekenhuis ontsnapt. De politie heeft de Poolse man op het ziekenhuisterrein na een korte zoektocht weer ingerekend.

Een inwoner van Ermelo zag dinsdagnacht twee mannen rond een woning aan de Jacob Catslaan lopen en vertrouwde de zaak niet. Toen de gewaarschuwde politie arriveerde, gaf een automobilist plankgas bij het zien van de surveillancewagen. Agenten zetten de achtervolging in, terwijl de bestuurder elk stopteken negeerde.

Op de Horster-Engweg sloeg de auto over de kop. De 24-jarige inzittende en de 38-jarige bestuurder bleken gewond en werden naar het St Jansdal-ziekenhuis in Harderwijk overgebracht, waar ze werden bewaakt door agenten.

Toch zag de jongste woensdagochtend kans het raam van zijn kamer op de eerste verdieping te openen en te vluchten. De agenten merkten zijn vluchtpoging snel op en kamden de omgeving uit. Uiteindelijk werd hij onder de ambulancebrug gevonden en voor de tweede keer in de kraag gegrepen.

Later bleek dat het duo in een gestolen auto reed die na een inbraak in een woning aan de Vondellaan in Ermelo was buitgemaakt.

Burgemeester houdt mond dicht tijdens Wilhelmus

Burgemeester Arnold Gerritsen van Zutphen weigert tijdens Koninginnedag het zesde couplet van het Wilhelmus te zingen. De bestuurder van D66 wil dat niet vanwege de christelijke inslag en houdt daarom zijn mond dicht.

De voorzitter van de plaatselijke oranjevereniging Sjaak Meijer had zijn vraagtekens geplaatst bij de weigering. Hij vroeg zich af of dat volgens het protocol wel mag. Volgens de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen is Gerritsen echter niet verplicht om mee te zingen.

In Zutphen wordt traditioneel tijdens Koninginnedag het eerste en zesde couplet gezongen. Volgens een gemeentewoordvoerder gaan de burgemeester en Meijer nu in gesprek over het voorval. De zegsvrouw wil er verder niets over kwijt. "We hebben afgesproken niet te reageren."

Echtgenote overleden chauffeur busramp naar Zwitserland

De echtgenote van één van de buschauffeurs die dinsdagavond laat omkwamen bij de busramp, is onderweg naar Zwitserland. Het is nog niet duidelijk of haar man de bus bestuurde of dat het zijn collega was. De politie wil zo snel mogelijk autopsie uitvoeren op het lichaam van de chauffeur. Hiermee hoopt men uitsluitsel te krijgen over wat er gebeurd is.

De vrouw van de chauffeur, Evy Laereman, moest op internet lezen wat er met haar man gebeurd was. “Normaal laat hij mij altijd iets weten voor hij begint te rijden. Gisterenavond was dat niet het geval. Toen ik rond half 4 wakker werd en zag dat ik nog altijd geen boodschap had gekregen, werd ik ongerust. Mijn berichtjes kwamen ook niet aan, en toen ik probeerde te bellen kwam ik meteen op zijn voicemail terecht.” Evy geeft aan dat ze verdoofd is en dat het nog niet tot haar doordringt. Ook het busbedrijf, waar ze contact mee gehad heeft is erg aangeslagen volgens haar.

Kritieke toestand
Inmiddels zijn twee van de kinderen in kritieke toestand overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis in Lausanne. Ze waren er dusdanig ernstig aan toe, dat de overplaatsing noodzakelijk was. Het is niet uitgesloten dat er nog meer slachtoffertjes naar Lausanne worden overgebracht.

Bij het busongeluk kwamen tenminste 28 mensen om, waaronder 22 kinderen en beide chauffeurs. Ook zaten er tenminste zeven kinderen uit Nederland in de Belgische bus.

Guerrero mogelijk voor rechter vanwege tackle

Hamburger SV-spits Paolo Guerrero moet zich mogelijk voor de rechter verantwoorden voor een zware overtreding. De openbaar aanklager van Hamburg heeft dat woensdag bekendgemaakt nadat een aantal aanklachten tegen Guerrero was ingediend. Hij is een onderzoek begonnen naar de tackle die Guerrero op Stuttgart-goalie Sven Ulreich maakte.

Guerrero kreeg voor de met twee gestrekte benen van achteren ingezette tackle ter hoogte van de cornervlag direct de rode kaart. Hij werd voor acht wedstrijden geschorst. De Peruaan kan daardoor pas twee wedstrijden voor het einde van de competitie zijn rentree maken.

Petrov: "Alonso is ook een betalende coureur"

Caterham-coureur Vitaly Petrov heeft niets op met de suggestie dat hij betalende coureur is in de Formule 1. De Rus wordt vaak verweten er een te zijn, vanwege het Russische sponsorgeld dat hij meebrengt. Hij wijst op Ferrari-coureur Fernando Alonso die er volgens hem ook een is.

"Ik denk niet dat er een verschil zit tussen mij en Alonso. Iedereen weet dat zijn zitje betaald wordt door Santander. Uiteindelijk kom je toch dankzij je talent tot de Formule 1," zei Petrov in het Italiaanse La Stampa.

Shaun the Sheep komt naar Nokia

Shaun het schaap gaat binnenkort schitteren in zijn eerste game voor Windows-smartphones, zoals de Nokia Lumia 800 en 710. Aardman Digital en Nokia gaan samenwerken aan het spel Barnstormer, waarin Shaun de hoofdrol speelt.

In het spel racet de speler tegen de klok, door een boerenlandschap bestrooit met obstakels. Aardman en Nokia hebben er het volste vertrouwen in dat Shaun populair zal zijn. "“This alliance with Nokia to produce Shaun the Sheep’s first mobile game on the Windows marketplace is an obvious next step for the brand given its successful track record in the digital world. Barnstormer will be a great way for fans to interact with the brand on-the-go and we’re confident it will be a hit with consumers of all ages,” aldus Lorna Probert van Aardman Digital.

Frustratie om gejatte iPad

Een Hengeloër van wie vorige maand zijn iPad ontvreemd was kan er nog steeds niet over uit. Nadat hij gebruik had gemaakt van een bepaalde app wist hij waar zijn iPad zich bevond, en lichtte daarop de politie in. Het opgegeven adres was een bekend adres van de politie, en bevond zich in Deventer.

De politie kreeg van het Openbaar Ministerie geen toestemming om de woning te doorzoeken. De reden die het Openbaar Ministerie hiervoor gaf was dat er geen objectieve informatie voorhanden was waardoor huiszoeking noodzakelijk was. "Zoeking is een heel zwaar middel," zegt Tineke Zwart van het Openbaar Ministerie. De politie mag alleen een woning binnentreden als er een concrete verdenking is tegen een persoon die zich bevindt in de woning.

De melding van een burger was in dit geval geen objectieve aanwijzing, en ook de iPad die zelf de locatie aangaf was niet voldoende 'bewijs'. Wel had de politie kunnen vragen aan de persoon die aanwezig was in de woning of zij even binnen mochten kijken. Dit is niet gebeurd, waarom niet is ook het OM een raadsel.

Familie Clint Eastwood krijgt realityshow

Het wel en wee van de vrouw en dochters van Clint Eastwood is binnenkort op televisie te volgen. Dina, de echtgenote van de acteur en regisseur, en de 15-jarige Morgen en de 18-jarige Francesca krijgen een eigen realityshow bij entertainmentzender E!

Mrs. Eastwood & Company wordt vanaf 20 mei uitgezonden in de Verenigde Staten. Eastwood zelf zal niet veel te zien zijn in de realityshow. "Ik ken zijn grenzen", vertelt Dina aan E! "Ik ga hem niet dwingen."

Met het programma hoopt Dina de nieuwe zanggroep Overtone een duwtje in de rug te geven. De zes Zuid-Afrikaanse zangers zijn door Dina naar de Verenigde Staten gehaald en worden door haar bijgestaan. "Ik ontdekte ze toen Clint de film Invictus aan het draaien was. Ik was meteen laaiend enthousiast."


Familie Clint Eastwood krijgt realityshow (Foto: Novum)

Irons naast Thompson en Davis in tienerdrama

Jeremy Irons gaat naast Viola Davis en Emma Thompson spelen in Beautiful Creatures. De Britse acteur is in vergevorderde onderhandelingen voor de rol van mysterieuze oom in het tienerdrama, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Het verhaal speelt zich af in een dorpje in het zuiden van de Verenigde Staten en volgt een vriendschap tussen de twee tieners Ethan en Lena, die een duister geheim blijkt te hebben. De film is gebaseerd op de boekenreeks The Caster Chronicles van Kami Garcia en Margaret Stohl.

Irons speelt Lena's oom en Emma Thompson haar moeder die aan hekserij doet. Viola Davis, die dit jaar werd genomineerd voor een Oscar voor haar rol in The Help, speelt een helderziende die Ethan opvoedt.

De film wordt geregisseerd door Richard LaGravenese, bekend van P.S. I Love You. Wanneer de film in productie gaat, is nog onbekend.


Irons naast Thompson en Davis in tienerdrama (Foto: Novum)

AZ zonder Martens tegen Udinese

AZ moet het donderdag tegen Udinese stellen zonder Maarten Martens. De middenvelder heeft last van een blessure aan zijn bovenbeen. De kwetsuur hield hem dit weekeinde al aan de kant tegen De Graafschap. De Alkmaarders verdedigen tegen de Italianen een 2-0 voorsprong.

Martens was de laatste weken goed op dreef. Hij maakte het beslissende doelpunt in de uitwedstrijd met Anderlecht en vorige week de eerste treffer tegen Udinese. Erik Falkenburg is waarschijnlijk net als tegen De Graafschap de vervanger van Martens.

Gertjan Verbeek kan voor het Europa Leagueduel beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Charlison Benschop is afwezig met een blessure aan zijn heup. De oefenmeester nam Matthias Johansson op in zijn wedstrijdselectie. De verdediger kwam in januari over van Kalmar FF en is hersteld van een hamstringblessure.


AZ zonder Martens tegen Udinese (Foto: Novum)

Campagne tegen hardrijden in bebouwde kom

Minister Melanie Schultz van Haegen (Verkeer) lanceert maandag een nieuwe campagne tegen te hard rijden in de bebouwde kom. De campagne richt zich op automobilisten die bewust of onbewust, vaak omdat ze haast hebben, niet letten op hun snelheid in de bebouwde kom.

Een woordvoerder van Schultz heeft berichtgeving daarover in het Algemeen Dagblad woensdag bevestigd.

Vooral kinderen en ouderen op de fiets lopen gevaar door te hard rijden in woongebieden. Het motto van de campagne is: 'Er is geen excuus’. Automobilisten die veel te hard rijden in de bebouwde kom, worden sinds begin dit jaar met hogere boetes strenger aangepakt.

