Strootman: "Ik leef van dag tot dag"

Kevin Strootman heeft een goed begin gemaakt bij FC Utrecht en zit nu zelfs bij de selectie van het Nederlands elftal. "Het geeft extra druk."

De middenvelder realiseert zich dat een plek bij het Nederlands elftal verwachtingen schept. "Nu ik bij Oranje zit, zullen mensen anders naar me kijken. Dat geeft extra druk", zegt Strootman tegen De Telegraaf.

"Ik probeer mijn eigen spel te spelen. Je moet niet ineens gekke dingen gaan doen, omdat je voor Oranje bent opgeroepen." Dat spel speelde hij afgelopen speelronde tegen FC Twente. "Ik heb met FC Utrecht nog steeds niet verloren. Een gelijkspel is een goed resultaat tegen dit sterke FC Twente, dat op mij een betere indruk maakte dan Ajax."

Strootman speelde kort geleden nog in de Jupiler League bij Sparta Rotterdam. "Nog maar pas geleden verloor je kansloos RBC-uit en MVV-uit, terwijl het nu zo goed gaat. Met goede spelers om je heen, komen je eigen kwaliteiten ook beter tot hun recht."

Het gaat allemaal snel, vindt de 20-jarige middenvelder. "Ik heb weinig tijd om te genieten van alles wat me overkomt. Er zijn zoveel wedstrijden in korte tijd. Je leeft echt van dag tot dag. Natuurlijk is het allemaal een beetje spannend, maar ik hoop te laten zien dat ik niet voor niks ben opgeroepen voor Oranje."