Zes gametips voor de maand juni

2. DiRT 4

Het is inmiddels alweer zes jaar geleden dat we een deel uit de hoofdreeks van DiRT hebben mogen aanschouwen. In de tussentijd hebben we wel een uitstekende simulatie spin-off gehad in de vorm van DiRT Rally, maar voor de fans van het meer arcade rallyrijden is het lang wachten geweest.

Aan de andere kant, Codemasters belooft ons dat DiRT 4 de ultieme combinatie zou moeten zijn tussen arcade en simulatie. DiRT 4 heeft de officiële licensie voor het FIA World Rallycross Championship, en naast het normale rallyrijden komen ook de Landrush- en Showdown-modes weer terug in het aanstaande deel.

Het meest unieke aan DiRT 4 zal wellicht het Your Stage-principe zijn. Met een paar drukken op de knop kun je je eigen rally stage creëren en delen met vrienden, waardoor het spel in theorie een oneindig aantal point-to-point tracks bevat.

Vanaf 9 juni kunnen we door het grind, sneeuw of gewoon op asfalt scheuren in locaties zoals onder andere Australië, Spanje en Wales. De game zal beschikbaar zijn voor PlayStation 4, Xbox One en PC.