Afghanistan net te sterk voor cricketers

De Nederlandse cricketploeg heeft bij het kwalificatietoernooi voor het WK Twenty20 nipt verloren van Afghanistan. De Aziaten, als hoogste geklasseerd bij het toernooi in de Verenigde Arabische Emiraten, kwamen tot 150 runs, terwijl Oranje eerder 149 had gehaald. Alexei Kervezee had namens Nederland 58 runs gepakt.

Nederland won dinsdag het eerste duel van het kwalificatietoernooi van Canada. De wedstrijd tegen Afghanistan wordt hoogstwaarschijnlijk bepalend voor de poulewinst. Donderdag is Bermuda de volgende tegenstander van het Nederlands elftal. Daarna volgen Denemarken, Papoea-Nieuw-Guinea, Nepal en Hong Kong nog.

'Killzone 4 als launchtitel voor de PS4'

Killzone 4 kan wel eens de launchtitel zijn voor Sony's next-generation console. Als de vacature tenminste klopt die op de website staat.

De vacature in kwestie laat zien dat er een Assistent Art Director gevraagd wordt voor een Nederlandse studio die diverse AAA-titels op zijn naam heeft staan. We kunnen er gemakshalve van uitgaan dat het Guerilla Games is.

Verder staat er dat de studio momenteel exclusief aan het werk is met een grote leider binnen de gaming-markt. Tevens is deze studio druk aan het werk met nieuwe grote IP's in de pijplijn. Game Director Mathijs de Jong gaf namelijk onlangs nog aan dat ze bezig zijn met een nieuw IP.

Ledenraadpleging PvdA gesloten

De ledenraadpleging van de PvdA voor de nieuwe politiek leider is gesloten. Tot woensdag 12.00 uur konden de partijleden hun stem uitbrengen op een van de vijf fractieleden die Job Cohen willen opvolgen: Nebahat Albayrak, Martijn van Dam, Lutz Jacobi, Ronald Plasterk en Diederik Samsom.

De uitslag van de stemming wordt vrijdag om 16.00 uur bekendgemaakt in de Rode Hoed in Amsterdam. Deze uitslag, die zaterdag bekrachtigd wordt tijdens een partijcongres in Rotterdam, geldt als een 'zwaarwegend advies' voor de fractie van de Tweede Kamer.

Waarnemend fractievoorzitter Jeroen Dijsselbloem heeft al laten weten dat de fractie de keuze van de leden overneemt. De nieuwe politiek leider wordt volgende week dinsdag officieel gekozen tijdens de fractievergadering.

De afgelopen tijd hebben de kandidaten de degens gekruist tijdens een aantal debatten. De strijd lijkt te gaan tussen Plasterk en Samsom. Het laatste debat Pauw en Witteman werd gewonnen door Plasterk, gevolgd door Samsom. Als een van hen wint, zal de PvdA geen steun geven aan het nieuwe Europese begrotingspact als dat inhoudt dat Nederland volgend jaar rigoureus moet bezuinigen.

Dat zou het kabinet in de problemen kunnen brengen: zonder de steun van de PvdA is er geen meerderheid in de Tweede Kamer voor het verdrag. Van Dam vindt dat wel voor het verdrag moet worden gestemd, ook als dat betekent dat Nederland extra moet bezuinigen om aan de Brusselse regels te voldoen.


Ledenraadpleging PvdA gesloten (Foto: Novum)

De Handyman komt langs in BioShock Infinite

2K Games heeft een nieuwe BioShock Infinite-trailer online gezet. In deze trailer is één van de bazen te zien met de beroemde naam"The Handyman".

Enorm grote en behendige wezens, de Handyman personages kwamen in de eerste trailer al tevoorschijn en zullen waardige tegenstanders zijn in de bossfights.

"I think their coolest ability is they can pick up AIs, friends or foes, and toss them at people, so I think that everyone around them finds them quite terrifying including, sometimes, your enemies, because they just become tools of the Handyman to get at [protagonist] Booker.", aldus Creative director Levine

Verliefde stalker Madonna vrijgesproken

Een van de stalkers van Madonna is vrijgesproken. Robert Linhart werd in 2010 gearresteerd omdat hij de 53-jarige zangeres meerdere malen had lastiggevallen. Een New Yorkse rechter bepaalde dinsdag dat de gepensioneerde brandweerman niet wordt vervolgd.

De destijds 59-jarige Linhart werd in september 2010 opgepakt voor het huis van Madonna bij Central Park in New York. De stalker parkeerde zijn auto voor de deur en had een groot bord op zijn auto gemonteerd. "Madonna, ik heb je nodig. Zeg me: ja of nee", stond op het bord te lezen. "Als je ja zegt, gaat mijn droom in vervulling. Als je nee zegt, zal ik weggaan."

De man, die beweert verliefd te zijn op Madonna, werd beschuldigd van verstoring van de openbare orde, het aanbrengen van graffiti en verzet tegen zijn arrestatie. Volgens verschillende Amerikaanse media had hij tijdens zijn arrestatie een wapen bij zich.

Linhart is niet de enige die Madonna niet met rust kan laten. Robert Dewey Hoskins moest in 1996 tien jaar de cel in omdat hij de zangeres stalkte. Hij ontsnapte begin februari uit een psychiatrische inrichting.

Waddenzee dreigt Rottumeroog te verzwelgen

Het Groningse Waddeneiland Rottumeroog verdwijnt mogelijk in zee als er niet snel wordt ingegrepen. Daarvoor waarschuwt de Stichting Vrienden van Rottumeroog en Rottumerplaat. Door een storm is afgelopen winter een deel van de duinen weggeslagen waardoor het eiland in tweeën dreigt te breken.

Een groep vrijwilligers van de stichting ontdekte vorige week dat een duinenrij van ruim honderd meter is weggeslagen aan de noordwestkant van Rottumeroog. Daardoor loopt een deel van het eiland onder bij hoogwater en kan bij een volgende storm de schade nog verder oplopen.

Bestuurslid Jaap Nienhuis maakt zich ernstig zorgen. "Rottumeroog wordt al een aantal jaren kleiner maar dit is een zeer slechte situatie. Er moet wat gebeuren", zegt hij woensdag. Volgens hem moeten de duinen snel versterkt worden. "Het is geen vijf voor twaalf maar een voor twaalf."

Rottumeroog is sinds 1965 onbewoond. Tot begin jaren negentig werd het eiland onderhouden door Rijkswaterstaat, maar sindsdien is Rottumeroog aan zijn lot overgelaten. De stichting gaat twee keer per jaar naar het eiland om zwerfvuil op te ruimen.


Waddenzee dreigt Rottumeroog te verzwelgen (Foto: Novum)

Schalke-speler Matip toch inzetbaar tegen Twente

Schalke 04-speler Joel Matip mag donderdag toch meespelen tegen FC Twente. Schalke is bij voetbalbond UEFA in beroep gegaan tegen de schorsing van de verdediger. Het eerste protest werd dinsdag van tafel geveegd. Matip ontving vorige week tegen de Tukkers een rode kaart na het neerhalen van Twente-spits Luuk de Jong.

Het beroep van Schalke dient pas op vrijdag. Mocht Matip toch schuldig bevonden worden dan is hij geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd van zijn club in Europa.

Win Het Grote Wielerklassiekerboek

Win Het Grote Wielerklassiekerboek !
Het voorjaar staat weer voor de deur en dus is het tijd voor de grote wielerklassiekers. In Het Grote Wielerklassiekerboek kan je vanalles terugvinden over zowel de voor- als najaars wielerklassiekers. In samenwerking met Uitgeverij Nieuw Amsterdam zijn er bij FOK!sport drie exemplaren te winnen!

Het Grote Wielerklassiekerboek is een lofzang in woord en beeld. Het staat bomvol heroïsche verhalen, spectaculaire foto's, hersenkrakende quizvragen, amusante lijstjes en verrassende weetjes. Over de helden en de schlemielen, over muren en kasseien en over het publiek langs de weg.

De renners worden het hele klassiekerjaar door gevolgd. ‘De Monumenten' Milaan-San Remo, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije krijgen veel aandacht, maar ook kleinere eendagskoersen komen ruim aan bod.

Winnen!
Wil jij ook een exemplaar winnen van Het Grote Wielerklassiekerboek ? Ga dan naar de prijsvragenpagina! Meedoen kan tot en met 14 maart 20.00 uur!

Aantal wapenincidenten Amsterdam 15 procent lager

Het aantal wapenincidenten in Amsterdam is vorig jaar gedaald naar 4028. Dat is ongeveer vijftien procent minder dan de 4628 van 2010. In de zogeheten veiligheidsrisicogebieden in stadsdelen Centrum, Oost, Zuidoost en West was de daling het sterkst. Dat meldt de gemeente woensdag.

Wel werden in de vier veiligheidsrisicogebieden tijdens controles meer wapens gevonden dan het jaar ervoor. In totaal werden 879 wapens in beslag genomen en 163 mensen aangehouden. In veiligheidsrisicogebieden mag de politie preventief fouilleren.

De gemeente vindt het aantal wapenincidenten nog steeds hoog in de vier gebieden. In West werden bij zeven procent van de gecontroleerde personen een wapen gevonden en in het centrum bij vier procent. In Zuidoost vond bijna een op de tien wapenincidenten plaats. Vaak waren daarbij drugs in het spel.

De burgemeester wijst een gebied als veiligheidsrisicogebied aan wanneer er minimaal honderd wapenincidenten op een vierkante kilometer in een jaar gebeuren, er scholen in de buurt zijn en bewoners veel overlast van geweld ervaren.

Terpstra rijdt Milaan-Sanremo

Wielrenner Niki Terpstra gaat zaterdag van start in Milaan-Sanremo. Hij is de enige Nederlander in de formatie van Omega Pharma-Quick Step voor de Primavera. Tom Boonen is de kopman in de Belgische formatie die verder bestaat uit de Fransen Sylvain Chavanel en Jérôme Pineau, de Belgen Nikolas Maes en Stijn Vandenbergh, de Duitser Gerald Ciolek en Peter Velits uit Slowakije.

Dries Devenyns zit bij Omega Pharma in de lappenmand. De Belg hield aan een val zaterdag in de voorlaatste etappe van Parijs-Nice een breuk aan zijn linkerschouderblad over. Hij mist daardoor Milaan-Sanremo. Wanneer hij zijn rentree kan maken is nog onduidelijk.

Praten met je kind of 25 miljoen euro

Nederland is in een diepe crisis beland. Niet qua financiën. Erger! Taalachterstand! Onze peuters kunnen niet meer fatsoenlijk praten! Ze stromen de basisscholen in als een stel neanderthalers en brullen elkaar en de juf nog enkel oerkreten toe in de hoop dat iemand begrijpt dat ze moeten pissen. En die arme leerkrachten moeten dat zooitje ongeregeld dan maar richting “aap, noot, Mies” zien te lullen.
Logisch toch? Dat daar tientallen miljoenen euro’s voor vrij worden gemaakt?

