Mountainbikester Pieterse na val 5e in World Cup shorttrack, Keller en Koretzky winnen

's Werelds beste mountainbikers, in elk geval die op de cross-country, zijn dit weekeinde in het Tsjechische Nove Mesto. Daar zijn in de World Cup zaterdag de shorttrackwedstrijden afgewerkt, als voorbereiding op de grote cross-countrywedstrijden van zondag.

Vrouwen
Puck Pieterse kwam al vroeg ten val, maar wist zich met de nodige moeite terug te knokken naar de voorste gelederen van de groep. Twee ronden voor het einde was het daar Alessandra Keller die de aanval opende en de Zwitserse stampte hard door. Vooral bij het ingaan van de slotronde sloeg ze een gat, maar het werd nog even spannend: Keller leek haar kruit wellicht nét iets te vroeg verschoten te hebben, maar de counter van Pauline Ferrand Prevot kwam net te laat en de Française werd tweede, vlak voor de Amerikaanse Haley Batten en achter Keller. Pieterse finishte als vijfde, Anne Tauber werd negende, Anne Terpstra 26e en Lotte Koopmans 30e.

Mannen
Bij de mannen gebeurde er aanvankelijk wat minder, zoals wel vaker: een grote groep bleef bij elkaar, wachtend op het einde van de wedstrijd. Daar was het Thomas Pidcock die de gashendel open trok, maar de Brit werd in de laatste halve ronde voorbij gereden door zes anderen. Thomas Litscher opende de eindsprint, maar de Zwitser was niet opgewassen tegen het sprintgeweld van teamgenoten Victor Koretzky en Christopher Blevins: Fransman Koretzky won, Amerikaan Blevins werd tweede en Litscher hield nog net vol op plek drie.