Barrie Stevens heeft prostaatkanker

Barrie Stevens is ernstig ziek. De 68-jarige choreograaf vertelt aan weekblad Privé dat hij een 'hevige vorm van prostaatkanker' heeft.

De ziekte is pas geleden bij Stevens ontdekt en snel daarna is de intensieve behandeling begonnen. "Ik weet natuurlijk niet hoe dat gaat uitpakken", zegt hij. "Maar ik heb goede hoop. En ik zeg nu elke dag tegen mezelf: vooral doorgaan."

Stevens denkt dat hij er redelijk op tijd bij is. "Uit de scan bleek dat er geen uitzaaiingen zijn. Maar natuurlijk ben ik er heel erg van geschrokken." De Brit zag het totaal niet aankomen. "Ik had ook helemaal niet de bekende symptomen, daar was ik altijd wel alert op."

De choreograaf blijft optimistisch. "Ik ben nu vijftig jaar in Nederland en daar wil ik er nog wel een paar jaar aan vastplakken. Ik was bezig met een programma te maken over mijn jaren hier, over Leen Jongewaard met wie ik zo lang samen was, mijn jaren bij de Snip en Snap Revue en natuurlijk de Soundmixshow."

Stevens heeft zijn werkzaamheden stilgelegd. "Ik heb nu alles uit mijn handen laten vallen. Het komt wel weer een keer. Eerst beter worden. Ja, inderdaad, doorgaan!"