Capcom zegt sorry voor Resident Evil: Revelaitons

Capcom vindt de typo op het hoesje van Resident Evil: Revelaitons, dat Revelations hoorde te zijn, een stomme fout en biedt dan ook hun excuses aan.

Capcom heeft namelijk 90.000 kopieën verstuurd met de tekst Resident Evil: Revelaitons.

"It's embarrassing. I can't really sugarcoat it, I can't even tell you how many people looked at that package and approved it. Nintendo of America, Nintendo Japan, ESRB, I don't know how many people internally, and our guys in Japan. I can't come up with an excuse for it. It just happened. We're not happy about it" ,aldus Capcom US exec Christian Svensson.

Toch kan hij er aan de ene kant wel om lachen: "There are only about 90,000 units that have the [Revelaitons] misprint, If you've got it and it's shrink-wrapped, that's a new special edition, that's our new strategy."

Ondanks dit voorval is er ook goed nieuws voor Capcom, zo zijn er meer dan genoeg pre-orders voor Resident Evil 6. "Dit is de beste pre-order-start voor een Resident Evil-game ooit", aldus Chris.

Capcom heeft wel vaker iets met fouten in een game of trailer. Zo staat er op Capcoms Asura's Wrath 'near-impossible chanllenges' terwijl een trailer van Steel Batallion refereert naar 'Capcpom'.

Details over Jet Set Radio HD bekend

Het was één van de grotere hits op de Dreamcast, maar nu maakt Jet Set Radio ook zijn opwachting op de Xbox 360, en waarschijnlijk PlayStation 3 en pc. Zojuist zijn meer details bekendgemaakt over Jet Set Radio HD.

De game zal het volledige scherm in beslag nemen en ondertussen is circa zeventig procent van de originele soundtrack overgezet. Nummers van B.B. Rights, Guitar Vader en Hideki Naganuma zijn al bevestigd, de rest is nog in onderhandeling.

Het is mogelijk om de camera te besturen met de rechter analoge stick, maar helaas is het nog niet mogelijk om onlie tags te delen, waar dit voorheen wel mogelijk was via SegaNet.

Volgens Sega is Jet Set Radio een ge-upgrade HD versie van het origineel die ondertussen alweer meer dan tien jaar oud is. Deze versie bevat tevens de extra levels die ook in de amerikaanse Dreamcast versie beschikbaar waren.

Jet Set Radio HD wordt in de zomer van 2012 verwacht.

Windesheim bestraft voor onterechte diploma's

Hogeschool Windesheim kan een financiële sanctie verwachten voor het onterecht verstrekken van twaalf diploma's aan studenten journalistiek. Dat bevestigt de Inspectie van het Onderwijs woensdag. Het gaat om leerlingen van de alternatieve afstudeerrichting van wie het afstudeerwerk achteraf hbo-onwaardig bleek.

Wat de sanctie precies inhoudt, kon een woordvoerder van de inspectie dinsdag nog niet zeggen. "Onderwijsinstellingen krijgen geld van het rijk per student en per uitgereikt diploma", legt hij uit. "De sanctie zal met dat laatste te maken hebben. Er zijn immers onterecht diploma's vertrekt."

De hogeschool besloot vorig jaar zelf het niveau van de eindwerkstukken van alle studenten journalistiek die sinds september 2009 zijn afgestudeerd opnieuw tegen het licht te houden. Daaruit bleek vorige maand dat van de 360 studenten er 86 geen diploma hadden moeten krijgen. De woordvoerder kon nog niet zeggen welke financiële consequenties die onderzoeksresultaten voor de hogeschool hebben.

'EU-onderzoek naar verboden afspraken telecomsector'

De vijf grootste telecomproviders van Europa worden mogelijk onderwerp van een onderzoek naar verboden afspraken. Dat concludeert de Britse zakenkrant Financial Times woensdag na gesprekken met anonieme bronnen.

Het gaat om France Telecom, Telecom Italia, het Spaanse Telefónica, Vodafone en Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile. Volgens de anonieme bron heeft de Europese Commissie informatie opgevraagd over bijeenkomsten van de vijf bedrijven.

Volgens de krant is dit een eerste stap naar een onderzoek naar mogelijk marktverstoring. Onduidelijk is of de vragen van de commissie over een specifiek onderwerp gaan, zoals mogelijke prijsafspraken. De commissie wilde tegenover de Financial Times geen toelichting geven.

In Nederland loopt een onderzoek van de Nederlandse Mededingingsautoriteit naar verboden prijsafspraken door Vodafone, T-Mobile en KPN. Klokkenluiders hadden aan de waakhond aangegeven dat de drie de prijzen van mobiel internet en bellen onderling hebben gecoördineerd.

Xbox bestaat tien jaar in Europa

De originele zwarte Xbox kwam precies tien jaar geleden uit in Europa. Europese gamers konden vanaf 14 maart 2002 aan de slag met de console van Microsoft. Het was even wachten op de Xbox in Europa gezien de console in Amerika al op 15 november 2001 uitkwam, en ook in Japan was de console al eerder te koop.

Met grote launchgames zoals Halo: Combat Evolved, Jet Set Radio Future, Max Payne en Project Gotham Racing zag de toekomst er rooskleurig uit. Met Halo: Combat Evolved had Microsoft een franchise die zou groeien tot een ware kaskraker, waarbij mede door Halo de Xbox een groot succes was. Ondanks dat velen dachten dat het niks ging worden met de console van Microsoft, is Microsoft nu toch echt een van de grootste en belangrijkste bedrijven op het gebied van gaming.

Uiteindelijk ging de Xbox meer dan zes miljoen keer over de toonbank in Europa en wereldwijd meer dan 24 miljoen keer. De opvolger die bekend staat als Xbox 360 bereikte de zes miljoen in Europa in 2008, drie jaar na de lancering van de Xbox 360. De teller van de Xbox 360 staat nu rond de 66 miljoen keer verkocht wereldwijd.

Tegen het einde van 2006 staakte Microsoft de productie van de originele Xbox, op dat moment was de Xbox 360 al bijna een jaar te koop. Op 15 april 2010 beëindigde Microsoft de Xbox Live-service op de eerste Xbox. Over een nieuwe Xbox is nog niks bekend, de Xbox 360 bestaat op 2 december 2012 al zeven jaar in Europa.

"Wat was volgens jullie het beste beleefde moment met de oude vertrouwde Xbox?"

Xbox 10 jaar

Franse filmmaker Schoendoerffer (83) overleden

De Franse regisseur en schrijver Pierre Schoendoerffer is woensdagochtend overleden na een operatie in het militaire ziekenhuis van Clamart. Dat schrijven diverse Franse media. De cineast is 83 jaar geworden.

Schoendoerffer was een veteraan van de eerste oorlog in Indochina. Tijdens die oorlog werkte hij onder meer voor de filmploeg van het leger. Eenmaal terug ging hij aan de slag als journalist.

Zijn eerste documentaire was La Passe du Diable uit 1957, over de Centraal-Aziatische sport buzkashi, waarbij aan geiten wordt getrokken. Hij maakte daarna talloze documentaires en won in 1968 een Oscar voor de documentaire La Section Anderson over Indochina.

Naast films schreef hij ook romans. Zijn eerste boek, Le 317e Section, verfilmde hij in 1965. Voor die film deed hij ook het camerawerk. Sinds 2001 was Schoendoerffer vicevoorzitter van het Franse l'Académie des Beaux-Arts.

Schoendoerffer laat zijn vrouw en drie kinderen achter, die allemaal het filmvak hebben gekozen.

Ajax wil contracten vijf spelers verlengen

Ajax wil graag de contracten van een vijftal spelers verlengen. De Amsterdammers willen graag Toby Alderweireld, Ricardo van Rhijn, Miralem Sulejmani, Kenneth Vermeer en Nicolai Boilesen behouden. Over de aflopende verbintenissen van Dmitri Bulykin en Nicolas Lodeiro is nog niets bekend.

Het contract van Alderweireld loopt pas medio 2014 af, maar de Belgische verdediger liet al eerder weten open te staan voor een verlenging. "Ik heb hier nog genoeg te leren. Het zou dom zijn om nu al weg te gaan. Daar is het nog veel te vroeg voor en je moet de juiste leeftijd hebben. Ik ben pas 22. Ik heb wel eens gezegd, dat ik de route die Thomas Vermaelen heeft afgelegd ideaal vind. Thomas speelde zes seizoenen in Ajax 1 en vertrok pas in 2009 naar Arsenal," zei hij al eerder in het Belgische Passie voor Voetbal.

De 20-jarige Van Rhijn heeft bij Ajax een aflopend contract, maar de Amsterdammers willen het graag verlengen. De verdediger speelde zich afgelopen weken als vervanger van de geblesseerde Gregory van der Wiel in de kijker. Omdat laatstgenoemde naar Valencia lijkt te vertrekken moet Van Rhijn zijn opvolger worden bij de formatie van coach Frank de Boer.

Lindsay Lohan rijdt door na aanrijding

Lindsay Lohan heeft weer brokken gemaakt met haar Porsche. De 25-jarige actrice nam woensdag de benen na een aanrijding, schrijft entertainmentwebsite TMZ.

Lohan wilde vlak na middernacht wegrijden bij een club, maar werd tegengehouden door paparazzi. Bij haar vlucht van de fotografen raakte Lohan een van de omstanders. In plaats van te stoppen, reed de 25-jarige vervolgens door.

Ooggetuigen vertelden TMZ dat de man slechts geschampt is door Lohan. Haar zwarte Porsche zou ernstiger gehavend zijn en onder de krassen zitten. Als het slachtoffer verwondingen over heeft gehouden aan zijn ontmoeting met Lohan, heeft de actrice de wet wederom overtreden.

Lohan zit nog in haar proeftijd wegens juwelendiefstal. De actrice heeft sinds haar arrestatie in 2007, wegens rijden onder invloed, geregeld een afspraak met de rechter. Lohan hield zich jarenlang niet aan de voorwaarden van haar proeftijd, maar gedraagt zich de laatste maanden keurig.

Qatar zet vraagtekens bij alcohol in WK-stadions

Qatar ziet geen reden om alcohol te schenken in WK-stadions. Dat heeft Hassan al-Thawdi, de secretaris-generaal van het organisatiecomité van het WK 2022, woensdag gezegd.

Wereldvoetbalbond FIFA eist vanwege sponsorbelangen dat wel alcohol wordt verkocht. Eerder verzette Brazilië zich daar al tegen. In Brazilië, gastheer van het WK 2014 is alcohol verboden in stadions, maar de FIFA liet weten dat er geen ruimte voor debat is.

Volgens Al-Thawdi wordt het onderwerp de komende jaren met de wereldvoetbalbond besproken. Of het islamitische land instemt met alcoholverkoop in de stadions laat Al-Thawdi nog in het midden. Volgens hem wil Qatar 'een evenement neerzetten waar iedereen het naar zijn zin kan hebben, plezier kan maken en blootgesteld kan worden aan de cultuur van Qatar'.

