[CL] Uitslag Chelsea - SSC Napoli

Chelsea heeft de kwartfinales van de Champions League bereikt. In een spectaculair duel wonnen The Blues na verlenging met 4-1 van Napoli. De heenwedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning voor de Napolitanen en zodoende bekert Chelsea verder. Branislav Ivanovic wist in de eerste helft van de verlenging de bevrijdende treffer namens de Londense ploeg te maken.

Net als het heenduel was ook dit treffen tussen Chelsea en Napoli een lust voor het oog. Het regende kansen over en weer. Chelsea wist dit uit te buiten in een voorsprong. Didier Drogba kwam goed voor zijn man en kopte schitterend binnen. Kort na rust wist ook John Terry met een prachtige kopbal te scoren en zette zijn ploeg daarmee op 2-0.

Toch kwam Napoli snel weer terug in de wedstrijd. Na slecht uitverdedigen van Chelsea pikte Gokhan Inler de bal op de zestien op. De middenvelder treuzelde niet en schoot de bal mooi in de linkerhoek. Na ruim een uur spelen werd Fernando Torres binnen de lijnen gebracht en dit resulteerde een aantal keren in chaotische momenten in de Napolitaanse verdediging.

Een kwartier voor tijd kopte Drogba de bal tegen de arm van Andrea Dossena en scheidsrechter Felix Brych legde de bal op de stip. Frank Lampard schoot de bal vervolgens snoeihard achter Napoli-doelman Morgan de Sanctis. In de slotfase golfde het duel op en neer, maar doelpunten bleven uit. Een verlenging moest de beslissing brengen en daarin sloeg Chelsea opnieuw toe. Branislav Ivanovic scoorde na prachtig voorbereidend werk van vooral Ramires. Napoli probeerde nog terug te komen in de wedstrijd, maar Chelsea bleef in het restant van de verlenging redelijk eenvoudig overeind.