Tronsmart Vega S95

4. Conclusie & reacties

De Tronsmart Vega S95 Telos is een complete TV-box die op veel punten extra's biedt boven de goedkopere TV-boxjes. Zo hebben we WIFI AC, 16GB opslag en 2GB RAM en een SATA aansluiting voor je harde schijf. Maar de processor (AmLogic S905) strookt niet echt met dit plaatje, ondanks dat deze snel genoeg is de processor op enkele punten toch een downgrade van de vorige S812; onder meer op het gebied van games kun je dit merken. 

De software zit over het algemeen goed in elkaar en is redelijk te bedienen met de afstandsbediening van je TV via HDMI CEC of met de meegeleverde afstandsbediening. Vooral het aangepaste instellingenmenu is een fijne toevoeging. Helaas vinden we hier dan weer niet alle instellingen waardoor je soms alsnog het Android instellingenmenu in moet. 

De meegeleverde Vidon app voor het afspelen voor films met blueray menu en HD audio ondersteuning is een leuke extra. Wel loopt deze versie achter bij de daadwerkelijke KODI en releast hij niet de sources waardoor niet iedereen fan van de Vidon App zal zijn. 

De weergave van films is prima, hij speelt de meeste (4K) bestanden zonder enige problemen af. Op het gebied van streamingdiensten mis je wellicht wel wat. Zo doet Play movies het niet (alleen geluid) en werkt bijvoorbeeld Horizon Go niet (DRM issue?). Netflix en Youtube werken daarentegen prima.

Ook games werken over het algemeen prima, GTA:SA kan op volledige settings lang draaien met een redelijke framerate totdat de box het te warm krijgt. Ook andere games werken zonder al te veel problemen. Maar toch blijft het jammer dat de processor geen OpenGL 3.x ondersteuning heeft; dit zou gamen in de toekomst interessanter kunnen maken. 

Wat mij betreft is het wachten op de AmLogic S912 processor; als die in de deze TV-box zou prijken zou dit een bijna perfecte TV-box kunnen zijn. Met de huidige S905 processor ben je als je geen WIFI AC of SATA poort verwacht wellicht beter af met één van de goedkopere Tronsmartboxjes uit de serie, zoals de Tronsmart Vega S95 meta of pro die respectievelijk 20 en 40 dollar goedkoper zijn. 

Positieve punten
Minpunten
  • Standaard 16GB opslag
  • Snelheid 
  • Sata aansluiting 
  • Interface
  • OTA updates 
  • Geen rubber voetjes 
  • Processor (vooral GPU die beperkt is)
  • Geen automatische framerate switching in KODI 
  • Hoge prijs voor deze chipset
  • Bugs (fix onderweg)

 

 

 

 

 

 

Ook interesse in een Tronsmart Vega S95? 

Je kunt diverse resellers vinden op de site van Tronsmart 

 

 

Bij het importeren van producten van een land buiten de EU kun je te maken krijgen met extra kosten als het product een waarde heeft van meer dan €22. Kijk in het Chinese webshoptopic voor meer informatie.