AGOVV-speler Tailor vijf wedstrijden geschorst

AGOVV-speler Stanley Tailor is woensdag door de commissie van beroep voor vijf wedstrijden geschorst. De verdediger heeft op 24 februari tegen SC Veendam een tegenstander geslagen. Tailor werd al eerder schuldig bevonden door de tuchtcommissie van de KNVB, maar hij ging in beroep tegen deze uitspraak.

De voetbalbond deed Tailor eind vorige maand een schikkingsvoorstel, dat hij afwees. Hierdoor kwam de zaak automatisch voor de tuchtcommissie.

Voor moord gezochte Albanees opgepakt in Amsterdam

De politie heeft vorige week in Amsterdam een Albanees aangehouden die internationaal werd gezocht voor de moord op een agent in zijn vaderland. Hij werd vrijdag opgepakt in een horecazaak aan de Damstraat, meldt de politie dinsdag.

Bij de aanhouding van de 38-jarige man werd een arrestatieteam ingezet omdat hij mogelijk een vuurwapen zou dragen. De politie had ook anonieme tips gekregen dat er in de woning van de man vuurwapens zouden liggen, maar dat bleek bij een huiszoeking niet het geval.

De man wordt binnenkort uitgeleverd aan Albanië.

Brabant legt beslag op vastgoedtak Chemie-Pack

De provincie Noord-Brabant heeft beslag laten leggen op de vastgoedtak van het vorig jaar afgebrande en inmiddels failliete Chemie-Pack in Moerdijk. Dat heeft de provincie woensdag laten weten.

De provincie hoopt op die manier zo veel mogelijk kosten van de sanering van de grond op Chemie-Pack te verhalen. De totale kosten daarvan zijn naar schatting 38,2 miljoen euro, waarvan de helft voor rekening van de provincie komt.

Zonder beslag te leggen zou het zusterbedrijf, Chemie-Pack Onroerend Goed, de grond kunnen verhandelen zonder de saneringskosten te betalen. "Nu kan het bedrijf niet meer vrijelijk beschikken over het onroerend goed dat het in eigendom heeft", zegt gedeputeerde Johan van den Hout.

Het Moerdijkse bedrijf ging begin vorig jaar in vlammen op. Op het failliete bedrijf valt volgens de provincie waarschijnlijk niets meer te verhalen.


Brabant legt beslag op vastgoedtak Chemie-Pack (Foto: Novum)

Meer gamestudio's bezig met nieuwe spelcomputers

Gamestudio's bereiden zich voor op de volgende generatie spelcomputers. Zij zoeken naar programmeurs die willen werken aan spellen voor bijvoorbeeld PlayStation 4 en de derde generatie Xbox. Dat blijkt uit vacatures op de website van het vakblad Develop.

De vacatures zijn anoniem geplaatst. In de beschrijvingen valt te lezen dat het gaat om gerenommeerde gamestudio's in onder meer Amsterdam, Frankfurt en Zweden. Volgens het vakblad zou het gaan om Guerrilla Games, bekend van Killzone, het Duitse Crytek, dat verantwoordelijk is voor de Crysis-reeks en Digital Illusions, de makers van Battlefield.

Microsoft en Sony hebben nog niet aangegeven wanneer ze een nieuwe spelcomputer op de markt brengen.


Meer gamestudio's bezig met nieuwe spelcomputers (Foto: Novum)

Robben: "Kan nog veel beter"

Arjen Robben kende gisteren een geslaagde Champions League-avond met zijn club Bayern München die FC Basel met 7-0 oprolde en zich zo plaatste voor de kwartfinales. Hoewel de Nederlander voor twee goals en een assist zorgde was hij nog niet helemaal tevreden.

"Ik had een beetje griep en zit aan de antibiotica," zei Robben tegen de NOS. "Ik kan natuurlijk wel tevreden zijn. Het was een leuk avondje, maar ik kan nog veel beter," zei de Nederlander die met zijn openingsdoelpunt de 1-0 nederlaag in Zwitserland wegpoetste. "Dat was prettig omdat er een beetje druk op stond voor ons. We gingen daarom volle bak naar voren en speelden een comfortabele wedstrijd."

Bayern hoopt dat de kwartfinale niet het eindstation in de Champions League zal zijn, omdat op 19 mei in de eigen Allianz Arena de finale van het toernooi op het programma staat. "Dat is een droom van de club. We zitten nu in de kwartfinale en hopelijk kunnen we nog dichterbij komen. We zijn een gevaarlijke ploeg met veel kwaliteiten."

Hoogerland: "Vooraan op de Poggio"

Wielrenner Johnny Hoogerland heeft zijn strijdplan voor de klassieker van komende zaterdag, Milaan-Sanremo, al helemaal klaar. De Nederlander wil aanvallen op de laatste klim van de dag, de Poggio. Aanvallen op de Cipresa komt niet meer in hem op.

"Heeft ooit iemand Milaan-Sanremo gewonnen door op de voorlaatste klim aan te vallen," zei Hoogerland die hiermee zijn aanvalsdrang wat meer in bedwang lijkt te hebben. Dit vertaalde hij deze week al naar een vijfde plaats in de rittenkoers Tirreno - Adriatico. "In de winter merkte ik reeds dat ik relaxter in mijn hoofd was. Deze Tirreno onderstreept dat. Ik durf nu echt te wachten tot de beslissende momenten."

De Vacansoleilrenner reed de afgelopen jaren ook de Vlaamse klassiekers, maar deze mijdt hij nu om te trainen in La Vall d’Uixo (nabij Valencia). "Daar kan ik perfect in de bergen trainen. In voorbereiding op de Tirreno maakte ik daar tochten die qua intensiteit zwaarder waren dan sommige ritten hier. Deze ronde was een doel, maar geen hoofddoel. Ik moet nog beter kunnen," zei Hoogerland die zich gaat richten op de heuvelklassiekers.

Online seksshop voor christenen geopend

Seksuoloog en voormalig predikant Marc Angenent is een seksshop speciaal voor christenen begonnen op internet. "Christenen vinden het vaak moeilijk om een doorsnee seksshop in te lopen. Daarom ben ik deze shop begonnen."

Op liefdestuin.nl zijn ongeveer vijftig seksartikelen te koop, van roosblaadjes tot vibrators. "Het is een kleine selectie, de shop is ook een statement. Als iemand een seksartikel wil kopen hoeft hij of zij niet gelijk met porno of naaktfoto's geconfronteerd te worden. Juist dat zorgt vaak voor gewetensbezwaren", licht Angenent toe.

De seksuoloog heeft na ruim twintig jaar predikant te zijn geweest nu een eigen hulpverleningspraktijk voor christenen. "Veel christelijke stellen vinden het lastig om over seks te praten en een seksshop binnen te lopen. Maar we zouden ons niet moeten schamen voor dit geschenk van God."


Online seksshop voor christenen geopend (Foto: Novum)

Sony geeft US PSN Store een flinke update

Sony heeft de US PS Store weer een flinke update gegeven. Zodoende is er een co-op van Uncharted 3: Drake's Deception en hebben ze flinke kortingen gegeven op BioShock 2 en elke Call of Duty pre Black Ops.

PS Plus

  • - Bioshock 2 ($14.99)
  • - Bioshock 2 Complete Pack ($20.99)
  • - Phineas And Ferb: Across The Second Dimension ($23.99)
  • - Call Of Duty Classic ($7.34)
  • - Call Of Duty: Modern Warfare 2 ($14.69)
  • - Call Of Duty: Modern Warfare 2 Bundle ($29.39)
  • - Call Of Duty 4: Modern Warfare ($9.79)
  • - Call Of Duty 4: Modern Warfare Super Bundle ($14.69)

Discounted Game Add-Ons:

  • - MotorStorm RC ELITE Vehicle Pack 1 (FREE)
  • - MotorStorm RC ELITE Vehicle Pack 2 ($0.50)
  • - MotorStorm RC Pro-Am Expansion Pack ($1.25)
  • - Call Of Duty: Modern Warfare 2 Resurgence Pack ($7.34)
  • - Call Of Duty: Modern Warfare 2 Stimulus Package ($7.34)
  • - Call Of Duty 4: Modern Warfare Variety Map Pack ($4.89)
  • - Call Of Duty: World At War Map Pack 1 ($4.89)
  • - Call Of Duty: World At War Map Pack 2 ($4.89)
  • - Call Of Duty: World At War Map Pack 3 ($4.89)
  • - Call Of Duty: World At War Map Pack Bundle ($12.24)

Full Game Trials:

  • - James Cameron's Avatar: The Game
  • - Phineas And Ferb: Across The Second Dimension

Free Avatars and Themes:

  • - Cool Cat
  • - Stick Up Kid
  • - Top Dawg
  • - Mexican Skulls Dynamic Theme

Discounts:

  • - Bioshock 2 (PS Plus Price: $14.99)
  • - Bioshock 2 Complete Pack (PS Plus Price: $20.99)
  • - Phineas And Ferb: Across The Second Dimension (PS Plus Price: $23.99)

PlayStation Store Events:

  • - More With Plus: Spring Fever Event - 3/13 - 4/3

PS Vita Games

  • Reality Fighters ($26.99)
  • Ridge Racer ($24.99)

PS Vita Demos (Free)

  • Hot Shots Golf: World Invitational Demo
  • Wipeout 2048 Demo
  • Ridge Racer 2011 E3 Interactive Demo
  • Shinobido 2: Revenge Of Zen Demo

PS Vita Add-Ons

  • MotorStorm RC Add Ons (x6) ($0.25 - $2.99)
  • Blazblue: CSE - System Voice Arrange Tsubaki Type-A, Type-B (Vita DLC) ($5.99)
  • Ridge Racer Add-Ons (x7) ($0.99 - $7.49)
  • Ridge Racer Music Pack 01 - 13 (free)
  • Ridge Racer New Songs Pack 01 (Free For Gold Pass) ($0.99)
  • Army Corps Of Hell - Frog Equipment Set (free)
  • MotorStorm RC Add Ons (x6) ($0.25 - $2.99)
  • Reality Fighters Online Pass ($9.99)

PSN Games

  • Journey ($14.99)
  • Warp ($9.99)
  • Time Machine: Rogue Pilot ($6.99)
  • Shoot Many Robots ($9.99)

PS3 Full Games

  • Bioshock 2 ($19.99)
  • Phineas And Ferb: Across The Second Dimension ($29.99)
  • James Cameron's Avatar: The Game ($19.99)

Game Demos (free)

