Zes gametips voor de maand juni

5. Get Even

Dat Polen behoorlijk wat talent in huis heeft op het gebied van gameontwikkeling mag geen geheim meer zijn. The Farm 51 is een studio die bestaat uit een aantal industrieveteranen die werkten aan onder andere de Painkiller-franchise, en ze komen eind juni met een nieuwe titel, Get Even.

In Get Even ga je in de huid van privédetective 'Black' op onderzoek uit naar een meisje dat ontvoerd is en dreigt opgeblazen te worden. De game combineert psychologische thriller-elementen met opvallende shooter-aspecten, zoals met bijvoorbeeld de CornerGun, een wapen waarmee je om hoeken kunt kijken en schieten.

Het shooter-gedeelte is slechts bijzaak, de game zal je voornamelijk zoet houden met het uitpluizen van de verschillende gebieden terwijl je geteisterd wordt door flashbacks en vage, psychologische mindfucks. Ondertussen word je per telefoon bijgestaan door een vreemd persoon die je probeert te sturen in je avontuur, al is niet helemaal duidelijk of dat nu een medestander is of iemand die je bewust je graf in stuurt...

Get Even komt uit PC, Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch. De game zou in eerste instantie eind mei uitkomen maar is in verband met de aanslag in Manchester een maand uitgesteld en komt nu uit op 23 juni.