FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 1 september 2010

Vier doden bij aanslag in Algerije

Bij een zelfmoordaanslag op een militair konvooi in het noorden van Algerije zijn woensdag zeker vier mensen om het leven gekomen en twintig gewond geraakt. Dat heeft een bron binnen het Algerijnse leger gezegd.

De zelfmoordterrorist reed nabij het stadje Zemmouri met een bomauto in op het konvooi, dat uit twaalf voertuigen bestond. Naast de aanvaller kwamen twee militairen en een burger om.

Zelfmoordaanslagen komen zelden voor in Algerije. Als een aanslag plaatsvindt hebben extremistische groeperingen, die banden onderhouden met Al-Qaida, het vaak gemunt op het leger.

Rutten wil opnieuw met Afellay rond de tafel

PSV-trainer Fred Rutten is zeer gelukkig gestemd over het aanblijven van Ola Toivonen en Ibrahim Afellay. Beide spelers stonden in de belangstelling. Maar met het sluiten van de transfermarkt is een vertrek uitgesloten.

"Een aantal weken voor het sluiten van de transferperiode gaan er verschillende gedachten door je heen", blikt Rutten terug tegenover PSV TV. "Het was een vreemde markt en je hoopt dat je geen mensen kwijtraakt. Ik had dinsdag al het gevoel dat er niets meer ging gebeuren. Eind goed al goed", vervolgt de trainer van de Eindhovenaren.

Toivonen werd gelinkt aan onder meer Liverpool. Terwijl Afellay werd gevolgd vanuit Duitsland, Italië en Engeland. "Toivonen was al snel duidelijk. Gelukkig kunnen we ons nu concentreren op de wedstrijden. Ongetwijfeld krijgen we in de winter weer hetzelfde liedje maar dat is inherent aan een topclub", vervolgt Rutten.

De oefenmeester zag Afellay niet vertrekken. Maar de middenvelder kan daardoor mogelijk aan het einde van het seizoen transfervrij vertrekken. "De intentie is om met beide partijen om de tafel te gaan zitten om te kijken of het contract verlengd kan worden. Ik denk niet dat dit het voetballende gedeelte verstoord, Ibrahim kan zich weer concentreren op het voetballen."

Punten Ronde 13 FOK! Formule 1-manager

Afgelopen weekend stond de Grand Prix van België op het programma. Lewis Hamilton won op Spa-Francorchamps de deels natte race. Hoog tijd voor FOK!sport om de standen na Ronde 13 bekend te maken. Zijn er verschuivingen of houden de toppers zich ook deze ronde staande? Je leest het hieronder.

De strafpunten die deze race zijn uitgedeeld:

- Sébastien Buemi (Toro Rosso); teruggezet op grid (ophouden Rosberg in kwali): -15
- Timo Glock (Virgin Racing); teruggezet op grid (ophouden Yamamoto in kwali): -15
- Sebastian Vettel (Red Bull Racing); drive-throughpenalty (incident met Button): -15
- Jaime Alguersuari (Toro Rosso); tijdstraf achteraf (afsnijden chicane): -15

- Mercedes GP-motor: bakwissel Rosberg: -10
- BMW Sauber-motor, gewisseld bij De la Rosa: -15

- HRT-chassis; voorwielophanging Senna: -15

Niet bestraft:
- Michael Schumacher (Mercedes GP); teruggezet op de grid. Hij is hiervoor in Hongarije al bestraft.

DeeDZ Racing was deze ronde de beste met 366 punten. Achter het team van deze user volgen zes teams met 360 punten. KNEIS, Sally's Devils, Rico Nosberg, Puk, Trevracing en Kegelaar waren de teams die door de gedeelde tweede plaats in het klassement flink klommen.

In het algemeen klassement naam DTC de leiding over met een totaal van 2913 punten. Ruim daarachter staat Ferrari_team tweede met 2842 punten, op één punt gevolgd door PP-Vogels dat door een slechte ronde terugzakte naar plaats drie. F1 Holland Racing bezet met 2823 punten plaats vier, terwijl Team Manana de top vijd met 2818 punten afsluit.

