Battlefield 3 details bekendgemaakt

Alan Kertz, gameplay-designer van Battlefield 3 bij DICE, heeft via Twitter uitspraken gedaan over het nieuwe deel in de reeks. Volgens hem kun je Call of Duty niet verslaan door dat spel proberen na te apen, maar door een betere shooter te maken. 

Ook geeft de designer aan dat de console-versies van het spel geen server-browser hebben in tegenstelling tot de PC-versie. De PC-versie kan 64 spelers op een map aan, door het gemis aan server-browser zullen de console-versies het met 24 spelers in een level moeten doen. Alan Kertz wilde dit niet bevestigen of tegenspreken.

Alan Kertz geeft nog meer details, zoals het kunnen liggen in Battlefield 3, de verbeterde wapen- en 'field of view'-systemen en hij bevestigt dat een van de steden in het spel Teheran is. De nog geheimzinnige 'limited edition' zal ook voor consoles verschijnen. Wat er in deze gelimiteerde versie zit zal EA eind deze maand bekendmaken, maar er zijn al details uitgelekt. Alan Kertz geeft ook aan dat DICE het kunnen vernielen van objecten, graphics en voertuigen erg belangrijk vindt en dat we daar dus wat van mogen verwachten.

Battlefield 3 komt in de herfst van dit jaar uit op de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.