[Serie A] Uitslagen speelronde 24

Dit weekend is in Italië de 24ste speelronde van de Serie A afgewerkt. FOK!sport geeft je ook nu weer een overzicht van de gebeurtenissen in de Italiaanse competitie en natuurlijk de tussenstand na 24 speelronden.

Internazionale - AS Roma

Mede dankzij een doelpunt van Wesley Sneijder won de regerend landskampioen in eigen huis van AS Roma. De Romeinen waren met tien man dichtbij een stunt, maar de thuisploeg wist de zege over de streep te trekken (5-3). Inter is in Italië op jacht naar koploper en stadgenoot AC Milan. De formatie van Leonardo loopt door de thuiszege twee punten in op de lijstaanvoerder. De achterstand op Milan is vijf punten, terwijl Inter nog een duel tegoed heeft.

Sneijder begon bij de Champions League-winnaar in de basis tegen nummer zeven Roma. De Nederlander liet zich al snel zien in Giuseppe Meazza. Al na drie minuten opende Sneijder de score. De Oranje-international werd bediend door Maicon en haalde van afstand uit. Roma-doelman Julio Sergio had geen antwoord op het schot van Sneijder. Inter liet Roma na de openingstreffer snel terugkomen in de wedstrijd. Fabio Simplicio trok de stand na een klein kwartier spelen gelijk. Inter bleef de bovenliggende partij.

Samuel Eto'o was andermaal belangrijk voor de thuisploeg. De Kameroener ontving de bal van Sneijder en passeerde Julio Sergio met links. Inter ging dankzij Eto'o met een voorsprong de rust in. Na de pauze bleef het een aantrekkelijk duel in Milaan. Na ruim een uur spelen was een rode kaart voor Nicolas Burdisso het startsein voor een doelpuntrijk laatste deel van het duel. De Argentijn (ex-Inter) haalde Giampaolo Pazzini onderuit in het strafschopgebied en mocht inrukken. Eto'o benutte de penalty, waarna het duel gespeeld leek. Nadat Sneijder dichtbij zijn tweede treffer was tilde Thiago Motta de voorsprong naar 4-1. De geboren Braziliaan, die voor de Italiaanse nationale ploeg is geselecteerd, kopte een voorzet van uitblinker Eto'o binnen.

Een kwartier voor tijd leefde Roma echter weer op. Daniel de Rossi vond Mirko Vucinic. De Montegrijn hielp de Romeinen terug in de wedstrijd. Het geloof nam toe bij de bezoekers, die tot 4-3 terugkwamen. Van dichtbij schoot invaller Simone Loria raak. Roma ging op zoek naar een punt, maar Esteban Cambiasso stelde de zege voor Inter in de blessuretijd veilig.

Cagliari - Juventus

Juventus heeft weer eens een overwinning weten te behalen. De uitwedstrijd tegen Cagliari werd met 1-3 gewonnen. Juventus draaide de laatste tijd niet bepaald lekker, waardoor een overwinning extra welkom was.

Na twintig minuten spelen viel het eerste doelpunt. Het was Alessandro Matri die de score opende en daarmee zijn eerste doelpunt voor Juventus maakte - tegen zijn oude ploeg. Na de rust werd de stand verder opgevoerd. De wedstrijd was net weer vijf minuten bezig toen Robert Aquafresca de gelijkmaker binnentikte. Juventus schrok echter niet en een kwartier voor tijd was het wederom Matri die een doelpunt achter zijn naam mocht schrijven.

Luca Toni was degene die de eindstand bepaalde. In de 84e minuut was het de spits die een voorzet van Alessandro Del Piero in het doel werkte. Juventus staat nu op de zevende plaats met 38 punten.