FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 7 februari 2011

Bettina Holwerda trouwt niet in prinsessenjurk

Bettina Holwerda belooft binnenkort eeuwige trouw aan Jim Bakkum. De musicalactrice heeft haar perfecte jurk al op het oog. "Het is in ieder geval geen prinsessenjurk met tule, kant en pofmouwen", verklapt ze voor de camera van Novum Nieuws.

Holwerda wil à la Marilyn Monroe richting het altaar. "Ik hou heel erg van de oude Hollywoodstijl, dus vrouwelijk en sexy. Mijn jurk is in ieder geval wit, hij is gewoon heel mooi en best wel simpel." Wanneer de 31-jarige Holwerda en de 23-jarige Bakkum trouwen, is een groot geheim, maar het gebeurt in ieder geval binnen een jaar.

"Ik denk dat Valentijnsdag volgend jaar alleen maar mooier is, dan zijn we getrouwd", verklapt de aanstaande bruid. Dit jaar pakken Jim en Bettina niet groot uit. "Bij ons is het elke dag Valentijn", grapt de zanger.

Waar Holwerda en Bakkum gaan trouwen, is ook nog een groot geheim. De twee willen in ieder geval een groot feest met veel gasten. "Het is een belangrijke dag en we kennen veel mensen die we er graag bij willen hebben", vertelt Bettina. "Ik heb veel musicals gedaan, dus daar ken ik veel mensen van. Jim heeft met zijn muziek natuurlijk veel mensen leren kennen. Dan kom je toch stiekem op een groot aantal gasten uit."

Gezinsuitbreiding is volgens Bettina slechts een kwestie van tijd. "We willen graag kinderen, dus mijn eierstokken rammelen al."


Bettina Holwerda trouwt niet in prinsessenjurk (Foto: Novum)

Drugsjagers VS kunnen niet bij politiebestanden

Amerikaanse drugsjagers die in Nederland werken hebben geen rechtstreekse toegang tot bestanden van de politie. Dat schrijft minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) maandag in een brief aan de Tweede Kamer.

Aanleiding voor zijn brief waren uitgelekte Amerikaanse diplomatieke berichten. Daaruit zou blijken dat Amerikaanse agenten zonder toestemming in Nederland op drugs jagen. De Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) zou zonder toestemming 'gecontroleerde afleveringen van verdovende middelen' laten plaatsvinden.

Het gaat echter om postpakketten met verdovende middelen die vanuit Zuid-Amerika via de Verenigde Staten naar Nederland werden verstuurd, schrijft Opstelten. In sommige gevallen werden die pakketten onderschept in de VS. De Amerikaanse autoriteiten droegen de drugs vervolgens over aan het land van eindbestemming.

Nederland zou vervolgens besluiten of wordt overgegaan tot strafvervolging. "Van gecontroleerde afleveringen op Nederlands grondgebied of van enige Amerikaanse opsporingshandeling in Nederland, was dan ook beslist geen sprake", schrijft Opstelten.

Er zijn wel medewerkers van de DEA gestationeerd in Nederland, doorgaans op de Amerikaanse ambassade. Zij mogen niet op eigen houtje een onderzoek beginnen. "Uitgangspunt is en blijft immers dat opsporing op Nederlands grondgebied plaatsvindt door Nederlandse opsporingsambtenaren." En de uitwisseling van gegevens gebeurt altijd 'in overeenstemming met de rechtshulpverdragen', aldus Opstelten.

De Tweede Kamer houdt binnenkort een debat over de kwestie.

Amsterdamse politie geeft sollicitatietraining

De Amsterdamse politie wil jongeren een sollicitatietraining geven. Dat moet gebeuren in het stadsdeel Nieuw-West. Op straat spreken agenten vaak jongeren die moeilijk aan een baan komen, verklaart een politiewoordvoerder het initiatief.

"We bekijken of er behoefte is aan een avond waarop een agent vanuit de afdeling werving en selectie uitleg geeft", zegt de woordvoerder. "Als ze meer willen weten, kunnen we ze doorverwijzen naar andere instanties." De jongeren kunnen eventueel bij de politie solliciteren, maar daar is de cursus niet op gericht. Oud-stadsdeelvoorzitter en PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch noemt het 'treurig dat agenten het werk moeten doen van het stadsdeel en het ROC'. "Die laten het kennelijk afweten." De politie is volgens hem 'volledig de weg kwijt'.

De woordvoerder wijst erop dat slechts één agent een avondje bezig is als er genoeg aanmeldingen zijn. "Als politie willen we contact houden met alle groepen en dit is een middel om met jongeren in contact te blijven. Ook kunnen we zo laten zien dat we er niet alleen zijn om boetes uit te delen."

Marcouch heeft al Kamervragen gesteld aan minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD). Volgens hem heeft de politie zijn handen al vol aan het handhaven van de openbare orde, het opsporen van strafbare feiten, het verlenen van hulp bij nood en het signaleren van onveilige situaties.

Koenders houdt toezicht op War Child

Oud-minister Bert Koenders is toegetreden tot de raad van toezicht van War Child. TNT-topman Peter Bakker wordt de nieuwe voorzitter van de raad, maakte de hulporganisatie maandag bekend.

War Child is blij met de komt van de PvdA'er en Bakker. Met hun kennis en netwerk zullen zij een enorme bijdrage leveren, verwacht de organisatie. Leden van de raad van toezicht krijgen niet betaald voor hun werk.

Koenders kent als oud-minister voor Ontwikkelingssamenwerking het werk dat War Child verricht goed en popelt om aan de slag te gaan. "Ik kan me geen belangrijker opdracht voorstellen en wil mijn ervaring daar graag voor inzetten."

VN wil einde aan vrouwenbesnijdenis

De Verenigde Naties willen een einde aan de verminking van vrouwelijke geslachtsdelen. Volgens de VN worden met de vrouwenbesnijdenis fundamentele mensenrechten geschonden en wordt jaarlijks de gezondheid van zo'n drie miljoen meisjes in gevaar gebracht.

Anthony Lake, de chef van Unicef en Babatunde Osotimehin van het bevolkingsfonds van de VN (UNFPA) riepen maandag landen en organisaties over de hele wereld op om te helpen een eind te maken aan de besnijdenis van vrouwen.

Meer dan zesduizend gemeenschappen in Egypte, Ethiopië, Kenya en Senegal hebben de besnijdenissen al stopgezet.

Provincie Utrecht stemt tegen komst megastallen

Provinciale Staten in Utrecht heeft maandag tegen de komst van megaveestallen gestemd. Een burgerinitiatief van Milieudefensie en verontruste burgers werd overgenomen, meldt Milieudefensie. In de provincie Utrecht mogen zich nu geen veestallen van meer dan anderhalve hectare vestigen.

Tot op heden was er nog geen norm voor de grootte van veebedrijven in de provincie. Milieudefensie vreesde dat zonder een norm de schaalvergroting in de veehouderij zich onverminderd voort zou zetten. Dat zou ten koste gaan van het welzijn van de dieren, slecht zijn voor het milieu en het landschap aantasten.

In september zamelde Milieudefensie vijftienduizend handtekeningen in tegen de komst van de megastallen. Ook in andere provincies lopen dergelijke burgerinitiatieven.


Provincie Utrecht stemt tegen komst megastallen (Foto: Novum)

Moskou weert correspondent The Guardian

Een Moskouse correspondent van The Guardian mag Rusland niet meer in, heeft de Britse krant maandagavond bekendgemaakt.

Correspondent Luke Harding had twee maanden in Londen geschreven over de WikiLeaks-documenten waarin onder meer stond dat Rusland onder Vladimir Poetin een 'virtuele maffiastaat' was geworden. Toen hij afgelopen weekeinde naar Moskou terug wilde keren, werd hij op het eerste het beste vliegtuig terug naar Groot-Brittannië gezet.

Guardian-hoofdredacteur Alan Rusbridger spreekt van een 'zeer verontrustende ontwikkeling'.

Groningen wil basketbalweek organiseren

Groningen denkt er aan om in december een basketbalweek te gaan organiseren. De intiatiefnemers zijn momenteel in gesprek met een promotor en willen met de voorzitter van basketbalclub GasTerra Flames om tafel. Locatie voor het evenement zou Martiniplaza moeten worden.

In december was er in Nederland jarenlang de Haarlem Basketball Week, maar de organisatoren van dit toernooi trokken de stekker er vanwege financiële redenen uit. De plannen voor de opvolger van dit evenement zitten nog in de beginfase, maar in april zal gekeken worden of Topsport Noord Nederland de verantwoording om de begroting rond te krijgen op zich kan nemen. Daarna kan de organisatie opgetuigd worden en bekeken worden welke naam het toernooi moet gaan dragen als het door gaat.

Punten Ronde 21/22 FOK! Voetbalmanager 2010/2011

We zijn over de helft: de twaalfde speelronde in de FOK! Voetbalmanager 2010/2011 is geweest, er zijn nog vijf managerronden in dit seizoen om het verschil te maken. De top tiens van de diverse klassementen van de afgelopen managerronde 21/22 vind je hieronder.

Team DeMaatjes scoorde deze ronde het best met 141 punten. Team Met Pep Vooruit haalde met 136 punten de tweede plaats en team FC Relleneger staat met 126 punten op plek drie. Team Staub behaalde 1 punt minder en bezet met 125 punten de vierde plaats, gevolgd op plaats vijf door team Lux Aeterna dat 123 punten scoorde.

De verschillen aan de top van het Algemeen Klassement worden kleiner en er zijn weer verschuivingen te vinden in de top tien. Want team FC Lutjebroek (1043 punten) pakt de leiding over van team Bayself (1026 punten), dat nu derde staat. Team Lycurgus7 staat daar met 1030 punten tussen op de tweede plek, en team LBUnited stijgt een plaats en heeft met 1019 punten nu de vierde plek te pakken. De vijfde plaats is momenteel voor team Wazaa FC, dat maar één punt minder heeft dan zijn voorganger. 

Punten Managerronde 21/22

Rank Teamnaam User Ronde 21/22 Totaal Rank totaal
1 DeMaatjes PesserPan 141 893 41
2 Met Pep Vooruit warezguy05 136 946 19
3 FC Relleneger Kruitdampje 126 750 138
4 Staub Supersteef 125 854 67
5 Lux Aeterna Caipirinhia 123 796 105
6 VT ut Kielegat yoeri22 122 756 136
7 AFC FVD Nurserator 116 750 139
8 FC Lutjebroek burnham 115 1043 1
= wimderon wimderon 115 946 18
= de Tegenpartij SolDat 115 860 63
= Het Goede Doel TheZapster 115 761 133


Algemeen Klassement

Rank Teamnaam User Totaal Ronde 21/22
1 FC Lutjebroek burnham 1043 115
2 Lycurgus7 Corydoras-Hastatus 1030 97
3 Bayself Bayswater 1026 85
4 LBUnited CoachLB 1019 97
5 Wazaa FC Wazaa 1018 86
6 MSNMGH Acid Crew MSNMGH 1014 103
7 Toxandria Heufie 987 84
8 Essche Boys VerrekteZakHooi 983 81
9 Stinky United Snofroe 960 109
10 RASTANELIS RASTANELIS 958 87


In het klassement van de subleagues is het nog Toppers van Weleer dat aan bovenaan staat, met 937 punten. De nummers twee en drie van de vorige ronde hebben stuivertje gewisseld, subleague TUI Nederland & co heeft nu 858 punten, subleague Birdsong 842 punten. Verderop in de top tien is niet veel veranderd: de nummers vier tot en met zes zijn dezelfde gebleven. Subleague HFC ADO Den Haag (664 punten) komt de top tien binnen.

Algemeen klassement Subleagues

Rank Subleaguenaam Owner Punten Ronde 21/22 Leden
1 Toppers van Weleer SnuggLe 937 93 8
2 TUI Nederland & co Snofroe 858 79 8
3 Birdsong Birdy012 842 53 4
4 Fc Zutphen INViCTuS 815 86 7
5 Fryslan Boppe!!! Steppenpferd 748 83 3
6 PSV mortelee 706 68 10
7 Topmanagers stpn 675 71 5
8 Noord-Brabant stpn 668 69 17
9 Lelijk Rijkevoort Heufie 667 60 7
10 HFC ADO Den Haag louderthanabomb 664 77 4


Allemaal gefeliciteerd met de vermelding in dit puntenbericht, en succes aan iedereen die degene(n) voor hem of haar in probeert te halen!

Voor de komende managerronde 23/24 kun je je eigen voetbalteam weer aanpassen. Maar let op: de wisselperiode sluit op zaterdagmiddag 12 februari 2011 om 17:59 uur. De ronde loopt tot en met zondag 20 februari 2011 23:59 uur. Dat betekent dus dat je hetzelfde team in de Voetbalmanager houdt over twee KNVB-speelronden in de Eredivisie.

Kijk verder bij de Speluitleg wat de regels zijn, en bij de Puntentelling kun je vinden wat je spelers opleveren voor iedere actie in het echt. Er worden per managerronde twee KNVB-speelronden aangehouden, dus grofweg twee weekenden. Heb je nog vragen, kijk dan eerst even bij de FAQ of je daar misschien al een antwoord kunt vinden op jouw vraag.

Ben je nieuwsgierig geworden door dit bericht, maar doe je nog niet mee met deze FOK! Voetbalmanager? Je kunt nog altijd inschrijven voor de FOK! Voetbalmanager 2010/2011. Je moet daarvoor wel geregistreerd zijn op FOK!

Foutje ontdekt in punten voor voetbalspelers?
De FOK!managercrew kan helaas geen 100% garantie geven dat er bij het invoeren van al die uitslagen geen fouten of foutjes ingeslopen zijn, dus ik nodig jullie van harte uit om eventuele vergissingen bij het uitdelen van punten te melden (zie onderaan dit bericht hoe je de crew kunt bereiken). Een reactie onder dit bericht gaat waarschijnlijk verloren in de massa, dus probeer ons op de hieronder genoemde manieren een bericht te sturen.

Vermeld bij je foutjesmelding naast je username en managerrondenummer ook: 1) om welke voetbalspeler het gaat en van welke club; 2) bij welke wedstrijd het mogelijk is misgegaan (met datum); 3) wat het had moeten zijn volgens jou; en 4) of het ook zo op VI.nl staat. De crew gaat in principe uit van de uitslagen zoals die gepubliceerd zijn op die site.

We zullen er dan zo snel als mogelijk naar kijken en - indien het anders had moeten zijn - ook aanpassen in de eerder ingevoerde uitslagen. Echter, het herberekenscript dat de punten en je bijbehorende budget bijwerkt draait slechts één keer per etmaal, en wel om 1:15 uur. Dat script neemt alle ronden mee die al geweest zijn, waardoor je punten en budget zowel in positieve dan wel negatieve zin kunnen veranderen. Al naar gelang de ontdekte fout.

Hoe bereik je de FOK!managerspelcrew?
Zijn er nog spelersnamen niet goed gespeld, heb je transfernieuws voor ons, of denk je een foutje gevonden te hebben in de puntenuitdeling? Stuur dan een bericht via PM aan FOKmanagers (zonder uitroepteken), een e-mail aan fokmanagers[at]fok.nl (geen uitroepteken gebruiken) of zet een forumpost in het speciale FOK! Voetbalmanager 2010/2011-topic (deel #3) in het VBL-forum.

Goede suggesties zijn ook welkom.

De FOK!managerspelcrew wenst je veel succes en vooral veel plezier met de FOK! Voetbalmanager 2010/2011.

Rosenthal wil meer export uit Gaza

Nederland heeft Israël maandag opgeroepen de exportmogelijkheden vanuit Gaza te verruimen. Sinds een tijdje wordt de export van tomaten, aardbeien en anjers weer toegestaan.

Maar minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken heeft in gesprek met onder anderen zijn ambtgenoot Avigdor Lieberman gezegd dat het hem een lief ding waard zou zijn als meer goederen mogen worden uitgevoerd.

Ook heeft Rosenthal ervoor gepleit de import van bouwmateriaal toe te staan om huizen en gebouwen te bouwen in Gaza. Zijn gesprekspartners toonden zich bereid er serieus naar te willen kijken, zei de bewindsman na afloop van de ontmoetingen in Jeruzalem.

Rosenthal sprak met Lieberman en de minister van Defensie, Ehud Barak, ook over het vredesproces in het Midden-Oosten. Rosenthal gaf daarbij aan dat Nederland een tweestatenoplossing nastreeft, wat betekent dat er naast Israël een Palestijnse staat moet komen met als uitgangspunt de grenzen van voor de Zesdaagse Oorlog in juni 1967.

De Nederlandse minister ziet de Joodse nederzettingen echter als 'obstakel in het vredesproces', zo heeft hij de ministers voorgehouden. Bovendien worden de nederzettingen volgens het internationaal recht als illegaal beschouwd, aldus Rosenthal. Hij gaf verder aan dat Nederland de band met Israël wil intensiveren, bijvoorbeeld op het gebied van economie, onderzoek, innovatie en onderwijs. Ook maakte hij duidelijk dat Nederland zich internationaal verzet tegen 'Israël-bashing'.

Rosenthal heeft dinsdag ontmoetingen met naar verwachting de Israëlische president en premier. Ook gaat de minister naar de Palestijnse gebieden.

Ricco opgenomen in het ziekenhuis

Wielrenner Riccardo Ricco is maandag opgenomen in het ziekenhuis. De voor Vacansoleil koersende Italiaan meldde zich bij het ziekenhuis in Modena nadat hij op de training werd getroffen door een koortsaanval. Dat meldt de Nederlandse wielerploeg op de clubsite. Ricco mist daardoor de Ronde van de Middellandse Zee die woensdag begint.

Ricco moet van maandag tot dinsdag ter observatie in het ziekenhuis blijven. Daarna mag hij volgens zijn manager weer naar huis. De klimmer, die in augustus bij Vacansoleil een contract tekende tot eind 2012, wil dit voorjaar een gooi doen naar de eindzege in de Giro d'Italia.


(Foto: Novum)

Button: "Weinig gebruik van teamorders dit jaar"

Jenson Button verwacht dat er dit jaar weinig van teamorders gebruik zal worden gemaakt in de Formule 1. Het manipuleren van de uitslag van een race is dit jaar weer toegestaan, maar de McLaren-coureur weet dat de teams er huiverig voor zijn om al snel een nummer één aan te wijzen.

"Ik denk dat veel teams zullen inzien dat het beter is om twee toegewijde coureurs te hebben dan één," zei Button die bij McLaren af moet rekenen met Lewis Hamilton tegen Reuters. "Het is niet slim om al je kaarten op één coureur te zetten. Als je dat doet, zal de tweede coureur namelijk niet tot het uiterste gaan en minder goed presteren, terwijl hij ook niet zo bereidwillig zal zijn om te helpen de auto te ontwikkelen."

"Als ik een team moest besturen, zou ik mijn beide coureurs dan ook gelijke kansen geven. Dan weet je namelijk zeker dat ze elkaar pushen en het beste in elkaar naar boven brengen," zei de Brit die in 2009 wereldkampioen werd. "Het is bovendien ook niet eerlijk als je, na jarenlang hard werken om in de Formule 1 te komen, hier ineens tweede viool moet spelen. Je kunt wel zeggen dat teamorders goed zijn voor het team omdat één coureur maximaal scoort, maar het is zeker niet goed voor de moraal binnen het team als een coureur weet dat hij een tweederangs behandeling krijgt en zelfs aan de kant moet om z'n positie af te staan aan zijn teamgenoot."

"Ik hoop dan ook dat iedereen gewoon een kans krijgt om te racen. Ik ben er blij om dat we bij McLaren in ieder geval niet aan teamorders doen, want dat is hoe het in mijn optiek ook hoort als je een team hebt waar twee wereldkampioenen deel van uitmaken. Lewis en ik willen namelijk allebei nog een keer kampioen worden, hetgeen betekent dat we elkaar op het circuit niets cadeau willen doen."

Het verbod op teamorders werd voor dit seizoen opgeheven omdat Ferrari zich in Duitsland vorig jaar bediende van een verborgen order. Felipe Massa moest plaatsmaken voor Fernando Alonso. Ferrari kwam ondanks een onderzoek door de FIA slechts weg met een boete van 100.000 euro.

[WTT] Huta Galung kan niet verrassen

Jesse Huta Galung is er niet in geslaagd om voor een verrassing te zorgen tijdens het ABN Amro World Tennis Tournament. Huta Galung verloor in twee sets van de nummer vijf van de plaatsingslijst Jurgen Melzer; 6-4 en 6-4.

Het verschil tussen beiden was op de baan niet groot. Melzer kon vooral profiteren van de onzekerheid van Huta Galung op de beslissende momenten. Zo sloeg hij bijvoorbeeld een dubbele fout op 4-4 in de tweede set, wat Melzer een breakpoint opleverde. Huta Galung wist in de daarop volgende game nog drie wedstrijdpunten weg te werken, maar het vierde was wel raak voor de Oostenrijker.

[WTT] Eltingh: "Ben zwaar teleurgesteld"

Paul Haarhuis en Jacco Eltingh maakten vandaag een eenmalige rentree in het tenniscircuit. Het duo kon niet stuntten tegen het als eerste geplaatste duo Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski en verloor vrij kansloos in twee sets. Beide heren waren direct na het duel zwaar teleurgesteld.

"We misten iets te veel eerste services waardoor zij veel kansen kregen in onze games. Zij serveren gewoon heel hard en gaven ons weinig kansen," sprak een teleurgestelde Haarhuis na afloop. "We hebben hier toch drie maanden naar toegeleefd. Veel getraind, samen gespeeld. Het is jammer dat we niet onze beste spel konden laten zien."

Eltingh: "Er was geen tijd om in de wedstrijd komen. Het ging allemaal erg snel. Geen rallies, allemaal korte punten. Ik ben niet eens moe eigenlijk. Maar ik heb zo de p in nu. Ben zwaar teleurgesteld over onze eigen prestatie moet ik zeggen."

FIFA laat Motta uitkomen voor Italië

Motta kreeg van de wereldvoetbalbond toestemming om voor de Italianen uit te komen. De middenvelder kan woensdag al zijn debuut maken voor Italië, wanneer het land het opneemt tegen Duitsland.

De speler van Internazionale speelde in het verleden al eens voor het Olympisch elftal van Brazilië. Omdat Motta nooit een A-interland speelde en in het bezit is van een Italiaans paspoort, mag hij voor de Italianen interlands spelen.

Bondscoach Cesare Prandeli is in zijn nopjes met de geboren Braziliaan. "Ik vind het fantastisch dat spelers die niet in dit land zijn geboren voor Italië willen uitkomen", aldus Prandelli over de middenvelder.

Celstraf en tbs geëist voor misbruiken baby

Tegen een 48-jarige man uit Rosmalen die een vijf weken oude baby seksueel misbruikte heeft het Openbaar Ministerie maandag twee jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. De man misbruikte begin september 2009 de baby samen met zijn 57-jarige vriendin, de oma van de jongen, in Den Bosch.

De vrouw hield onder meer het geslachtsdeel van de man tegen de mond van het jongetje. Ook bracht zij haar tong en tepel in de mond van de baby. Daarnaast zijn er opnames gemaakt van de seksuele handelingen.

De oma, die lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis, werd in deze zaak in oktober al tot 263 dagen cel en tbs veroordeeld. De rechtbank in Den Bosch doet op 21 februari uitspraak.

Tbs geëist voor moord op vader in Mijdrecht

Tegen een 45-jarige man uit Azerbeidzjan is maandag tbs met dwangverpleging geëist voor de moord op zijn vader. Hij sloeg zijn dominante vader precies twintig jaar na het overlijden van zijn moeder dood omdat een stem in zijn hoofd daar opdracht toe gaf, verklaarde hij tegen justitie.

