Bourdais: "F1-carrière is voorbij"

Peterselieman

Sébastien Bourdais heeft zijn pogingen om nog in de Formule 1 te komen gestaakt. De Fransman debuteerde na vier titels in de Champ Car Series in 2008 in de Formule 1, maar bleef bij Scuderia Toro Rosso worstelen, waarna hij halverwege 2009 vervangen werd door Jaime Alguersuari.

Bourdais deed pogingen om terug te keren en reed in de tussentijd wedstrijden in de Superleague Formula en de 24 uur van Le Mans. De bijna 32-jarige coureur richt nu zijn pijlen op de IndyCars waar hij recent nog een test had. "Mijn Formule 1-loopbaan is voorbij en ik wil niet meer in die raceklasse terugkeren. Tenzij iemand met een zeer interessant aanbod komt, iets wat ik ten zeerste betwijfel. Ik heb na de Nürburgring in 2009 de bladzijde omgeslagen en ik moet zeggen dat ik het helemaal niet mis," zei de Fransman.

"Ik had enkele goede races, enkele slechte en een aantal verschrikkelijk slechte. Ik heb de ervaring, maar ik word binnenkort 32, dus ik weet dat mijn tijd voorbij is. Ik heb mijn kans gehad en het ging niet zoals ik gewild had, maar dat is voorbij. Nu kijk ik naar andere uitdagingen."