Virgin presenteert MVR-02 in Londen

Marussia Virgin Racing heeft de Formule 1-bolide voor het seizoen 2011 gepresenteerd. Het team rijdt dit jaar met de MVR-02 op een Russische licentie. De presentatie vond plaats bij het BBC Television Centre in Londen.

Opvallend aan deze geheel met de computer ontworpen bolide is dat de neus lager is dan bij de andere teams. Ook lijkt de auto ten opzichte van 2010 uiterlijk niet veel veranderd. Wel is er bij de achtervleugel meer ruimte gekomen. Verder is de livery met de komst van sponsor Marussia veranderd.

Het is het tweede seizoen dat Virgin meedoet in de Formule 1. Vorig jaar kampten de bolides in het begin met betrouwbaarheidsproblemen en was de tank te klein. Hierdoor konden de auto's de opgelopen achterstand in de rest van het seizoen niet meer goedmaken.

Met de MVR-02 met achter het stuur Timo Glock en Jerôme d'Ambrosio hoopt het team dit jaar de renstallen in het middenveld bij te kunnen houden. De eerste glimp van de auto in de tests kan vanaf donderdag in Jerez verwacht worden. Bij de test in Valencia vorige week werd nog gereden met de oude bolide.