De verdachte sloeg zijn vader en stak hem met een mes. Als hij dat niet zou doen, dan zouden ze volgens de stem in het hoofd van de zoon beide worden doodgemaakt. Justitie acht de kans dat de verdachte na een eventuele vrijlating opnieuw in de fout zou gaan groot.

Vader en zoon waren Azerbeidzjan in 1990 na de dood van de moeder ontvlucht wegens etnisch geweld. Ze belandden na diverse omzwervingen tien jaar later in Nederland en kregen een verblijfsstatus.

De zoon zou erg te lijden hebben gehad onder zijn vader, die kampte met verlatingsangst. Daardoor kon de zoon niet werken en had hij geen ruimte voor zichzelf. Anderen verklaarden dat de zoon werd geterroriseerd door de vader.

Rusland waarschuwt VS voor raketschild

Rusland ziet het geplande Amerikaanse raketverdedigingssysteem als een mogelijke bedreiging voor zijn kernwapenarsenaal. De Russen gaan om deze reden hun deelname aan het Nieuwe START-verdrag mogelijk herzien. Dat heeft Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Sergej Ryabkov maandag gezegd.

Het Nieuwe START-verdrag, het sluitstuk van de pogingen van de Amerikaanse president Barack Obama om de banden met Rusland aan te halen en bovendien een van de belangrijkste wapenverdragen van de afgelopen twintig jaar, werd vorige week van kracht. Het verdrag verplicht beide landen onder meer hun kernwapenarsenalen terug te brengen van 2200 tot 1550 kernkoppen.

Het verdrag belet de Verenigde Staten echter niet om nieuwe raketverdedigingssystemen te bouwen. Rusland waarschuwde dat het land zich het recht voorbehoudt zich terug te trekken uit het verdrag als de VS het nieuwe raketschild fors uitbreidt.

"Als de VS het kwalitatieve en kwantitatieve potentieel van het raketverdedigingssysteem uitbreidt, dan rijst de vraag of Rusland zich nog aan het verdrag moet houden of andere maatregelen moet treffen in antwoord op de situatie, zoals militair-technische maatregelen", aldus Ryabkov.

Rusland had eerder forse kritiek op plannen voor raketverdedigingsinstallaties in Polen en Tsjechië. Het Kremlin prees de beslissing van Obama deze plannen stil te leggen, maar de Russen maken zich nog steeds zorgen over nieuwe raketverdedigingssystemen.

Schultz wil één verkeersalarm

Minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz (VVD) hecht 'veel waarde' aan één systeem voor het waarschuwen van weggebruikers voor gevaar en ernstige filevorming. Rijkswaterstaat moet op korte termijn gaan praten met ANWB-directeur Guido van Woerkom over een oplossing. Dat schrijft de bewindsvrouw maandag in een brief aan de Tweede Kamer.

Aanleiding vormde het spitsalarm dat de ANWB begin december afkondigde. Dit alarm werd vrijwel meteen in twijfel getrokken door de VerkeersInformatieDienst. Behalve deze twee organisaties is er ook nog Rijkswaterstaat. Die organsatie kan een verkeersalarm afgeven wanneer sprake is van extreme sneeuwval, gladheid of storm.

Er wordt al langer gesteggeld over het verkeersalarm. In het verleden zijn weliswaar afspraken gemaakt over een 'definitief protocol' voor het afgeven van een verkeersalarm, maar de ANWB houdt zich het recht voor om haar leden altijd te kunnen waarschuwen voor ernstige files, schrijft Schultz.

"De frequentie en de wijze waarop de ANWB haar leden informeert is niet mijn verantwoordelijkheid", stelt de minister. Wel is afgesproken dat de organisatie eerst het KNMI raadpleegt en Rijkswaterstaat informeert voordat een spitsalarm wordt afgegeven.

Britse regering achter vrijlating Lockerbie-bomber

De vorige Britse regering deed 'alles wat mogelijk was' om Libië te helpen bij het vrij krijgen van de enige man die is veroordeeld voor de aanslag op een Pan Am-vliegtuig boven het Schotse Lockerbie in 1988. De regering bleef er echter bij dat de beslissing volledig werd genomen door de Schotse autoriteiten. Dat heeft het hoofd van het Britse ministerie van Algemene Zaken Gus O'Donnell maandag gezegd.

O'Donnell zei geen bewijzen te hebben gevonden dat de regering druk heeft uitgeoefend op de Schotse autoriteiten om 'Lockerbie-bomber' Abdel Baset al-Megrahi vrij te laten. Al-Megrahi werd in augustus 2009 vrijgelaten uit een Schotse gevangenis omdat hij lijdt aan prostaatkanker. De verwachting was dat hij snel zou overlijden. Hij is echter nog steeds in leven.

In 2007 sloot de toenmalige premier Tony Blair een overeenkomst met de Libische leider Moammar Gadhafi voor de overdracht van gevangenen. Vervolgens ontwikkelde de regering het beleid dat zij 'alles zou doen wat zij kon' om de oproep van Libië aan de Schotse autoriteiten om Megrahi over te dragen te faciliteren. Ofwel op basis van de overeenkomst voor het uitwisselen van gevangenen, ofwel op basis van mededogen.

"Hoe dan ook, toen in september 2008 bij meneer Megrahi terminale kanker werd vastgesteld, was het regeringsbeleid gebaseerd op de inschatting dat de belangen van het Verenigd Koninkrijk zouden worden geschaad als Megrahi in een Britse cel zou komen te overlijden", aldus O'Donnell. "De ontwikkeling van deze zienswijze, na de diagnose van een terminale ziekte bij meneer Megrahi, volgde op de extreem hoge prioriteit die de Libiërs gaven aan de terugkeer van meneer Megrahi. De Libiërs hadden duidelijk gemaakt dat ze een overlijden in Schotse gevangenschap zouden beschouwen als een doodstraf."

Bij de aanslag op het Pan Am-toestel kwamen 270 mensen om het leven, grotendeels Amerikanen. Al-Megrahi werd in 2001 door een Schotse rechtbank veroordeeld tot 27 jaar celstraf. De vrijlating van Al-Megrahi leidde tot felle kritiek van Amerikaanse Congresleden.

De Britse premier David Cameron vroeg O'Donnell bij zijn aantreden om een onderzoek naar de vrijlating. Cameron heeft zich in het verleden sterk uitgesproken tegen de vrijlating van Megrahi. Afgelopen zaterdag sprak hij met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton over de kwestie. Cameron en Clinton waren het erover eens dat de vrijlating een vergissing is geweest.

'Geboortekerk moet op Werelderfgoedlijst'

De Palestijnse Autoriteit heeft de Unesco gevraagd de Geboortekerk in Bethlehem op de Werelderfgoedlijst te plaatsen. Op die lijst staan tot nog toe geen plaatsen in de Palestijnse gebieden, omdat de Palestijnen geen door de Verenigde Naties erkende eigen staat hebben.

Medewerkers van de Palestijnse Autoriteit hopen dat het enorme culturele belang van de Geboortekerk, die is gebouwd op de plaats waar volgens de overlevering Jezus van Nazareth is geboren, lidstaten zal overhalen met de voordracht in te stemmen. Een besluit van de Unesco wordt medio 2012 verwacht.

De Palestijnse minister van Toerisme Khouloud Daibes zei maandag dat de voordracht onderdeel is van de Palestijnse campagne om een eigen staat te stichten.


'Geboortekerk moet op Werelderfgoedlijst' (Foto: Novum)

Paffett rijdt eerste meters met MP4-26

Testcoureur Gary Paffett heeft vandaag op een testcircuit iets ten zuiden van Barcelona voor het eerst gereden met de McLaren MP4-26. Een woordvoerder van het Britse team zei tegen GPUpdate dat de renstal een filmdag had.

"Ik zal vandaag de eerste meters rijden met de MP4-26," zei Paffett via zijn Twitter. "Ik ben erg opgetogen dat ik opnieuw de eerste ben die met de nieuwe auto rijd. We gaan vandaag een dagje filmen en morgen gaan we de aërodynamica testen op een vliegveld."

De MP4-26 werd afgelopen vrijdag in Berlijn gepresenteerd. Coureurs Lewis Hamilton en Jenson Button zullen vanaf donderdag met de nieuwe bolide gaan testen op het circuit van Jerez.

NAC Breda geeft Leonardo wéér een kans

Leonardo krijgt weer een nieuwe kans bij NAC Breda. Dit was de uitkomst van een lang onderhoud tussen de Braziliaan, de interim-directie bestaande uit Willem Reijn en Jeffrey van As en de trainers, Gert Aandewiel en John Karelse.

Leonardo werd afgelopen weekend na veertig minuten al gewisseld, vanwege zijn belabberde spel. NAC Breda liet de Braziliaanse aanvaller op zondag ook meetrainen met de belofte, maar de speler weigerde dit. Hij was namelijk van emning dat hij niet de enige was die slecht speelde. Daarnaast eiste hij ook nog meer krediet op.

Het is niet de eerste keer dat Leonardo een uitglijder maakt. De Braziliaan valt dit seizoen vooral op door relletjes en ongedisciplineerd gedrag. NAC Breda hoopte de aanvaller in de winterstop te verkopen of te verhuren, maar er kwam geen club.

"Wij hebben te maken met het clubbelang, NAC heeft al genoeg problemen," liet Aandewiel in een reactie weten. "Hij blijft daarom gewoon in de A-selectie, al moet-ie wel uitleg geven voor zijn gedrag aan de spelersgroep. Er zijn nu eenmaal mensen die meer kansen en waarschuwingen nodig hebben dan een ander."

"In principe heeft hij geen uitzonderingspositie," ging de interim-trainer verder. "Maar wij zijn de beroerdste niet. We kunnen altijd van de regels afwijken, als er een geldige reden is. Het is zeker niet zo dat ons geduld oneindig is; als hij niet goed speelt, halen we hem eruit."

"Ik heb sterk het idee dat het kwartje nu wel bij hem is gevallen. Hij moet veel beter omgaan met bepaalde situaties en we gaan ervan uit dat het nu goed gaat. Hij heeft nu eenmaal een andere manier van denken en communiceren."

VS beloont Sudan voor aanvaarding afscheiding

De Verenigde Staten willen Sudan schrappen van de lijst van landen die terrorisme ondersteunen. De VS wil het Afrikaanse land daarmee belonen voor de aanvaarding van de afscheiding van zijn zuidelijke deel. Maandag werd bekend dat ruim 98 procent van de kiezers in Zuid-Sudan vorige maand in een referendum heeft gekozen voor onafhankelijkheid.

De Sudanese president Omar al-Bashir liet maandag weten dat hij zich bij de uitkomst van het referendum neerlegt. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton prees de Sudanese regering daarvoor. Zij zei dat Sudan over zes maanden van de lijst van landen die terrorisme ondersteunen kan worden geschrapt. Sudan staat sinds 1993 op die lijst.

Clinton deed een beroep op de leiders van Noord- en Zuid-Sudan om te blijven samenwerken aan de volledige tenuitvoerlegging van de vredesovereenkomst die in 2005 een einde maakte aan de oorlog tussen het noorden en zuiden van het land. De twee delen moeten nog onderhandelen over het staatsburgerschap, olierechten en grensmarkering. De onafhankelijkheid van Zuid-Sudan moet in juli haar beslag krijgen.

Italië laat ex-gedetineerde Guantanamo vrij

Een Italiaanse rechter heeft maandag de vrijlating gelast van een ex-gedetineerde uit Guantanamo Bay. De Tunesiër Adel Ben Mabrouk werd schuldig verklaard aan criminele vereniging met terroristisch oogmerk, maar de aanklager en de verdediging deden een gezamenlijk verzoek aan de rechtbank om de acht jaar die hij onder 'inhumane omstandigheden' in Guantanamo heeft doorgebracht plus anderhalf jaar in een Italiaanse gevangenis van zijn straf af te trekken.

Het is nog onduidelijk waar Mabrouk na zijn vrijlating heen moet. Hij heeft geen paspoort en door de politieke onrust in Tunesië is het onzeker of hij terug kan naar zijn vaderland. Mabrouk woonde in Italië voordat hij begin 2001 naar Afghanistan reisde; aan het einde van dat jaar werd hij door Pakistan aan de grens met Afghanistan opgepakt en aan de Amerikanen overgedragen.

Mabrouk kwam in november 2009 samen met een andere ex-gedetineerde uit Guantanamo Bay in Italië aan. Zijn metgezel en landgenoot Mohamed Ben Riadh Nasri werd vorige week in Italië tot zes jaar gevangenisstraf veroordeeld. De advocaat van Nasri heeft beroep aangetekend.

'Tyton tegen Ajax weer onder de lat'

Przemyslaw Tyton zal tegen Ajax weer onder de lat staan. De doelman van Roda JC kon wegens een schouderblessure niet in actie komen in het duel met Heracles Almelo. De Pool liep de blessure op in de warming-up en moest vanaf de kant toezien hoe Roda met 1-0 verloor.

Trainer Harm van Veldhoven verwacht Tyton er zondag weer bij te hebben, als de Kerkradenaren het in eigen huis opnemen tegen Ajax. De doelman heeft zich wel afgemeld voor de oefeninterland van Polen.

"Hij zal het een paar dagen rustig aan doen en ik verwacht dat hij vrijdag weer meetraint", aldus Van Veldhoven aan L1. Roda verloor vorige week ook al bij Vitesse. De ploeg uit Arnhem was met -2 veel te sterk voor de Limburgers.

Vee bij Moerdijk weer naar buiten

Boeren rond Moerdijk mogen hun vee weer naar buiten laten. Dat heeft de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid maandag besloten. Eerder kregen veehouders op meer dan 10 kilometer afstand van de brand in chemiebedrijf Chemie-Pack al groen licht, nu is ook het nabijgelegen gebied vrijgegeven.

De resten van giftig bluswater rond het door de brand getroffen bedrijventerrein zijn nu deels opgeruimd. De slurrie op de openbare weg, in de berm en op het spoor is weg, maar op het terrein zelf ligt het nog wel.

Vrijdag gaf de gemeente Moerdijk de omgeving van het bedrijventerrein al vrij.

Vijftien jaar geëist voor broodmesmoord Den Haag

Het Openbaar Ministerie in Den Haag heeft maandag vijftien jaar cel geëist tegen een Pool uit Den Haag voor de moord op zijn buurman. De 26-jarige verdachte zou de man eind 2009 met een broodmes hebben doodgestoken na een ruzie over drugs.

De moord vond plaats in een woning aan de Cornelis van der Lijnstraat. De verdachte en het slachtoffer woonden in hetzelfde portiek.

De rechter doet over twee weken uitspraak in de zaak.

Raad maar

Waarom heeft men in de onderstaande foto een bliklipje op een plankje geschroefd? Laat het achter in een reactie en het eerste goede antwoord krijgt een eervolle vermelding onder de foto. Onder de foto vind je de winnaar!

In maar liefst 4 minuten hebben we een exacte omschrijving gekregen, de winnaar is: Wolve000 

In de 'Lees verder' vind je het antwoord in beeld..

Atteveld aan de slag op Cyprus

Raymond Atteveld zet zijn trainerscarrière voort op Cyprus. De 44-jarige Amsterdammer gaat aan de slag bij AEL Limassol, waar hij een contract tekent tot het eind van volgend seizoen. Bij de huidige nummer zes in de Cypriotische competitie krijgt Atteveld onder meer zijn landgenoten Nicky Hofs en Mike Zonneveld onder zijn hoede.

Atteveld zat na zijn ontslag in maart vorig jaar bij ADO Den Haag zonder club. Eerder was de oud-profvoetballer hoofdtrainer bij Roda JC. Bij Limassol wordt Atteveld na Henk Houwaart de tweede Nederlander in de clubhistorie.

[WTT] Haarhuis/Eltingh onderuit bij rentree

Jacco Eltingh en Paul Haarhuis hebben hun eenmalige terugkeer op de ATP-tour niet kunnen opfleuren met een overwinning. Het legendarische tennisdubbel verloor hun partij in de eerste ronde van het ABN Amro World Tennis Tournament in twee sets van het Poolse duo Fyrstenberg/Matkowski.

Het als eerste geplaatste duo gaven Haarhuis en Eltingh geen tijd om even in te komen en pakten direct een break voorsprong. Deze hielden ze de hele set vast, zodat ze de set met 6-3 wonnen.

In de tweede set ging het nog een stukje makkelijker. Haarhuis en Eltingh moesten duidelijk wennen aan het feit dat ze weer samen moesten spelen en zagen de Polen een dubbele break nemen. Op 5-1 werkten ze nog wel twee matchpoints weg, maar in de volgende game serveerden de Polen de wedstrijd uit.

'De Graafschap en Kalezic uit elkaar'

Het hoge woord is er nog niet uit, maar het heeft er alle schijn van dat Darije Kalezic aan zijn laatste seizoen als trainer van De Graafschap bezig is. Diverse bronnen binnen de club melden dat de werkwijze van de Serviër niet meer volstaat.

Bovendien wordt ook gesuggereerd dat het mogelijk tijd is voor nieuwe mensen in de technische staf. Toch zullen alle fans van De Graafschap nog even geduld moeten hebben. Kalezic zal later deze week met commercieel directeur Henk Bloemers en technisch directeur Leen Looyen over de toekomst praten. Het is overigens een publiek geheim dat de oefenmeester respect, vertrouwen en waardering van beide heren mist.

Kalezic leidde De Graafschap vorig seizoen naar het kampioenschap in de Jupiler League en doet het ook dit seizoen prima. De Superboeren staan namelijk op de twaalfde plaats en pakten tot dusver al 25 punten. Toch wil de trainer nog niet ingaan op zijn toekokmst. "Ik ben er zelf uit en heb beslissingen genomen met mijn mensen. We hebben goed nagedacht en duidelijkheid geschept. Maar ik laat eerst de club praten."

Het is overigens erg opvallend dat verscheidene personen zich in de afgelopen periode sterk maakten voor Kalezic. Zo kreeg de trainer van De Graafschap een pluim van niemand minder dan Guus Hiddink. De bondscoach van Turkije roemde de oefenmeester, vanwege zijn tactisch inzicht. Ook Gerard Sanderink, directeur van Centric, pleitte voor verlenging van het contract van de Serviër.

Tot slot schaarden vorige week ook de belangrijkste spelers van De Graafschap zich achter hun trainer.

Wekelijkse Engelse top 40

De Engelse game top 40 van zondag 30-01-2011 t/m zaterdag 05-02-2011 is er weer. Klik op het plaatje hieronder om de gehele lijst te zien. Dead Space 2 blijft het goed doen in Engeland want plaats één en twee zijn vergeven voor die game. Hoogste binnenkomer van de week is Mario vs Donkey Kong op plaats twaalf.

Deze week zakt Mass Effect 2 voor de PS3 het meest met vijftien plaatsen. Stijgers van de week zijn Forza 3 en FIFA 11 die beide zeven plaatsen stijgen in de top veertig.

In de lijst bestaat uit tien Wii-games, veertien Xbox 360-games, negen PlayStation 3-games, twee PC-games, geen PSP-game en vijf DS-games.

chart

Brands: "Geen reden tot paniek"

PSV liep afgelopen weekend in eigen huis tegen een pijnlijke nederlaag aan. De Eindhovenaren gingen in blessuretijd onderuit tegen ADO Den Haag, dat via een doelpunt van Wesley Verhoek de punten mee naar huis nam.

Volgens Marcel Brands, technisch directeur van PSV, is de verliespartij geen reden tot paniek. "Het zou heel slecht zijn van de leiding van de club als ze ook op incidenten gaan reageren," liet hij in een reactie weten. "We hebben tegen ADO Den Haag een hele goede eerste helft gespeeld, waarin het alleen aan een doelpunt ontbrak. De tweede helft was minder, maar er is hard gewerkt en geknokt. Waar het vorige week meezat, zat het nu even tegen."

Toch slaagde PSV er in om de koppositie in de Eredivisie afgelopen weekend vast te houden. FC Twente speelde een dag later namelijk gelijk tegen FC Utrecht. Ajax kwam daarentegen wel dichterbij en naderde de Eindhovenaren tot op drie punten.

Brands is in elk geval van mening dat iedereen, inclusief de morrende fans, vooruit moet kijken. "We krijgen een zware en mooie serie de komende weken met competitie en Europa Cup. Dan hebben we alle spelers nodig, alle mensen daarom heen en natuurlijk het publiek. Uiteindelijk kan het publiek dat procentje verschil maken, dat hebben we vorige week wel gezien."

Sneijder, Kuijt en Janssen missen training

Wesley Sneijder, Theo Janssen en Dirk Kuijt hebben vanavond de eerste training van het Nederlands elftal in de aanloop van de oefeninterland tegen Oostenrijk overgeslagen. Het drietal oefende in de sportzaal van het hotel en kan woensdagavond normaal gesproken wel in Eindhoven in actie komen.

Sneijder en Kuijt voetbalden gisteravond nog voor Internazionale en Liverpool. Janssen acteerde met FC Twente tegen FC Utrecht. De middenvelder traint een dag na een wedstrijd nooit voluit.

Bondscoach Bert van Marwijk werd in de aanloop van de interland met Oostenrijk geconfronteerd met drie afmeldingen. Rafael van der Vaart (kuit), Robin van Persie (ziek) en Nigel de Jong (enkel) zijn achtergebleven bij hun club. De keuzeheer van Oranje heeft Luuk de Jong van FC Twente aan zijn selectie toegevoegd.

Call of Juarez: The Cartel komt deze zomer

Uitgever Ubisoft heeft bekendgemaakt dat er een nieuwe Call of Juarez-spel zal uitkomen. Call of Juarez: The Cartel zal uitgegeven worden door Ubisoft en komende zomer uitkomen voor de PC en de Next Gen-consoles, vermoedelijk PS3 en Xbox 360. Het spel zal zich niet in het wilde westen afspelen.

Er is gekozen voor een hedendaagse setting en het spel zal zich afspelen in Los Angeles, Californië en Juarez in Mexico. Ontwikkelaar Techland zal de game voor handen nemen, zij hebben ook de eerste twee delen voor handen genomen. Bekijk hieronder de eerste twee screens, een exacte datum is nog niet bekend.

Call of JuarezCall of Juarez

Prijswinnaars van de maand januari!

 

Hier een overzicht van gelukkige users die een prijsvraag hebben gewonnen in de maand januari. De winnaars zijn per PM ook op de hoogte gebracht en de meeste spullen zijn al verstuurd, maar toch nog even een overzicht van de uitslagen van de laatste acties:

Prijswinnaars van het boek 'Horken en heksen'
Troetel 
lynda
Ritual-Square
Jeetjejom
shadowflash
Hobbesje
onzinnet2
cindy29
frankverus
lucnilis

Winnaars Gorillamobile for iPhone 4:
omfgrofl
Wootism
destrovel

De Sony Move-controlers zijn gewonnen door:
Aerox2002 
JohnDorian
Njosnavelin

Winnaars Trance 100 2011 Vol 1.
-Marjo-
borisz
Qunix
Bait00
DeToXiC
Mr_DG
Dreamer67
automatic_
ikbennieuwopfok
JohnDorian
RedPeaches
boeke209
Tomzzz
xiong
Ozjifu

The Dillema:
jonnie35
aardappel

Jabra headsets:
zarlor
rouwe111
Lizan
janniebos

E-reader bundel van Free Record Shop:
Brigid1988
Gwywen
Muthas
Phrostbite

Brazilian wax:
Smijn.
YskaFrederiksson
92Merel
TimVerfbom
Breathtaking

Good Charlotte prijsvraag:
x3rius
iceman12
Niarbon
CrystalAnn
sjor06
Clau0209

L.A. Noire prijsvraag:
Sloggi
cerpintaxt
e.jongerling
BattleX
wendyom

Sommige prijzen zijn al verzonden en dus wellicht al in jullie bezit! De overige prijzen worden zo spoedig mogelijk verzonden. Als je nou binnen een maand nog steeds geen prijs hebt ontvangen moet je even mailen naar pr@fok.nl

Namens het PR-team van FOK! wil ik iedereen van harte feliciteren met de gewonnen prijzen! Bedankt voor het meedoen en blijf natuurlijk meedoen aan alle prijsvragen op FOK!

