Sterregisseurs tekenen voor Jerusalem, I Love You

dekatophetspek

De Amerikaans-joodse regisseurs Lawrence Kasdan, Jerry Zucker en Brad Silberling hebben elk getekend voor een deel van Jerusalem, I Love You. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. De film is het derde deel van de Cities of Love-reeks en is een verzameling korte verhalen geregisseerd door verschillende regisseurs.

Net als bij Paris, Je t'Aime en New York, I Love You maakt elk van de filmmakers een segment van zo'n vijf minuten dat op zichzelf staat maar ook onderdeel vormt van een overkoepelende verhaallijn. De Amerikaans-joodse Joseph Cedar, de joodse Ari Folman en de Palestijn Hiam Abbas tekenden al eerder voor de regie van hun eigen segmenten.

De 63-jarige Kasdan is vooral bekend van zijn scenario's voor onder meer Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back en Episode VI - Return of the Jedi. Hij regisseerde onder meer de western Silverado, de komedie French Kiss en de thriller Dreamcatcher.

De 48-jarige Silberling heeft een uiteenlopend oeuvre, variërend van de kinderfilm Casper tot het drama City of Angels en de avonturenfilm Land of the Lost. De 51-jarige Zucker is vooral bekend vanwege zijn komische werk in de tv-serie Police Squad en de Naked Gun-filmreeks.

Net als de vorige delen in de Cities of Love-reeks gaat ook Jerusalem, I Love You over hoe bewoners van de stad tegen de liefde aan kijken. Ditmaal vormt de multiculturele Israëlische hoofdstad het decor, met zijn historische en religieuze gebouwen en wijken.

Wanneer de opnames van Jerusalem, I Love You van start moeten gaan, is nog onbekend, evenals wanneer de film in de bioscoop verschijnt.


Sterregisseurs tekenen voor Jerusalem, I Love You (Foto: Novum)