Verliefde stalker Madonna vrijgesproken

Een van de stalkers van Madonna is vrijgesproken. Robert Linhart werd in 2010 gearresteerd omdat hij de 53-jarige zangeres meerdere malen had lastiggevallen. Een New Yorkse rechter bepaalde dinsdag dat de gepensioneerde brandweerman niet wordt vervolgd.

De destijds 59-jarige Linhart werd in september 2010 opgepakt voor het huis van Madonna bij Central Park in New York. De stalker parkeerde zijn auto voor de deur en had een groot bord op zijn auto gemonteerd. "Madonna, ik heb je nodig. Zeg me: ja of nee", stond op het bord te lezen. "Als je ja zegt, gaat mijn droom in vervulling. Als je nee zegt, zal ik weggaan."

De man, die beweert verliefd te zijn op Madonna, werd beschuldigd van verstoring van de openbare orde, het aanbrengen van graffiti en verzet tegen zijn arrestatie. Volgens verschillende Amerikaanse media had hij tijdens zijn arrestatie een wapen bij zich.

Linhart is niet de enige die Madonna niet met rust kan laten. Robert Dewey Hoskins moest in 1996 tien jaar de cel in omdat hij de zangeres stalkte. Hij ontsnapte begin februari uit een psychiatrische inrichting.