Ajax A1 vernedert leeftijdsgenoten Liverpool

Ajax heeft zich met gemak weten te plaatsen voor de finale van de NextGen Series. De Amsterdammers versloegen op St. Helens Langtree Park Liverpool met ruime cijfers, het werd 6-0.

De ploeg van trainers Ronald de Boer en Fred Grim wist al vrij snel in de eerste helft op voorsprong te komen. Een schitterend doelpunt van de Deen Fischer in de zevende minuut bracht de Amsterdammers de 1-0 op het scorebord. Vijf minuten later was het Liverpool dat op gelijke hoogte kon komen door een strafschop. Echter stuitte de Engelsen tot tweemaal toe op doelman Van der Hart. Toen Ajax vlak voor de rust ook op een 2-0 voorsprong wist te komen, liet Liverpool zichtbaar de moed zakken.

Kort na de rust was het alweer Fischer die het net wist te vinden na slordig keeperswerk van de Engelsen. Na een uur spelen kreeg Ajax terecht een strafschop. Davy Klaassen wist dit buitenkansje te benutten en bracht de Amsterdammers op een 4-0 voorsprong. Diezelfde Klaassen wist nog geen tien minuten later opnieuw het net te raken. Viktor Fischer wist direct na de aftrap zijn hattrick te voltooien en bracht de eindstand op 6-0.

Ajax bereikt de finale na overwinningen in de groepsfase tegen Aston Villa (2-0), Fenerbahçe (5-1) en Rosenborg (2-1). Daarop volgden een gelijkspel tegen Fenerbahçe (0-0), en verliespartijen tegen Aston Villa (0-3) en Rosenborg (0-2). In de kwartfinale waren de Amsterdammers te sterk voor Barcelona met 0-3 en vanavond won het met 6-0 van Liverpool. De tegenstander van Ajax in de finale op 25 maart zal volgende week bekend worden, dan spelen Internazionale en Olympique Marseille tegen elkaar.