Punten Ronde 13

Pos. Teamnaam User Ronde 13 Totaal
1 DeeDZ Racing DeeDZ_010 366 2767
2 KNEIS KNEIS1 360 2696
3 Sally's Devils! Sally 360 2692
4 Rico Nosberg RicoNosberg 360 2624
5 Puk Fritsert 360 2610
6 Trevracing Trevland 360 2371
7 Kegelaar Kegelaar 360 2287
8 catfishF1 catfish 355 2704
9 Toettoet Toet1 343 2653
10 Woosh! RainManX2 343 2521


Algemeen Klassement

Pos. Teamnaam User Ronde 13 Totaal
1 DTC AJDTC 334 2913
2 Ferrari_team winux 334 2842
3 PP-Vogels PP-vogels 196 2841
4 F1 Holland Racing Slein83 325 2823
5 Team Manana BitetheBullet 334 2818
6 oort83racing oort83 315 2810
7 Jasper Racing jasper_kock 331 2804
8 race-forum.nl Distortion 308 2791
9 DeeDZ Racing DeeDZ_010 366 2767
10 Plofkop Racing Tailstrike 219 2750


Bij de subleagues zijn er weinig verschuivingen. ADP F1 verstevigde door de winst in deze ronde de leidende positie met nu een totaal van 2463 punten. ! AIM ON TOP ! staat tweede met 2307 punten, voor F1 predictions (2195 punten) dat de derde plaats toch weer van Silberpfeilen Voraus! (2189 punten) overgenomen heeft. De top vijf wordt afgeloten door Grand Prix du Achmea met 2179 punten.

Algemeen Klassement Subleagues

Pos. Teamnaam Eigenaar Ronde 13 Totaal Leden
1 ADP F1 aqualeon 301 2463 5
2 ! AIM ON TOP ! AmenhotepIV 285 2307 3
3 F1 Predictions ElmarO 227 2194 8
4 Silberpfeilen Voraus! GrapeFruit 204 2189 11
5 Grand Prix du Achmea iBenshi 250 2179 6
6 Squadron sexbierum 273 2169 8
7 SpaMetBier Horus 242 2167 7
8 BOSCH bosch007 268 2164 3
9 Alientrick cybercool 224 2164 3
10 F1RacingLeeuwarden badger1 214 2160 3


Allemaal gefeliciteerd met de vermelding in dit puntenbericht.

De volgende race is de Grand Prix van Italië die verreden zal gaan worden op zondag 12 september. De komende managerronde sluit op vrijdag 10 september om 23:59 uur, dus zorg dat je voor die tijd je (gewijzigde) team opgeslagen hebt!

Om direct naar de FOK! Formule 1-manager te gaan klik je hier. Kijk gauw verder bij de speluitleg of de puntentelling, en mocht je nog andere vragen hebben, kun je terecht bij de FAQ.

Wil je meespelen, maar heb je nog geen account op FOK!? Registreer je dan hier!

Mochten er toch nog vragen of opmerkingen zijn, dan kan dat of via pm aan FOK!managers, via mail sport[at]fok.nl of via een bericht in het speciale F1-manager 2010-topic in het Autosport- en motorsport-forum!

Tot slot wensen we je veel succes en veel plezier met de Formule 1-manager 2010 van FOK!

[WK] Hockeydames winnen ook van Nieuw Zeeland

Maandag speelde het Nederlandse damesteam hun eerste duel op het WK tegen India. De dames van bondscoach Herman Kruis wonnen dat duel gemakkelijk met 7-1. Vandaag stond het tweede duel van Oranje op het programma tegen Nieuw Zeeland, de nummer zeven van de wereld. Nederland won met 7-3.

De Nederlandse ploeg had misschien wat last van de omstandigheden in het Argentijnse Rosario. Eerder deze week waren de temperaturen rond de 18 graden. Vandaag moest er gespeeld worden tijdens barre omstandigheden. Een snijdende wind en motregen. De Nederlandse ploeg liet zich al in de eerste minuten van de wedstrijd verrassen door de Nieuw Zeelandse ploeg en die kwam op voorsprong. Nog geen minuut later wist Ellen Hoog de stand op gelijke hoogte te brengen. Een klein kwartier voor rust was het Maartje Paumen die met een mooie steekpass Kim Lammers wist te bereiken en die wist op haar beurt uiteindelijk de Nieuw Zeelandse goalie te bereiken.

