[Premier League] Jubilaris Gerrard schittert tegen Everton

Steven Gerrard heeft dinsdagavond een bijzonder jubileumduel gespeeld. De 31-jarige middenvelder van Liverpool scoorde in zijn 400e Premier Leagueduel alle drie de treffers in de 3-0 overwinning op rivaal Everton. Gerrard tilde daarmee zijn seizoenstotaal naar vijf.

In de Merseyside Derby verschenen geen Nederlanders aan de aftrap. John Heitinga en Royston Drenthe kweekten zitvlees bij Everton, terwijl Dirk Kuijt bij Liverpool op de bank begon. Kuijt zag zijn ploeggenoten vanaf het beginsignaal domineren.

Tien minuten voor rust opende Gerrard de score met een bekeken lobje. Even daarna had Martin Kelly de 2-0 op zijn schoen, maar de rechtsback schoot naast. Het gaf Gerrard de gelegenheid in de tweede helft de show te stelen. Vlak na rust maakte hij de 2-0 en in de blessuretijd noteerde het clubicoon zijn derde treffer.

Drenthe en Kuijt stonden op dat moment als invaller binnen de lijnen. Heitinga bleef de hele wedstrijd op de bank. Door de zege vergroot Liverpool het verschil met de stadsgenoot tot vijf punten. De Reds staan met de zevende positie twee plaatsen hoger dan de Toffees.