Leclerc en Hamilton sterk in Monaco, Verstappen kent moeite

Op de straten van Monaco zijn vrijdag en zaterdag de drie vrije trainingen verreden voor een van dé klassiekers op de kalender, de Grand Prix van Monaco. Dat leverde voor Max Verstappen nog niet echt geweldige resultaten op, vooral thuisfavoriet Charles Leclerc was lekker bezig.

In training één was het Lewis Hamilton die in zijn Mercedes de snelste tijd liet noteren, voor de McLaren van Oscar Piastri. Hun twee teamgenoten, George Russell en Lando Norris, completeerden de top-4, met Leclerc op de vijfde plek. De Aston Martins volgden, terwijl de Red Bulls van Max Verstappen en Sergio Perez allerhande problemen hadden met de wegligging en bleven steken op de elfde en twaalfde plek.

Voor Verstappen ging het in de tweede training iets beter, maar goed was het nog altijd niet. De wereldkampioen klaagde over de wegligging, maar werkte zich wel op naar de vierde plek. Leclerc was dit keer de snelste, Hamilton bleef als enige bij hem in de buurt en Fernando Alonso nestelde zich ook nog voor Verstappen.

In de derde en laatste training was Leclerc tot slot opnieuw de snelste van het veld, Verstappen had het tempo weer iets beter gevonden en bleef binnen twee tienden van de Monegask, goed voor plek twee. Hamilton en Piastri volgden, met Perez nu op de vijfde plek.

Om 16.00 uur gaat de kwalificatie van start in Monaco, de volledige resultaten van het weekeinde zijn hier te vinden.