Zes gametips voor de maand juni

3. Final Fantasy XIV: Stormblood

De MMORPG Final Fantasy XIV is oldschool Final Fantasy. Klassieke jobs, vele bekenden uit de oude delen van de franchise en natuurlijk Chocobo's. Pheno heeft dan ook ondertussen honderden uren in het spel zitten omdat het zo verslavend is om zo goed mogelijk te raiden, de beste gear te maken als crafter en omdat de online community ongelooflijk hulpvaardig is als je ergens eens niet uitkomt. Er is enorm veel te doen, alleen wordt het nu tijd om niet alleen maar betere wapens te krijgen om de endgame raids te doen. En daar gaat Stormblood voor zorgen.

Twee nieuwe DPS-jobs komen er bij. De Red Mage is een rapier-gebruiker die van afstand magie gebruikt, maar niet bang is om van dichtbij te steken. Door toverspreuken te linken en opeenvolgend aan te vallen met je rapier breng je flink wat schade toe. De Samurai is meer up-close-and-personal. Er zijn verschillende zwaardbewegingen die elk weer andere effecten gaan geven. Maar wat is een uitbreiding zonder meer gebied? We krijgen er niet zo maar een provincie bij in de vorm van Ala Mhigo: we gaan de zee over, om aan land te komen in een geheel nieuw land. Othard is een continent in het verre oosten. De naam is wel eerder gevallen in Final Fantasy XIV, want in de lore komen daar de Au'ra vandaan. Hingashi is een van de landen in Othard. We mogen een klein stukje daarvan gaan bekijken. De stad Kugane ligt in het zuiden van een eilandengroep die Hingashi heet. En dan is er de zee zelf nog: we kunnen gaan zwemmen om onderwatersteden te bezoeken.

Nieuwe jobs, een nog onbekend nieuw vechtsysteem, nieuwe gebieden, nieuwe beast tribes en natuurlijk nieuwe vijanden en Primals om te bevechten. Het verhaal van Final Fantasy XIV gaat door en we zien Pheno waarschijnlijk de eerste weken niet vaak meer. Vanaf 20 juni is hij in ieder geval bezig zijn Red Mage onder de knie te krijgen.