Twee DRS-zones in Melbourne, Herbert steward

Peterselieman

Autosportfederatie FIA heeft bekendgemaakt dat komend weekend bij de Grand Prix van Australië, de eerste wedstrijd van het Formule 1-seizoen 2012, er twee DRS-zones zullen zijn. Het detectiepunt zal bij bocht veertien liggen, vlak voor het einde van de ronde.

In een DRS-zone kan een coureur zijn achtervleugel neerklappen om zo te proberen zijn voorligger in te halen. Hiervoor moet hij wel op het meetpunt minder dan een seconde achter zijn voorligger zitten. In Melbourne kunnen de coureurs in de race op het rechte stuk van start/finish gebruik maken van het systeem en na bocht twee waar ook een recht stuk zit. Door slechts één detectiepunt te gebruiken kan een coureur zijn voorligger in de eerste zone inhalen en in de tweede zone meteen een gat slaan.

Naast de DRS-zones heeft de FIA ook bekendgemaakt dat Johnny Herbert bij de eerste race bij de stewards aan zal gaan schuiven. Het is niet de eerste keer dat de 47-jarige Brit de rol van steward op zich neemt, want vorig jaar assisteerde hij de wedstrijdleiding al in Australië en in India.