Gee wint derde etappe Dauphiné en is ook de nieuwe leider

Derek Gee heeft in Les Estables de derde etappe van het Criterium du Dauphiné gewonnen. De Canadees van Israel-Premier Tech was heuvelop de sterkste voor Romain Gregoire. Gee neemt ook de leiderstrui over van Magnus Cort.

Opnieuw een lastige heuvelrit in de Dauphiné. Een rit van 180 kilometer lang met aankomst op een heuvel van 3,8 kilometer. Na verschillende pogingen zou er een kopgroep van drie ontstaan. Harry Sweeny, Rémy Rochas en Nicolas Prodhomme waren de renners in de kopgroep en kregen ruim twee minuten voorsprong van het peloton, waar de ploeg van leider Magnus Cort controleerde. Toen de voorsprong onder de minuut ging maakte twee renners de sprong naar de kopgroep toe, maar uiteindelijk zou niemand van de kopgroep vooruit blijven en ging er heuvelop gesprint worden.

Daarin nam Derek Gee het initiatief. De Canadees ging op 500 meter van de finish aan en kreeg direct een mooie voorsprong, waarna Romain Gregoire aanpikte en direct over de Canadees ging. De jonge Fransman zag zijn kans voor de ritzege, maar viel direct ook stil, waarna Gee alsnog de ritwinst pakte. Door de zege en de bonificatieseconden is Gee ook de nieuwe leider in de Dauphiné.

Results powered by FirstCycling.com