CD: Cake - Pressure Chief

Cake is dus Cake. De sound is niets gewijzigd. Gewoon weer een hitloos album vol met lekkere nummers die in je hoofd blijven hangen. No Phone, één van de sterkste nummers van het album, geeft het direct weer. “No phone, no phone, I just wanna be alone today” en dat op een overherkenbaar telefoonjingletje. Kun je je er iets bij voorstellen? Op de fiets, zon op je rug en neuriën maar. Komt waarschijnlijk ook omdat dit album iets meer richting dans is geschoven ten opzichte van het album Comfort Eagle uit 2002. Ach, in feite is elk nummer dansbaar, zoals ook Wheels, wat dezelfde positieve invloed op je humeur heeft.

Serieuzer wordt het pas bij Guitar Man, een soort tribute voor de hardwerkende straatmuzikant wat meteen ook het minste nummer van het album is, en She´ll Hang The Baskets. Ach, gelukkig staan er ook genoeg juweeltjes op dit album. De gehele rest eigenlijk. De zanger gaat zowaar proberen te zingen en Carbon Monoxide is met de pakkende tekst “To Much Carbonmonoxide For Me To Bear, Where´s The Air!” haast een echt punknummer. Dit album is gewoon weer als vanouds, funky en relaxed tegelijk.

Deze CD gaat gegarandeerd rechtstreeks in de CD-wisselaar in de auto en op je MP3-speler. In de file zit je als enige te neuriën en op de fiets ben je de enige die fluitend door de regen kart. Misschien komt No Phone nog even op de radio voorbij en wordt de plaat door critici gegarandeerd afgekraakt, maar zal het publiek er weer van genieten. Van mij krijgt deze CD een 7, ik vind hem iets minder dan voorganger Comfort Eagle namelijk. Toch is het weer een onmiskenbaar Cake-album met de inlay in dezelfde stijl als altijd en wederom veel te kort.

Help ons; deel dit item als je het leuk vond
Heb je een hete scoop over een celebrity gespot? Tip ons dan via de submit!
Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!
Font-grootte:

regelhoogte :

8 reacties

Mee eens...
Alleen is het Pressure "C"hief ipv "T"hief
quote:
Op donderdag 21 oktober 2004 10:41 schreef Peacow_ het volgende:
Mee eens...
Alleen is het Pressure "C"hief ipv "T"hief
foto Oeps. Heb ik het album gewoon voor mijn neus liggen...
Welkom bij de V&D der webfora.
Cake krijgt het voor elkaar om me zelfs van de 'zielige' nummers vrolijk te laten worden. Dit is weer een heerlijk album.

Itallian Leather Sofa blijft mijn favoriet.
Ik ga naar huis.
beelz
Maar dat is het punt niet
Cake is sowieso 1 van mijn favoriete bands. Dit album is inderdaad iets minder dan de vorige maar toch blijft hij erg fijn. End of the movie is denkik toch wel mijn favoriet op dit album.
Besef Regulier!
Trouble spelling diarrhoea? There's always the Ronseal standby of 'dire-rear'.
weer een erg leuk album van cake, gelukkig weten ze op elk album de typische "cake sound" te bewaren. Alleen jammer dat het album zo kort is.

Maar 3 nov ga ik wat langer van ze genieten, als ze in paradiso spelen foto
Vergeet ook vooral niet om wat eerder naar Paradiso te komen, the Decemberists staan in het voorprogramma! Helaas kan ik 3 november niet, maar eind november komen the Decemberists ook nog (zonder Cake) naar Rotown en Ekko.
suburban gangster flow
nou ik vind die typische Cake sound toch best wel schade aangedaan met die nutteloze synth dingetjes door praktisch elk nummer. de baslijntjes zijn niet lekker meer, trompet brengt weinig fun, ik vind het zeker geen 7, eerder een 5....

neemt niet weg dat ik naar de Paradiso ga om ze te zien natuurlijk, zolang ze maar Frank Sinatra e.d. blijven spelen (fingers crossed)

oh en die vergelijking met beltoontjes zie ik ook niet echt zitten. probeer The Distance maar eens in gedachten uit je telefoon te laten komen. foto
"As soon as the land of any country has all become private property, the landlords, like all other men, love to reap where they never sowed, and demand a rent even for its natural produce."
Das Kapital, Karl Marx Wealth of Nations, Adam Smith
gr8w8
Better by design.
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2004 03:15 schreef MadScientist het volgende:
oh en die vergelijking met beltoontjes zie ik ook niet echt zitten. probeer The Distance maar eens in gedachten uit je telefoon te laten komen. foto
Makkelijk zat. Pak het baslijntje maar bij het refrein. foto
Anders bevestigt de uitzondering de regel nog altijd! foto
Welkom bij de V&D der webfora.
avatar Reageer zelf

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken

Artiest Cake Titel Pressure Chief Label Sony Release datum 7-10-2004