Een PC voor ¤70, Wintel XC-W8 Pro

Een complete Windows computer voor €75? Dat was een paar jaar geleden nog ver weg. Sinds die tijd is er het een en ander veranderd, Intel bracht de goedkope nieuwe generatie Atom processors uit en Microsoft verlaagde de prijs van de Windows 8/10 licentie. Daarna zagen we een enorme stroom van tablets en mini-PCs met Windows en een Atom processor op gang komen.

De Windows licentie voor tablets is gratis maar voor kleine computers moet wel een licentie betaald worden. Toch weerhield dit de fabrikanten er niet van om een heel aantal van deze Mini-PCs uit te brengen. De mini-PCs waren ondanks het ontbreken van een scherm en batterij duurder dan hun tablet tegenhangers, dit vonden we dan ook jammer. Maar door de aansluitmogelijkheden bieden de Mini-PCs toch een voordeel boven de tablets. 

Sinds de eerste generatie lijken de prijzen te dalen. Vandaag kijken we naar de Wintel XC-W8 Pro, een mini computer met een Atom X5-Z8300 processor van de Chery Trail generatie. Deze mini computer is voor een bedrag van ongeveer €70 te verkrijgen. 

Geekbuying heeft deze Wintel W8 pro beschikbaar gesteld, waarvoor dank. 

Wintel mini PC