Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam

Na een aantal jaren van afwezigheid is er ook weer de mogelijkheid om in de Havenstad een popcultuur evenement te bezoeken. Ditmaal met een nieuwe naam, meer hallen én meer grote sterren.

Comic Film & Manga Fest, eerder bekend als Comic Con Ahoy, streek al neer in Rotterdam in 2017, 2018 en 2020, vlak voor de welbekende pandemie. De Duitse organisatie, We Love Conventions, organiseert bij onze Oosterburen op grote schaal van dit soort evenementen, waarbij de focus, zoals ook dit weekend in Rotterdam, vooral ligt op de mogelijkheid om een aantal grote acteurs te kunnen ontmoeten. Hoofdgasten dit weekend zijn Tom Felton, bekend geworden als Hogwarts-alumni Draco Malfoy, en Christopher Brown, die inmiddels al bijna 40 jaar geleden voor het eerst te zien was als Doc Emmett Brown in de Back to the Future-filmreeks. Lees zometeen vooral verder voor een interview met the one and only "Doc".

Comic Film & Manga Fest 2024: Tom Felton en Christopher Lloyd (Foto: Peter Breuls)
Comic Film & Manga Fest 2024: Tom Felton en Christopher Lloyd (Foto: Peter Breuls)

Naast deze twee grote namen waren ook sterren uit series als One Piece, The 100, The Walking Dead, Vikings en Once Upon A Time te zien. Door de dag heen is er een mogelijkheid om naar het tafeltje van de desbetreffende acteur of actrice te lopen en daar, tegen betaling, om een handtekening of een selfie te vragen. Ook zijn er speciale photo ops; Brown poseerde onder andere met een echte DeLorean en jij kunt daar als bezoeker naast gaan staan. Vooral bij Tom Felton's tafeltje stonden gedurende de zaterdag toen FOK! een bezoek bracht aan de beurs een lange rij met fans die niet konden wachten om een praatje met hem te maken en een selfie te kunnen nemen.

Drie hallen van Ahoy waren ingericht voor deze beurs, waar je als bezoeker ook nog kon leren zwaardvechten, jezelf kon laten fotograferen in nagemaakte sets van onder anderen The Last of Us, Stranger Things en Disney's Beauty & The Beast. Uiteraard was er ook nog een hal ingericht voor de verschillende exposanten van alle koopwaar die te maken heeft met pop- en mangacultuur. In totaal stonden er zo'n 40 kramen om de portemonnee iets leger te laten voelen dan die was toen je Ahoy in liep.

Comic Film & Manga Fest 2024: Wally/Waldo (Foto: Peter Breuls)
Comic Film & Manga Fest 2024: Wally/Waldo (Foto: Peter Breuls)

Een Comic Con is geen Comic Con zonder de welbekende panels en Q&A's. De hele dag door nemen verschillende acteurs de tijd om plaats te nemen op de Main Stage en vragen te beantwoorden van het toegestroomde publiek. Naast individuele vraag- en antwoordsessies waren er ook drie panels, waarbij meerdere acteurs uit één serie op het podium te zien zijn. Comic Film & Manga Fest is volgend jaar weer terug in Ahoy, op 15 en 16 maart 2025. Kaarten zijn nu al te koop met een speciale vroegboekkorting.

Comic Film & Manga Fest 2024: Dalek (Foto: Peter Breuls)
Comic Film & Manga Fest 2024: Dalek (Foto: Peter Breuls)

Wij mochten even spreken met Christopher Lloyd, een van de hoofdgasten van het evenement, om herinneringen op te halen over die filmreeks die nog steeds immens populair is, zelfs nadat de camera's al 35 jaar geleden stopten.