Cocu acht PSV niet kansloos tegen Valencia

Vorige week zat Fred Rutten nog aan tafel tijdens de persconferentie voor aanvang van het Europa League-duel tegen Valencia. Eerder vandaag had interim-trainer Philip Cocu deze plaats overgenomen.

Tijdens het gesprek met de media werden uiteraard veel vragen gesteld over de afgelopen week, maar blikte Cocu ook vooruit op de naderende wedstrijd tegen de Spanjaarden. PSV moet tegen Valencia namelijk een achterstand van 4-2 zien recht te breien. "Dat Valencia en topclub is en favoriet is mag duidelijk zijn", aldus Cocu. "In Valencia hebben we ons uiteindelijk met de 4-2 alsnog een resultaat behaald dat kansen geeft. En voor die kansen die we ons zelf gecreëerd hebben, moeten we vol gaan."

Daarnaast weigerde Cocu al in te gaan op zijn basiselftal. "Ik heb vandaag op het trainingsveld een aantal spelers even individueel gesproken over de wedstrijd van morgen. De tijd is heel erg beperkt en daarin zullen we keuzes maken. Als je naar de Europese wedstrijden kijkt die we hebben gespeeld hier, hebben we een aardig status. Dat geeft het nodige vertrouwen en dat weet de tegenstander ook. We zullen de wedstrijd op een bepaalde manier gaan benaderen. Voor spelers is dit een duel om achter te laten wat gebeurd is, we moeten vooruit kijken."