Gewonde autodief ontsnapt uit ziekenhuis

Monique Verlind (DJMO)

Een 24-jarige gewonde autodief is woensdagochtend kortstondig uit een Harderwijks ziekenhuis ontsnapt. De politie heeft de Poolse man op het ziekenhuisterrein na een korte zoektocht weer ingerekend.

Een inwoner van Ermelo zag dinsdagnacht twee mannen rond een woning aan de Jacob Catslaan lopen en vertrouwde de zaak niet. Toen de gewaarschuwde politie arriveerde, gaf een automobilist plankgas bij het zien van de surveillancewagen. Agenten zetten de achtervolging in, terwijl de bestuurder elk stopteken negeerde.

Op de Horster-Engweg sloeg de auto over de kop. De 24-jarige inzittende en de 38-jarige bestuurder bleken gewond en werden naar het St Jansdal-ziekenhuis in Harderwijk overgebracht, waar ze werden bewaakt door agenten.

Toch zag de jongste woensdagochtend kans het raam van zijn kamer op de eerste verdieping te openen en te vluchten. De agenten merkten zijn vluchtpoging snel op en kamden de omgeving uit. Uiteindelijk werd hij onder de ambulancebrug gevonden en voor de tweede keer in de kraag gegrepen.

Later bleek dat het duo in een gestolen auto reed die na een inbraak in een woning aan de Vondellaan in Ermelo was buitgemaakt.