Beau: RTL Boulevard corrupt

Beau van Erven Dorens heeft fors uitgehaald naar RTL Boulevard en Shownieuws van SBS 6. "Wat mij tegenstaat aan de manier waarop showbizz in Nederland wordt gevolgd, is de corruptie. Ze noemen zich journalisten, nota bene, maar zijn zo corrupt als de neten. RTL en SBS maken zich daar beide schuldig aan", aldus de tv-presentator in KRO Magazine.

Albert Verlinde, het belangrijkste gezicht van RTL Boulevard, was jarenlang een collega van Beau toen hij zelf het programma presenteerde. Beau: "Ik kende Albert als iemand die op SBS een showprogrammaatje aan elkaar praatte. Hij was niet mijn type en ik lag zelfs helemaal in een deuk toen ik hoorde dat we samen een programma gingen maken. In de praktijk werkte het vanaf minuut één. We hadden het heel gezellig en konden de hele wereld aan."

Toch begon Beau zich vrij snel te irriteren aan de roddelnicht: "Albert en ik hebben iets bijzonders meegemaakt, namelijk de lancering van onze carrières. Die eerste succesjaren waren geweldig, daarna begonnen de irritaties. Je zit dag en nacht op elkaars lip. Alberts succes is gebaseerd op het feit dat hij oprecht geïnteresseerd is in de showbizz en daarover als geen ander, met humor en soms vilein, kan vertellen."

Vorige maand noemde Beau Verlinde zelfs immoreel. De showbizzdeskundige zou leugens verspreiden over dat Beau het programma Weekend Miljonairs zou gaan presenteren.


Beau van Erven Dorens: RTL Boulevard en Shownieuws corrupt (Foto: RTL)

Van Nistelrooy vertrekt bij Hamburger SV

Ruud van Nistelrooy en Hamburger SV gaan na dit seizoen uit elkaar. Dat meldt AD Sportwereld vanavond. Er heerste al enige tijd onvrede tussen beide partijen, nadat de Duitse formatie ervoor zorgde dat de aanvaller niet kon terugkeren naar oude liefde Real Madrid.

"Het is tijd voor nog één mooie uitdaging," liet Van Nistelrooy na afloop van de eerste training van het Nederlands elftal, dat bezig is met de voorbereidingen op een oefeninterland met Oostenrijk, weten. "Ik moet nog veertien competitiewedstrijden en dan is het mooi geweest."

"Ik heb er alles aan gedaan, maar het is me niet gelukt," refereerde de aanvaller vervolgens naar de afgeketste transfer naar De Koninlijke. "Of ik boos ben? Nee, ik heb namelijk met mijn volle verstand een contract bij Hamburger SV getekend. Ik zal nu ook laten zien dat ik een goede prof ben. Ik blijf mijn werk bij Hamburger SV zo goed mogelijk uitvoeren."

Zwavelzuur uit gekapseisde tanker in Rijn geloosd

Bergers hebben maandag uit de bij de Lorelei in Duitsland gekapseisde tanker Waldhof ongeveer 1000 ton zwavelzuur in de Rijn geloosd. Dit is gebeurd omdat het schip doorboog en de tanks dreigden open te scheuren. Het kon voor de bergers een gevaarlijke situatie opleveren als een grote hoeveelheid zwavelzuur ongecontroleerd in contact met water zou komen.

Het zuur werd met een snelheid tot 80 ton per uur in de Rijn gepompt. Het effect was gering, omdat het zuur door het rivierwater sterk werd verdund. Per seconde werd volgens experts 12 liter zwavelzuur met 1,6 miljoen liter voorbijstromend rivierwater vermengd, zei een woordvoerder van de bergingsleiding.

Ondertussen wordt ook getracht zo veel mogelijk van de lading te bergen. Direct na het ongeluk op 13 januari zou van de lading van 2400 ton zwavelzuur al zo'n 900 ton in de rivier zijn gelopen.

Het lozen werd nodig omdat het overpompen van de lading uit de achterste tank in het weekeinde vertraging had opgelopen. Ruim 240 ton zwavelzuur werd in een andere tanker overgepompt. Door de verschuiving van de balans van het schip was echter het boegdeel van de Waldhof ongeveer 20 centimeter doorgezakt in de zandbodem. Het schip kreeg daardoor een 'lichte banaanvorm', zei de bergingswoordvoerder. Om het schip te stabiliseren werden de reeds leeggepompte tanks weer gedeeltelijk gevuld met rivierwater.

Tijdens de werkzaamheden werd het scheepvaartverkeer niet stilgelegd. Schepen konden een voor een langs het wrak varen.


Zwavelzuur uit gekapseisde tanker in Rijn geloosd (Foto: Novum)

Centric en De Graafschap gaan uit elkaar

Het hing in de afgelopen week al in de lucht, maar nu is het definitief. De Graafschap en shirtsponsor Centric gaan uit elkaar. Gerard Sanderink, directeur van het bedrijf, is van mening dat het beter is om te stoppen.

Sanderink uitte vorige week forse kritiek op De Graafschap, die hij onder meer van onprofessionaliteit betichtte. Daarnaast kreeg ook technisch directeur Leen Looyen een behoorlijke veeg uit de pan.

De Graafschap heeft middels een brief richting Sanderink zijn ongenoegen over de ontstane situatie geuit. De directie van de Superboeren wilde overigens niets kwijt over de precieze inhoud van de brief, maar men was woedend op Sanderink, die in tot nu toe al drie keer shirtsponsor van de ploeg uit Doetinchem was.

Er is zelfs een mogelijkheid dat de naam Centric vanaf komend weekend al niet meer op het shirt van De Graafschap staat, maar hierover heerst nog enige onduidelijkheid.

'Dark Brotherhood in Skyrim'

Bethesda Softworks heeft tegenover Official Xbox Magazine gezegd dat de ontwikkelaar de Dark Brotherhood-quests erg leuk vindt en dat deze ook erg populair was. Dit was het antwoord op de vraag of de Dark Brotherhood zou terugkeren in Elder Scrolls V: Skyrim.

Het mag dan nog wel geen officiële bevestiging zijn, maar er is wel een grote kans dat ze terugkomen. De Dark Brotherhood had verschillende quests die voor veel spelers de beste in het spel Oblivion waren. De beweging zocht vanzelf contact met je op nadat je een onschuldig iemand had vermoord.

The Elder Scrolls V: Skyrim staat gepland voor een release op 11 november voor de PS3, Xbox 360 en de PC.

Egypte: Google-medewerker vrijgelaten

Wael Ghonim, hoofd van de afdeling marketing voor Google in Egypte, is vanmiddag vrijgelaten na een gevangenschap van elf dagen.

Ghonim deed vanaf het begin al mee aan de protesten. Volgens zijn Twitter-account, heeft hij de avond voor 25 januari pas besloten de demonstranten te steunen en mee te lopen met de demonstratie. Door zijn hoge status binnen Google, zijn betrokkenheid bij de demonstratie en zijn plotselinge verdwijning, is hij uitgegroeid tot een symbool van de revolutie en alles wat er mis is met het regime.

Tijdens de dagen na 25 januari twitterde hij veelvuldig over wat hij allemaal meemaakte en zag. Veelvuldig riep hij zijn volgers op om zich bij de demonstratie te voegen.

Toen er plotseling geen berichten meer verschenen op zijn account, vermoedden vele mensen dat er iets met hem gebeurd zou zijn. Een echte bevestiging is hier nooit van gekomen, tot maandagochtend werd aangekondigd dat hij vrijgelaten zou worden. Er is wel een filmpje online verschenen van een arrestatie van een man waarvan men beweert dat het Ghonim zou zijn. In het filmpje is te zien dat een agent de man arresteert.

Enige tijd was er onduidelijkheid over of Ghonim nou wel of niet was vrijgelaten. De zender Al Jazeera heeft bevestiging gekregen van de broer van Ghonim. Hij zou onderweg zijn naar het Tahrir-plein, waarschijnlijk om zich weer bij de demonstratie te voegen.


De tweet waarmee Gohnim een einde aan de onzekerheid maakte

Aanhoudingen voor vuurwerkbom bij school

Twee mannen zijn maandagochtend in hun woning aangehouden op verdenking van het vernielen van een school in het Noord-Hollandse Spanbroek op oudejaarsavond. Een 18-jarige jongen uit Heerhugowaard en een 19-jarige jongen uit Spanbroek werden rond 06.00 uur van hun bed gelicht. Hiermee is het onderzoek afgerond, meldt de politie.

Een buurtbewoner hoorde even voor 01.00 uur een harde knal bij de Bonifatiusschool en belde de politie. In een portiek van de school was een vuurwerkbom ontploft, waardoor het dak en de gevel van het pand ontzet raakten. Meerdere ramen sneuvelden en door de luchtdruk werden ook enkele woningen aan de overkant beschadigd.

Een stuk metaal van de vuurwerkbom vloog door een slaapkamerraam van een woning aan de Dr. Van Balen Blankenstraat en miste de bewoner die juist naar bed was gegaan op een haartje.

De schade aan de school bedroeg ongeveer een ton. De gemeente Opmeer had 1000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Onbekend is of die is betaald.

Voorzitter FC Groningen schrijft naar KNVB

FC Groningen doet nog altijd mee in de strijd om de landstitel. De formatie van trainer Pieter Huistra won gisteren met 7-1 van Willem II en liep daardoor in op koploper PSV, dat met 1-0 onderuit ging tegen ADO Den Haag.

Hans Nijland, voorzitter van de Groningers, had echter op een paar extra doelpunten gehoopt. Hij was uiteraard blij met de monsterscore, maar deze had volgens hem nog hoger uit kunnen vallen. Hierbij wijst de preses met een bestraffende vinger richting arbiter Kevin Blom. Deze vond het namelijk niet nodig om extra tijd bij te trekken en floot na 90 minuten resoluut af.

RTV Noord meldt inmiddels dat Nijland zeer waarschijnlijk een brief naar de Nederlandse voetbalbond (KNVB) zal sturen. Als reden voert de voorzitter het feit aan, dat de competitie mogelijk op doelsaldo beslist kan worden, waar FC Groningen in de ogen van de voorzitter zeker nog had kunnen scoren.

Honderd miljoen rozen geveild voor Valentijnsdag

In Nederland worden deze week ruim honderd miljoen rozen geveild. Dit aantal is een fractie hoger dan vorig jaar. 15 tot 20 procent wordt in Nederland verkocht, meldt een woordvoerder van Floraholland Aalsmeer maandag. Valentijnsdag op 14 februari zorgt ieder jaar voor een piek in de verkoop.

Er worden deze week ook ruim honderd miljoen tulpen en nog eens honderd miljoen andere bloemen verwerkt op de vijf Nederlandse marktplaatsen in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Bleiswijk en Eelde.

Vorig jaar werden iets minder dan honderd miljoen rozen verhandeld, weet de woordvoerder. De traditionele kleuren rood en roze doen het goed, maar ook andere pastelkleuren zijn in trek. Naast rozen en tulpen worden ook veel chrysanten, gerbera's, freesia's, anemonen en alstroemeria's verkocht.

Van de Europeanen uiten vooral Fransen, Duitsers en Britten hun liefde met bloemen tijdens het uit de Verenigde Staten overgewaaide fenomeen. Frankrijk, Engeland en Duitsland zijn overigens het hele jaar door belangrijke exportlanden. Bij Nederlanders en Duitsers zijn gemengde boeketten het geliefdst, de Fransen en Engelsen blijven een zwak houden voor de roos.


Honderd miljoen rozen geveild voor Valentijnsdag (Foto: Novum)

Gijzeling in drogisterij Aalten beëindigd

Een gewapende man heeft een vrouwelijk personeelslid van een drogisterij in Aalten enige tijd gegijzeld gehouden. De man probeerde de zaak te overvallen, maar kon niet meer weg omdat de politie de zaak omsingelde. Hij gaf zich uiteindelijk over en de vrouw bleef ongedeerd, zegt een woordvoerder van de politie.

De overvaller ging de zaak aan het einde van de middag binnen en bedreigde de medewerker. De politie was snel ter plaatse waardoor hij ingesloten werd in de zaak.

Ontmoet de karakters van Dissidia 012: Final Fantasy

Square Enix heeft een nieuwe trailer vrijgegeven voor Dissidia 012: Final Fantasy. Dit is een prequel van het originele Dissidia. De trailer heeft Engelse ondertiteling en toont ons naast cutscenes ook veel gameplay.

In het spel komen veel Final Fantasy-personages voor uit verschillende Final Fantasy-games, naast de originele personages uit het eerste spel maken zeven nieuwe karakters hun opwachting. Dissidia 012: Final Fantasy zal 25 maart in Europa uitkomen voor de PSP. Bekijk de trailer hieronder.

Kubica beweegt vingers

Robert Kubica heeft vandaag zijn vingers bewogen. Eric Boullier, zijn teambaas bij Renault, heeft dit gezegd. Boullier denkt dat de revalidatie van de Pool sneller kan verlopen dan artsen eerder dachten.

Kubica crashte gisteren zwaar in een Skoda Fabia tijdens de rally Ronde di Andora nabij Genua in Italië. Hij liep breuken en verwondingen op in zijn rechteram, -hand en -been. Gisteren onderging de 26-jarige coureur een operatie die zeven uur duurde.

Vandaag ontwaakte hij even. "Hij heeft kunnen praten met zijn familie. Hij heeft ook zijn vingers weer kunnen bewegen. Dat is bemoedigend," aldus Boullier.

Kubica zal de komende 24 uur weer in slaap worden gehouden.

Sega concentreert zich op mobiele markt

Sega gaat meer games voor sociale netwerksites en smartphones maken. Dat laat de uitgever weten na bekendmaking van de winstcijfers over de afgelopen negen maanden. Hieruit blijkt dat de verkoop van Sega-games op spelcomputers behoorlijk tegenvalt, in ieder geval in de westerse wereld.

Sonic Colors is met wereldwijd 1,85 miljoen verkochte exemplaren de grootste game van de uitgever. Van de actiegame Vanquish zijn er 820 duizend stuks verkocht, terwijl de makers van de pc-game Football Manager 2011 met 690 duizend verkochte games genoegen moesten nemen. Hiermee voldoen de games niet aan de verwachtingen in het Westen. De Japanse verkoopcijfers noemt Sega stabiel.

Voor de draagbare 3D-spelcomputer van Nintendo, de 3DS, brengt Sega een nieuwe Super Monkey Ball op de markt. Voor de iPhone en iPod heeft de uitgever dit jaar al twee games, de actiegame Shinobi III en de vechtgame Virtua Fighter II, uitgegeven. Welke oudere games de uitgever voor de iPhone laat ombouwen, is nog onduidelijk.


 

Specialisten gaan zorg op Bonaire verbeteren

Specialisten van de Amsterdamse ziekenhuizen VUmc en AMC gaan samenwerken met Fundashon Mariadal, de overkoepelende zorgorganisatie op Bonaire. Zij moeten ervoor zorgen dat de gezondheidszorg op Bonaire, Sint Eustatius en Saba sterk verbetert, meldt het VUmc maandag.

De zogeheten BES-eilanden zijn sinds 1 januari Nederlandse gemeenten en tellen gezamenlijk bijna twintigduizend inwoners. Zij hebben dezelfde zorgverzekeringswet als Nederlanders, maar de zorg in het Caribische gebied is nog niet erg ver ontwikkeld. Patiënten moeten daarom vaak uitwijken naar omringende eilanden als Curaçao of Sint Maarten. Met het inzetten van de Nederlandse specialisten moet daar een eind aan komen.

In de loop van het jaar worden zes of zeven specialisten op Bonaire gestationeerd. Ze blijven er voor een periode van drie tot zes maanden. Ook worden er bijscholingscursussen gegeven aan onder anderen verpleegkundigen en doktersassistentes. Het project wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

'Kinderporno gevonden in tbs-kliniek'

In tbs-kliniek Tweelanden in Utrecht is kinderporno gevonden. In een kluisje werden dvd's en losse afbeeldingen met kinderpornografisch materiaal gevonden. Alle pc's met kleurenprinters zijn in beslag genomen. Dat meldt misdaadverslaggever Peter R. de Vries maandag. Volgens hem is de vondst bewust stilgehouden door justitie.

Wanneer de vondst is gedaan is onduidelijk. Een woordvoerder van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, dat verantwoordelijk is voor de tbs-klinieken, kon niet direct op de kwestie reageren.

Twee jaar geleden kwam voor het eerst naar buiten dat kinderporno in een tbs-kliniek was gevonden. Drie veroordeelde pedofielen bleken in de Van Mesdag Kliniek in Groningen meerdere cd-roms met kinderporno in hun bezit te hebben. Hun behandeling werd aangepast en er werd aangifte tegen ze gedaan.

'Vermoorde Chinees zat in drugshandel'

De in een Amsterdamse vuilcontainer gevonden Chinese snackbarhouder zat in de drugshandel. Hij coördineerde grootschalige cocaïnetransporten vanuit Hong Kong, meldt AT5 maandag op basis van stukken over de zaak. Zijn naam duikt volgens de lokale zender op in een groot Amerikaans drugsonderzoek.

Het motief voor de brute moord is vooralsnog onduidelijk. De politie verklaarde eerder dat de 57-jarige snackbarhouder geen banden had met de onderwereld. Justitie zou denken aan een roofmoord en heeft daarvoor een verdachte aangehouden.

Justitie in de Verenigde Staten zou denken dat sprake is van een afrekening in het criminele circuit. Een door Lam georganiseerd transport uit Hong Kong zou zijn onderschept.

Het lichaam van Lam werd in juli gevonden in een vuilcontainer in Amsterdam-Noord, niet ver van zijn snackbar. Volgens de politie is het slachtoffer in zijn zaak aan de Mercuriustraat vermoord en in elf stukken gesneden. Daarna is hij met zijn eigen bedrijfsauto naar de vuilnisbak gereden en gedumpt.

Amerikaanse bioscopen hebben mager weekend

Amerikaanse bioscopen werden afgelopen weekend niet erg veel bezocht. Ondanks twee nieuwe films in Box Office Top 10, was het niet druk in de bioscoopzalen. Slechts één film, The Roommate (die op IMDb erg matig beoordeeld werd), kwam boven de tien miljoen dollar uit. 

Dus was het voor Christian E. Christiansen wel een feest dit weekend. De thriller werd zo goed bezocht dat hij in één weekend bijna het complete productiebedrag ($16 miljoen) terug verdiende. Dat bracht deze film op de eerste plaats van meest bezochte films dit weekend. Sanctum, de 3D-film van James Cameron, bracht minder dan $10 miljoen op. Daarmee stond deze film op de tweede plaats. Het productiebedrag van deze film is $30 miljoen. De top drie wordt afgesloten door No Strings Attachted, die iets meer dan $8 miljoen verdiende. 

The Roommate
The Roommate

[WTT] Schoorel onderuit tegen Troicki

Thomas Schoorel is er niet in geslaagd om de tweede ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam te bereiken. De Nederlander ging in Ahoy in zijn eerste partij tegen de Serviër Viktor Troicki met 2-6 en 6-7 (1) onderuit.

Schoorel had het vooral in de eerste set lastig op eigen service. De Amsterdammer dacht vooraf mogelijk nog voor een stuntje te kunnen zorgen, maar stond in vrijwel iedere servicegame onder druk. Hij leverde dan ook in de eerste set twee keer zijn opslag in. In de tweede set ging het beter, maar omdat er geen breaks vielen was een tiebreak noodzakelijk. Deze werd voor Troicki eenvoudig met 7-1 gewonnen.

Wielerfamilie geschorst voor doping

Het Italiaans Olympisch comité CONI heeft wielrenner Lorenzo Bernucci en zijn familie geschorst. De Italiaan kreeg een straf van vijf jaar nadat bij een huiszoeking bloeddoping werd aangetroffen.

Zijn vrouw, moeder en schoonvader mogen vanwege hun aandeel de komende vier jaar niet deelnemen aan professionele sportactiviteiten. Bernucci's broer kreeg een schorsing van drie jaar. De familie moet ook een boete van 540 duizend euro betalen.

Bernucci werd in april vorig jaar al geschorst door zijn team Lampre na een politie-inval bij hem thuis. Ook bij Bernucci's teamgenoot Alessandro Petacchi werd een inval gedaan, maar het onderzoek naar de Italiaanse topsprinter loopt nog. De renners, die allebei ontkennen, zijn overigens niet positief getest. Het bewijs bestaat uit getuigenissen en afgetapte telefoongesprekken.

Bernucci werd in 2007 tijdens de Ronde van Duitsland al eens betrapt op het gebruik van sibutramine. Zijn toenmalige werkgever T-Mobile zette hem direct op straat. De renner boekte zijn grootste succes in de Ronde van Frankrijk van 2005 door een etappe te winnen.

Data Blizzcon 2011 bekendgemaakt

Blizzard heeft de datum voor hun jaarlijkse bijeenkomst, Blizzcon, bekendgemaakt voor dit jaar. Blizzcon zal op vrijdag 21 oktober en zaterdag 22 oktober plaatsvinden in Anaheim, California. Meestal kondigt Blizzard bij deze gebeurtenissen een releasedatum aan, ditmaal is Diablo 3 de meest waarschijnlijke kandidaat.

Verder zijn er bij Blizzcon altijd panels met de schrijvers en ontwerpers van al hun games, toernooien, cosplaywedstrijden en nog veel meer. De kaartjes van Blizzcon zijn bijzonder populair. Vorig jaar waren ze al in een half uur uitverkocht, voor $150 per stuk.

McClaren ontslagen door Wolfsburg

Steve McClaren mag na een half jaar van VfL Wolfsburg alweer zijn koffers gaan pakken. De Brit pakte vorig seizoen met FC Twente de titel in de Eredivisie en verdiende een transfer naar Duitsland, maar daar kwam hij er dit jaar in de Bundesliga met Die Wölfe nog niet aan te pas. De ploeg staat vooralsnog slechts twaalfde.

De laatste wedstrijd van McClaren bij Wolfsburg op de bank was afgelopen weekend in en tegen Hannover 96 toen Die Wölfe met 1-0 verloren. Diego had vanaf de strafschopstip de kans op de gelijkmaker, maar faalde. Patrick Helmes neemt normaal de strafschoppen voor de Wolfsburgers, maar hij was weggestuurd door Diego.

Vanwege de slechte positie in de competitie trok hoofdsponsor Volkswagen de portemonnee zodat McClaren versterkingen kon halen. Deze kwamen er deze winter ook, maar lang heeft de oefenmeester er niet van kunnen genieten. Assistent-trainer Pierre Littbarski zal voorlopig de taken van McClaren over gaan nemen.

'Cruijff wil nu wel terugkeren bij Ajax'

Johan Cruijff zal volgens het NRC Handelsblad terug gaan keren bij Ajax. Hij zal volgens de krant de leider zijn van een nieuw te vormen technisch platform dat als doel heeft om te kijken of er een nieuwe technisch directeur aangesteld moet worden of dat de hoofdtrainer de aan- en verkopen mag gaan bepalen.

De nieuwe ledenraad zal vanavond waarschijnlijk een voorstel naar de Raad van Commissarissen sturen om Cruijff aan te stellen. De oud-speler zou nu zelf ook wel open staan om meer dan alleen advies aan Ajax te gaan geven.

