Hamilton: "Ik reed Alonso naar huis in 2007"

Lewis Hamilton is nog altijd blij met zijn prestaties in zijn debuutjaar 2007. De Brit werd in het kampioenschap tweede op één punt van Ferrari-coureur Kimi Räikkönen, maar voor zijn toenmalige teamgenoot Fernando Alonso. De kampioen van 2008 wil nu de Spanjaard die naar Ferrari vertrokken is opnieuw verslaan.

De rivaliteit tussen Hamilton en Alonso is nog altijd duidelijk aanwezig. "Ik kijk niet met slechte gevoelens terug op het missen van de titel. Het was mijn eerste seizoen in de Formule 1 en ik reed een tweevoudig kampioen gewoon weg. Ik heb hem verslagen," zei de Brit in een interview met McLaren-sponor Johnnie Walker. "Niemand heeft in zijn eerste jaar mee gedaan om de titel, laat staan een wereldkampioen verslagen. Ik ben er erg trots op dat ik het wereldkampioenschap bijna het hele jaar geleid heb en het is dan ook erg zuur dat we het in de laatste races verloren hebben."

Hamilton werd in 2007 tweede in het kampioenschap met 109 punten. Hiermee was zijn puntenaantal gelijk aan dat van Alonso, maar vanwege meer tweede plaatsen in de Grands Prix werd de Brit tweede in de titelstrijd. Hij gaat voorbij aan het feit dat hij niet de enige is die als debutant een regerend kampioen verslagen heeft. In 1996 werd Jacques Villeneuve achter Damon Hill tweede in de titelstrijd en versloeg hiermee regerend kampioen Michael Schumacher.