Fotospecial: Draai van de Kaai

Nairo Quintana heeft maandag de 36e editie van de Draai van de Kaai gewonnen. Hij was bij dit warme en zonovergoten wielercriterium de grootste naam op de startlijst. De Draai van de Kaai is zelf het enige wielercriterium die de Colombiaan rijdt in Nederland. Om die reden waren er rondom de route ook vele colombiaanse fans aanwezig.

Het wielercriterium heeft eigenlijk een tweedeling in zijn publiek. Tegelijk met de 44 rondes tellende wielerwedstrijd zijn er op het centraal gelegen veld ook optredens. dit jaar onder andere van Henk Dissel, O’G3NE en Nick & Simon. Uiteraard waren er ook genoeg mensen die beiden probeerden te combineren, maar er was ook duidelijk een tweedeling tussen de mensen die speciaal voor de wielerkoers kwamen en mensen die met hun biertje in de hand bij de artiesten stonden en bij wijze van spreken geen wielrenner hebben gezien. Een bijzonder evenement dus waarbij alle bezoekers via dezelfde ingang naar binnen kwamen.

's middags werden er al enkele wedstrijden gereden tussen de junioren, beloften en vrouwen (welke gewonnen werd door de Nederlands kampioene Lucinda Brand)

's avonds werd om 19.15 gestart aan de profkoers over een afstand van 80km (44 ronden). onder andere Nairo Quintana, Wout Poels, Moreno Hofland, Mathieu van de Poel, Bauke Mollema, Johnny Hoogerland en Danny van Poppel stonden aan de start, en zo mocht de organisatie tevreden zijn. Zeker in een tijd van kleinere budgetten en teruglopende interesse in criteriums vanuit de wielrenners.

Onderweg waren er bij veel doorkomsten geldpremies te verdienen met als grote klapper een premie van 3600,- in de 36e ronde (ter ere aan de 36e editie). Deze werd gewonnen door Moreno Hofland, de Lotto Jumbo renner die geboren en getogen is in Roosendaal.

De wedstrijd werd weinig verassend gewonnen door Nairo Quintana. Die Bauke Mollema en Wout Poels voorbleef die respectievelijk tweede en derde werden.

Al met al mocht er van een geslaagd evenement worden gesproken die mede dankzij het goede weer vele bezoekers richting Roosendaal wist te trekken.

Foto's gemaakt door Laurens Jobse (www.laurensjobse.nl)