Eeder dit jaar uitte Cruijff verschillende malen kritiek op het beleid bij Ajax en hij riep dan ook op aan oud-spelers om zich kandidaat voor de ledenraad te stellen. Zes van hen werden uiteindelijk gekozen en kunnen zo hun stempel drukken op de gang van zaken bij Ajax.

Cruijff zal nu bij de Amsterdammers waarschijnlijk het rapport van de commissie-Coronel bekijken of er nog aanbevelingen op voetbaltechnisch gebied in zitten die op moeten worden gevolgd. Verder moeten er nog commissies komen die de financiën en de clubstructuur onder de loep gaan nemen.

Fregat op weg naar Afrika voor antipiraterijmissie

Het marineschip Tromp vertrekt maandag vanuit Den Helder naar de Hoorn van Afrika. Het fregat wordt de komende maanden ingezet om piraterij te bestrijden in de Golf van Aden en bij de Somalische kust, meldt het Ministerie van Defensie.

Het Nederlandse schip met 225 man aan boord gaat patrouilleren als onderdeel van de NAVO-operatie Ocean Shield. Naast het bestrijden van piraterij ondersteunt het oorlogsschip ook landen in de omgeving bij het ontwikkelen van eigen capaciteit om piraterij te bestrijden.

Hind staat open voor huwelijk

Hind Laroussi ziet een huwelijk en kinderen wel zitten. "Ik zeg geen nee", vertelt ze in een interview met het AD. "Maar ik denk niet dat dit op hele korte termijn gebeurt." Hind heeft een relatie met Eddie, die ook haar manager is.

Hind heeft haar handen voorlopig vol aan crosspop, de nieuwe muziekstijl die Eddie voor haar bedacht. "Het is pop waar een vleugje van allerlei genres in terugkomt", legt de 26-jarige zangeres uit. "In vergelijking met mijn vorige album hoor je minder etnische invloeden. Ik was toen eigenlijk een beetje doorgeslagen."

Het album Crosspop kwam tot stand dankzij de site Sellaband, waar geïnvesteerd kan worden in de plaat. Hind noemt de mensen die geld hebben gestoken in haar plaat believers. "Mijn believers probeer ik zo veel mogelijk te betrekken bij mijn plannen. Zij hebben zelfs mee kunnen stemmen over de tweede single die ik ga uitbrengen. Ze kozen voor I Want It, dat deze week officieel verschijnt."

Hind wil haar nieuwe nummers graag in de Nederlandse theaters spelen. "Met het album ben ik ontzettend tevreden en ik hoop er binnenkort mee op theatertournee te gaan." Daarnaast heeft de zangeres plannen voor een vast podium voor crosspop in Amsterdam.


Hind (Foto: Novum)

Nadal, Vonn winnen Laureus Award

Rafael Nadal en Lindsey Vonn hebben in de Abu Dhabi de Laureus Award ontvangen voor Beste Sportman en Beste Sportvrouw van het Jaar. Volgens de jury, een commissie van 46 topsporters, was het nationale Spaanse voetbalelftal het Beste Team van 2010.

Nadal won in 2010 Roland Garros, Wimbledon en de US Open. De Amerikaanse skiester Vonn won de afdaling bij de Olympische Spelen in Vancouver. Daarnaast veroverde ze de wereldbekers op de afdaling, Super G, super-combinatie en algemeen. Het Spaanse voetbalelftal won afgelopen zomer de wereldtitel door in de finale het Nederlands elftal te verslaan.

Renault zoekt vervanger voor Kubica

Het Formule 1-team Lotus Renault GP gaat op zoek naar een vervanger voor de gisteren in Italië gecrashte Robert Kubica. Hoewel de eerste tekenen van herstel bij de Pool goed zijn, is het uitgesloten dat hij volgende maand aan de start zal verschijnen bij de eerste race in Bahrein.

Voor de korte termijn lijken reserverijders Bruno Senna en Romain Grosjean in beeld te zijn om Kubica te vervangen. Voor de langere termijn zijn volgens verschillende media Pedro de la Rosa, Nick Heidfeld en Nico Hülkenberg gegadigden. Laatstgenoemde heeft echter wel een contract als derde rijder bij Force India.

"We hebben al het nodige denkwerk achter de rug en werken aan een plan. We weten op dit moment nog niet hoe lang Kubica uit de roulatie zal zijn. Als we dat weten kunnen we bepalen of er een lange-termijn-oplossing moet komen, of dat één van de reserverijders het seizoen voor ons zal starten als korte-termijn-oplossing," zei teambaas bij Lotus Renaul, Eric Boullier.

Wilders wil getuigen in het openbaar horen

Geert Wilders wil dat de getuigen in zijn proces in het openbaar worden gehoord. Dat heeft zijn advocaat Bram Moszkowicz maandag gezegd tijdens het vervolg van het proces tegen de PVV-leider.

Gebruikelijk is dat getuigen achter gesloten deuren worden verhoord door de rechter-commissaris. Als het aan Wilders ligt, vinden de verhoren plaats in de rechtszaal. Het gaat om onder anderen de arabist Hans Jansen, die als getuige-deskundige voor Wilders optrad, en raadsheer Tom Schalken van het gerechtshof Amsterdam.

Moszkowicz wil met dit verhoor aantonen dat Jansen tijdens een etentje bij een wederzijdse vriend door Schalken was aangesproken over het proces tegen Wilders. Omdat Schalken medeverantwoordelijk was voor het bevel van het hof aan het Openbaar Ministerie om Wilders te vervolgen, was dit volgens de PVV-leider een poging tot beïnvloeding van een getuige.

Tijdens de zogeheten regiezitting kunnen maandag alle betrokkenen hun wensen kenbaar maken voor het vervolg van het proces. Moszkowicz stuurt erop aan dat het hele proces opnieuw wordt gevoerd en dat dus niet de draad wordt opgepakt.

Zo riep hij opnieuw op tot het verhoor van een aantal getuigen, wat door de vorige rechtbank al was afgewezen. Zo wil Moszkowicz onder anderen de moordenaar van Theo van Gogh ondervragen, Mohammed B.

De zaak tegen Wilders werd in oktober stilgelegd nadat zijn advocaat met succes voor nieuwe rechters had gepleit. De vorige rechters werden vervangen wegens de schijn van partijdigheid. Ze hadden geweigerd Jansen opnieuw te laten getuigen, om opheldering te geven over diens contacten met Schalken.


Wilders wil getuigen in het openbaar horen (Foto: Novum)

DICE laat Frostbite 2 engine zien

DICE, bekend van de Battlefield-serie, heeft beelden laten zien van de nieuwe engine die gebruikt wordt voor Battlefield 3. De engine heet officieel Frostbite 2.0 en is de opvolger van de engine die werd geïntroduceerd met Battlefield: Bad Company. Frostbite wordt onder andere geroemd om haar vernietigbare omgevingen.

De engine is gemaakt om gebruik te maken van 64-bits processoren en DirectX 11. Dit betekent dat Battlefield 3 niet speelbaar is met Windows XP. De game wordt ook ontwikkeld voor de Playstation 3 en de Xbox 360. In het filmpje zien we geen beelden van de gameplay, maar wel beelden van wat er allemaal mogelijk is in de nieuwe engine.

Bekijk het filmpje hieronder.

Militair steelt auto na proefrit

Een militair heeft vrijdagavond na een proefrit een auto gestolen. De 22-jarige Tilburger bedreigde de verkoper met een vuurwapen en ging er met de Audi S4 cabriolet vandoor. De verkoper is niet gewond geraakt, meldt de marechaussee maandag.

De Tilburger had via internet een afspraak gemaakt met de verkoper en reed vrijdag met een andere militair naar De Bilt om de auto te bekijken. Na een proefrit dwong hij de verkoper om de autopapieren en -sleutels af te geven.

Hij werd vrijdagavond bij zijn woning aangehouden. Ook de bijrijder werd opgepakt, maar die is vrijgelaten en is inmiddels geen verdachte meer. De marechaussee onderzoekt de zaak.

Verdachte marteldood Epskamp op vrije voeten

De 47-jarige man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering en dood van Paul Epskamp uit Schagen is in afwachting van de rechtszaak vrijgelaten. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandag.

Het OM had om verlenging van de voorlopige hechtenis gevraagd, maar de rechtbank in Alkmaar ging daar niet in mee. De datum van de inhoudelijke behandeling is nog niet bekend. In de zaak zijn in juni vorig jaar in hoger beroep twee verdachten veroordeeld tot acht jaar cel en een gevangenisstraf van negen maanden.

Het lichaam van de 47-jarige Epskamp werd in januari 2005 gevonden op een bouwplaats langs de A2 bij Loenersloot. Hij bleek te zijn gemarteld. Hij had twee ribbreuken en er was in zijn knieschijven geboord.

De vrijgelaten verdachte werd in november aangehouden bij een controle op Schiphol. Er was een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd.

Auto ramt huis in Boekelo

Een auto is maandag tegen de muur van een huis in Boekelo gereden. De 76-jarige automobiliste uit Enschede en haar 11-jarige kleinzoon zijn met ambulances afgevoerd naar een ziekenhuis, meldt de politie. Door de klap bestaat instortingsgevaar en moet de voorpui worden gestut.

De bejaarde vrouw verloor rond 12.30 uur door nog onduidelijke oorzaak de controle over haar voertuig en eindigde tegen de woning aan de Weleweg. Hoe de slachtoffers eraan toe zijn, is onbekend. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.


Auto ramt huis in Boekelo (Foto: Novum)

Volkszanger Frans Duijts krijgt eigen feest

In navolging van Bløf krijgt ook Frans Duijts zijn eigen evenement. De eerste editie van het Waalkadefeest vindt plaats op 28 mei, maakte de volkszanger maandag bekend. "Als het aanslaat willen we er een jaarlijks terugkerend feest van maken."

Het Waalkadefeest wordt op uitdrukkelijk verzoek van Duijts gehouden in zijn woonplaats Tiel. "Toen het idee ontstond om zelf een groot concert te gaan geven heb ik meteen geroepen dat ik niet naar Ahoy of een stadion wilde gaan", legt de zanger uit. "Ik voel me thuis in Tiel en het succes is uiteindelijk ook hier begonnen."

Voor Duijts, die in 2008 doorbrak met Jij Denkt Maar Dat Je Alles Mag van Mij, is het evenement op de Waalkade 'een droom die uitkomt'. De volkszanger hoopt verschillende artiesten te strikken voor de show, die hij zelf afsluit met een twee uur durend concert. Welke artiesten Duijts vergezellen tijdens het Waalkadefeest, is nog niet bekend.


Frans Duijts (Foto: Novum)

President Sudan aanvaardt afscheiding

De Sudanese president Omar Hassan al-Bashir heeft maandag verzekerd dat hij de afscheiding van het olierijke Zuid-Sudan erkent. Hij tekende een document waarmee hij aanvaardt dat een meerderheid van de Zuid-Sudanezen vorige maand voor onafhankelijkheid heeft gestemd in een referendum.

De definitieve uitslag wordt later op maandag openbaar gemaakt. Het is zoals verwacht geen nek-aan-nekrace geworden. Circa 99 procent van de Zuid-Sudanezen die zijn stem heeft uitgebracht, koos voor afscheiding van Sudan.

Bashir zei in een rede voor de televisie de uitslagen te aanvaarden en verwelkomen. Het referendum was een gevolg van een vredesakkoord uit begin 2005. Daarmee werd na decennia de bloedige strijd tussen de meestal streng islamitische, militaire regeringen in Khartoem en het niet-islamitische zwart-Afrikaanse zuiden beëindigd.

President Sudan aanvaardt afscheiding
President Sudan aanvaardt afscheiding (Foto: ANP)

PlayStation Phone is officieel

De PlayStation Phone, bekend onder de naam Xperia Play, zal volgende week officieel onthuld worden op Facebook. Op de Sony Ericsson pagina van Facebook is een klok neergezet die aftelt tot volgende week donderdag, 13 februari.

De Xperia Play is een telefoon waarop het mogelijk is om spellen te spelen die ook voor de PSP beschikbaar zijn. Volgens geruchten zul je deze games kunnen downloaden, net als bij de PSP Go. Vanaf volgende week zal hier meer duidelijkheid over komen.

Beurzen Europa houden winsten vast

De beurzen in Europa hielden maandagmiddag de winsten van eerder de dag grotendeels vast. De aandelenmarkten waren optimistisch gestemd over de economie.

De AEX-index in Amsterdam noteerde tegen vier uur 's middags 1,1 procent hoger op 369,51 punten. De MidKap-index steeg 1,3 procent tot 651,34 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen tekenden winsten op van 0,7 tot 1 procent.

Ook op Wall Street was de stemming goed. De beurzen stonden kort na aanvang 0,5 procent hoger, geholpen door de gestegen metaalprijzen en overnamenieuws van bedrijven.

Volgens beleggingsstrateeg Michel van der Stee van Van Lanschot Bankiers hangt de opgewekte sfeer vooral samen met de goede geluiden over de economie. "De economische cijfers van de afgelopen tijd waren vrij goed. Beleggers krijgen meer vertrouwen in de economie."

Een tegenvallend cijfer over de orderontvangst in Duitsland had nauwelijks effect op de gunstige stemming. De Duitse industrie ontving in december 3,4 procent minder orders dan een maand eerder. De daling viel aanzienlijk sterker uit dan verwacht.

In de AEX ging de producent van navigatieapparatuur TomTom aan kop met een winst van 5,6 procent. Het aandeel werd op de kooplijst van UBS gezet.

Het van staalconcern ArcelorMittal afgesplitste roestvrijstaalbedrijf Aperam was eveneens een sterke stijger met een winst van 4,6 procent. Exane BNP Paribas start het volgen van het fonds met een 'outperform'-advies.

Andere opvallende stijgers in de AEX waren onder meer Air France-KLM (plus 3 procent), Reed Elsevier (plus 2,3 procent), ASML (plus 1,8 procent) en TNT (plus 4 procent).

In de MidKap ging automatiseerder Logica 5,3 procent omhoog. Het aandeel kreeg een adviesverhoging van Numis.

Pharming won 4,7 procent. Het biotechnologiebedrijf verwacht in de loop van 2012 het middel tegen zwellingen Ruconest op de lucratieve Amerikaanse markt te introduceren.

De prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie daalde 0,5 procent tot 88,61 dollar. De euro noteerde een stand van 1,3520 dollar. Bij het sluiten van de Europese handel op vrijdag was de euro 1,3580 dollar waard.

Reis revalideert in Brazilië

Jonathan Reis werkt de komende weken in Brazilië aan zijn herstel na een eerste knieoperatie.

De Braziliaanse aanvaller van PSV werd anderhalve week geleden in de Verenigde Staten geopereerd aan zijn rechterknie, waarbij arts Richard Steadman de mediale band en meniscus onder handen nam. Over een maand gaat Reis opnieuw onder het mes. Dan zijn de kruisbanden aan de beurt.

Reis verbleef na de operatie enkele dagen in de kliniek van Steadman in Vail. Gisteren keerde hij terug naar zijn vaderland Brazilië, waar hij zijn revalidatie voortzet met hulp van een specialist. Over een aantal weken keert de 21-jarige spits terug naar Vail voor de tweede operatie. Het duurt volgens PSV nog minimaal een maand voordat die ingreep wordt uitgevoerd.

Het is nog onduidelijk wanneer Reis weer kan voetballen en of hij kan terugkeren op zijn oude niveau.

[Primera División] Uitslagen speelronde 22

Afgelopen weekend werd in de Spaanse Primera División weer volop gevoetbald. Ook deze week geeft FOK!sport je een update van de gebeurtenissen in deze competitie en geeft een overzicht van uitslagen, stand, topscorers en het programma voor de eerstvolgende speelronde.

Valencia wint derby van Hercules CF

Valencia heeft afgelopen weekend de derby tegen Hercules CF, dat in het eigen Estadio Mestalla werd gespeeld, met 2-0 gewonnen. De ploeg van trainer Unai Emery bleef hierdoor in het spoor van de top drie.

De eerste treffer van de wedstrijd werd in de 43e minuut door Aritz Aduriz gemaakt. In de tweede helft verdubbelde Tino Costa de voorsprong, waarna de thuisploeg deze ook niet meer uit handen gaf. Bij Hercules CF kreeg Royston Drenthe speeltijd, aangezien hij na een uur werd ingebracht voor Abel Enrique Aguilar Tapia. De andere Nederlander bij de bezoekers, Piet Velthuizen, zat de gehele wedstrijd op de bank.

Sevilla FC stelt opnieuw teleur

Sevilla FC maakt een lastige periode door. Vorige week speelde de formatie al gelijk tegen Deportivo La Coruña en ook deze week zat er geen winst in. Hekkensluiter Malaga CF slaagde er namelijk in om de thuisploeg op een doelpuntloos gelijk spel te houden.

De ploeg uit Sevilla stijgt door het puntje wel naar de zevende plaats. Het verschil met plaats zes, die recht geeft op deelname aan Europees voetbal, bedraagt nu al zes punten.



Uitslagen speelronde 22:

Thuis Uit Uitslag
Athletic de Bilbao Sporting de Gijón 3-0
Real Zaragoza Racing Santander 1-1
Getafe CF Deportivo la Coruna 4-1
UD Almeria Espanyol 3-2
Osasuna Real Mallorca 1-1
Villarreal Levante UD 0-1
FC Barcelona Atletico Madrid 3-0
Sevilla FC Malaga CF 0-0
Real Madrid Real Sociedad 4-1
Valencia Hercules CF 2-0


De stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Barcelona 22 20 1 1 61 70-11
2 Real Madrid 22 17 3 2 54 52-19
3 Villarreal 22 14 3 5 45 41-22
4 Valencia 22 13 5 4 44 36-24
5 Athletic de Bilbao 22 12 2 8 38 37-31
6 Espanyol 22 12 1 9 37 30-30
7 Sevilla FC 22 9 4 9 31 33-35
8 Atletico Madrid 22 9 3 10 30 31-29
9 Getafe CF 22 9 3 10 30 33-35
10 Real Sociedad 22 9 1 12 28 33-37
11 Real Mallorca 22 8 4 10 28 24-30
12 Real Zaragoza 22 5 8 9 23 21-34
13 Sporting de Gijón 22 5 7 10 22 22-30
14 Osasuna 22 5 7 10 22 21-29
15 Hercules CF 22 6 4 12 22 22-36
16 Racing Santander 22 5 7 10 22 17-31
17 Deportivo la Coruna 22 5 7 10 22 19-34
18 Levante UD 22 6 3 13 21 23-34
19 UD Almeria 22 4 8 10 20 23-38
20 Malaga CF 22 5 3 14 18 28-47


Kijk voor meer statistieken uit de Primera División op deze pagina!

Nintendo hekelt 'goedkope' apps

De lage prijs van applicaties voor mobiele telefoons is schadelijk voor de game-industrie. Dat is de mening van Reggie Fils-Aime van de Amerikaanse afdeling van Nintendo. Voor de camera van Gametrailers geeft de Nintendo-baas aan bang te zijn dat consumenten een verkeerd beeld krijgen van de prijs van games door de lage prijsstelling van applicaties op bijvoorbeeld de iPhone.

Voor de iPhone kosten populaire spellen als Doodle Jump en Angry Birds ongeveer een euro. Daarnaast zijn er veel gratis applicaties en testversies beschikbaar voor de iPhone, iPod en iPad. De nieuwste spellen voor de Nintendo DS kosten daarentegen zeker veertig euro. Fils-Aime erkent dat iPhone-hit Angry Birds een leuk spel is, maar dat is een uitzondering temidden van al die games van één en twee euro?. De topman vreest dat consumenten gaan verwachten dat games altijd weinig geld kosten.

Nintendo ziet Apple als een grote concurrent. Op 25 maart komt de Nintendo 3DS op de markt, een 3D-spelcomputer die zonder speciale bril kan worden gebruikt. Naar verluidt komt Apple binnenkort met een nieuwe versie van de iPhone en iPad.

[WTT] Llodra klopt Davydenko

Michaël Llodra heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. De Fransman rekende in Ahoy met 6-3 en 7-6 (4) af met de Rus Nikolay Davydenko.

Davydenko is vanuit de top tien afgezakt op de wereldranglijst naar plaats 34, maar begon dit seizoen goed door in de finale te komen van het toernooi in Doha. Daarna verloor hij in de eerste ronde van de Australian Open. Llodra is bezig aan een opmars en staat momenteel 22e op de ranglijst. Hij speelt na de Australian Open in Rotterdam pas het tweede ATP-toernooi van het jaar. Hij wist in Ahoy in 2009 al eens te winnen. In de volgende ronde treft de Fransman de winnaar van de partij tussen de als vijfde geplaatste Jo-Wilfried Tsonga en qualifier Grigor Dimitrov.

Eerder vandaag klopte Marin Cilic in Rotterdam al de Duitser Mischa Zverev met 6-2 en 6-4. De Kroaat speelt nu tegen Jesse Huta Galung of de als vijfde geplaatste Oostenrijker Jürgen Melzer.

Braafheid twee duels geschorst

Edson Braafheid is door de Duitse voetbalbond voor twee wedstrijden geschorst. De vleugelverdediger van TSG Hoffenheim kreeg de straf omdat hij zaterdag natrapte in het duel tegen FC Kaiserslautern. De Nederlander mist onder meer de confrontatie met zijn oude club Bayern München van komend weekeinde.

Voor Braafheid was het een opmerkelijk debuut bij Hoffenheim. Hij kwam twintig minuten voor tijd in het veld, maar mocht zes minuten later alweer de kleedkamers opzoeken na zijn overtreding op Christian Tiffert. Hoffenheim, dat de wedstrijd desondanks met 3-2 won, gaat niet in beroep tegen de schorsing.

Brabander meldt zich na wildwestachtervolging

Een 35-jarige man uit Breda die vrijdag na een spectaculaire achtervolging aan de politie wist te ontkomen heeft zich aangegeven. De politie ging achter de man aan omdat hij nog gezocht werd. Na een achtervolging door België en de omgeving van Breda, waarbij ook werd geschoten, slaagde de man erin te ontkomen.

De Brabander meldde zich zaterdagavond vrijwillig bij een politiebureau in zijn woonplaats, meldt de politie maandag. Hij is aangehouden voor de brandstichting en een inbraak waarvan hij al werd verdacht en voor de overtredingen die hij beging tijdens de wildwestachtervolging.

Tunesië zoekt internationale hulp

De volkswoede in Tunesië van de afgelopen weken heeft naar schatting tussen de 3 en 6 miljard euro gekost. Dat heeft de Tunesische premier Mohammed Ghannouchi in een interview met de Financial Times gezegd. Hij vraagt internationale hulp om de economische verliezen te dekken.

Buitenlandse hulp en investeringen zijn volgens Ghannouchi noodzakelijk 'om het Tunesische experiment te beschermen'. Om de democratie veilig te stellen is het belangrijk dat er op grote schaal geïnvesteerd wordt in Tunesië, zei Ghannouchi, "met name in de armste regio's."

Christina Aguilera faalt tijdens Super Bowl

Christina Aguilera had zondagavond de eer het Amerikaanse volkslied te zingen voor de Super Bowl, maar bakte er niet veel van. De 30-jarige zangeres raakte de tekst kwijt en zong een regel dubbel. De Super Bowl is de finale van de belangrijkste competitie van het American football en wordt door miljoenen Amerikanen bekeken.

"Ik kan alleen hopen dat iedereen mijn liefde voor het land toch kon voelen", reageerde Aguilera na afloop. De zangeres zei dat ze zich verloor in het moment en daardoor de tekst vergat. Aguilera ging al bij de vierde regel van het eerste couplet de fout in. Waar ze 'O'er the ramparts we watched, were so gallantly streaming' had moeten zingen, herhaalde Aguilera de tweede zin van het couplet. Zelfs daarin maakte ze fouten.

