NAC Breda geeft Leonardo wéér een kans

Sjors (Sj0rSz)

Leonardo krijgt weer een nieuwe kans bij NAC Breda. Dit was de uitkomst van een lang onderhoud tussen de Braziliaan, de interim-directie bestaande uit Willem Reijn en Jeffrey van As en de trainers, Gert Aandewiel en John Karelse.

Leonardo werd afgelopen weekend na veertig minuten al gewisseld, vanwege zijn belabberde spel. NAC Breda liet de Braziliaanse aanvaller op zondag ook meetrainen met de belofte, maar de speler weigerde dit. Hij was namelijk van emning dat hij niet de enige was die slecht speelde. Daarnaast eiste hij ook nog meer krediet op.

Het is niet de eerste keer dat Leonardo een uitglijder maakt. De Braziliaan valt dit seizoen vooral op door relletjes en ongedisciplineerd gedrag. NAC Breda hoopte de aanvaller in de winterstop te verkopen of te verhuren, maar er kwam geen club.

"Wij hebben te maken met het clubbelang, NAC heeft al genoeg problemen," liet Aandewiel in een reactie weten. "Hij blijft daarom gewoon in de A-selectie, al moet-ie wel uitleg geven voor zijn gedrag aan de spelersgroep. Er zijn nu eenmaal mensen die meer kansen en waarschuwingen nodig hebben dan een ander."

"In principe heeft hij geen uitzonderingspositie," ging de interim-trainer verder. "Maar wij zijn de beroerdste niet. We kunnen altijd van de regels afwijken, als er een geldige reden is. Het is zeker niet zo dat ons geduld oneindig is; als hij niet goed speelt, halen we hem eruit."

"Ik heb sterk het idee dat het kwartje nu wel bij hem is gevallen. Hij moet veel beter omgaan met bepaalde situaties en we gaan ervan uit dat het nu goed gaat. Hij heeft nu eenmaal een andere manier van denken en communiceren."