Sneijder gelooft nog in titel bij Inter

Olga Kroeders

Wesley Sneijder keerde afgelopen weekeinde terug bij Internazionale na een hamstringblessure. De spelmaker was meteen belangrijk door de openingstreffer voor zijn rekening te nemen in het duel tegen AS Roma (5-3). "Je moet toch laten zien dat je er weer bent", zei Sneijder tegen Novum Nieuws.

Door de overwinning klimt Internazionale naar de derde plaats in de Serie A met nog vijf punten achterstand op koploper AC Milan. De ploeg van Sneijder heeft ook nog een wedstrijd minder gespeeld. "Ik denk dat alles weer open is", is de middenvelder dan ook vol vertrouwen. "We hebben een goede reeks neergezet. Dat moeten we vasthouden en dan moet het goed komen."

Sneijder denkt dat de goede prestaties voor een groot deel te danken zijn aan trainer Leonardo, die Rafael Benitez opvolgde. "De sfeer in de groep is weer heel goed. Niet dat die helemaal weg was, maar er heerste toch een andere stemming", doelde de international op de periode onder Benitez.

Sneijder ziet overeenkomsten met vorig seizoen. "Het is nu weer vrij los net als onder José Mourinho. In dat opzicht kan je die twee wel een beetje met elkaar vergelijken."