Rebellion klaar voor de NGP van Sony

Rebellion heeft aangekondigd dat Asura, de interne game-engine die door de ontwikkelstudio gebruikt wordt, de nieuwe Sony NGP volledig ondersteunt. De technologie, die gebruikt is voor spellen als Aliens Vs. Predator en The Simpsons Game voor de PC, PS3 en Xbox 360, is aangepast om spellen te draaien op de PSP-opvolger.

De Asura-engine kan op de NGP een volledig speelbare demo van een "multiplayer third person shooter" tonen. Rebellion is in staat geweest deze ondersteuning zo snel toe te voegen omdat de Asura-engine compleet door henzelf gemaakt is, zonder tussenkomst van derde partijen, die bijvoorbeeld software leveren voor natuurkunde- of verlichtingsberekeningen. Rebellion heeft dus niet hoeven wachten op zulke partijen tot zij de NGP ondersteunen.

Jason Kingsley, CEO van Rebellion vertelt: "De technologie-, design- en modeleerteams hebben ongelooflijk goed gewerkt met dit nieuwste apparaat van Sony. We zijn erin geslaagd om onze engine volledig functioneel op de NGP te krijgen en het ziet er fantastisch op de hardware. We zullen aanwezig zijn op DICE en op GDC om te laten zien wat we hebben gemaakt en om zakelijke partners zoeken".

We zullen dus nog even moeten wachten voordat we weten wat Rebellion voor de Sony NGP en ons in petto heeft.

Alien vs Predator