Hamilton: "Volgend jaar zijn we weer sterk"

Lewis Hamilton verwacht dat hij volgend jaar weer gewoon voor de titel in de Formule 1 kan gaan. De Brit won in 2008 met zijn McLaren de titel, maar in het begin van dit jaar kwam de renstal er niet aan te pas. In de tweede helft van het seizoen werden de resultaten beter.

De MP4-24 werd gedurende het jaar 2009 steeds verbeterd en met name op de langzamere circuits is de auto momenteel zeer competitief. Hamilton verwacht dat het volgend jaar nog beter wordt. "Het geeft hoop. Ik zit bij een team dat twee jaar achtereen een competitieve auto levert en in het begin van dit jaar waren we nergens en we wisten niet of en wanneer het beter zou worden. Dan geeft dit hoop voor de toekomst. We werken samen hard samen met iedereen, mijn teamgenoot en de mensen in de fabriek en we komen er langzaam maar zeker."

McLaren bleef de auto voor 2009 verbeteren, terwijl Ferrari en Renault al investeren in 2010. Hamilton denkt niet dat dit een nadeel is. "Je kunt wel eerder beginnen, maar we moeten de auto van dit jaar compleet begrijpen om te kunnen bepalen welke richting we voor volgend jaar uit moeten. Ik denk dat we op dit moment een goede aanpak hebben om de fouten te begrijpen en de auto te kunnen verbeteren tot wat deze nu is. We richten ons ook al een tijdje op de auto voor volgend jaar en ik denk dat we dan sterk zullen zijn," zei de Brit die voor 2010 weer titelaspiraties heeft.