  • Shoot Many Robots Demo

Add-On Game Content

  • UNCHARTED 3: Drake's Deception Co-op Shade Survival Mode ($5.99)
  • Top Gun: Hard Lock - Multiplayer Pass ($9.99)
  • Blazblue: Cse - System Voice Arrange Tsubaki Type-A, Type-B (PS3 DLC) ($5.99)
  • MotorStorm RC Vehicle Pack 1 - 2 ($0.99 each)
  • MotorStorm RC Special Muscle Car - Voodoo Undertaker ($0.25)
  • Street Fighter X Tekken - Mega Man & Pac-Man (free)
  • Tales Of Graces f (x13) (free - $2.99)
  • Disgaea 4 (x5) ($0.99 - $3.99)
  • Hyperdimension Neptunia Mk2 DLC (x8) (free - $0.99)
  • Renegade Ops Add-On Bundle ($4.99)
  • DC Universe The Battle For Earth ($9.99)
  • Final Fantasy XIII-2 -Opponent: Nabaat ($2.99)
  • Dynasty Warriors 7 (x3) ($1.99 - $3.99)
  • Dynasty Warriors 7 Xtreme Legends (x3) ($0.99 - $3.99)
  • UFC Undisputed 3 - Fighter Pack: Fight Of The Night Pack ($4.99)
  • Shoot Many Robots (x4) ($0.99 - $9.99)

Bundles

  • Call of Duty: Modern Warfare 2 Complete Bundle ($41.99)
  • Mercury Hg: Heavy Elements Bundle ($4.99)
  • Bioshock 2 Complete Pack Bundle ($29.99)
  • Renegade Ops Bundle ($17.99)

Updates

  • Grandia (Price Drop) (PS3) (now $5.99, original price $9.99)
  • Saints Row: The Third - Money Shot Pack (Price Change) (PS3) (now $1.99, original price $2.99)
  • Sam And Max - The Devil'S Playhouse - Full Season (Price Change) (PS3) (now $19.99, original price $29.99)
  • Myst (Price Change) (PS3) (now $12.99, original price $19.99)
  • Dead Block (Price Change) (PS3) (now $6.99, original price $9.99)
  • SkyDrift (Price Change) (PS3) (now $9.99, original price $14.99)

Game Videos (free)

  • The Tester Season 3 Episode 6
  • Pulse 3/13 Episode
  • Unit 13 Briefing 1 - How To Play
  • Unit 13 Briefing 2 - Game Types
  • Unit 13 Briefing 3 - Sharing & Competing
  • Borderlands 2: Release Date Trailer
  • EA SPORTS FIFA STREET Free Your Game Trailer
  • EA SPORTS FIFA STREET Gets Messi Trailer
  • EA SPORTS FIFA STREET Pre-Order Bonus Trailer
  • Grand Slam Tennis 2 Launch Trailer
  • Grand Slam Tennis 2 Producer Video 2: Gameplay Features
  • Max Payne 3 Official Trailer #2
  • Sleeping Dogs Announce Trailer
  • UFC Undisputed 3 Greg Jackson Strategy Video
  • UFC Undisputed 3 Launch Trailer
  • Far Cry 3 Stranded Trailer

Themes

  • Santa Cruz: Not A Crime ($2.99)
  • Santa Cruz: Rob Face ($2.99)
  • Santa Cruz: Screaming Hand ($2.99)
  • Santa Cruz: Skate Park ($2.99)
  • Rip Curl: Alana Blanchard ($2.99)
  • Rip Curl: Mick Fanning ($2.99)
  • Rip Curl: Owen Wright ($2.99)
  • Dpro: Backcountry Powder ($2.99)
  • Dpro: Heli-ski Summit ($2.99)
  • Wendy 14 PSP Theme ($1.99)

[NBA] Orlando Magic verslaat Miami Heat

Orlando Magic heeft dinsdag het Floridiaanse onderonsje met Miami Heat gewonnen. Na de extra tijd werd het 104-98 voor de Magic. Jameer Nelsen was met 25 punten topscorer aan de kant van Orlando. Dwyane Wade scoorde 28 punten voor Miami. Ondanks het verlies blijft Miami tweede in de Eastern Conference.

Oklahoma City Thunder ging verrassend ten onder tegen Houston Rockets. De koploper in de Western Conference verloor het thuisduel met 103-104. Topscorers aan de kant van Houston waren Chandler Parsons en Courtney Lee. Beide spelers kwamen tot 21 punten. Kevin Durant maakte 28 punten voor Oklahoma.

Dallas Mavericks boekte een gemakkelijke overwinning op Washington Wizzards. In Dallas werd het 107-98 voor de titelverdediger. Kobe Bryant nam Los Angeles Lakers weer eens bij de hand. Mede dankzij zijn 34 punten wonnen de Lakers met 116-111 van Memphis Grizzlies.

Overige uitslagen
Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 88-96
Indiana Pacers - Portland Trailblazers 92-75
Denver Nuggets - Atlanta Hawks 118-117
Sacramento Kings - Golden State Warriors 89-115


Orlando Magic verslaat Miami Heat (Foto: Novum)

Seksrelatie na het spelen van Call of Duty: Modern Warfare

Cassandra Grant wordt beschuldigd vanwege het hebben van een seksrelatie met een 15-jarige jongen uit Connecticut. Verder zal ze ook worden beschuldigd voor het potentieel verwonden van een minderjarige.

Volgens de autoriteiten heeft Grant haar slachtoffer in maart van 2011 tijdens het spelen van een potje Call of Duty: Modern Warfare online ontmoet. Grant was op dat moment 21 en het slachtoffer 14 jaar.

Over een periode van negen maanden hebben de de twee regelmatig contact gehad via de webcam, voicechat (ingame) en telefoon. In december is het er dan toch van gekomen en hebben de twee elkaar ontmoet in het echte leven waarbij ze seks met elkaar hebben gehad.

De ouders van de jongen kregen argwaan door het vele spelen van het spel en kwamen erachter hoe het eigenlijk echt zat. Naar  aanleiding van de ontmoeting tussen de vrouw en haar slachtoffer schakelde de familie de politie in.

Grant heeft zichzelf hierdoor aangegeven bij de politie en op 21 maart zal ze voor moeten komen. Verder heeft de politie haar PS3 en telefoon in beslag genomen als bewijs.

Slinger mee met The Amazing Spider-Man

Er is een nieuwe trailer uitgebracht voor The Amazing Spider-Man. Het verhaal in de game van Peter Parker gaat verder waar de aankomende bioscoopfilm mee eindigt.  The Amazing Spider-Man komt 26 juni uit op Nintendo DS, Nintendo 3DS, Nintendo Wii, PlayStation 3 en Xbox 360.

De film en de game spelen zich in hetzelfde universum af, maar behandelen ze niet hetzelfde verhaal. Daarom kan je de game zien als een vervolg op de aankomende film. Manhatten is in de game een volledige open wereld waarin je kan staan en gaan waar je wilt. Daarbij is het nooit rustig in Manhatten en zal Spider-Man het opnemen tegen verschillende schurken.

[OS 2012] Stel je vraag aan Sanne Keizer en Marleen van Iersel

Op 27 juli gaat in Londen de Olympische Spelen van start. FOK!sport zal daar uiteraard uitgebreid verslag van doen. Ook zijn er vooraf al diverse specials te vinden en ook worden sporters benaderd om jullie vragen te beantwoorden. Dit keer het beachvolleybalduo Marleen van Iersel en Sanne Keizer.

Marleen van Iersel en Sanne Keizer
Sanne Keizer en Marleen van Iersel zijn sinds het seizoen 2009 een beachvolleybalduo. Het doel is om een mooie prestatie te halen op de Olympische Spelen van Londen in 2012. Al na hun eerste volledige jaar stond het duo zesde op de wereldranglijst, een positie die ze nu ook nog bezetten. Wel zijn hun prestaties groeiende. Zo werd er in 2011 tweemaal een WorldTour-toernooi gewonnen; die van Myslowice en Shanghai.


Van Iersel (l) en Keizer. (Foto: Pro Shots)

Beide dames deden nog niet eerder mee aan de Olympische Zomerspelen. Kwalificatie voor de Spelen van 2012 is nog slechts een kwestie van tijd. De nominatie is namelijk allang binnen en de plaats op de olympische ranglijst is hoog genoeg.

Stel nú je vraag!
Heb jij een brandende vraag voor de dames over hun voorbereiding of verwachting voor de Olympische Spelen of zijn er andere zaken, die je graag wilt weten? Stel je vraag dan nu! De redactie van FOK!sport selecteert uiteindelijk de leukste vragen, die door Marleen en Sanne beantwoord zullen worden.

Je kunt je vraag tot woensdag 14 maart 20.00 uur hieronder in een reactie stellen.

Stenden reikte ten onrechte diploma's uit

Stenden Hogeschool in Leeuwarden heeft ten onrechte 259 diploma's uitgereikt aan studenten die een opleiding volgden op vestigingen van de Friese onderwijsinstelling in Qatar en Zuid-Afrika. Dat concludeert de Onderwijsinspectie in een rapport.

De wet schrijft voor dat studenten die een Nederlands diploma ontvangen minstens een kwart van hun opleiding in Nederland moeten hebben gevolgd. De 259 buitenlandse studenten die tussen 2005 en 2011 een diploma van Stenden kregen, volgden hun opleiding echter volledig aan de buitenlandse nevenvestigingen van de hogeschool.

De Onderwijsinspectie beveelt de hogeschool te stoppen met het uitreiken van Nederlandse diploma's aan studenten die hun opleiding volledig aan buitenlandse vestigingen hebben gevolgd. Ook moet de onderwijsinstelling beter communiceren naar potentiële studenten wat de wettelijke statussen van de opleidingen zijn.

Aanleiding voor het onderzoek van de inspectie was berichtgeving in de Volkskrant vorig jaar over de gebrekkige kwaliteit van het onderwijs dat Stenden in het buitenland zou aanbieden. Volgens de inspectie is daar geen bewijs voor gevonden. Wel is er nog veel ruimte voor verbetering. Zo schort het soms nog aan de begeleiding en beoordeling van het praktijkgedeelte en zijn de afstudeerprocedures onvoldoende gewaarborgd.

De inspectie gaat controleren of de school de gemaakte afspraken nakomt. Staatssecretaris van Onderwijs Halbe Zijlstra (VVD) moet met het schoolbestuur in gesprek voor een oplossing voor zittende studenten.

Plasterk wint laatste PvdA-debat

Ronald Plasterk heeft dinsdagavond het laatste debat van kandidaten voor het partijleiderschap van de PvdA gewonnen. Na het debat in de uitzending van Pauw en Witteman kreeg hij 43 procent van de stemmen. Tweede werd Diederik Samsom met 26 procent, voor Martijn van Dam (14 procent), Nebahat Albayrak (10 procent) en Lutz Jacobi (7 procent).

De vijf kandidaten botsten in het debat over het Europese verdrag over begrotingsregels. Martijn van Dam vond was het oneens met de lijn van de PvdA en vindt dat vóór het verdrag moet worden gestemd, ook als dat betekent dat Nederland extra moet bezuinigen om het begrotingstekort onder de drie procent te krijgen.