Aguilera, die vijf Grammy's op de schoorsteen heeft staan, ging vol vertrouwen naar de Super Bowl. "Ik zing het volkslied sinds mijn zevende", reageerde een zelfverzekerde Aguilera op het nieuws dat zij The Star-Spangled Banner ten gehore mocht brengen. "De Super Bowl is een droom die uitkomt, ik vind het geweldig dat ik deel uit mag maken van zo'n groot evenement."

Aguilera is niet de eerste zangeres die blundert met het volkslied. Macy Gray werd in 2001 uitgejouwd door het publiek toen ze de woorden brabbelde. "Dat was zeker het meest genante moment van mijn leven", zei de zangeres achteraf.

De Super Bowl is in de Verenigde Staten het grootste televisie-evenement van het jaar. Vorig jaar keken ruim honderd miljoen Amerikanen naar de finale van de National Football League. De kijkcijfers van dit jaar zijn nog niet bekend.


Christina Aguilera faalt tijdens Super Bowl (Foto: Novum)

Gaslek legt treinverkeer Oss stil

Het treinverkeer tussen Oss en Den Bosch heeft maandag uren stilgelegen door een gaslek in de buurt van het NS-station van Oss. Het lek ontstond rond 10.45 uur op de Spoorlaan bij graafwerkzaamheden. Omstreeks 14.30 uur was het gat gedicht en werd het treinverkeer weer op gang gebracht.

Volgens de politie was een hogedrukgasleiding kapotgestoten. Uit voorzorg werd de wijde omgeving afgezet en een hotel ontruimd. Enkele panden werden nat gehouden. Buurtbewoners werd aangeraden ramen en deuren dicht te houden.

Treinreizigers tussen Oss en Den Bosch moesten rekening houden met een extra reistijd van 15 tot 60 minuten. De NS zette bussen in.


Gaslek legt treinverkeer Oss stil (Foto: Novum)

Catherine-demo van PSN gehaald

De demo van Catherine, een Japanse game, is van het PSN afgehaald door de uitgever Atlus. De reden daarvoor is dat de demo gelimiteerd beschikbaar was om te downloaden. De demo heeft dus zijn downloadlimiet behaald en is daardoor van het PSN afgehaald.

De Xbox 360-versie van de demo is nog wel gewoon beschikbaar. De reden waarom de demo van het PSN is afgehaald is nog niet officieel bekendgemaakt behalve dat hij zijn limiet behaald had. Gebruikers onder het bronbericht merken op dat het waarschijnlijk met het datalimiet van Sony te maken heeft.

Sony heeft namelijk een regeling met uitgevers die een demo op het PSN willen. Mocht de demo het datalimiet overschrijden dan zal de uitgever moeten bijbetalen. Grote mogelijkheid is dus dat de demo meer fans had dan verwacht en dat het datalimiet sneller is overschreden. Benieuwd naar gameplay van Catherine? Bekijk hieronder dan een filmpje met beeldmateriaal uit de demo.

Nieuwe teaser Super 8

Afgelopen weekend was het in Amerika weer tijd voor de Super Bowl. Er kijken miljoenen mensen naar het evenement, dus dan is het voor de nieuwste films de kans om zich te promoten. Zo ook de nieuwste film van JJ Abrams (bekend van Lost), Super 8. De film draait vanaf 18 augustus in de Nederlandse bioscopen.

JJ Abrams vertelt het volgende over de film: "Het is een film over verlies, je weg opnieuw zien te vinden en je eigen stem proberen te vinden. Een jongen die zijn moeder heeft verloren en een man die zijn vrouw heeft verloren. Er is een vader die nooit een vader hoefde te zijn door het tijdperk. Hij is een goed mens. Hij werkt hard, maar hij is nooit een echte vader geweest."

In Super 8 gaat het om Area 51. De Amerikaanse luchtmacht sluit in 1979 een sectie van de militaire basis. Alle materialen worden per trein vervoerd naar een opslagplaats in Ohio. Maar de trein haalt de plaats van bestemming niet en crasht met een vrachtwagen. Een groepje kinderen stuit op de ravage en legt allemaal beelden vast op hun 'Super 8'-camera. Ze weten echter niet dat er 'iets' op het punt staat te ontsnappen uit één van de wagons.

De volledige trailer is te zien op de officiële site van de film.

Wirth: "Auto is op alle fronten beter"

Volgens technisch directeur van Marussia Virgin Racing Nick Wirth is de door zijn bedrijf ontworpen MVR-02 op alle fronten beter dan de VR-01 die de renstal vorig seizoen in de Formule 1 gebruikte. Die auto eindigde als laatste in het constructeurskampioenschap.

Bij het ontwerp is net als vorig jaar helemaal gebruik gemaakt van computional fluid dynamics, een programma dat de luchtstromen rond een auto volledig digitaal kan simuleren. Wirth heeft hier ervaring mee, want hij heeft met een dergelijk programma al winnende toerwagens ontworpen.

"We werken sinds halverwege vorig jaar aan deze auto. De achterkant van de auto is door het reglement flink herzien. We zijn er echter in geslaagd om de wagen aerodynamisch een stuk effectiever te maken. Deze auto is op elk front sneller dan de wagen van vorig jaar," zei Wirth vanuit Londen. Hij zegt vooral op betrouwbaarheid ingezet te hebben. "We werken prima met CFD en presteerden wat we vooraf hadden verwacht. Dat is ook logisch, gezien onze ervaring in ons kampioenschapwinnende toerwagenprogramma."

"Wij hadden, samen met de andere nieuwe teams, meer moeite met de betrouwbaarheid van de hydrauliek en versnellingsbak. Daar hebben we ons dus vooral op geconcentreerd. We reden in Abu Dhabi al met de nieuwe hydraulica en konden er ook al mee testen. Dit jaar zijn we op alle fronten beter voorbereid."

De auto zal niet uitgerust gaan worden met het Kinetic Energy Recovery System dat er voor zorgt dat teruggewonnen remenergie op een later tijdstip weer gebruikt kan worden. "Het is een interessante en relevante technologie en het linkt de autosport met de productie van straatwagens. Het is echter ook enorm duur en zwaar. De technologie is een tiende of drie van een seconde waard, maar wij zoeken dingen om het gat van drie seconden te dichten. We willen Timo Glock niet beloven dat het ons gelukt is, maar deze auto is een stuk sneller en we vinden het belangrijker om ons op de aerodynamica te concentreren."

TVM neemt Otterspeer mee op trainingskamp

TVM heeft Hein Otterspeer meegenomen op trainingskamp naar Calgary en Salt Lake City. 1nP, de huidige ploeg van Otterspeer, heeft dit vandaag bekendgemaakt.

TVM neemt Otterspeer mee omdat het team van coach Gerard Kemkers een extra sprinter wilde meenemen naar Noord-Amerika. Komend weekeinde is in Calgary het wereldkampioenschap allround, een week later zijn er wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City.

PES 2011 3DS zal Europese lauchtitel zijn

Konami heeft bekendgemaakt dat PES 2011 3DS een launchgame zal zijn bij de 3DS-launch in Europa. De Nintendo 3DS zal vanaf 25 maart beschikbaar zijn in Europa. PES 2011 zal zo'n 60 nationale teams en 170 voetbalclubs bevatten. Daarnaast is de Champions League ook aanwezig even als de Master League.

Naast een uniek camera-systeem in het spel zal het spel ook een street-pass bevatten. Dit houdt in dat als jij op straat een andere PES 2011-speler langskomt met zijn 3DS dat jou eigen team en zijn team het onderling uit zullen vechten. Het sterkere team van de twee zal winnen en daarmee steeds hogerop in de ranking te komen.

Anthony Hopkins bewondert Matt Damon

Anthony Hopkins is een groot fan van zijn collega Matt Damon. Hij is zeer onder de indruk van The Talented Mr. Ripley uit 1999. "Heel sinister, heel eng. Matt Damon is een fantastische acteur", zegt Hopkins in een interview met CNN-presentator Piers Morgan.

De 73-jarige Welsh acteur is vooral beroemd om zijn rol als de seriemoordenaar Dr. Hannibal 'The Cannibal' Lecter uit The Silence of the Lambs, Hannibal en Red Dragon. Toch is het niet zozeer het lugubere dat hem in de acteerprestatie van Damon aantrekt. "Het gaat er vooral om of een verhaal goed verteld wordt. Matt Damon was subliem in die film, net als Jude Law. Ook Leonardo DiCaprio is een geweldige acteur."

"Maar ik moet toegeven dat het wel helpt als je als acteur een paar keer in je leven flink in de problemen bent geraakt", zegt Hopkins, doelend op zijn eigen alcoholverslaving zo'n 35 jaar geleden. "Anders heb je zo weinig te vertellen."

De duistere rollen Hopkins lijken op het lijf geschreven. Hij is vanaf 3 maart te zien in de thriller The Rite, waarin hij een priester speelt die zich bezighoudt met duiveluitdrijving. Maar hoe harder hij zich tegen satan verzet, hoe meer hij moet oppassen dat hij niet zelf bezeten wordt.


Anthony Hopkins bewondert Matt Damon (Foto: Novum)

Gewonde bij schietpartij Schiedam

Bij een schietpartij in Schiedam is maandagochtend een 20-jarige Schiedammer gewond geraakt. Rond 13.15 uur werd een 28-jarige verdachte, ook een Schiedammer, gearresteerd, meldt een politiewoordvoerder.

Het slachtoffer werd rond 09.30 uur gevonden op de hoek van het Cort van der Lindenpad en de Doctor Kuyperlaan. De politie deed een inval in een woning aan de P.J. Troelstralaan, maar daar werd niemand gevonden.

De gewonde man is overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Zijn verwondingen zijn niet levensbedreigend. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Sylvester Stallone speelt huurmoordenaar

Sylvester Stallone gaat in de actiefilm Headshot een huurmoordenaar uit New Orleans spelen. Samen met een nieuwbakken politieagent uit New York moet hij een groot crimineel netwerk oprollen dat reikt van de achterbuurten van New Orleans tot aan het Witte Huis.

"Sylvester Stallone is een internationaal filmicoon en we zijn enorm blij met hem zaken te doen", zegt producent Stuart Ford in het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter over de bijna pensioengerechtigde spierbundel. "Headshot is precies het soort snelle films dat wij graag maken."

Headshot staat onder regie van Wayne Kramer. Hij regisseerde in 2003 Alec Baldwin en William H. Macey in The Cooler. Het is nog niet bekend wie de rol van de New Yorkse agent gaat spelen in Headshot, dat voor dit jaar gepland staat.

Stallone bewandelt met Headshot het voor hem platgetreden pad van de keiharde actiefilm. Vorig jaar was hij naast Bruce Willis en Arnold Schwarzenegger te zien in The Expendables, die hij ook regisseerde. Het vervolg hierop moet volgend jaar te zien zijn.


Sylvester Stallone speelt huurmoordenaar (Foto: Novum)

Zellweger ontvangt Duitse filmprijs

De Amerikaanse Renée Zellweger heeft in Duitsland de Gouden Camera gewonnen voor beste internationale actrice. De film- en televisieprijzen werden zaterdag uitgereikt door het Duitse mediabedrijf Hörzu. De jury prijst de actrice om haar vermogen haar rollen 'natuurlijk, authentiek en overtuigend te spelen'.

Zellweger, bekend van romantische films als Jerry Maguire en Bridget Jones' Diary, speelde in 2009 in de horrorthriller Case 39. De jury prees de Texaanse actrice voor de 'atypische rol waarin Zellwegger aantoont veel verschillende karakters neer te kunnen zetten'.

John Travolta kreeg een Gouden Camera voor beste internationale acteur. Michael J. Fox kreeg de prijs voor zijn hele oeuvre, die werd uitgereikt door collega-acteur Danny DeVito.

Tijdens de prijsuitreiking werd ook producent Bernd Eichinger postuum geëerd. Hij produceerde de Duitse film Der Untergang uit 2004 over de laatste dagen van Adolf Hitler, maar is ook bekend van films als Resident Evil uit 2007 en Der Baader Meinhof Komplex uit 2008. Eichinger overleed in januari aan een hartaanval.


Zellweger ontvangt Duitse filmprijs (Foto: Novum)

De Kogel opgeroepen voor Jong Oranje

Leon de Kogel is opgeroepen voor de oefeninterland van Jong Oranje tegen Jong Tsjechië. De 19-jarige spits van FC Utrecht is de vervanger van Luuk de Jong, die is doorgeschoven naar het Nederlands elftal. De Kogel was nog niet eerder geselecteerd voor een van de jongere Oranje-teams

Jordy Clasie heeft het trainingskamp van Jong Oranje in Oisterwijk met bovenbeenklachten verlaten. Voor de middenvelder van Excelsior wordt geen vervanger opgeroepen, waardoor de selectie uit zeventien spelers bestaat. Woensdag neemt de ploeg van trainer Cor Pot het in Waalwijk op tegen de Tsjechen.

Een derde internetters EU getroffen door virus

Bijna een derde van de internetgebruikers in de Europese Unie heeft vorig jaar een computervirus gehad. Ongeveer 3 procent verloor geld door internetmisdaad. Dat blijkt uit gegevens van de EU die maandag zijn vrijgegeven.

In Bulgarije werd vorig jaar 58 procent van de internetgebruikers getroffen door een computervirus, gevolgd door Hongarije met 47 procent. De veiligste landen waren Oostenrijk (14 procent) en Ierland (15 procent).

Uit de gegevens blijkt tevens dat in slechts 14 procent van de huishoudens met kinderen ouderlijk toezicht plaatsvindt op computergebruik, terwijl 5 procent van de volwassenen te maken had met kinderen die ongeschikte websites bezochten.

Tot negen jaar cel geëist voor beschieten fietsers

Tegen een 26-jarige man uit Grave die vorig jaar mei twee fietsers beschoot vanuit een auto in Helmond is maandag negen jaar gevangenisstraf geëist. De 27-jarige Helmondse bestuurder hoorde zeven jaar celstraf tegen zich eisen, meldt een woordvoerder van het OM in Den Bosch.

Beide mannen staan terecht voor poging tot moord. Bij de schietpartij op 9 mei op de Vondellaan raakte een 19-jarige man uit Eindhoven gewond aan zijn rug. Hij moest worden opgenomen in een ziekenhuis. Een even oude vrouw uit Helmond raakte lichtgewond aan haar arm. Waarom op hen was geschoten is onduidelijk.

De verdachten werden kort na het incident aangehouden op de A270 ter hoogte van Nuenen. De rechtbank in Den Bosch doet naar verwachting uitspraak op 21 februari.

Nintendo vs Capcom niet in de planning

Capcoms Yoshinori Ono heeft gereageerd op de geruchten die over het internet verspreidt worden dat er mogelijk een Capcom vs Nintendo-game aan zit te komen.  Hij had ook niet veel keus, want zijn eigen opmerkingen hadden de geruchtenstroom op gang gebracht.

In een interview bracht Ono naar voren dat hij de crossover met Nintendo een interessant idee vond: “I mentioned it was an interesting idea that somehow transmogrified on the Internet into me saying I was going to do it! I have no plans to do it.” Hij wil niet zeggen dat het een onmogelijke combinatie is, maar wel vrij onwaarschijnlijk.

Yoshinori Ono is zelfs zo ver gegaan dat hij zijn excuses heeft aangeboden aan Nintendo President Iwata: ”I had to go to Nintendo President Iwata-san and actually apologize that I let things get out of hand.” Een echte vent die Ono!

Rebellion klaar voor de NGP van Sony

Rebellion heeft aangekondigd dat Asura, de interne game-engine die door de ontwikkelstudio gebruikt wordt, de nieuwe Sony NGP volledig ondersteunt. De technologie, die gebruikt is voor spellen als Aliens Vs. Predator en The Simpsons Game voor de PC, PS3 en Xbox 360, is aangepast om spellen te draaien op de PSP-opvolger.

De Asura-engine kan op de NGP een volledig speelbare demo van een "multiplayer third person shooter" tonen. Rebellion is in staat geweest deze ondersteuning zo snel toe te voegen omdat de Asura-engine compleet door henzelf gemaakt is, zonder tussenkomst van derde partijen, die bijvoorbeeld software leveren voor natuurkunde- of verlichtingsberekeningen. Rebellion heeft dus niet hoeven wachten op zulke partijen tot zij de NGP ondersteunen.

Jason Kingsley, CEO van Rebellion vertelt: "De technologie-, design- en modeleerteams hebben ongelooflijk goed gewerkt met dit nieuwste apparaat van Sony. We zijn erin geslaagd om onze engine volledig functioneel op de NGP te krijgen en het ziet er fantastisch op de hardware. We zullen aanwezig zijn op DICE en op GDC om te laten zien wat we hebben gemaakt en om zakelijke partners zoeken".

We zullen dus nog even moeten wachten voordat we weten wat Rebellion voor de Sony NGP en ons in petto heeft.

Alien vs Predator

Opnames The Hobbit beginnen eind maart

Regisseur Peter Jackson begint op 21 maart met het filmen van The Hobbit. Hij zegt veel zin te hebben in de opnames die werden uitgesteld nadat hij met acute maagproblemen werd geopereerd. De 49-jarige regisseur werd vorige week uit het ziekenhuis ontslagen.

"Ondanks vertragingen liggen we helemaal op schema en we hebben veel zin om te beginnen", zegt Jackson volgens Variety in een persbericht van de Nieuw-Zeelandse productiemaatschappij 3Foot7.

Net als de The Lord of the Rings-trilogie wordt de proloog The Hobbit in Jacksons geboorteland Nieuw-Zeeland opgenomen. De productie met een geschat budget van 500 miljoen dollar, 365 miljoen euro, liep eerder al vertraging op door onenigheid met de Nieuw-Zeelandse acteursvakbond.

Het boek The Hobbit van J.R.R. Tolkien wordt in twee delen verfilmd. Het eerste deel komt in december volgend jaar in de bioscopen en het tweede deel komt uit in december 2013.

Een aantal castleden van de The Lord of the Rings-trilogie speelt ook in de twee Hobbit-films, onder wie Cate Blanchett als Galadriel, Ian McKellen als Gandalf en Andy Serkis als Gollum. In The Hobbit: Part 2 neemt Elijah Wood weer de rol van Frodo voor zijn rekening.


Opnames The Hobbit beginnen eind maart (Foto: Novum)

Willem II trekt keeper Kujovic aan

Willem II heeft zich versterkt met doelman Vladan Kujovic. De 32-jarige Serviër die ook over een Belgisch paspoort beschikt was clubloos. De oud-doelman van onder meer Roda JC keepte eerder dit seizoen nog zes wedstrijden in de Belgische hoogste klasse bij Lierse SK.

Kujovic speelde tussen 2002 en 2007 142 competitiewedstrijden in Kerkrade. Willem II heeft hem nu aangetrokken om weer wat meer mogelijkheden te hebben voor de positie onder de lat. Dat was noodzakelijk omdat Harmen Kuperus door een acute rugblessure zes weken is uitgeschakeld. Niki Mäenpää staat al langer aan de kant.

Het doel van de Tilburgers werd de laatste weken verdedigd door Davino Verhulst, die gisteren tegen FC Groningen maar liefst zeven doelpunten om zijn oren kreeg.

Box Office Nederland

Sonny Boy is er in geslaagd om nog een weekend op de eerste plaats te blijven. Met een omzet die zelfs hoger lag dan vorige week, ondanks hetzelfde aantal schermen, verslaat het de film Black Swan die afgelopen vrijdag in première ging.

Verder is The Dilemma op de vijfde plaats de top tien binnen gekomen en Alpha and Omega op de zevende plaats. Het was wel een slecht weekend voor de films die in première zijn gegaan, daar zij gemiddeld gezien het veel beter gedaan hebben dan sommige films die wel in de top tien te vinden zijn. Zo zou Black Swan namelijk op de eerste plaats staan met € 8.922 gemiddeld per scherm. The Dillema zou de tweede plaats bezitten dan. 

De film Biutiful die gemiddeld € 3.728 ophaalde (slechts 21 schermen) valt net buiten de boot op de elfde plaats, terwijl Skyline met gemiddeld € 2.609 (16 schermen) op de zestiende plaats staat. Qua gemiddelde staan deze films respectievelijk op de vierde en zesde plaats.

Hieronder staat een lijst met opgehaalde bedragen:


Film Weekend Schermen Gemiddeld Totaal
1 Sonny Boy € 466.452 111 € 4.202 € 1,1 mil.
2 Black Swan € 356.919 40 € 8.922 € 365.890
3 The Tourist € 282.289 87 € 3.244 € 1,5 mil.
4 TRON: Legacy € 244.510 106 € 2.306 € 862.915
5 The Dilemma € 166.564 38 € 4.383 € 166.564
6 Loft € 158.194 105 € 1.506 € 3,1 mil.
7 Alpha and Omega € 147.424 102 € 1.445 € 181.246
8 New Kids Turbo € 119.074 96 € 1.240 € 3,5 mil.
9 Love and Other Drugs € 97.852 72 € 1.359 € 1,7 mil.
10 Rapunzel € 94.623 119 € 795 € 3,6 mil.

'Risico op oneerlijk proces voor Assange'

Omdat verkrachtingszaken in Zweden achter gesloten deuren worden gevoerd en omdat WikiLeaks-voorman Julian Assange inmiddels wereldberoemd is, loopt deze het risico geen eerlijk proces te krijgen als hij wordt uitgeleverd aan Zweden. Dat heeft de advocaat van Assange maandag gezegd. Assange verschijnt maandag en dinsdag voor een Britse rechter. Die moet bepalen of Assange wordt uitgeleverd.

Rechtszaken waarin zedendelicten worden behandeld, worden in Zweden over het algemeen achter gesloten deuren gevoerd. De advocaat van Assange, Geoffrey Robertson, noemde dit 'schaamteloos onrechtvaardig, niet alleen naar Britse maatstaven, maar ook naar Europese maatstaven en zelfs internationale'. "Je kunt geen eerlijk proces krijgen als de pers en het publiek de toegang tot de rechtbank worden ontzegd", aldus Robertson.

Assange wordt beschuldigd van twee zedendelicten, die vorig jaar in Zweden zouden hebben plaatsgevonden. Zweden wil dat Assange wordt uitgeleverd om te worden gehoord en eventueel te worden berecht.

De verdediging is van mening dat 'er een reëel risico is dat de Verenigde Staten, als Assange aan Zweden wordt uitgeleverd, de Zweden zullen vragen om uitlevering'. Vervolgens zou Assange terecht kunnen komen in de Amerikaanse Guantanamo Bay-gevangenis of zelfs ter dood kunnen worden veroordeeld. Volgens Europese regelgeving mag een persoon niet worden uitgeleverd aan een land waar hij of zij mogelijk geëxecuteerd kan worden.

Juridische deskundigen noemen de beweringen over Guantanamo verzinsels en Zweden ontkent in alle toonaarden dat het land onder druk van de VS staat. De chef van het openbaar ministerie in Stockholm, Nils Rekke, zei dat Assange wordt beschermd tegen uitzetting naar de VS door Europese regels. "Als Assange wordt overgedragen aan Zweden overeenkomstig het Europese arrestatiebevel, dan kan Zweden daarna niet doen waar het zin in heeft", aldus Rekke. "Als er een uitleveringsverzoek wordt gedaan door de VS, dan moet Zweden daarvoor toestemming krijgen van Groot-Brittannië."

Blowjobs in Dragon Age 2

Dragon Age 2 bevat niet alleen gruwelijke bloedige sequences, er zal zelfs een scène zijn waarbij een vrouw gehurkt voor een man zit. Ze zit er overigens niet om zijn veters te strikken. Dit is uitgelekt door Amerika's ESRB, de organisatie die games een rating moeten geven. Ook zullen er same-sex scènes in voorkomen.

