Een kijkje bij Banggood

Banggood is één van de grotere webshops in China en daarom interessant om eens langs te gaan als je toch in China bent. In deze special krijg je een kijkje in de wereld van een grote webshop en wat er allemaal bij komt kijken. We beginnen met wat informatie over het ontstaan van het bedrijf en hoe dit organisatorisch in elkaar steekt. Ik ben bij hun grootste kantoor in Guangzhou langs geweest waar de verschillende (product)afdelingen zijn gevestigd en ik heb gesproken met onder andere de marketing manager, klantenservice, productmanagers en fotografen die bij Banggood werken. Erg interessant om te zien wat zo’n bedrijf nu eigenlijk zelf doet, en wat er is uitbesteed.

Dan hebben we natuurlijk de warehouses, waar alle producten liggen opgeslagen en waar alles ingepakt wordt en verscheept naar onder andere Nederland. Ik heb me altijd afgevraagd hoe ze in hemelsnaam zo snel kunnen verzenden en ook hoe grotere orders van kleine producten vaak zonder problemen aankomen. Het antwoord hierop ga je in dit gedeelte vinden.

We zullen afsluiten met wat aanvullende informatie en cijfers die Banggood wilde delen. Dit is altijd een lastig punt bij Chinese bedrijven omdat de concurrent meeleest en je niet wilt hebben dat dit in je nadeel werkt. 

specialbg-intro (Foto: rene90)