L. de Jong: "Dit is een mooie verrassing"

André

Luuk de Jong maakt woensdag mogelijk zijn debuut in het Nederlands elftal. De Twente-speler is zeer blij met de oproep van de bondscoach.

De Jong is door Bert van Marwijk bij de selectie gehaald als vervanger van Robin van Persie, die griep heeft. "Ik had me zondagavond al gemeld in Oisterwijk bij Jong Oranje, maar maandagmorgen kreeg ik van de teammanager te horen dat ik mijn tas in moest pakken en naar Noordwijk mocht. Dat was een mooie verrassing", zegt hij op de website van FC Twente.

"Vorige week zat ik al bij de voorselectie en hou je er rekening mee dat je zou afvallen. Je weet echter ook dat de kans bestaat dat spelers geblesseerd raken of moeten afzeggen, zoals dat nu het geval is. Ik kijk er naar uit om de trainingen met Oranje nu echt mee te maken."

Luuk de Jong (20) mocht vorig jaar al eens meetrainen bij het grote Oranje. "Dat was al een mooie ervaring. Dat ik nu ben opgeroepen is voor mij een bevestiging dat ik goed bezig ben bij FC Twente." Dit seizoen speelde de aanvaller 21 duels in de Eredivisie, waarin hij acht keer scoorde.