"During the course of the game, characters sometimes engage in sexual dialogue (e.g., 'Why is it always about sex with you?' and 'Sailing is like sex. Do it wrong, and it'll make you sick.'). Players can also initiate brief cut-scene sequences in which couples (male-female or same-sex) are shown kissing and embracing one another in a bedroom as the screen fades to black"

Helaas zul je de daadwerkelijk fellatio zelf niet kunnen zien. Op het moment suprème zal de camera wegdraaien en de kamer verlaten.

Dragon Age II komt begin maart uit voor PC, PS3 en Xbox 360. Op 22 februari (of 23 feb voor de PS3) zal er een demo verschijnen.

dragon age 2

Laatste poging AU-bemiddelaars in Ivoorkust

Een team bemiddelaars van de Afrikaanse Unie (AU), bestaande uit vijf Afrikaanse presidenten, overlegt maandag met leden van de regering van de Ivoriaanse president Laurent Gbagbo, in een laatste poging hem ertoe te bewegen de macht af te staan aan zijn rivaal Alassane Ouattara.

De AU gaf de presidenten van Tsjaad, Mauritanië, Zuid-Afrika, Tanzania en Burkina Faso vorige week de opdracht een vreedzame wijze te bedenken om de Ivoriaanse oppositieleider en winnaar van de presidentsverkiezingen Ouattara als president te installeren.

Zondag reisden zij af naar Abidjan. Zij hopen een ontmoeting te bewerkstelligen tussen Gbagbo en Ouattara.

[Serie A] Uitslagen speelronde 24

Dit weekend is in Italië de 24ste speelronde van de Serie A afgewerkt. FOK!sport geeft je ook nu weer een overzicht van de gebeurtenissen in de Italiaanse competitie en natuurlijk de tussenstand na 24 speelronden.

Internazionale - AS Roma

Mede dankzij een doelpunt van Wesley Sneijder won de regerend landskampioen in eigen huis van AS Roma. De Romeinen waren met tien man dichtbij een stunt, maar de thuisploeg wist de zege over de streep te trekken (5-3). Inter is in Italië op jacht naar koploper en stadgenoot AC Milan. De formatie van Leonardo loopt door de thuiszege twee punten in op de lijstaanvoerder. De achterstand op Milan is vijf punten, terwijl Inter nog een duel tegoed heeft.

Sneijder begon bij de Champions League-winnaar in de basis tegen nummer zeven Roma. De Nederlander liet zich al snel zien in Giuseppe Meazza. Al na drie minuten opende Sneijder de score. De Oranje-international werd bediend door Maicon en haalde van afstand uit. Roma-doelman Julio Sergio had geen antwoord op het schot van Sneijder. Inter liet Roma na de openingstreffer snel terugkomen in de wedstrijd. Fabio Simplicio trok de stand na een klein kwartier spelen gelijk. Inter bleef de bovenliggende partij.

Samuel Eto'o was andermaal belangrijk voor de thuisploeg. De Kameroener ontving de bal van Sneijder en passeerde Julio Sergio met links. Inter ging dankzij Eto'o met een voorsprong de rust in. Na de pauze bleef het een aantrekkelijk duel in Milaan. Na ruim een uur spelen was een rode kaart voor Nicolas Burdisso het startsein voor een doelpuntrijk laatste deel van het duel. De Argentijn (ex-Inter) haalde Giampaolo Pazzini onderuit in het strafschopgebied en mocht inrukken. Eto'o benutte de penalty, waarna het duel gespeeld leek. Nadat Sneijder dichtbij zijn tweede treffer was tilde Thiago Motta de voorsprong naar 4-1. De geboren Braziliaan, die voor de Italiaanse nationale ploeg is geselecteerd, kopte een voorzet van uitblinker Eto'o binnen.

Een kwartier voor tijd leefde Roma echter weer op. Daniel de Rossi vond Mirko Vucinic. De Montegrijn hielp de Romeinen terug in de wedstrijd. Het geloof nam toe bij de bezoekers, die tot 4-3 terugkwamen. Van dichtbij schoot invaller Simone Loria raak. Roma ging op zoek naar een punt, maar Esteban Cambiasso stelde de zege voor Inter in de blessuretijd veilig.

Cagliari - Juventus

Juventus heeft weer eens een overwinning weten te behalen. De uitwedstrijd tegen Cagliari werd met 1-3 gewonnen. Juventus draaide de laatste tijd niet bepaald lekker, waardoor een overwinning extra welkom was.

Na twintig minuten spelen viel het eerste doelpunt. Het was Alessandro Matri die de score opende en daarmee zijn eerste doelpunt voor Juventus maakte - tegen zijn oude ploeg. Na de rust werd de stand verder opgevoerd. De wedstrijd was net weer vijf minuten bezig toen Robert Aquafresca de gelijkmaker binnentikte. Juventus schrok echter niet en een kwartier voor tijd was het wederom Matri die een doelpunt achter zijn naam mocht schrijven.

Luca Toni was degene die de eindstand bepaalde. In de 84e minuut was het de spits die een voorzet van Alessandro Del Piero in het doel werkte. Juventus staat nu op de zevende plaats met 38 punten.

Uitslagen

Datum Thuis Uit Uitslag
06/02/2011 Brescia Bari 2-0
06/02/2011 Genoa AC Milan 1-1
06/02/2011 Lazio Chievo 1-1
06/02/2011 Lecce Palermo 2-4
06/02/2011 Parma Fiorentina 1-1
06/02/2011 Bologna Catania 1-0
06/02/2011 Internazionale AS Roma 5-3
06/02/2011 Napoli Cesena 2-0
05/02/2011 Udinese Sampdoria 2-0
05/02/2011 Cagliari Juventus 1-3

Stand

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 AC Milan 24 14 7 3 49 40 - 19
2 Napoli 24 14 4 6 46 38 - 22
3 Internazionale 23 13 5 5 44 44 - 27
4 Lazio 24 12 6 6 42 30 - 22
5 Palermo 24 12 4 8 40 42 - 31
6 Udinese 24 12 4 8 40 39 - 30
7 AS Roma 23 11 6 6 39 35 - 30
8 Juventus 24 10 8 6 38 40 - 30
9 Cagliari 24 9 5 10 32 28 - 26
10 Chievo 24 7 10 7 31 26 - 23
11 Fiorentina 23 7 8 8 29 23 - 24
12 Bologna 23 8 8 7 29 25 - 30
13 Genoa 23 7 7 9 28 19 - 22
14 Sampdoria 23 6 9 8 27 20 - 25
15 Parma 24 6 8 10 26 23 - 30
16 Lecce 24 6 6 12 24 24 - 43
17 Catania 24 5 8 11 23 19 - 31
18 Brescia 24 6 4 14 22 20 - 31
19 Cesena 24 5 6 13 21 17 - 31
20 Bari 24 3 5 16 14 14 - 39

Jeri Ryan speelt wederom Sonya Blade

De Duits-Amerikaanse actice Jeri Ryan speelt de rol van de vechtster Sonya Blade in een nieuwe webserie over Mortal Kombat. Dat heeft de actrice via Twitter bekendgemaakt. Ryan speelde diezelfde rol eerder in de onafhankelijk gemaakte trailer Mortal Kombat: Rebirth.

De 42-jarige actrice is vooral bekend als het personage Seven of Nine in de tv-serie Star Trek: Voyager. Binnenkort is ze op de Amerikaanse televisie te zien in de rol van Dr. Kate Murphy in de serie Body of Proof, waarin misdaden worden opgelost door middel van medisch onderzoek.

Ryan ontmoet op de set van de Mortal Kombat-webserie onder anderen Michael Jai White. White speelde in de Rebirth-trailer de rol van Jax en neemt die rol ook in de webserie voor zijn rekening. Het is niet bekend wat de nieuwe webserie rond Mortal Kombat te maken heeft met de in april te verschijnen game.


(Foto: Novum)

Sneijder gelooft nog in titel bij Inter

Wesley Sneijder keerde afgelopen weekeinde terug bij Internazionale na een hamstringblessure. De spelmaker was meteen belangrijk door de openingstreffer voor zijn rekening te nemen in het duel tegen AS Roma (5-3). "Je moet toch laten zien dat je er weer bent", zei Sneijder tegen Novum Nieuws.

Door de overwinning klimt Internazionale naar de derde plaats in de Serie A met nog vijf punten achterstand op koploper AC Milan. De ploeg van Sneijder heeft ook nog een wedstrijd minder gespeeld. "Ik denk dat alles weer open is", is de middenvelder dan ook vol vertrouwen. "We hebben een goede reeks neergezet. Dat moeten we vasthouden en dan moet het goed komen."

Sneijder denkt dat de goede prestaties voor een groot deel te danken zijn aan trainer Leonardo, die Rafael Benitez opvolgde. "De sfeer in de groep is weer heel goed. Niet dat die helemaal weg was, maar er heerste toch een andere stemming", doelde de international op de periode onder Benitez.

Sneijder ziet overeenkomsten met vorig seizoen. "Het is nu weer vrij los net als onder José Mourinho. In dat opzicht kan je die twee wel een beetje met elkaar vergelijken."

[Upd] Kubica even gewekt

De Poolse Formule 1-coureur Robert Kubica wordt nog altijd in een kunstmatige coma gehouden. De coureur van Lotus Renault onderging gisteravond in het ziekenhuis van Pietra Ligure een zeven uur durende operatie aan zijn rechterhand. Artsen waren na afloop redelijk tevreden over de moeilijke ingreep.

Kubica was zondag zwaar gecrasht in een Skoda Fabia S2000 rallywagen tijdens de rally Ronde di Andora nabij Genua in Italië. Hij liep breuken en verwondingen op in zijn rechteram, -hand en -been.

Specialist Mario Igor Rossello vertelde dat zeven artsen aan de rechterarm en hand van Kubica hebben gewerkt. "Het was een belangrijke en moeilijke operatie. We hebben geprobeerd alle functies van de onderarm te herstellen. Na de operatie voelde de hand warm en was de doorbloeding goed. Dat is bemoedigend."

Update 14.19 uur
Lotus Renault GP heeft bekendgemaakt dat de artsen Kubica even gewekt hebben. De Pool kon hierdoor even met zijn familie spreken. Hij blijkt geen zwellingen of infecties aan zijn rechterhand te hebben, waardoor het erop lijkt dat het herstel goed zal gaan verlopen. Toch kan het nog enkele dagen duren voordat helemaal duidelijk is of de operatie van gisteren goed verlopen is.

Kubica zal de komende 24 uur weer in een kunstmatige coma doorbrengen. Hierdoor verbetert de kans op het herstel. De chirurgen zullen in de komende dagen gaan bekijken hoe de breuken in de rechterelleboog en -schouder aangepakt moeten worden. Mogelijk moet de Pool hiervoor nogmaals onder het mes. Een operatie zal echter niet in de komende dagen plaats gaan vinden.

Reizigers minder tevreden over NS

Treinreizigers waren vorig jaar minder tevreden over de NS dan in 2009. Dat komt volgens de NS door het winterweer aan het begin en het eind van 2010 en door de staking van het personeel van schoonmaakbedrijven. Reizigersorganisatie Rover wijst er echter op dat klanten ook minder tevreden waren in de kwartalen dat het winterweer de dienstregeling niet verstoorde.

Ook zonder sneeuw hebben reizigers volgens Rover nog veel last van sein-, wissel-, en treinstoringen. Voor 'op tijd rijden' gaf 52 procent het cijfer 7 of hoger. In 2009 was dat nog 56 procent. De dienstverlening kreeg van 75 procent een 7 of hoger; vorig jaar was dat nog 78 procent.

De NS zegt zich er bewust van te zijn dat de dienstverlening moet worden verbeterd. Dat zou vooral gelden voor de reisinformatie op de stations en in het geval van ernstige verstoringen van de dienstregeling.

DVD: Letters to Juliet

De tragedie van Romeo en Julia van William Shakespeare is één van de bekendste liefdesverhalen. Bij de zogenaamde balkonscène smelten alle vrouwen weg en dat is eigenlijk ook de bedoeling in de film Letters to Juliet. Regisseur Gary Winick (Bride Wars) laat de romantiek vloeien door Amanda Seyfried (Mean Girls) een ontbeantwoorde brief aan een ontbeantwoorde liefde te vinden bij het beroemde balkon van Julia in het Italiaanse Verona.

Boonen slaat dubbelslag in Qatar

De eerste etappe in de Ronde van Qatar is gewonnen door Tom Boonen. De Belg was de snelste van een kopgroep van zo'n twintig man. Bovendien nam Boonen ook de leiding in het algemeen klassement over van Lars Boom.

Boom maakte deel uit van de kopgroep maar vanwege darmproblemen moest hij van de fiets af. Even later kon hij wel weer aanhaken bij een achtervolgende groep maar de renner van Rabobank kon niet voorkomen dat Boonen de leiderstrui pakte.

Virgin presenteert MVR-02 in Londen

Marussia Virgin Racing heeft de Formule 1-bolide voor het seizoen 2011 gepresenteerd. Het team rijdt dit jaar met de MVR-02 op een Russische licentie. De presentatie vond plaats bij het BBC Television Centre in Londen.

Opvallend aan deze geheel met de computer ontworpen bolide is dat de neus lager is dan bij de andere teams. Ook lijkt de auto ten opzichte van 2010 uiterlijk niet veel veranderd. Wel is er bij de achtervleugel meer ruimte gekomen. Verder is de livery met de komst van sponsor Marussia veranderd.

Het is het tweede seizoen dat Virgin meedoet in de Formule 1. Vorig jaar kampten de bolides in het begin met betrouwbaarheidsproblemen en was de tank te klein. Hierdoor konden de auto's de opgelopen achterstand in de rest van het seizoen niet meer goedmaken.

Met de MVR-02 met achter het stuur Timo Glock en Jerôme d'Ambrosio hoopt het team dit jaar de renstallen in het middenveld bij te kunnen houden. De eerste glimp van de auto in de tests kan vanaf donderdag in Jerez verwacht worden. Bij de test in Valencia vorige week werd nog gereden met de oude bolide.

EA geeft Shank gratis weg

EA heeft aangegeven dat iedereen die de Limited Edition PC-versie van Bulletstorm pre-ordert en koopt in de EA-store gratis de game Shank zal krijgen. De actie loopt vanaf vandaag en zal duren tot de release van Bulletstorm, 25 februari, in Europa en 22 februari in Amerika.

Naast de gratis game Shank zal je ook wat extra kleinere dingen krijgen bij je pre-order;

  • Blue Armour Set
  • Blue PMC
  • Anarchy Mode Skillpoint Bonus
  • Golden Leash
  • 6 x Echoes Mode Maps
  • Silver Leash

Bulletstorm komt 25 februari uit voor de PC, PS3 en de Xbox 360. De Shank-actie is alleen voor de download-versie gekocht in de online-winkel van EA. Voor degene die Shank niet kennen, bekijk hieronder een gameplay-trailer.

Van Hanegem hekelt analyse Eredivisie Live

Willem van Hanegem heeft zich vrijdag geërgerd aan de analyse van Ajax - De Graafschap op Eredivisie Live. Dat schrijft hij in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"Ik werd in de eerste helft verrast door De Graafschap; ze waren de betere ploeg, kregen de betere kansen en durfden aanvallend te blijven denken en spelen in Amsterdam", aldus Van Hanegem. "Ik was echt benieuwd wat presentator Jan Joost van Gangelen en analist Patrick Kluivert daarover zouden zeggen. Ik kreeg echter een ingelaste uitzending van Ajax-tv te zien."

"Het ging alleen maar over Ajax, geen woord over De Graafschap, schandalig gewoon. Dan dúrft er een zogenaamde kleine ploeg eens wat te doen en dan wordt er geen woord aan besteed. Kluivert had het alleen maar over wat een echte Ajax-spits dient te doen, maar kwam daarbij niet verder dan dat die altijd bij de eerste paal op flankballen moet wachten. Wat een goedkope onzin is dat zeg."

Volgens de Kromme ging het te veel over de 'Ajax-cultuur'. "Ik word daar ziek van, van het gezeur daarover. Wat is dat dan? Die Ajax-cultuur? Niemand weet dat precies uit te leggen, maar ze vallen er de bestuurders van Ajax wel altijd mee lastig. Het zijn dezelfde types, de critici, die in de rust alleen Ajax blijken te hebben gezien en over de vorderingen van de tegenstander niks te melden hebben. Wat een misselijke arrogantie."

Comeback Onimusha-serie lijkt aanstaande

De actieserie Onimusha wordt waarschijnlijk nieuw leven ingeblazen. "Dit lijkt mij een goed moment om de serie uit het slop te halen, maar dan moeten we wel meer doen dan alleen een singleplayeravontuur", zegt producer Yoshinori Ono tegenover de Amerikaanse entertainmentwebsite IGN.

De producer zou graag zien dat de fans meer betrokken worden bij het spel. Zo denkt hij onder meer aan nieuwe online functies.

Van Onimusha, het eerste deel uit de serie, zijn zeker twee miljoen exemplaren verkocht. Het vervolg kende een soortgelijk succes. In oktober vorig jaar gaf game-uitgever Capcom aan dat Onimusha 3: Demon Siege en Onimusha: Dawn of Dreams, het vierde deel uit de serie, beiden geen potten hebben kunnen breken.

De uitgever heeft het nieuwe deel in de Onimusha-serie nog niet officieel aangekondigd. Begin april organiseert Capcom een evenement op Hawaii waar het bedrijf nieuwe games aankondigt.


Dierenpornofilms te zien in Londens museum

Een aantal afleveringen van Seduce Me en Green Porno, een serie korte films over hoe dieren elkaar verleiden en seks hebben van de hand van actrice Isabella Rossellini, zullen te zien zijn in het Natural History Museum in Londen. "Het zal je verbazen als je ziet wat er in de natuur allemaal gebeurt", aldus het museum.

De 58-jarige actrice bekend van onder andere Blue Velvet en Fearless, heeft de Seduce Me-serie gemaakt na positieve reacties op de Green Porno-films waarin ze in de huid kruipt van verschillende dieren en hun manier van paren onder de loep neemt, waarbij met name vreemde paringsrituelen worden uitgelicht. Hiervoor kleedt ze zichzelf aan als een dier om met behulp van schuimfiguren en poppen het creëren van nageslacht vast te leggen. Een potentiële geldschieter had interesse in de serie maar kon niets sponsoren met porno in de titel en dus werd de naam van de films aangepast en ging het in plaats van om de seks deze keer om het ritueel voorafgaand aan de seks.

De korte films die variëren van negentig seconden tot drie minuten lang zullen van 11 februari tot en met 2 oktober in het Natural History Museum in Londen te zien zijn als onderdeel van de tentoonstelling 'Sexual Nature'. Het museum heeft de films aan de tentoonstelling toegevoegd omdat ze amusant zijn, maar tegelijkertijd ook waarheidsgetrouw. Rossellini zelf had niet verwacht de films ooit in een museum tegen te komen. "De films blijken een prachtig experiment te zijn" aldus Rossellini. "We hadden sowieso niet verwacht ze te kunnen zien in het Natural History Museum."

Boullier steunde Kubica in rally-deelname

Lotus Renault GP-teambaas Eric Boullier steunde Robert Kubica in zijn besluit om deel te nemen aan de rally Ronde di Andora. Hij zegt dat de Pool ondanks zijn zware ongeluk van gisteren zo weer toestemming van hem had gekregen.

"Robert mag aan rally's meedoen omdat de sport dichtbij zijn hart ligt. Het is van essentieel belang voor Robert dat hij rally's kan rijden, het houdt hem in balans," zegt Boullier in de Italiaanse krant Il Vostro Giornale. "Onze afspraak was wat dat betreft voor beide partijen gunstig, want wij hebben ook niets aan een rijder die als een robot door het leven gaat of het idee heeft dat hij in een keurslijf wordt geperst."

"We wisten dat er risico's bij kwamen kijken," zei de teambaas die zijn coureur vorige maand nog verbood om deel te nemen aan de Rally van Monte Carlo. Dit was naar verluidt omdat de Pool daar niet in een Renault aan de start kon verschijnen. Ten tijde van het ongeval gisteren reed Kubica overigens in een Skoda Fabia.

L. de Jong: "Dit is een mooie verrassing"

Luuk de Jong maakt woensdag mogelijk zijn debuut in het Nederlands elftal. De Twente-speler is zeer blij met de oproep van de bondscoach.

De Jong is door Bert van Marwijk bij de selectie gehaald als vervanger van Robin van Persie, die griep heeft. "Ik had me zondagavond al gemeld in Oisterwijk bij Jong Oranje, maar maandagmorgen kreeg ik van de teammanager te horen dat ik mijn tas in moest pakken en naar Noordwijk mocht. Dat was een mooie verrassing", zegt hij op de website van FC Twente.

"Vorige week zat ik al bij de voorselectie en hou je er rekening mee dat je zou afvallen. Je weet echter ook dat de kans bestaat dat spelers geblesseerd raken of moeten afzeggen, zoals dat nu het geval is. Ik kijk er naar uit om de trainingen met Oranje nu echt mee te maken."

Luuk de Jong (20) mocht vorig jaar al eens meetrainen bij het grote Oranje. "Dat was al een mooie ervaring. Dat ik nu ben opgeroepen is voor mij een bevestiging dat ik goed bezig ben bij FC Twente." Dit seizoen speelde de aanvaller 21 duels in de Eredivisie, waarin hij acht keer scoorde.

Abdolah ontvangt eerste Boekenweekgeschenk

Kader Abdolah, schrijver van het Boekenweekgeschenk, heeft maandag het eerste exemplaar uit handen van oud-premier Ruud Lubbers gekregen. Het boek, getiteld De Kraai, komt uit in een oplage van 951.000 exemplaren.

De Kraai gaat over een uit Perzië gevluchte man die in Amsterdam als makelaar in koffie werkt. In de avonduren verwerkt hij de twee culturen waarin hij leeft in een roman. Abdolah schrijft hiermee een eerbetoon aan zowel de Perzische als de Nederlandse literatuur.

Het Boekenweekgeschenk wordt tijdens de Boekenweek, van 16 tot en met 26 maart, cadeau gedaan door de boekhandel bij besteding van 12,50 euro. Dit jaar is het geschenk voor het eerst ook voor e-readers beschikbaar.

Het Boekenweekessay van dit jaar is Good Luck, geschreven door Christine Otten en Erik Kessels.

How to Train Your Dragon grote winnaar animatieprijzen

De film How to Train Your Dragon heeft zaterdag de meeste Annie Awards in de wacht gesleept. De film van studio Dreamworks viel tien keer in de prijzen tijdens de uitreiking van de jaarlijkse awards voor animatiefilms.

How to Train Your Dragon kreeg onder meer de award voor beste film en beste regie. De Annie Awards, die jaarlijks worden uitgereikt door de International Animated Film Society, werden dit jaar geboycot door Disney/Pixar. De studio achter animatiefilms als Toy Story en Wall-E plaatste in augustus vraagtekens bij het stemmingsproces. Volgens Disney/Pixar werd hun grote concurrent Dreamworks ten onrechte voorgetrokken. Ondanks de boycot viel de studio toch in de prijzen: Day & Night kreeg het beeldje voor beste korte animatie.

Dreamworks was veruit de grootste winnaar van de avond. Niet alleen How to Train Your Dragon viel vaak in de prijzen, ook de tv-special Kung Fu Panda Holiday ging met een groot aantal beeldjes naar huis. De special, die voortborduurt op de film Kung Fu Panda, won vijf prijzen. How to Train Your Dragon is in het Nederlands verschenen met de titel Hoe tem je een draak.

