Game: Pokémon Colosseum

Pokémon Colosseum Story Mode
In Pokémon Colosseum ben jij de held van het verhaal. Zoals in vele andere RPG’s mag jij jouw held een naam geven. Het spel speelt zich af in de wereld die Orre heet. In dit afgelegen gebied zijn Pokémon ontzettend schaars en dus moeilijk te vinden. In het begin van het spel blaas je de basis op van een stel dieven. Van deze dieven steel je een snaaimachine. Met deze machine ben je in staat om Pokémon van een andere trainer af te pakken. Een sinistere organisatie heeft de harten gesloten van Pokémon en deze veranderen daardoor in “Shadow Pokémon”. Deze Pokémon kun je vangen met de snaaimachine om de Pokémon later weer te laten genezen tot een normale Pokémon.



Pokémon Colosseum is anders dan zijn voorgangers. Bij Pokémon Colosseum vecht je alleen nog maar tegen trainers in de steden van Orre. Dus geen eindeloze wandelingen meer voor je eindelijk bij een andere stad aan komt. Je beschikt nu over een soort woestijnmotor die je van de ene stad naar de andere stad brengt. Ieder gevecht dat je begint in dit spel is een twee tegen twee gevecht. Wat natuurlijk ook geheel nieuw is dat het spel compleet 3D is geworden.



Pokémon Colosseum Battle Mode
Naast de RPG story mode is er ook nog Battle Mode. Hier zijn geen verhalen meer aanwezig maar komt het puur op het vechten aan. In deze modus heb je een aantal verschillende mogelijkheden om te spelen. Zo heb je solo battle die weer is onderverdeeld in twee opties dat is Colosseum Battle & MT. Battle VS 100. Daarnaast is er ook nog een Gang Battle. Hierbij speel je door je GameBoy Advance aan te sluiten op je GameCube. Deze optie kun je spelen tot maximaal 4 spelers.

Qua gameplay is er niet veel veranderd met de voorgangers. Het is nog steeds erg simpel en turn-based. Dit houdt in dat jij eerst een aanval mag kiezen en vervolgens je tegenstander. Alles wordt bestuurd via menu’s die je via de start button kunt ophalen of tijdens de gevechten in beeld krijgt. Ook de optie om je GBA aan te sluiten wordt duidelijk uitgelegd. In het spel zelf zijn er Pokémon shops waar een een drietal dames staan om je te assisteren bij het linken met je GBA.



Een ander nieuwtje in het spel is de Pokémon box. De Pokémon box is een zeer uitgebreide versie van de Pokédex die je op de GBA versies had. Je kunt ook als je in het bezit bent van Pokémon Ruby of Sapphire al je Pokémon opslaan in de Pokémon box. Je hebt in totaal 25 verschillende boxen die in totaal ruimte bieden om 1500 Pokémon op te slaan en tentoon te stellen. Stel je bent in bezit van de Ruby Of Saphire spellen en je verbindt deze aan de Pokémon Box dan krijg je een speciaal ei als cadeau.