Hoogerland: "Vooraan op de Poggio"

Peterselieman

Wielrenner Johnny Hoogerland heeft zijn strijdplan voor de klassieker van komende zaterdag, Milaan-Sanremo, al helemaal klaar. De Nederlander wil aanvallen op de laatste klim van de dag, de Poggio. Aanvallen op de Cipresa komt niet meer in hem op.

"Heeft ooit iemand Milaan-Sanremo gewonnen door op de voorlaatste klim aan te vallen," zei Hoogerland die hiermee zijn aanvalsdrang wat meer in bedwang lijkt te hebben. Dit vertaalde hij deze week al naar een vijfde plaats in de rittenkoers Tirreno - Adriatico. "In de winter merkte ik reeds dat ik relaxter in mijn hoofd was. Deze Tirreno onderstreept dat. Ik durf nu echt te wachten tot de beslissende momenten."

De Vacansoleilrenner reed de afgelopen jaren ook de Vlaamse klassiekers, maar deze mijdt hij nu om te trainen in La Vall d’Uixo (nabij Valencia). "Daar kan ik perfect in de bergen trainen. In voorbereiding op de Tirreno maakte ik daar tochten die qua intensiteit zwaarder waren dan sommige ritten hier. Deze ronde was een doel, maar geen hoofddoel. Ik moet nog beter kunnen," zei Hoogerland die zich gaat richten op de heuvelklassiekers.