Zes gametips voor de maand juni

6. ARMS

Nintendo investeert tegenwoordig weer in interessante nieuwe IPs. Eerst gooiden ze shooters op de schop met Splatoon en nu belooft ARMS een nieuwe twist te geven aan vechtgames. ARMS is in principe een 3D vechtgame. Het is de bedoeling om je tegenstander(s) aan gort te meppen met behulp van je uitrekbare armen. Hierbij functioneren de linkerarm en rechterarm afzonderlijk van elkaar. Dat betekent dat je allerlei unieke combo's kunt uitvoeren. De opties worden daarbij veel uitgebreider door de tig verschillende soorten handschoenen die je kunt dragen.

ARMS lijkt meer diepgang te bieden dan misschien in eerste instantie lijkt. Meppen is niet je enige optie. Je bent constant met je personage aan het lopen (kan alleen in vier richtingen: voren, achteren, links en rechts), aan het ontwijken, aan het springen en aan het verdedigen. Het is nog wat vroeg om het echt te zien, maar ARMS heeft de potentie om echt een competitieve vechtgame te worden.

Er is nog veel meer te melden over ARMS, bijvoorbeeld over de motion controls, maar daar komen we binnenkort op terug in onze review. ARMS komt op 16 juni uit exclusief voor de Nintendo Switch.