Plasterk, woordvoerder van de partij voor het onderwerp financiën, zei dat de partij tegen moet stemmen als Nederland niet een of twee jaar krijgt om orde op zaken te stellen. Hij wil hervormingen in plaats van harde bezuinigingen, die volgens hem de economie kapot maken. Plasterk werd gesteund door Samsom.

Het was het enige PvdA-debat dat op televisie werd uitgezonden. Alle kijkers konden stemmen, niet alleen PvdA-leden. Partijleden kunnen nog tot vrijdag 12.00 uur stemmen voor het partijleiderschap. Samsom scoort in de peilingen tot nu toe het beste, gevolgd door Plasterk.


Plasterk wint laatste PvdA-debat (Foto: Novum)

Verbeek: "Ik ga wraken. Ben al veroordeeld"

De beroepszaak van AZ-trainer Gertjan Verbeek dient volgende week dinsdagavond 20 maart om 20:00 uur in Zeist. Verbeek werd geschorst voor drie wedstrijden, waarvan een voorwaardelijk.

De oefenmeester werd tijdens AZ - Heracles Almelo naar de tribune gestuurd door scheidsrechter Ruud Bossen, op aanwijzingen van de vierde man. Verbeek noemde de assistent van Bossen een 'leugenaar' en gaf direct al aan dat hij tegen elke straf in beroep zou gaan.

En dat heeft Verbeek inmiddels gedaan. Maar veel vertrouwen blijkt Verbeek niet te hebben in zijn zaak. "Na alle artikelen in de krant ga ik ook wraken. Ik ben al veroordeeld", haakt Verbeek in op de actualiteit. Hij herhaalt hiermee de woorden van Robert M., die terechtstaat in een zedenzaak.

Verbeek baalt er nog altijd van dat Michael van Praag zich tijdens het programma Studio Voetbal uitliet over zijn zaak. "Hij is de hoogste bondsbaas en dan doet hij uitspraken voordat de zaak ook maar voor is geweest. Dat vind ik belachelijk. Hij begon ook nog eens over de bekerwedstrijd Ajax-AZ. Dat het mijn schuld is en dat ik een voorbeeldfunctie heb. Nou, ze hadden zelf het goede voorbeeld moeten geven. Ze hadden de wedstrijd voor Ajax verloren moeten verklaren, zoals internationaal gebruikelijk is. Dan ben je gelijk van het gezeik af. De thuisclub heeft ervoor te zorgen dat de gasten veilig hun sport kunnen beoefenen. Dus zíj hadden een voorbeeld moeten stellen."

AZ en Verbeek hebben deze week amper tijd voor de zaak, omdat zij van woensdag tot en met vrijdag in Italië zijn voor de wedstrijd Udinese - AZ. "Bovendien hebben wij de toelichting nog niet ontvangen waarom de straf van twee duels plus één voorwaardelijk gehandhaafd blijft. Daarop gaan wij onze verdediging weer baseren."

Vettel noemt 2012-auto Abbey

Sebastian Vettel heeft zijn traditie om Formule 1-auto's vrouwlijke namen te geven voortgezet. De regerend wereldkampioen heeft zijn Red Bull Racing RB8 Abbey genoemd. De Duitser is fan van de Beatles en kan de naam gebasseerd hebben op Abbey Road, een bedevaartsplaats in Londen voor de muziekfans.

Vettel begon de traditie in 2009 toen hij bij de Oostenrijkse renstal kwam. Hij begon met Kate die nog in hetzelfde jaar opgevolgd werd door Kate's Dirty Sister. Met Luscious Liz won de Duitser in 2010 zijn eerste wereldtitel in de Formule 1, waarna hij deze vorig jaar met Kinky Kylie prolongeerde.

Jaffe: "Ik geef niets om de volgende generatie consoles"

David Jaffe, de grofgebekte Twisted Metal-maker, heeft in een interview met Edge betuigd dat de volgende generatie consoles hem totaal niet interesseert. Volgens Jaffe ligt de focus te veel op betere technologie, terwijl hij liever meer toegankelijkheid zou willen zien.

Jaffe zegt lang genoeg in de industrie te hebben gewerkt om te begrijpen dat innovatie op gameplaygebied belangrijker dan krachtigere specs zijn. "I started at Sony Imagesoft doing Super Nintendo and Sega Genesis games, and I went through that to PS1, then PS2, PS3, Vita… You go through the cycle enough and you realise today's 'Oh my f****** God' is tomorrow's 'Ehh, whatever'.

Pas bij een gigantische sprong in technologie zou hij weer interesse krijgen: "Ultimately, this is all going to be yesterday's news and it's about the experience, the game. Unless we're talking about holodecks, or AI that's so amazing it can actually write a compelling story around you procedurally based on your choices, I'm not interested."

Nieuwe hardware betekent volgens Jaffe dat games wederom duurder worden om te maken, waardoor innovatieve of riskante games nog onaantrekkelijker worden voor uitgevers. In plaats daarvan hoopt hij dat consoles toegankelijker worden door bijvoorbeeld laadtijden te verminderen: "It sucks. The biggest thing I want is what you get from the PSP and the 3DS - it's always on, there's a sleep mode and I can just hit a button and I'm right back where I was and I don't have to go through all the boot-up s***."

PSV hengelt Faber binnen

Ernest Faber maakt het seizoen af als interim-coach van PSV. Na twee dagen onderhandelen bereikte de nummer vier van de Eredivisie daarover dinsdagavond een akkoord met FC Eindhoven. De 40-jarige Faber, die samen met Phillip Cocu tot het einde van het seizoen het eerste van PSV onder zijn hoede krijgt, tekent een contract dat hem tot de zomer van 2014 in het Philips Stadion houdt.

Faber was twee seizoenen in dienst bij FC Eindhoven, zijn eerste klus als hoofdtrainer. De oud-international eindigde vorig seizoen met de ploeg als twaalfde, maar bezit deze jaargang de derde positie. Wie Faber opvolgt bij Eindhoven is nog niet bekend. De club wenst Faber alle succes toe. "Wij willen Ernest kei bedanken voor zijn inzet voor de club."

Maandag werd bij PSV trainer Fred Rutten ontslagen na drie zware nederlagen op rij. Direct kondigde PSV aan dat Cocu en Faber hem tot het einde van het seizoen moesten vervangen, maar Faber stond toen nog onder contract bij Eindhoven.

Ivanovic verslaat Wozniacki in Indian Wells

Ana Ivanovic heeft dinsdag ten koste van Caroline Wozniacki de kwartfinale van het masterstoernooi in Indian Wells bereikt. De Servische was met 6-3 en 6-2 overtuigend beter dan de de Deense die aan het begin van het jaar haar eerste plaats op de wereldranglijst verloor.

Ook Victoria Azarenka, de nieuwe nummer een, staat bij de laatste acht. Zij klopte Julia Görges uit Duitsland met 6-3 en 6-1. De als tweede geplaatste Maria Sharapova kende geen moeite met Roberta Vinci (21) uit Italië: 6-2 en 6-1. Zij neemt het in de kwartfinale op tegen Maria Kirilenko. De nummer twintig van de plaatsingslijst was in een Russisch onderonsje Nadia Petrova (30) de baas: 6-1, 5-7 en 6-2.

Bij de mannen bereikten Rafael Nadal en Roger Federer de achtste finale. Nadal (2) had het makkelijk tegen landgenoot Marcel Granollers: 6-1 en 6-4. Federer (3) moest aanmerkelijk harder aan de bak. Tegen Milos Raonic verloor hij de eerste set, maar de Zwitser kwam terug en boekte zijn elfde zege op rij: 6-7 (4), 6-2 en 6-4.

Ministerie wakkert EK-koorts gemeente aan

Gemeenten moeten zich nu al voorbereiden op de EK-koorts die in juni gaat losbarsten. Dat schrijft het ministerie voor Veiligheid en Justitie in een brief aan de gemeenten. Volgens het ministerie lieten sommige gemeenten zich twee jaar geleden tijdens het WK voetbal verrassen door de Oranjefeesten op straat.

"Bij het WK merkte je dat de Oranjegekte enorm toenam toen Nederland verder kwam in het toernooi. Vooral rond de kwartfinale tegen Brazilië werden buiten overal schermen geplaatst", zegt een woordvoerder van het ministerie.

Van strengere regels voor megaschermen tijdens het EK, zoals in sommige media wordt gesuggereerd, is volgens de ministeriezegsman absoluut geen sprake. "Het ministerie gaat daar niet eens over. De gemeenten gaan over vergunningaanvragen voor schermen." Wel raadt het ministerie gemeenten aan goed na te denken over waar schermen kunnen worden geplaatst.

Ook moeten gemeenten alvast nadenken over sanitairvoorzieningen, aanrijroutes voor hulpdiensten en politie-inzet. Het uitgangspunt is dat wedstrijden van Oranje als een evenement moeten worden gezien en als zodanig moeten worden benaderd.

Anne-Marie Jung is zwanger van eerste kind

Anne-Marie Jung is in verwachting van haar eerste kind. De 35-jarige actrice is inmiddels iets meer dan elf weken zwanger. "Ons kindje komt in september", vertelt ze aan De Telegraaf.

Jung, die vorige week de mol bleek te zijn in het programma Wie Is de Mol?, hield het niet droog tijdens de eerste echo. "Dat vond ik best wel een emotioneel moment. Het hartje klopte en het bewoog. Het wordt dan toch een stuk echter."

De actrice en haar vriend Burt Rutteman, met wie ze zes jaar samen is, hebben bewust gekozen voor een kindje. "Het was echt meteen raak."

Jung had er moeite mee om haar zwangerschap voor André van Duin en Ron Brandsteder, met wie ze in het theater staat, geheim te houden. "Ik wilde het nog niet tegen André en Ron zeggen", vertelt ze. "Allereerst was het gek dat ik na de show in plaats van het gebruikelijke biertje of wijntje ineens thee bestelde. Maar dat kon ik nog wegwuiven met de opmerking dat ik aan mijn stem moest denken.

InXile en Double Fine doen goede zaken via Kickstarter

Geld ophalen bij de gebruikers zelf via de website Kickstarter lijkt het perfecte medium te zijn voor kleinere gameontwikkelaars. Nadat eerder Double Fine Productions ruimschoots hun beoogde doel behaalde, lijkt nu ook InXile Entertainment die richting op te gaan.

InXile Entertainment, de gamestudio van Brian Fargo, startte gisteren een Kickstarterproject voor het spel Wasteland 2. De studio hoopt uiteindelijk 900.000 dollar op te halen om de ontwikkeling van Wasteland 2 te kunnen laten plaatsvinden. Op het moment van schrijven, één dag na de start, staat de teller echter al op 536.993 dollar. Met nog 34 dagen te gaan om het project te steunen lijkt InXile haar doel ruimschoots te gaan halen.

