Wielerfamilie geschorst voor doping

Het Italiaans Olympisch comité CONI heeft wielrenner Lorenzo Bernucci en zijn familie geschorst. De Italiaan kreeg een straf van vijf jaar nadat bij een huiszoeking bloeddoping werd aangetroffen.

Zijn vrouw, moeder en schoonvader mogen vanwege hun aandeel de komende vier jaar niet deelnemen aan professionele sportactiviteiten. Bernucci's broer kreeg een schorsing van drie jaar. De familie moet ook een boete van 540 duizend euro betalen.

Bernucci werd in april vorig jaar al geschorst door zijn team Lampre na een politie-inval bij hem thuis. Ook bij Bernucci's teamgenoot Alessandro Petacchi werd een inval gedaan, maar het onderzoek naar de Italiaanse topsprinter loopt nog. De renners, die allebei ontkennen, zijn overigens niet positief getest. Het bewijs bestaat uit getuigenissen en afgetapte telefoongesprekken.

Bernucci werd in 2007 tijdens de Ronde van Duitsland al eens betrapt op het gebruik van sibutramine. Zijn toenmalige werkgever T-Mobile zette hem direct op straat. De renner boekte zijn grootste succes in de Ronde van Frankrijk van 2005 door een etappe te winnen.