Boze Paaseilanders eisen land

De politie op Paaseiland heeft zondag tientallen inheemse bewoners verwijderd uit een luxe hotel, waar zij actievoerden voor teruggave van voorouderlijke gronden en een groter aandeel van de winsten uit de toeristenindustrie. Dat heeft de politie gezegd.

Een clan van de Rapa Nui, de inheemse bevolkingsgroep van Paaseiland, eist de grond op waar onlangs een luxe resort - prijzen: bijna 600 euro per nacht - is gebouwd. Volgens hen is het land ontfutseld aan hun analfabete grootmoeder, waarna het in handen kwam van de toenmalige Chileense dictator Augusto Pinochet.

Sinds augustus voeren de clanleden actie om hun eigendomsrechten op de grond erkend te krijgen, zodat zij het hotel huur kunnen vragen. Zondag zetten zo'n vijftig leden van de clan hun eis kracht bij door zich in de lobby van het hotel vast te ketenen. Hierop werd de politie ingeschakeld om de demonstranten te verwijderen. Eerder leidden vergelijkbare protesten tot bloedig ingrijpen van agenten, waarna foto's van Rapa Nui met bebloede hoofden de hele wereld rondgingen.

Paaseiland werd in 1888 geannexeerd door Chili. De inheemse bewoners werden lange tijd behandeld als slaven of dienaren. Hun land werd hun ontnomen. Pas in 1966 kregen zij het Chileense staatsburgerschap.

Volgens de gouverneur van het eiland, Raul Celis, klaagden de Rapa Nui nooit, totdat miljoenen werden geïnvesteerd in de bouw van het hotel. De clanleden zelf zeggen dat de projectontwikkelaars hadden moeten weten dat zij al jaren strijden om de eigendomsrechten. Zij verwezen naar een wet uit 1979, waarin staat dat alleen inheemsen onroerend goed mogen bezitten op het eiland.


Boze Paaseilanders eisen land (Foto: Novum)

KNVB seponeert rode kaart Swinkels wederom

Voetbalbond KNVB heeft de rode kaart die Willem II-speler Arjan Swinkels gisteren in het duel tegen FC Groningen kreeg geseponeerd. Arbiter Kevin Blom gaf de prent aan de verdediger omdat deze hands zou hebben gemaakt in het strafschopgebied en zo een doelpunt had voorkomen.

Groningen kreeg een penalty en kwam hierdoor op 4-1, waarna de ploeg nog uitliep naar een 7-1 einduitslag. Uit de camerabeelden bleek dat Swinkels er alles aan deed om de bal niet met de hand te raken, een poging waarin hij slaagde. Blom gaf dit tegenover de camera's van Eredivisie Live ook aan nadat hij de beelden had gezien.

Het was gisteren voor de tweede keer dit seizoen dat Swinkels door Blom met rood van het veld is gestuurd. Ook toen werd de Willem II-speler door de KNVB vrijgesproken.

Lagere celstraf, maar wel tbs voor doden huisgenoot

Een 43-jarige man uit Capelle aan den IJssel heeft maandag in hoger beroep een lagere celstraf gekregen. Het gerechtshof in Den Haag veroordeelde hem tot vijf jaar gevangenisstraf en tbs voor het doden van zijn 56-jarige huisgenoot. De straf komt overeen met de eis van het OM. Eerder legde de rechtbank in Rotterdam hem acht jaar celstraf op.

De man doodde het slachtoffer in juli 2009 in diens woning aan de Floris Burgwal in Capelle aan den IJssel. Hij stak hem in zijn hals en borst nadat ze ruzie kregen over de urn van de voormalige partner van de veroordeelde. De man had drugs gebruikt en zich eerder al agressief uitgelaten over zijn huisgenoot. Er zijn aanwijzingen dat het slachtoffer de man het huis uit wilde zetten.

Het hof legde de Capellenaar wel tbs op. Volgens deskundigen is de 43-jarige man verminderd toerekeningsvatbaar en is behandeling noodzakelijk. Hij wordt al meer dan twintig jaar ambulant behandeld voor zijn toestand, wat hem er niet van heeft weerhouden strafbare feiten te plegen.

[Video] Enorme arbitrale blunder in Mexico

Christián Suarez dacht dit weekend in de Mexicaanse competitie voor zijn club Necaxa de winnende treffer in het duel tegen Monarcas gemaakt te hebben, maar kwam bedrogen uit. In plaats daarvan bleef het 0-0.

Het schot van Suarez van twintig meter ging via de onderkant lat het doel in en stuiterde terug het veld op. Het arbitrale trio had dit niet waargenomen, wel dat er in de rebound vanuit buitenspelpositie gescoord werd. Het feestje voor Necaxa ging daarom niet door. Uit de videobeelden blijkt duidelijk dat de bal achter de lijn is geweest.

Krijg nieuwe Brotherhood-content via Facebook

Ubisoft is bezig met een grote fan-actie via Facebook voor Assassins Creed: Brotherhood. Ze zijn namelijk van plan om een nieuwe multiplayer-map, Venezia by Night, online te zetten als één miljoen mensen een Facebook-pagina leuk vinden. Het gaat hier om de Facebook-pagina van Assassins Creed.

Naast de multiplayer-map krijgen we ook andere dingen:

  • Multiplayer-map: Venezia by Night 
  • Een nieuw t-shirt in de UbiWorkshop om dit moment te vieren
  • Dev Diary waarin de ontwikkelaars dank je wel zeggen
  • UbiWorkshop zal 15% korting geven en wereldwijde bezorging voor 24 uur lang
  • Speciale prijzen te verkrijgen via de Facebook-pagina

Op het moment van schrijven staat de teller al op 956.186 dus daar kunnen wij van FOK!games wel een handje bij helpen toch?

 

Noord-Koreaanse vissersboot bereikt zuiden

Een vissersboot met 31 Noord-Koreaanse opvarenden heeft zaterdag het Zuid-Koreaanse eiland Yeonpyeong bereikt, hetzelfde eiland dat eind vorig jaar door het Noord-Koreaanse leger onder vuur werd genomen. Onduidelijk is nog of de opvarenden van plan waren naar het zuiden over te lopen of dat de vissersboot per ongeluk uit koers is geraakt, meldde persbureau Yonhap maandag.

Het Zuid-Koreaanse leger heeft het vaartuig naar de havenstad Incheon gesleept, waar de opvarenden, twintig vrouwen en elf mannen, worden ondervraagd. Als zij in het zuiden willen blijven, worden zij niet teruggestuurd.

Bij een artillerie-aanval op Yeonpyeong kwamen in november vier Zuid-Koreanen om het leven. Hierna werd het contact officieel verbroken, hoewel binnenkort een nieuwe ronde gesprekken tussen beide landen begint.

Nepagenten slingeren automobilisten op de bon

Twee nepagenten hebben in Sneek automobilisten bekeurd. Dat laat de politie Friesland maandag weten. Om de auto’s van de weg te halen en te laten stoppen, gebruikten ze een lichtbalk met de tekst 'Stop politie'.

De twee 'agenten' waren gekleed in burger en reden in een normale auto. De aangehouden bestuurders kregen een waarschuwing voor mobiel bellen en zouden een bekeuring thuisgestuurd krijgen. Omdat de dienders nogal knullig handelden, kregen de automobilisten argwaan en belden ze de echte politie.

"Het is een gekke zaak. Er is niet om geld gevraagd. Misschien is het een grap, maar we zijn nu wel degelijk op zoek naar de nepagenten", aldus een woordvoerder.

Nepagenten slingeren automobilisten op de bon
Nepagenten slingeren automobilisten op de bon (Foto: ANP)

Telers balen van witlofaversie onder jongeren

Jongeren eten nauwelijks nog witlof. Ze vinden de groente te bitter, concludeert het Productschap Tuinbouw uit een marktonderzoek, schrijft het AD maandag.

Het onderzoek was ingesteld omdat de vraag naar witlof hard daalt. Steeds minder telers kunnen er nog hun geld mee verdienen.

Negen van de tien jongeren laten de groente links liggen. Ze vinden witlof niet alleen bitter, ze weten ook niet hoe het gewas moet worden bereid. Als ze dat wel weten, vinden ze dat het te veel tijd kost.

Voor ouderen is dit alles geen bezwaar. Bij negen op de tien ouderen belanden de witte stronkjes nog geregeld op het bord.

Enkele telers pleiten in de krant voor een marketingcampagne om het 'witte goud' aan de man te brengen. Een van hen wijst op een experiment in België, waar voorgesneden witlof wordt verkocht in luchtdichte zakjes die in een paar minuten zijn op te warmen in een magnetron.

Politie Rio neemt negen sloppenwijken over

De politie in Rio de Janeiro heeft zondag in nog eens negen sloppenwijken de controle overgenomen. Met behulp van pantservoertuigen en een helikopter trokken zo'n duizend agenten de wijken binnen. De operatie verliep soepel en geweldloos en was na twee uur afgerond.

De politie stationeert eenheden in de sloppenwijken, aldus woordvoerder Henrique de Lima Castro Saraiva maandag, om de rust en orde terug te brengen in de wijken, waar drugsbendes tot voor kort aan de macht waren.

Bij de zoektocht naar drugshandelaren, wapens en drugs werd een Duitser aangetroffen, die illegaal in Brazilië verblijft en gewonde bendeleden behandelde. De man droeg een doktersjas toen hij werd ingerekend, maar heeft zijn studie medicijnen nooit afgemaakt. Zijn toeristenvisum was al in 2007 verlopen.


Politie Rio neemt negen sloppenwijken over (Foto: Novum)

Medewerkers WNF ontvoerd in India

Zwaarbewapende lieden hebben in het afgelegen noordoosten van India zes medewerkers van het Wereldnatuurfonds (WNF) ontvoerd. De zes waren in het gebied om tijgers te tellen, zei het WNF maandag.

De drie mannen en drie vrouwen, allen afkomstig uit India, werden zondag ontvoerd in het Manas Tijgerreservaat in de deelstaat Assam. De verantwoordelijkheid voor de ontvoering is nog niet opgeëist.

In het noordoosten van India strijden meer dan dertig groeperingen voor onafhankelijkheid of grotere autonomie. Het gebied waar het tijgerreservaat ligt, is een bolwerk van het Nationaal Democratische Front van Bodoland, een rebellengroep die gekant is tegen vredesoverleg met de regering in New Delhi.

Aanrander minderjarige meisjes aangehouden

De Friese politie heeft in Sneek een 28-jarige man aangehouden voor het aanranden van drie minderjarige meisjes. De meisjes waren woensdag aangerand bij de Lemmerweg in Sneek, meldt de politie.

Nadat ze hun verhaal hadden gedaan, besloten agenten bij de Lemmerweg te posten. Vrijdag zagen zij een man fietsen die aan het signalement voldeed. Hij werd aangehouden. Tijdens een verhoor bekende hij de aanrandingen. Onduidelijk is wat hij precies heeft gedaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

VS willen dat Mubarak voorlopig aanblijft

De Verenigde Staten willen een 'ordelijke overgang' in Egypte bevorderen. De regering in Washington is niet uit op een zeer spoedig vertrek van de Egyptische president Hosni Mubarak. Diens aanblijven, in een minder machtige positie, kan zelfs een bijdrage vormen voor de voltooiing van dit overgangsproces. Dat heeft de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton maandag te kennen gegeven.

De VS weigeren te voorspellen wanneer hun oude bondgenoot Mubarak zijn biezen pakt. "Alleen hij weet wat hij gaat doen", zei president Barack Obama zondag. "De VS kunnen hem niets opleggen, maar wat we wel kunnen is zeggen dat de tijd gekomen is om zelfs iets te doen voor je land. Mubarak heeft al besloten zich niet herkiesbaar te stellen."

Als Mubarak vertrekt, moeten volgens de Egyptische grondwet binnen zestig dagen verkiezingen worden gehouden, zei Clinton. Dat zou ten nadele zijn van het doorvoeren van democratische hervormingen. Clintons uitspraken hebben in de Arabische wereld het idee versterkt dat Washington de demonstranten in Egypte de rug toekeert.


(Foto: Novum)

Bourdais: "F1-carrière is voorbij"

Sébastien Bourdais heeft zijn pogingen om nog in de Formule 1 te komen gestaakt. De Fransman debuteerde na vier titels in de Champ Car Series in 2008 in de Formule 1, maar bleef bij Scuderia Toro Rosso worstelen, waarna hij halverwege 2009 vervangen werd door Jaime Alguersuari.

Bourdais deed pogingen om terug te keren en reed in de tussentijd wedstrijden in de Superleague Formula en de 24 uur van Le Mans. De bijna 32-jarige coureur richt nu zijn pijlen op de IndyCars waar hij recent nog een test had. "Mijn Formule 1-loopbaan is voorbij en ik wil niet meer in die raceklasse terugkeren. Tenzij iemand met een zeer interessant aanbod komt, iets wat ik ten zeerste betwijfel. Ik heb na de Nürburgring in 2009 de bladzijde omgeslagen en ik moet zeggen dat ik het helemaal niet mis," zei de Fransman.

"Ik had enkele goede races, enkele slechte en een aantal verschrikkelijk slechte. Ik heb de ervaring, maar ik word binnenkort 32, dus ik weet dat mijn tijd voorbij is. Ik heb mijn kans gehad en het ging niet zoals ik gewild had, maar dat is voorbij. Nu kijk ik naar andere uitdagingen."

OPTA: boete TNT Post nog niet aan de orde

TNT Post hoeft vooralsnog niet te vrezen voor een boete van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (Opta), nadat de toezichthouder vrijdag concludeerde dat het postbedrijf mogelijk niet aan de postwet heeft voldaan.

"De consument heeft er meer aan als we TNT aansporen het beter te doen, dan als we achteraf een boete opleggen", zegt een woordvoerster van de Opta maandag.

TNT Post is volgens de postwet verplicht ten minste gemiddeld 95 procent van de aangeboden post een dag na aanbieding te bezorgen. TNT stelt dat het percentage in 2009 95,2 procent bedroeg, maar volgens de Opta kan dat niet met zekerheid worden vastgesteld. Bovendien, zo zegt de toezichthouder, is het percentage al jaren dalend.

Of er eventueel sancties moeten worden opgelegd aan TNT laat de Opta afhangen van de cijfers over 2010, die halverwege dit jaar worden verwacht. De Opta kan een boete opleggen van maximaal 450.000 euro of maximaal 10 procent van de omzet.

TNT noemt het Opta-rapport in een reactie "onbegrijpelijk en onverantwoord". Volgens een woordvoerder van het postbedrijf hoeft er niet getwijfeld te worden aan de juistheid van het percentage van 95,2 procent. "We gebruiken deze methodiek al jaren met goedkeuring van de Opta en een accountant", aldus de woordvoerder.

TNT overlegt later vandaag of het eventueel in beroep gaat tegen het rapport.


(Foto: Novum)

Landzaat kan bijtekenen in Enschede

FC Twente-middenvelder Denny Landzaat is in onderhandeling met zijn club over contractverlenging. De 34-jarige speler kwam afgelopen zomer transfervrij over van Feyenoord en heeft zich goed genoeg ontwikkeld voor een verlenging van zijn contract.

Trainer Michel Preud'homme gebruikt de 38-voudig international vooral als twaalfde man. Wanneer er een speler ontbreekt vult Landzaat de leemte op. Hierdoor kwam de middenvelder al tot zeventien competitieduels, waarin hij een keer scoorde.

"De kans is heel groot dat ik bij teken. Het voelt van beide kanten goed. We zijn in onderhandeling en ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt." aldus Landzaat.

The Duty Calls is al een miljoen keer gedownload

The Duty Calls, een parodie op Call of Duty, van People Can Fly is al zo'n miljoen keer gedownload. De ontwikkelaar van de aankomende game Bulletstorm had het idee om een parodie te maken op Call Of Duty. Naast een trailer van de parodie is het dus ook mogelijk om de parodie zelf te spelen.

Ben je benieuwd of de parodie net zo goed is als de originele versie, klik dan hier voor de download van het spel. Bekijk hieronder een walkthrough van het spel als je geen tijd of zin hebt om het spel te downloaden. Bulletstorm zal 25 februari uitkomen voor de PS3, PC en Xbox 360.

Jersey Keenan Shore

De serie Jersey Shore zal bij de meesten wel bekend zijn. Zoniet is het een aanrader om te gaan kijken (volgens mij kan je het op mtv.com wel terugvinden). Een van de hoofdpersonen uit de serie, DJ Pauly D, is ook DJ en heeft een nummer gemaakt wat super populair is in Amerika. Nu heeft hij samen met Keenan een duet gemaakt van dit nummer. Zodra je Keenan ziet weet je wie het is. Hij is hier al vaker langsgekomen.

Boerrigter had naar Utrecht gekund

Als Dries Mertens tijdens de afgelopen transferperiode de overstap van Utrecht naar Ajax had gemaakt dan was Derk Boerrigter de beoogd opvolger van de aanvaller geweest. De 24-jarige RKC-aanvaller zat bij de wedstrijd tussen Utrecht en FC Twente op de tribune, maar had graag op het veld gestaan.

"Het was leuk om de wedstrijd te bekijken. De sfeer in de Galgenwaard is geweldig. Als de interesse alsnog concreet wordt, is FC Utrecht zeker een mooie optie," zei Boerrigter.

Mertens heeft inmiddels de mislukte wintertransfer verdrongen. "Komende zomer wil ik graag een stap hogerop maken. Dat hoeft niet per se Ajax te zijn, want ik sta ook open voor andere clubs," zei de Belg die gisteren in de wedstrijd tegen Twente aan een kaart ontsnapte na een stevige bodycheck met Twente-verdediger Roberto Rosales. "Er was niks aan de hand. Ik zette gewoon een blok. Het was niet eens een 'fout'."

L. de Jong vervangt zieke Van Persie

Robin van Persie heeft afgezegd voor de vriendschappelijke interland van woensdag van het Nederlands elftal tegen Oostenrijk. De aanvaller van Arsenal heeft griep.

Bondscoach Bert van Marwijk heeft Luuk de Jong van FC Twente opgeroepen als zijn vervanger. Het is voor het eerst dat de 20-jarige aanvaller wordt opgeroepen door Van Marwijk.

Vanwege blessures meldden Rafael van der Vaart en Nigel de Jong zich al eerder af voor de oefeninterland.

Vicento vervangt Cabral in selectie Jong Oranje

Jerson Cabral komt woensdag tegen Tsjechië niet in actie voor Jong Oranje. De vleugelaanvaller van Feyenoord haakt af met een hamstringblessure. Trainer Cor Pot roept ADO-aanvaller Charlton Vicento op als vervanger.

Vicento, die afgelopen weekend verdienstelijk inviel in de gewonnen competitiewedstrijd tegen PSV, maakt zijn debuut. Hij is na Ajacied Lorenzo Ebicilio de tweede debutant in de selectie van Pot.

Feyenoord-aanvaller Cabral kampt met een hamstringblessure en kwam hierdoor ook niet in actie tegen Vitesse (1-1).

Melker racet in Formule 3 en GP3 in 2011

Nigel Melker zal dit jaar zowel in de Formule 3 Euroseries als in de GP3 Series uit gaan komen. De Nederlander rijdt voor Mücke Motorsport dat voor het seizoen 2011 eerder al de Zweed Felix Rosenqvist vastlegde.

"We zijn blij dat Nigel nu ook voor ons in de Formule 3 Euroseries gaat rijden. Het is voor zowel ons als voor hemzelf een voordeel dat hij in beide raceklasses gaat rijden. Hij zal nu veel meer race-ervaring opdoen en dat is iets waar beide partijen van zullen profiteren," zei teambaas Peter Mücke.

Blatter verwacht WK 2022 toch in zomer

Sepp Blatter gaat ervan uit dat het WK voetbal 2022 in Qatar gewoon in de zomer wordt gehouden. De voorzitter van de FIFA had afgelopen maand nog laten weten voorstander van een winters toernooi te zijn. "Alles wijst erop dat de 64 duels in de zomer worden afgewerkt", zei hij tegen de BBC.

"In het biedingsproces hebben we aangegeven dat het WK kan worden verplaatst, maar het initiatief moet dan wel van Qatar komen", maakt Blatter duidelijk. Hij geeft aan zelf geen voorkeur te hebben. "Ik ben ook niet degene die deze discussie heeft aangezwengeld."

Sinds Qatar het WK begin december kreeg toegewezen, opperden onder anderen Franz Beckenbauer en UEFA-voorzitter Michel Platini het idee om het toernooi te verplaatsen naar de wintermaanden, gezien de hoge temperaturen in de zomer in Qatar. In het oliestaatje kan het kwik in juni en juli oplopen tot 40 graden.


Blatter verwacht WK 2022 toch in zomer (Foto: Novum)

Het middeleeuwse leven in The Sims Medieval

De sims komen terug en dit keer in de middeleeuwen. EA heeft een nieuwe trailer van The Sims Medieval online gezet en daarin zien we verschillende aspecten van een koninkrijk. We zien liefde ontwikkelen maar ook gevechten tussen ridders en de executie van een persoon.

The Sims Medieval is gemaakt met de Sims 3-engine maar zal een aantal verschillen bevatten. Zo zullen de inwoners van het koninkrijk niet ouder worden. Daarnaast is het alleen mogelijk om het interieur van huizen aan te passen, de grootte en de buitenkant van het huis zullen niet aan te passen zijn.

Naast het koninkrijk waar je alles voor moet regelen zal het ook mogelijk zijn helden aan te wijzen en samen met hun op quests te gaan. Met deze quests kan je opdrachten behalen die belangrijk zijn voor het koninkrijk.

The Sims Medieval komt 22 maart uit voor de PC met een release voor de Mac vlak daarna. Bekijk hieronder de trailer.

Star Wars

Zoals vele mensen over de hele wereld ben ik een groot Star Wars fan. Het onderstaande filmpje is deel 1 van 14 delen gemaakt door een andere fan. De serie is getiteld "Star Wars Begins". De film zit vol met commentaar, deleted scenes, bloopers en bovenal inside informatie. Een must see voor iedere fan! Om ze allemaal te kijken kun je de volgende playlist gebruiken.

Eerste goal Ronaldinho voor Flamengo

Ronaldinho heeft zijn eerste doelpunt voor Flamengo te pakken. De Braziliaan maakte in de met 3-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen Boavista de openingstreffer vanaf de stip. Het was voor de tweevoudig wereldvoetballer van het jaar zijn tweede competitieduel in Brazilië sinds zijn terugkeer uit Europa.

De 30-jarige Ronaldinho maakte tussen 2001 en 2010 furore bij Paris Saint-Germain, Barcelona en AC Milan. Hij speelde in totaal 276 wedstrijden in Europa, waarin hij 109 keer scoorde. In 2004 en 2005 werd hij onderscheiden als beste voetballer van de wereld.

Ambassadeur in Iran terug naar Nederland

De Nederlandse ambassadeur in Iran komt terug naar Nederland voor overleg. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken wil maandag nog niet spreken van het 'terugroepen' van een ambassadeur, waarmee een duidelijk diplomatiek signaal zou worden afgegeven.

Het naar Nederland halen volgt nadat de Wereldomroep zondagavond bekendmaakte dat de vorige week geëxecuteerde Nederlands-Iraanse Zahra Bahrami plotseling is begraven. Minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) had eerder toegezegd dat Nederland hulp zal bieden bij het vaststellen van de doodsoorzaak.

Ook zou Nederland de familie op alle manieren bijstaan om Bahrami te begraven. Dat kan nu niet meer.

De woordvoerder moest echter nog uitzoeken of de terugkeer van de ambassadeur hiermee te maken heeft. Donderdag had Rosenthal al toegezegd dat de ambassadeur 'op een gepast moment' wordt teruggehaald voor overleg. De Kamer wilde zo een krachtig signaal afgeven aan het regime in Teheran.