Brian Fargo zelf reageerde direct op de eerste tussenstand. "Wow, jullie zijn fantastisch! De fans werken echt hard met hun donaties en het anderen vertellen over het Kickstarterproject. Ik ben in ruim tien jaar niet zo enthousiast geweest. Het is een droom van mij om al mijn aandacht te kunnen richten op het maken van een fantastische ervaring, zonder afleiding van buitenaf. We zullen jullie niet teleurstellen."

Dinsdag was ook de laatste dag van het Kickstarterproject van Tim Schafers gamestudio Double Fine. Waar zij zichzelf een einddoel hadden gesteld van 400.000 dollar, is bij afsluiten van het project uiteindelijk 3.336.371 dollar opgehaald voor de ontwikkeling. Schafer heeft eerder al aangegeven om het spel meer features te geven dan gepland door de hoge Kickstarteropbrengsten. Zo zal het spel in ieder geval voice-acting gaan krijgen en in meerdere talen uitkomen.

Danny de Munk viert dertigjarig jubileum in HMH

Danny de Munk viert zijn dertigjarig jubileum op 17 november in de Heineken Music Hall in Amsterdam. "Deze maand is het precies dertig jaar geleden dat ik in Hotel Krasnapolsky auditie deed voor Ciske de Rat", vertelt De Munk in De Telegraaf. "Deze mijlpaal ga ik in november groots vieren in de HMH."

Het concert draagt de naam Hoe Ouder Hoe Gekker. "Want dat zegt mijn vrouw Jenny altijd tegen me. De kaartverkoop start woensdag, omdat het dan precies 28 jaar geleden is dat Ciske in première ging."

De 42-jarige zanger, die zich na enkele rollen in musicals richtte op het levenslied, houdt er rekening mee dat zijn carrière niet nog tientallen jaren gaat duren. "Laten we eerlijk wezen, de laatste fase van mijn werkzame leven is denk ik wel ingegaan."

De Munk heeft niet veel materiaal bewaard van de tijd dat hij als 12-jarige acteur doorbrak met zijn rol in de film Ciske de Rat. "Ik heb slechts een koffer foto's en het allereerste krantenartikel uit 1982. Mijn kinderen van 9 en 13 zijn van de digitale generatie. Dus waarom zou ik het nog bewaren?"

Robert Mikelsons houdt zelfde rechters

De rechters die de Amsterdamse zedenzaak behandelen worden niet vervangen. De wrakingskamer van de Amsterdamse rechtbank heeft dat woensdag besloten.

De advocaten van Robert Mikelsons. vinden dat de rechters niet onafhankelijk zijn. De aanleiding om het verzoek in te dienen was de beslissing van de rechtbank dat de ouders van de jonge slachtoffers van Mikelsons het woord mogen voeren. Dat spreekrecht werd woensdag bevestigd door de wrakingskamer.

De rechters hebben nog geen standpunt ingenomen over de zaak, oordeelde de wrakingskamer.

Zeven Nederlandse kinderen in rampbus

In de Belgische bus die dinsdagavond verongelukte in Zwitserland, zaten zeven Nederlandse kinderen. Dat heeft de brandweercommandant van het Belgische Lommel woensdag gezegd.

Over het lot van de kinderen is niets bekend. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag kan het bericht nog niet bevestigen.

Onder de passagiers waren basisscholieren uit Lommel, iets over de grens bij Eindhoven, en uit de buurt van Leuven.

Bij het ongeluk kwamen zeker 28 mensen om het leven, onder wie 22 kinderen en de beide buschauffeurs. Meer dan 20 mensen raakten gewond. De passagiers waren na een skivakantie op weg terug naar huis.

Zeven Nederlandse kinderen in rampbus
Zeven Nederlandse kinderen in rampbus (Foto: ANP)

Telegraaf Media Groep lijdt verlies

Telegraaf Media Groep (TMG) heeft in 2011 een nettoverlies geleden van 32,6 miljoen euro. Dat maakte het mediabedrijf woensdag bekend.

TMG zag de omzet vorig jaar met ruim 15 miljoen euro dalen tot 577,2 miljoen euro. Dat kwam vooral door een verdere afname van de advertentie-inkomsten. Die lagen bij gedrukte media 13 procent lager dan in 2010 en namen bij de radiozenders met ruim 8 procent af. Het normale bedrijfsresultaat (ebitda) zakte met bijna 16 miljoen euro tot 62,5 miljoen euro.

Het nettoverlies ontstond mede door een afschrijving van ruim 52 miljoen euro op diverse bezittingen. Zo schreef de uitgever van dagblad De Telegraaf en eigenaar van socialenetwerksite Hyves 44 miljoen euro af op de Sky Radio Group. Door de sterke concurrentie op de radiomarkt dalen de resultaten van de muziekzender.

Telegraaf Media Groep lijdt verlies
Telegraaf Media Groep lijdt verlies (Foto: ANP)

Barrie Stevens heeft prostaatkanker

Barrie Stevens is ernstig ziek. De 68-jarige choreograaf vertelt aan weekblad Privé dat hij een 'hevige vorm van prostaatkanker' heeft.

De ziekte is pas geleden bij Stevens ontdekt en snel daarna is de intensieve behandeling begonnen. "Ik weet natuurlijk niet hoe dat gaat uitpakken", zegt hij. "Maar ik heb goede hoop. En ik zeg nu elke dag tegen mezelf: vooral doorgaan."

Stevens denkt dat hij er redelijk op tijd bij is. "Uit de scan bleek dat er geen uitzaaiingen zijn. Maar natuurlijk ben ik er heel erg van geschrokken." De Brit zag het totaal niet aankomen. "Ik had ook helemaal niet de bekende symptomen, daar was ik altijd wel alert op."

De choreograaf blijft optimistisch. "Ik ben nu vijftig jaar in Nederland en daar wil ik er nog wel een paar jaar aan vastplakken. Ik was bezig met een programma te maken over mijn jaren hier, over Leen Jongewaard met wie ik zo lang samen was, mijn jaren bij de Snip en Snap Revue en natuurlijk de Soundmixshow."

Stevens heeft zijn werkzaamheden stilgelegd. "Ik heb nu alles uit mijn handen laten vallen. Het komt wel weer een keer. Eerst beter worden. Ja, inderdaad, doorgaan!"

Drugslijn tussen Nederland en Peru opgerold

De marechaussee heeft op Schiphol elf mensen opgepakt in een groot onderzoek naar cocaïnesmokkel tussen Peru en Nederland. Het onderzoek liep al sinds juni, nadat in de Peruaanse hoofdstad Lima een drugskoerier was onderschept. De verdachten zijn acht Nederlanders en een Kaapverdiaan, van twee anderen is de nationaliteit onbekend.

Bij de smokkel waren twee medewerkers van een luchtvaartmaatschappij betrokken. Zij loodsten de drugs, die in bagage van koeriers zat, langs de douane.

Wanneer de aanhoudingen zijn verricht is niet bekendgemaakt. De verdachten moeten op 19 april voor de rechter verschijnen.

Gros reumapatiënten kan fysio niet betalen

Acht op de tien reumapatiënten kunnen de eigen bijdrage voor de fysiotherapeut niet meer betalen. Dat blijkt uit onderzoek van het Reumafonds, dat in januari een meldpunt opende. Sinds begin dit jaar krijgen veel mensen met reuma fysiotherapie niet meer vergoed uit het basispakket.

Van de 2,3 mensen met reuma, hebben er 1,1 miljoen dusdanig ernstige klachten dat ze aangewezen zijn op fysiotherapie. Door het meldpunt blijkt dat misschien wel 900 duizend mensen fysiotherapie niet meer kunnen betalen. Ook zegt 95 procent van de reumapatiënten problemen met het dagelijks functioneren te verwachten zonder fysiotherapie.

Doordat zes reumatische aandoeningen sinds begin dit jaar niet meer in het basispakket zitten, zijn patiënten aangewezen op een aanvullende verzekering. Gemiddeld kost zo'n pakket 55 euro per maand.

In de praktijk blijkt dat een op de acht reumapatiënten een aanvullende verzekering wordt geweigerd. Zij moeten alle kosten voor fysiotherapie uit eigen zak betalen. Met een wekelijkse behandeling van dertig euro per keer komt dat neer op ruim 1500 euro per jaar.

In totaal meldden zich zo'n 2800 mensen bij het meldpunt. Het Reumafonds wil samen met de beroepsvereniging van fysiotherapeuten, dat zelf ook onderzoek doet, minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) vragen in te grijpen.

Mass Effect 3-einde moet veranderen

Het einde van Mass Effect 3 heeft veel stof doen opwaaien. Gamers vinden het goed, gamers vinden het slecht, iedereen heeft een mening. Ontevreden gamers hebben nu een donatiepagina geopend om BioWare in te laten zien dat ze serieus een ander einde willen zien.

Degenen die de pagina hebben opgericht hebben een simpel doel opgesteld. Haal zoveel mogelijk geld op tot 11 april, toon BioWare in die tijd dat fans een ander einde willen, en doneer al het geld aan Child's Play als de actie is afgelopen, succesvol of niet.

Op het moment van schrijven staat de teller op een ruime $27.000. Wil je ook doneren of meer weten over de actie, kijk dan op deze pagina. Discussiëren in de reacties hieronder kan maar houdt het wel spoilervrij.

Doneren

Lange trailer Fire Emblem: Awakening

Nintendo Japan heeft een zes minutenlange trailer uitgebracht voor Fire Emblem: Awakening. De trailer toont ons veel gameplaybeelden van de gevechten die je zal leveren.

In de trailer wordt aangegeven dat we klassieke personages uit de series en zeldzame voorwerpen kunnen verwachten via de Spot Pass. Fire Emblem: Awakening komt 19 april uit voor de 3DS in Japan en zal later naar Europa komen. Dit is ook de eerste game in de stal van Nintendo die betaalde DLC zal krijgen.

Belgische schoolkinderen komen om bij ongeluk

Een zwaar verkeersongeluk met een autobus in Zwitserland heeft dinsdagavond laat, het leven gekost aan 28 mensen. Volgens Belgische en Zwitserse media zijn onder de doden 22 Belgische schoolkinderen uit Lommel en Heverlee. Ze kwamen volgens de politie terug van een skivakantie.

De bus verongelukte door onbekende oorzaak in een tunnel bij de plaats Sierre, in het zuidwesten van het land. Volgens Zwitserse media waren er geen andere voertuigen bij het ongeluk betrokken. Er zouden minstens 24 kinderen gewond zijn geraakt. De jonge slachtoffers zijn volgens de berichten rond de 12 jaar oud.

Met helikopters en ambulances zijn de gewonden naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht. De reddingsactie duurde de hele nacht, meldde de website van de Zwitserse televisie.

