Ivanovic verslaat Wozniacki in Indian Wells

Ana Ivanovic heeft dinsdag ten koste van Caroline Wozniacki de kwartfinale van het masterstoernooi in Indian Wells bereikt. De Servische was met 6-3 en 6-2 overtuigend beter dan de de Deense die aan het begin van het jaar haar eerste plaats op de wereldranglijst verloor.

Ook Victoria Azarenka, de nieuwe nummer een, staat bij de laatste acht. Zij klopte Julia Görges uit Duitsland met 6-3 en 6-1. De als tweede geplaatste Maria Sharapova kende geen moeite met Roberta Vinci (21) uit Italië: 6-2 en 6-1. Zij neemt het in de kwartfinale op tegen Maria Kirilenko. De nummer twintig van de plaatsingslijst was in een Russisch onderonsje Nadia Petrova (30) de baas: 6-1, 5-7 en 6-2.

Bij de mannen bereikten Rafael Nadal en Roger Federer de achtste finale. Nadal (2) had het makkelijk tegen landgenoot Marcel Granollers: 6-1 en 6-4. Federer (3) moest aanmerkelijk harder aan de bak. Tegen Milos Raonic verloor hij de eerste set, maar de Zwitser kwam terug en boekte zijn elfde zege op rij: 6-7 (4), 6-2 en 6-4.