Gehavende Meeuwis tevreden na debuut

Met nietjes en Bison-kit in zijn achterhoofd keek Marcel Meeuwis in de catacomben van de Gelredome terug op zijn debuut bij Feyenoord. De 30-jarige middenvelder hield het een uur vol doordat hij bij Borussia Mönchengladbach zelden aan spelen toekwam.

"Ik heb de afgelopen drie maanden geen volledige wedstrijd meer gespeeld", zei de nieuwe aanwinst van de Rotterdammers tegen diverse media. De Brabander werd kort na de treffer van Vitesse vervangen door Leroy Fer. "Ik houd een redelijk goed gevoel over aan mijn debuut. Ik denk dat een gelijkspel een juiste afspiegeling was van het duel", aldus Meeuwis.

"We hadden de wedstrijd in het eerste kwartier na de pauze in handen, maar daarna verloren we de grip op Vitesse. Bij vlagen werden we nog gevaarlijk, maar we gingen teveel naar achteren leunen. Al met al ben ik tevreden met het resultaat." Met de komst van Ryo Miyaichi heeft Feyenoord een nieuwe smaakmaker in huis. "We noemen hem al mister Miyagi."

De naar een personage uit de filmreeks Karate Kid vernoemde buitenspeler was geregeld dreigend voor de formatie van trainer Mario Been, maar een doelpunt bleef uit. Meeuwis viel minder op in Arnhem, maar stond toch even in de schijnwerpers. Na een botsing met Vitessenaar Jordi Lopez liep hij een hoofdwond op, waarna hij werd uitvoerig werd behandeld.

"Het gat is gedicht met nietjes en Bison-kit", lachte de middenvelder, die klaar is voor zijn eerste wedstrijd in De Kuip. Feyenoord treft volgende week Heracles Almelo in eigen huis. "Dat wordt weer een belangrijke wedstrijd. Een voordeel is dat we het publiek dan weer achter ons hebben staan", besluit Meeuwis, die met zijn nieuwe werkgever de vijftiende plaats inneemt.