Van Moorsel start profwielerploeg

Leontien van Moorsel zal volgend jaar in het profwielerpeloton aan de start verschijnen met een eigen wielerploeg. De in 2005 gestopte topsportster maakte gisteren tijdens de derde dag van de Zesdaagse van Amsterdam bekend dat AA Drink/Leontien Cycling Team toe zal treden tot het profpeloton.

De ploeg zal een mix zijn tussen ervaren rensters en jong talent, waarbij Kirsten Wild en Chantal Blaak de Nederlandse toppers zijn. Ook zullen de Nieuw-Zeelandse wereldtopper Linda Villumsen en de Duitse allroundster Trixi Worrack voor de nieuwe ploeg uitkomen. Bij de mannen zijn Léon van Bon (baan), Thijs Al (cross) en Denny Stam (coach) vastgelegd.

"Gedreven blijven en de schouders er steeds weer onder zetten, dan komt er vanzelf resultaat. Ik ben dolgelukkig dat AA Drink mijn ambitie op dit vlak in elk geval de twee komende seizoenen ondersteunt. Natuurlijk had ik al jaren samen met m'n man Michael een vrouwenteam dat ik op basis van eigen ervaring en inzicht naar een bepaalde hoogte kon stuwen. Ik kon echter niet eindeloos veel van hen eisen, omdat het merendeel nog een baan naast het fietsen had," zei Van Moorsel.

"En te vaak moest ik de betere rensters laten vertrekken naar ploegen die financieel meer hadden te bieden. Dat hoeft vanaf volgend seizoen niet meer. Sterker nog, iemand als Kirsten kon nu terugkeren op het oude nest waar ze een groot deel van haar opleiding heeft gekregen. De meiden kunnen zich echt focussen op de sport, met een doel: klaarstomen voor de Spelen van Londen en belangrijkste races"