Complimentendag, schrijf een compliment en maak kans op een abo!

Het is vandaag Complimentendag. Het initiatief voor deze dag is voor het eerst gestart op 1 maart 2003. 

Het is de bedoeling dat men op deze dag nadenkt over wat ze bij anderen waarderen en deze waardering uit te spreken. Mensen krijgen de gelegenheid om stil te staan bij zaken in de zakelijke en privésfeer die vaak als 'vanzelfsprekend' worden gezien, maar eigenlijk zeer worden gewaardeerd.  

Een mooie gelegenheid voor FOK!  Frontpage om een vijftal FOK! abonnementen (30 dagen) te verloten onder users die in de reacties een compliment geven aan iemand anders. Het maakt niet uit aan wie of waarvoor een compliment gegeven wordt, zolang het maar positief en recht uit het hart is. De uiterste 'reageerdatum' om mee te doen aan de loterij is 5 maart, denk dus gerust even na. Volgende week maken we de winnaars bekend.

Complimenteren gaat niet iedereen altijd even gemakkelijk af. Het belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat een compliment persoonlijk en oprecht is. Hier wat tips om het verwoorden van een compliment wat gemakkelijker te maken:

  • Maak het een persoonlijk compliment van jou naar de ander, praat, schrijf of App altijd in de 'ik vorm'. 
  • Complimenteer iemand persoonlijk, een algemeen compliment voor een groep is goed bedoeld, maar wordt door maar weinigenals persoonlijke boodschap ervaren. 
  • Maak datgene wat je zo speciaal vindt concreet. Dus niet 'omdat je zo'n goede gozer bent', maar leg uit wat het is dat deze persoon tot een goede gozer maakt.
  • Doe het op jouw manier. Vind je het moeilijk face to face Een compliment uit te sprekenom, schrijf het dan gewoon op in je eigen woorden.
  • Doe het op een manier die bij de ander past. Als iemand er een een hekel heeft om in de belangstelling te staan, maak dan een compliment onder vier ogen en hou het enigzins bescheiden. 
  • Overdaad schaadt, een 'overdreven' compliment komt ongemeend over en dat is niet de bedoeling bij een compliment.

Complimentendag 2023 (Beeld :cookie_studio on Freepik)
Complimentendag 2023 (Beeld :cookie_studio on Freepik)