Manchester United verlengt met Berbatov

Wessenator

Manchester United gaat door met de Bulgaarse spits Dimitar Berbatov. Sir Alex Ferguson gaat er echter van uit dat zijn spits een vertrek overweegt. Sir Alex Ferguson verwacht dat zijn spits Dimitar Berbatov in de zomer een vertrek naar een nieuwe club zeker niet bij voorbaat afslaat.

"Zijn zorg is dat hij weinig in actie komt voor het eerste team. Hij is 31 en wil natuurlijk graag spelen. Het is voor mij lastig om een garantie te geven en dus is het niet gek dat hij om zich heen gaat kijken", is Ferguson realistisch.

Het contract van de Bulgaar loopt in de zomer af, maar Manchester United heeft een eenzijdige optie om het contract met één seizoen te verlengen. Sir Alex Ferguson laat weten die optie te gaan gebruiken, en vervolgens een gesprek aangaat met Berbatov. 

"Later dit seizoen wil ik er met hem over praten. Een speler van die leeftijd en dat kaliber is teleurgesteld als hij niet speelt. We gaan er over nadenken, maar tot die tijd blijft hij in ieder geval eigendom van Manchester United", besluit Ferguson.

Overigens kwam Berbatov dit seizoen pas in tien Premier League-wedstrijden in actie, waarvan vijf in de basis. Zijn laatste duel was de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Stoke City. Overigens heeft de spits er in dat minimale aantal duels al zeven doelpunten gemaakt.