De Belgische bus zou eerst tegen de linker tunnelwand zijn gebotst en vervolgens zijn doorgeschoten naar de andere wand.

Belgische schoolkinderen komen om bij ongeluk
Belgische schoolkinderen komen om bij ongeluk (Foto: ANP)

Ninja Gaiden 3 krijgt gratis DLC

In het recentste Japanse tijdschrift Famitsu is aangegeven dat Ninja Gaiden 3 een 'Claw' en een 'Scythe' als gratis downloadbare wapens zal krijgen. De gratis DLC is nu alleen voor Japan bekendgemaakt, of het Westen ook aan de slag er mee mag is nog niet bekend.

Team Ninja staat er wel om bekend om hun DLC die in Japan uitkomt naar het westen te brengen. Of er meer DLC komt en of die gratis wordt is niet bekend, verwacht wordt dat Team Ninja binnenkort meer bekend gaat maken. De game komt 23 maart voor PS3 en Xbox 360 uit en later voor de Wii U.

Nieuwe content voor The Gunstringer

De aparte Kinectshooter The Gunstringer krijgt nieuwe downloadable content. Dit heeft ontwikkelaar Twisted Pixel bekendgemaakt.

De DLC genaamd 'El Diablo's 'Merican Adventure', introduceert vier nieuwe levels om te spelen met het nieuwe character El Diablo. De maker belooft ons nieuwe tegenstanders waaronder vijanden die hang-gliden, die uit het bordeel zijn weggelopen en zware criminelen die je liever niet tegenkomt.

De extra content zal aangeboden worden voor 240 Microsoft Points. Tevens is bekendgemaakt dat de volledige game beschikbaar wordt voor Games on Demand. De prijs van de game wordt €29,99.

Porsche breekt records

Autofabrikant Porsche heeft vorig jaar flink wat records verbroken. Het concern boekte nog nooit zo'n hoge omzet en winst en wist nog nooit zo veel auto's te verkopen.

De omzet steeg in 2011 met een vijfde tot 10,9 miljard euro. De operationele winst steeg ook met twintig procent naar 2,05 miljard. Het bedrijf zegt met een rendement van 18,7 procent een van de winstgevendste merken ter wereld te zijn.

Het Duitse bedrijf meldde dinsdag verder wereldwijd bijna 117 duizend auto's te hebben verkocht. Ten opzicht van een jaar eerder bedroeg de stijging ruim twintig procent. Belangrijkste markten voor het merk zijn naast Duitsland ook de Verenigde Staten, China en Rusland.

De Porsche Cayenne is de grootste trekker van het concern. De verkopen van dit SUV-model stegen met vijftig procent. De verkopen van de bekende 911 en Boxster liepen iets terug. Het bedrijf introduceert dit jaar nieuwe versies van deze modellen.

De komende jaren wil Porsche verder groeien. In 2018 moeten jaarlijks tweehonderdduizend auto's de showroom uitrijden. Het concern neemt daarom vijfduizend mensen extra aan in de komende jaren. Afgelopen jaar steeg het aantal banen al met zestien procent tot ruim vijftienduizend.


Porsche breekt records (Foto: Novum)

Doodgaan niet langer toegestaan in Italiaans dorp

Het is sinds begin maart niet meer toegestaan om in het Italiaanse dorp Falciano del Massico te overlijden. Burgermeester Giulio Cesare Fava heeft hiertoe een verordening uitgevaardigd, omdat het dorp geen eigen begraafplaats heeft en het in een conflict verwikkeld is met een ander dorp dat wel een begraafplaats heeft.

Volgens de burgermeester zijn de dorpelingen tevreden met het besluit. "De verordening heeft tot vreugde geleid", zei hij. "Helaas hebben twee dorpsbewoners zich er niet aan gehouden."

Franse arts spreekt over 'hel' in Syrië

De Franse chirurg Jacques Bérès opereert al veertig jaar in oorlogsgebieden, maar gruwelijkere slachtpartijen dan in Syrië zag hij nooit. "Het is een hel", zei Bérès, medeoprichter van Artsen zonder Grenzen en Dokters van de Wereld, dinsdag op een bijeenkomst van mensenrechtenactivisten in Genève.

In februari stak de Franse arts illegaal de Syrische grens over. In de belegerde stad Homs richtte hij een noodhospitaal op waar hij in twaalf dagen tijd 89 mensen, onder wie veel bejaarden en kinderen, opereerde. Hij redde de meeste patiënten, maar negen mensen lieten op zijn operatietafel het leven.

Bérès ging op verzoek van twee organisaties, France-Syrie Démocratie en de Unie van Islamitische Organisaties in Frankrijk, naar Syrië. Waarschijnlijk was hij de enige westerse arts die in Homs actief was. Hij kwam Syrië via Libanon binnen en zette zijn operatietafel en drie bedden neer in een verlaten woning.

De bevolking van Homs leeft in grote wanhoop, zei de Franse chirurg, ook al is haar dankbaarheid jegens de journalisten die haar situatie wereldkundig maken groot. "Ze zeggen dat het goed is dat jullie aan hen denken, maar ze zeggen ook dat ze zo niet aan voedsel, medicamenten of wapens komen", aldus Bérès, die in het verleden in oorlogsgebieden in onder andere Vietnam, Rwanda en Irak werkte. Zo erg als het bloedvergieten in Syrië zag hij het nooit. "Het is een massamoord. Het is volstrekt oneerlijk. Het valt niet goed te praten."


Franse arts spreekt over 'hel' in Syrië (Foto: Novum)

[Premier League] Jubilaris Gerrard schittert tegen Everton

Steven Gerrard heeft dinsdagavond een bijzonder jubileumduel gespeeld. De 31-jarige middenvelder van Liverpool scoorde in zijn 400e Premier Leagueduel alle drie de treffers in de 3-0 overwinning op rivaal Everton. Gerrard tilde daarmee zijn seizoenstotaal naar vijf.

In de Merseyside Derby verschenen geen Nederlanders aan de aftrap. John Heitinga en Royston Drenthe kweekten zitvlees bij Everton, terwijl Dirk Kuijt bij Liverpool op de bank begon. Kuijt zag zijn ploeggenoten vanaf het beginsignaal domineren.

Tien minuten voor rust opende Gerrard de score met een bekeken lobje. Even daarna had Martin Kelly de 2-0 op zijn schoen, maar de rechtsback schoot naast. Het gaf Gerrard de gelegenheid in de tweede helft de show te stelen. Vlak na rust maakte hij de 2-0 en in de blessuretijd noteerde het clubicoon zijn derde treffer.

Drenthe en Kuijt stonden op dat moment als invaller binnen de lijnen. Heitinga bleef de hele wedstrijd op de bank. Door de zege vergroot Liverpool het verschil met de stadsgenoot tot vijf punten. De Reds staan met de zevende positie twee plaatsen hoger dan de Toffees.

Grote operatie tegen extreemrechts in Duitsland

De Duitse politie heeft bij een grote operatie tegen neonazi's in de deelstaten Rijnland-Palts, Noordrijn-Westfalen en Thüringen 24 vermoedelijke leden van de extreemrechtse organisatie NPD aangehouden. Dat heeft het openbaar ministerie in Koblenz dinsdag gezegd.

Naar in totaal 33 personen, in leeftijd variërend van 17 tot en met 54 jaar, is een onderzoek ingesteld. Hun wordt lidmaatschap van een criminele organisatie, het toebrengen van ernstig lichamelijk letsel, ordeverstoring en het dragen van verboden symbolen, zoals hakenkruizen, ten laste gelegd.

De organisatie zou informatie hebben verzameld over linkse politieke vijanden en wordt ervan verdacht geweld te hebben gebruikt tegen leden uit het linkse milieu.

Vrouw Armin van Buuren niet blij met druk schema

Armin van Buuren heeft thuis regelmatig woordenwisselingen over zijn drukke schema. De dj, die in juli vader werd van dochter Fenna, draait veel in het buitenland is bezig aan een korte wereldtoer ter ere van de 550e aflevering van zijn radioshow A State of Trance. De tour eindigt op 31 maart in de Brabanthallen in Den Bosch.

"We hebben er wel flinke discussies over en moeten regelmatig de hulp inroepen van opa's en oma's", vertelt de 35-jarige dj aan Shownieuws. "En ergens voelt het ook niet goed om je kind weg te brengen naar een opvang. Mensen zeggen ook vaak dat ik er moe uitzie. Maar muziek geeft me zo'n drive, en Fenna heeft me ook een drive gegeven. Dus soms loop ik mezelf een beetje voorbij."

Van Buuren is naast muziek ook bezig met een film. Waarschijnlijk gaat hij een rolletje spelen in Ibiza, onder regie van Johan Nijenhuis. "Wat precies mijn rol wordt, is nog steeds niet duidelijk. Ik heb ook nog niks getekend, maar het lijkt me wel leuk om eens aan heel iets anders te werken."

Iran ontkent kernproeven op Parchin-complex

Iran heeft dinsdag ontkend dat het heeft geprobeerd sporen van straling op te ruimen bij de legerbasis Parchin. Bronnen bij het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) zeiden vorige week dat het Iraanse regime bewijs van nucleaire testen op de basis probeerde te verhullen in de aanloop naar inspecties door het IAEA.

Een woordvoerder van het Iraanse ministerie van buitenlandse zaken noemde de aantijgingen misleidend en onjuist en zei dat sporen van dergelijke testen niet kunnen worden opgeruimd.

De bronnen bij het IAEA zeiden vorige week dat op satellietbeelden was te zien hoe trucks en graafmachines af en aan reden op het Parchin-complex. Dat kon er volgens de diplomaten op wijzen dat Iran de sporen van een test met een neutronenontsteker wilde verhullen. Een neutronenontsteker is cruciaal voor de ontwikkeling van een atoombom.

De Iraanse woordvoerder verwees de aantijgingen van het IAEA naar het rijk der fabelen. "Iedereen met verstand van kernfysica weet dat deze opmerkingen geheel niet opmerkelijk zijn", zei de woordvoerder. "Nucleaire militaire activiteiten kunnen helemaal niet worden opgeruimd." De woordvoerder ging niet in op de satellietbeelden, maar zei dat de 'gebruikelijke militaire' activiteiten op het Parchin-complex gewoon doorgaan.

Inspecties op het Parchin-complex waren een eis van IAEA-vertegenwoordigers die in januari en februari Iran bezochten. In eerste instantie weigerde Teheran het IAEA toegang te verschaffen tot Parchin, maar vorige week zei Iran dat een bezoek aan het complex tot de mogelijkheden behoort mits er eerst aan een aantal niet bekendgemaakte voorwaarden wordt voldaan.

Volgens een bron had het IAEA dinsdag echter nog geen tegenvoorstel ontvangen van de Iraniërs over de voorwaarden waaraan moet worden voldaan.


Iran ontkent kernproeven op Parchin-complex (Foto: Novum)

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.