Domenicali: "Ferrari kan meedoen in titelstrijd"

Peterselieman

Hoewel het Formule 1-team Ferrari geen goede winter kende denkt teambaas Stefano Dominicali toch dat de renstal dit seizoen mee kan gaan doen om de titel. Hij erkent dat er gedurende het jaar nog veel werk aan de winkel is.

"Ferrari raakt niet opgewonden als we het in Australië goed doen, net als dat we niet terneergeslagen zullen zijn als we competitief niet van het hoogste niveau zijn. Iedereen staat te trappelen om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Het wordt een lang seizoen en voor zover ik kan een inschatten een onvoorspelbaar seizoen. Veel teams lijken aanspraak te maken op topklasseringen, zeker in het begin van het jaar," zei Domenicali.

"Wij arriveren in Melbourne in de wetenschap dat we onze doelen voor de performance door meerdere oorzaken niet bereikt hebben. Echter, ik herhaal dat we nog een paar dagen dienen te wachten voordat de rangorde bekend is. Ik ben ervan overtuigd dat we ons mengen in de strijd en dat tot het einde van het jaar volhouden. We moeten gefocust blijven op de ontwikkeling van de auto. Het kampioenschap eindigt pas in november, dat mogen we niet vergeten."