How to Train Your Dragon grote winnaar animatieprijzen

De film How to Train Your Dragon heeft zaterdag de meeste Annie Awards in de wacht gesleept. De film van studio Dreamworks viel tien keer in de prijzen tijdens de uitreiking van de jaarlijkse awards voor animatiefilms.

How to Train Your Dragon kreeg onder meer de award voor beste film en beste regie. De Annie Awards, die jaarlijks worden uitgereikt door de International Animated Film Society, werden dit jaar geboycot door Disney/Pixar. De studio achter animatiefilms als Toy Story en Wall-E plaatste in augustus vraagtekens bij het stemmingsproces. Volgens Disney/Pixar werd hun grote concurrent Dreamworks ten onrechte voorgetrokken. Ondanks de boycot viel de studio toch in de prijzen: Day & Night kreeg het beeldje voor beste korte animatie.

Dreamworks was veruit de grootste winnaar van de avond. Niet alleen How to Train Your Dragon viel vaak in de prijzen, ook de tv-special Kung Fu Panda Holiday ging met een groot aantal beeldjes naar huis. De special, die voortborduurt op de film Kung Fu Panda, won vijf prijzen. How to Train Your Dragon is in het Nederlands verschenen met de titel Hoe tem je een draak.