Ten Cate ontslagen bij Umm Salal

Trainer Henk ten Cate is door Umm Salal op straat gezet. De club uit Qatar vond de resultaten dit seizoen te teleurstellend. Dat meldt Voetbal International. Umm Salal behaalde dit seizoen slechts tien punten uit twaalf competitiewedstrijden. De club staat daarmee op de tiende plaats in de Qatar Stars League. Onder andere Mario Melchiot en Gabri staan bij Umm Salal onder contract.

Ten Cate volgde begin dit seizoen de daarvoor ontslagen Gérrard Gili op. In 2009 bereikte de club nog de halve finale van de Aziatische Champions League. Ten Cate introduceerde een Nederlandse speelwijze bij de club, met vleugelspelers en een nummer 10 achter de spits.

De trainer was hiervoor werkzaam bij Al Ahli uit Dubai, maar daar leverde hij na een maand zijn contract alweer in vanwege de slechte resultaten. Eerder was hij actief als trainer van onder meer Sparta Rotterdam, Vitesse, NAC Breda, Ajax en Panathinaikos. Als assistent werkte hij bij Barcelona en Chelsea.

Blom: "Ik heb niks tegen Swinkels"

Arjan Swinkels kreeg zondagmiddag tegen FC Groningen een rode kaart vanwege een handsbal. De arbiter van dienst, Kevin Blom, gaf na de wedstrijd toe dat hij fout zat. Eerder dit seizoen stuurde hij de Willem II-verdediger ook al met rood naar de kant.

"Heel vervelend voor Willem II. Dit soort cruciale momenten wil je goed doen. Er is geen sprake van een handsbal en dat is ontzettend vervelend," aldus de scheidsrechter. "Ik heb niet tegen Swinkels. Helaas gebeurt dit twee keer dit seizoen."

De Tilburgers verloren gisteren met 7-1 van FC Groningen. Voor de rode kaart van Swinkels kwam de ploeg van trainer Gert Heerkes terug in de wedstrijd en stond het pas 3-1 voor de Groningers. Na de rode kaart van FC Groningen-verdediger Andreas Granqvist speelde Willem II zelfs met een man meer. "Na de rode kaart van Swinkels was het definitief over," besluit de trainer van De Tricolores.

Koningin niet vervolgd voor kapseizen schip in 1989

Koningin Beatrix hoeft geen schadevergoeding te betalen omdat een van haar onderdanen mogelijk verantwoordelijk is voor het kapseizen van een schip in 1989. Zij geniet diplomatieke onschendbaarheid en de aanklacht is te laat ingediend, oordeelde het hooggerechtshof in Mumbai, meldt de Hindustan Times maandag.

De aanklacht was ingediend door de inmiddels overleden zakenman Dhondy. Die had de boot in 1989 overgedragen aan een werf op de haven van Old Mangalore voor reparatiewerkzaamheden. De werf schakelde een Nederlander, genaamd Van Heerde, in om het schip te repareren.

Een paar weken nadat het schip naar de werf was gebracht kapseisde het. Volgens de zakenman doordat de reparaties niet goed waren uitgevoerd. De zakenman vond dat koningin Beatrix aansprakelijk was omdat de reparatie was uitgevoerd door een inwoner van haar land.

Tijdens het proces overleed de zakenman, maar de zaak werd voortgezet door zijn zoon. De koningin zou in 2004 hebben verzocht de zaak af te wijzen omdat die nergens op gebaseerd zou zijn.

Strootman: "Ik leef van dag tot dag"

Kevin Strootman heeft een goed begin gemaakt bij FC Utrecht en zit nu zelfs bij de selectie van het Nederlands elftal. "Het geeft extra druk."

De middenvelder realiseert zich dat een plek bij het Nederlands elftal verwachtingen schept. "Nu ik bij Oranje zit, zullen mensen anders naar me kijken. Dat geeft extra druk", zegt Strootman tegen De Telegraaf.

"Ik probeer mijn eigen spel te spelen. Je moet niet ineens gekke dingen gaan doen, omdat je voor Oranje bent opgeroepen." Dat spel speelde hij afgelopen speelronde tegen FC Twente. "Ik heb met FC Utrecht nog steeds niet verloren. Een gelijkspel is een goed resultaat tegen dit sterke FC Twente, dat op mij een betere indruk maakte dan Ajax."

Strootman speelde kort geleden nog in de Jupiler League bij Sparta Rotterdam. "Nog maar pas geleden verloor je kansloos RBC-uit en MVV-uit, terwijl het nu zo goed gaat. Met goede spelers om je heen, komen je eigen kwaliteiten ook beter tot hun recht."

Het gaat allemaal snel, vindt de 20-jarige middenvelder. "Ik heb weinig tijd om te genieten van alles wat me overkomt. Er zijn zoveel wedstrijden in korte tijd. Je leeft echt van dag tot dag. Natuurlijk is het allemaal een beetje spannend, maar ik hoop te laten zien dat ik niet voor niks ben opgeroepen voor Oranje."

Fiscus moet alleenstaande niet benadelen

Alleenstaanden worden te zwaar benadeeld door de fiscus. Dat vinden SGP, CDA en D66, schrijft De Volkskrant maandag. De partijen overleggen woensdag met specialisten.

Een alleenstaande die 40.000 euro verdient, betaalt 5000 euro meer belasting dan twee partners die samen hetzelfde bedrag verdienen. Het verschil loopt op tot 16.000 euro als de tweeverdieners ook nog kinderen in de opvang hebben.

"Een belastingstelsel moet neutraal zijn en niet sturen op welke leefvorm mensen kiezen", zegt SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf in de krant. Een opeenstapeling van maatregelen om mensen aan het werk te krijgen heeft volgens hem voor de grote verschillen gezorgd.

De krant noemt het opvallend dat juist SGP, D66 en CDA zich hierop richten. Normaal komt D66 meer op voor de belangen van de alleenstaande kiezer en zijn de SGP en het CDA juist hoeders van de belangen van gezinnen.

Dat beeld is volgens Dijkgraaf achterhaald. "60 tot 70 procent van de vrouwen in onze achterban werkt."

De partijen denken staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) wel over te kunnen halen. De verschillen zijn juist ontstaan door allerlei toeslagen en tegemoetkomingen die het belastingstelsel ingewikkelder maken. Weekers wil het belastingstelsel juist eenvoudiger maken. Dan kan hij volgens de partijen gelijk de verschillen rechttrekken.

Gehavende Meeuwis tevreden na debuut

Met nietjes en Bison-kit in zijn achterhoofd keek Marcel Meeuwis in de catacomben van de Gelredome terug op zijn debuut bij Feyenoord. De 30-jarige middenvelder hield het een uur vol doordat hij bij Borussia Mönchengladbach zelden aan spelen toekwam.

"Ik heb de afgelopen drie maanden geen volledige wedstrijd meer gespeeld", zei de nieuwe aanwinst van de Rotterdammers tegen diverse media. De Brabander werd kort na de treffer van Vitesse vervangen door Leroy Fer. "Ik houd een redelijk goed gevoel over aan mijn debuut. Ik denk dat een gelijkspel een juiste afspiegeling was van het duel", aldus Meeuwis.

"We hadden de wedstrijd in het eerste kwartier na de pauze in handen, maar daarna verloren we de grip op Vitesse. Bij vlagen werden we nog gevaarlijk, maar we gingen teveel naar achteren leunen. Al met al ben ik tevreden met het resultaat." Met de komst van Ryo Miyaichi heeft Feyenoord een nieuwe smaakmaker in huis. "We noemen hem al mister Miyagi."

De naar een personage uit de filmreeks Karate Kid vernoemde buitenspeler was geregeld dreigend voor de formatie van trainer Mario Been, maar een doelpunt bleef uit. Meeuwis viel minder op in Arnhem, maar stond toch even in de schijnwerpers. Na een botsing met Vitessenaar Jordi Lopez liep hij een hoofdwond op, waarna hij werd uitvoerig werd behandeld.

"Het gat is gedicht met nietjes en Bison-kit", lachte de middenvelder, die klaar is voor zijn eerste wedstrijd in De Kuip. Feyenoord treft volgende week Heracles Almelo in eigen huis. "Dat wordt weer een belangrijke wedstrijd. Een voordeel is dat we het publiek dan weer achter ons hebben staan", besluit Meeuwis, die met zijn nieuwe werkgever de vijftiende plaats inneemt.

Negen doden op Vietnamees nieuwjaarsfeestje

Een nieuwjaarsfeestje en een stroomuitval is negen Vietnamezen zondag fataal geworden. Dat heeft de politie in de havenstad Hai Phong maandag gezegd.

Toen de elektriciteit uitviel, startten de feestvierders een in huis geparkeerde auto om de radio en koplampen van het voertuig te gebruiken. Niet lang daarna bezweken de negen, zeven mannen en twee vrouwen van in de 20, aan koolmonoxidevergiftiging.

De vader van een van de slachtoffers vond de lichamen later op de dag. Alle ramen en deuren van de woning bleken gesloten.

[NBA] Zeges Boston, Miami

In de Amerikaanse NBA heeft Boston Celtics een vrij eenvoudige overwinning geboekt op Orlando Magic. Boston won met 91-80.

Rajon Rondo was bij Boston de grote man. De guard was goed voor 26 punten, Bij Orlando was Dwight Howard goed op dreef met 28 punten en 13 rebounds maar hij kon de 20e nederlaag van zijn ploeg niet voorkomen.

Miami Heat versloeg Los Angeles Clippers met 97-79. Met 28 punten, acht assists en acht rebounds had Dwyane Wade een groot aandeel in de overwinning.

New York Knicks won in de eigen Madison Square Garden van Philadelphia 76ers. Het werd 117-103 voor de New Yorkers. Knicks-center-forward Amare Stoudemire was met 41 punten de topscorer van de wedstrijd.

Indiana Pacers was de enige bezoekende ploeg die er zondag met de zege vandoor ging. In New Jersey versloegen de Pacers de Nets met 105-86.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Miami LA Clippers 97-79
New Jersey Indiana 86-105
New York Philadelphia 117-103
Boston Orlando 91-80

Huta Galung nadert top honderd

Jesse Huta Galung komt steeds dichter bij de mondiale top honderd. De 25-jarige tennisser staat op de nieuwste wereldranglijst 112e, zijn hoogste positie ooit. Huta Galung heeft zijn stijging van acht plaatsen te danken aan het behalen van de tweede ronde bij het ATP-toernooi in Johannesburg.

Thiemo de Bakker blijft de beste Nederlander, maar zakte twee plaatsen van de 48e naar de vijftigste plaats. Ook Robin Haase leverde enkele posities in, Hij ging van 52 naar 55.

Igor Sijsling en Thomas Schoorel klommen enkele plaatsen. Sijsling steeg ondanks verlies in de eerste ronde in Johannesburg drie posities en vindt zijn naam terug op de 130e plaats op de wereldranglijst. Schoorel moest genoegen nemen met een plaats winst. De Amsterdammer is de nieuwe nummer 157 van de wereld.

De enige wisseling in de top tien is de stijging van Mikhail Youzhny van de elfde naar de tiende plaats. Hij verdrong Jürgen Melzer, die de omgekeerde route aflegde. Rafael Nadal voert de wereldranglijst aan voor Roger Federer en Novak Djokovic.

Bij de vrouwen waren er afgelopen week geen punten te verdienen in de Fed Cup en dus blijft Arantxa Rus op de 111e plaats de beste Nederlandse. Michaëlla Krajicek staat 150e. De nummer een-positie blijft in handen van Caroline Wozniacki, gevolgd door Kim Clijsters.

Kabinet stopt bestrijding zwarte scholen

Het rijk probeert niet langer zwarte scholen tegen te gaan. "Het gaat om de kwaliteit van het onderwijs. Wit of zwart is minder belangrijk", zegt minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Marja van Bijsterveldt (CDA) maandag in de Volkskrant.

Bij vorige kabinetten stond het bestrijden van segregatie in het onderwijs nog hoog op de agenda. Er zijn de afgelopen jaren veel projecten opgezet om de segregatie tegen te gaan. Van Bijsterveldt zegt in de krant hier niet de stekker uit te trekken. Ze hebben echter geen prioriteit meer.

De reden voor de koerswijziging zou niet zijn dat gedoogpartner PVV het zo wil. "Veel wetenschappers geven ook aan dat het hem niet zit in de kleur." Het Kohnstamm instituut concludeerde vorig jaar echter dat witte scholen de minimumniveaus voor rekenen en taal veel gemakkelijker halen dan zwarte scholen.

De nieuwe aanpak staat haaks op de aanpak van het stadsdeel Amsterdam-West. Dat stadsdeel verplicht ouders sinds 1 januari om hun kinderen naar een school in hun postcodegebied te sturen. Daardoor komen veel kinderen op een zwarte school terecht, schrijft De Telegraaf maandag.

Het stadsdeel stelt in de krant dat de school zo een afspiegeling van de buurt wordt. Ook zouden kinderen gemakkelijker met klasgenootjes kunnen spelen.

Battlefield 3 details bekendgemaakt

Alan Kertz, gameplay-designer van Battlefield 3 bij DICE, heeft via Twitter uitspraken gedaan over het nieuwe deel in de reeks. Volgens hem kun je Call of Duty niet verslaan door dat spel proberen na te apen, maar door een betere shooter te maken. 

Ook geeft de designer aan dat de console-versies van het spel geen server-browser hebben in tegenstelling tot de PC-versie. De PC-versie kan 64 spelers op een map aan, door het gemis aan server-browser zullen de console-versies het met 24 spelers in een level moeten doen. Alan Kertz wilde dit niet bevestigen of tegenspreken.

Alan Kertz geeft nog meer details, zoals het kunnen liggen in Battlefield 3, de verbeterde wapen- en 'field of view'-systemen en hij bevestigt dat een van de steden in het spel Teheran is. De nog geheimzinnige 'limited edition' zal ook voor consoles verschijnen. Wat er in deze gelimiteerde versie zit zal EA eind deze maand bekendmaken, maar er zijn al details uitgelekt. Alan Kertz geeft ook aan dat DICE het kunnen vernielen van objecten, graphics en voertuigen erg belangrijk vindt en dat we daar dus wat van mogen verwachten.

Battlefield 3 komt in de herfst van dit jaar uit op de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

Du Chatinier: "Remise terechte uitslag"

FC Utrecht-trainer Ton du Chatinier kan leven met het gelijkspel van zijn ploeg in eigen huis gisteren tegen FC Twente (1-1). "Voor rust kwamen we met goed spel op voorsprong", zei Du Chatinier na afloop op de persconferentie. Leon de Kogel maakte de openingstreffer. "Volgens mij ietwat onnodig viel na de hervatting al snel de gelijkmaker. Dat was voor ons een tegenslag", aldus de Utrechter.

"Onder zeer moeilijke weersomstandigheden hebben we vervolgens hard geknokt. Ik denk dat de remise een juiste uitslag is", vervolgt Du Chatinier, die Nacer Chadli de gelijkmaker zag maken. Utrecht miste aanvallers Frank Demouge en Ricky van Wolfswinkel door blessures.

"Door de omstandigheden moest Leon de Kogel debuteren in de basis. In de rust vroeg hij om een wissel, omdat hij zo moe was. Hij heeft het vervolgens nog twintig minuten volgehouden. De jongens hebben het goed gedaan", besluit de trainer van Utrecht, die kon leven met de remise.

Wereldomroep: Bahrami begraven

De Nederlands-Iraanse Zahra Bahrami, die vorige week in Iran is geëxecuteerd, is zondagmiddag op een locatie 400 kilometer van Teheran begraven. Dat meldde zondag de Wereldomroep op basis de Iraanse mensenrechtenorganisatie HRADI.

De mensenrechtenorganisatie had het weer gehoord van Bahrami’s dochter Banafsheh Najebpour, die in Teheran woont. Zij was door de veiligheidsdiensten op de hoogte gebracht, aldus de Wereldomroep.

Wereldomroep:  Zahra Bahrami begraven
Wereldomroep: Zahra Bahrami begraven (Foto: ANP)

Turbulent Wilders-proces gaat verder

Het proces tegen PVV-leider Geert Wilders wordt maandag hervat voor de rechtbank in Amsterdam, met nieuwe rechters. Op een zogeheten regiezitting kunnen alle betrokkenen hun wensen kenbaar maken voor het verloop van het proces.

De zaak, die helemaal opnieuw moet worden behandeld, heeft stilgelegen sinds oktober. Toen eiste Wilders' advocaat Bram Moszkowicz met succes dat de rechters werden vervangen wegens de schijn van partijdigheid. Ze hadden geweigerd de arabist Hans Jansen opnieuw te laten getuigen, om opheldering te geven over diens contacten met raadsheer Tom Schalken van het gerechtshof.

Jansen, die als getuige-deskundige optrad, had gezegd dat hij voor aanvang van het proces tijdens een etentje bij een wederzijdse vriend herhaaldelijk door Schalken was aangesproken over het proces tegen Wilders. Omdat Schalken medeverantwoordelijk was voor het bevel van het hof aan het Openbaar Ministerie om Wilders te vervolgen, was dit volgens de PVV-leider een poging tot beïnvloeding van een getuige.

Het OM constateerde afgelopen week op basis van onderzoek door de rijksrecherche dat Schalken niet heeft geprobeerd Jansen onder druk te zetten. Ondanks deze conclusie wil Moszkowicz Schalken tijdens het nieuwe proces als getuige oproepen. Wilders liet zaterdag zelfs weten naar het gerechtshof te stappen om te zorgen dat het OM Schalken toch vervolgt voor het beïnvloeden van Jansen.

Vorig jaar vroeg het OM om vrijspraak voor Wilders. De benadeelde partijen in het proces-Wilders vinden dat het OM daarmee zijn werk niet goed heeft gedaan en eisen dat na de rechters ook de officieren van justitie worden vervangen. Een klacht van een van de benadeelde partijen werd vrijdag echter afgewezen door het Amsterdamse hof.

[NFL] Uitslag Super Bowl XLV

The Green Bay Packers zijn winnaar geworden van de Superbowl XLV. In Dallas versloeg de ploeg de Pittsburgh Steelers met 31-25. Voor de Packers is het de vierde keer dat de Superbowl is gewonnen en de eerste keer sinds 1997. Packers-quarterback Aaron Rodgers werd tot Meest Waardevolle Speler (MVP) van de wedstrijd uitgeroepen.

De Packers en de Steelers begonnen nerveus aan de wedstrijd. De Packers kregen de zenuwen als eerste onder controle en scoorden in de eerste 28 minuten van het duel drie touchdowns via Jordy Nelson, Nick Collins en Greg Jennings. De laatste twee daarvan waren een direct gevolg van onderscheppingen van passes die Steelers-quarterback Ben Roethlisberger gegooid had. Rodgers gooide in de eerste helft de ene goede bal na de andere.

Tussendoor had Pittsburgh alleen een field goal gescoord zodat het 21-3 stond. Op slag van rust maakten de Steelers hun eerste touchdown van de wedstrijd. Roethlisberger vond Hines Ward en die liep de bal over de achterlijn. Vijf minuten na de halftime-show door de Black Eyed Peas deed Rashard Mendenhall hem dat na en stond er 21-17 op de borden.

Ondanks een enorm veldoverwicht van de Steelers bleef die stand de rest van het derde kwart op de borden staan waarna de Packers zich in het laatste kwart weer oprichtten. Een fumble van Mendenhall leverde balbezit voor Green Bay op en hun aanval leidde tot een vierde touchdown, de tweede van Jennings.

De Steelers scoorden in de persoon van Mike Wallace nog een touchdown die ze lieten volgen door een tweepuntsconversie die door Antwaan Randle El de endzone in werd gelopen. Die tactische zet verkleinde de marge naar drie punten: 28-25.

Een field goal van Packers-kicker Mason Crosby vergrootte het verschil weer naar zes vlak voor de laatste twee minuten ingingen. Een laatste aanvalskans van de Steelers bleef vervolgens steken op de eigen 35-yardlijn toen een pass van Roethlisberger in de laatste minuut onderschept werd door de Packers. Green Bay speelde de laatste minuut professioneel uit en mag zich de winnaar van de Superbowl XLV noemen.

Matavz: "Ik hoop nog veel doelpunten te maken"

FC Groningen was gisteren met ruime cijfers te sterk voor Willem II (7-1), mede dankzij drie treffers van Tim Matavz. De Sloveen voerde zijn totaalproductie op naar vijftien comptitietreffers. Daarmee heeft hij zich ten opzichte van vorig seizoen al overtroffen. "Het gaat goed en het is mooi dat ik er nu al meer heb gescoord dan vorig seizoen."

"Maar ik ben nog niet tevreden en hoop dat er nog veel doelpunten bij komen", zei Matavz op de clubsite van Groningen. De nummer vier van de ranglijst werd in eigen huis geholpen doordat Willem II twee keer rood kreeg. Dat leverde Matavz extra ruimte op in de punt van de aanval.

"Dat is lekker voor een spits. Ik vond dat we niet goed aan de wedstrijd begonnen, maar in de tweede helft ging het, mede door de ruimte, een stuk beter. Het was een mooie middag voor de ploeg", besluit de Sloveense spits, die onlangs nog naar het Italiaanse Napoli leek te vertrekken.

Iran verbiedt buitenlands eten op tv

De Iraanse omroepautoriteit heeft Iraanse televisiezenders verboden in hun kookprogramma's nog aandacht te besteden aan buitenlandse cuisine. De Iraanse staatswebsite Jamejamonline heeft dit zaterdagavond gemeld.

Sommige kookprogramma's op Iraanse tv-zenders geven recepten voor bijvoorbeeld Franse of Italiaanse gerechten. Dat gaat in tegen de nationalistische lijn die de Iraanse regering de laatste jaren heeft ingezet.

Pizza, pasta en westers fastfood als hamburgers en hot-dogs zijn razend populair in Iran. De hoofdstad Teheran telt talrijke restaurants die westerse of Aziatische gerechten serveren.

Naakte man tikt ruitjes in

Een 39-jarige man die verblijft in het asielzoekerscentrum in Oisterwijk heeft in Moergestel zondagavond enkele ruiten ingeslagen. De man droeg bij zijn activiteiten geen kleding. Dit maakte de politie zondag bekend.

De man, die als verward wordt omschreven, kwam aanwandelen bij een woonhuis, alwaar hij twee ramen aan diggelen sloeg. Na dit strafbare feit heeft hij ook een autoruitje ingetikt, zodat hij een bodywarmer die in de auto lag kon stelen. Daarna fietste de inmiddels met bodywarmer bedekte man er rustig vandoor. Of hij de fiets ook bij het huis heeft geleend is niet bekendgemaakt.

Een boswachter vond de bodywarmer en de fiets in een nabijgelegen bos. De politie heeft de man opgepakt en hem een prent gegeven voor de gepleegde inbraak.

Soldate Israël bekent lekken geheimen

In een opzienbarend spionageproces in Israël heeft een voormalige soldate zondag toegegeven circa tweeduizend geheime legerdocumenten te hebben gekopieerd en aan de krant Haaretz te hebben gegeven.

In ruil voor de bekentenis heeft de aanklager in Tel Aviv gezegd hooguit negen jaar cel te eisen. De maximumstraf is vijftien jaar.

De Israëlische Anat Kam had via de krant onthuld dat het Israëlische leger opzettelijk Palestijnse militanten doodt in plaats van oppakt. De opdracht hen te doden is mogelijk strijdig met de Israëlische wet.

"Ze is een jonge vrouw, die destijds geloofde dat ze zomaar bewijs van oorlogsmisdaden had ontdekt", zei haar advocaat. Het vonnis wordt later geveld.

Soldate Israël bekent lekken van geheimen
Soldate Israël bekent lekken van geheimen (Foto: ANP)

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.