Ook na de rust was het Nederland, die mede door een overtalsituatie, al snel drie doelpunten wist te maken. De derde treffer van de wedstrijd kwam op naam van Marilyn Agliotti. Maartje Paumen maakte door een strafcorner de vierde en Michelle van der Pols was nog geen minuut later trefzeker en bracht de stand op 5-1. Voor Van der Pols een speciaal doelpunt want het was het eerste balcontact dat ze had in de wedstrijd.  Dat doelpunt gaf Van der Pols schijnbaar vleugels want een mislukte strafcorner belandde uitendelijk bij de middenveldster die de bal voorgaf op Janneke Schopman. Schopman wist wel raad met dit buitenkansje en bracht de stand op 6-1.

Joyce Sombroek, de hele wedstrijd nog niet gezien, wist een tiental minuten voor tijd nog een prima redding te verrichten. Een fout in de Nederlandse verdediging kon daarna echter niet voorkomen dat Nieuw Zeeland een strafcorner kreeg. Deze werd echter slecht genomen en uit de counter wist Ellen Hoog via een mooi backhandschot de 7-1 op het scorebord te zetten.  In de slotfase van het duel wist Nieuw Zeeland nog een keer het net te vinden via Forgesson die op een voorzet van Harrison keepster Sombroek wist te passeren. Vijftien seconden voor tijd kreeg Nieuw Zeeland nog een strafcorner die niet werd benut maar de bal raakte de arm van Schopman waardoor de bal op 6 meter 40 werd gelegd. Forgesson wist dit buitenkansje te benutten en bracht de eindstand op 7-3.

Het keurcorps van Kruis liet in deze wedstrijd zien dat de wat grotere tegenstanders die komend weekend wachten zeker rekening moeten houden met Oranje. De dames zullen komend weekend tegen Australië en Duitsland aantreden. Deze wedstrijden zullen gaan bepalen of het Nederlandse hockeyelftal zich weet te plaatsen voor de halve finale van dit WK waar Nederland zijn titel hoopt te prolongeren.

'Ruimtewezen live op tv te zien'

Ufologen zijn blij verrast met de beelden van een Argentijnse nieuwsuitzending. Op de beelden is duidelijk een alien te zien.

Het filmpje is gemaakt op 8 augustus tijdens een nieuwsuitzending op locatie in Santa Cruz. Het vermeende ruimtewezen op de achtergrond is voor de kijkers van Argentiniës tweede televisienet goed te zien. De alien doemt ineens linksachter de geïnterviewde op en benadert de vrouw van achteren.

Zowel de cameramensen als de personen die het nieuws toevallig hebben opgenomen zweren dat dit de beelden zijn die live op televisie zijn uitgezonden. Er is volgens hen niet met de beelden geknoeid.

De regio rond de Argentijnse stad Santa Cruz is een belangrijk gebied voor believers. Jaarlijks worden er vele ufo's gesignaleerd. Vorig jaar werd er nog een vreemd wezen gefotografeerd door personeel van een restaurant. Deze nieuwe beelden zouden erop kunnen duiden dat zich in de buurt een ruimtebasis moet bevinden voor buitenaardse ruimtevaartuigen.


'Be... Good...'

De mongolen van de dierenwereld

Waar hebben duiven hun onomstreden positieve reputatie toch aan te danken? Zijn het hun opvallende verdiensten voor de maatschappij? En welke mogen dat dan wel zijn? Brengen vredesduiven soms vrede? Natuurlijk niet, nog nooit heeft een duif een oorlog voorkomen of laten ophouden. Postduiven hebben zonder scrupules chantagebrieven, dreigbrieven en zelfs oorlogsverklaringen op hun bestemming bezorgd. Het maakt ze helemaal niets uit, als ze hun voer maar krijgen.

[Upd] Klink weigert PVV definitief

Mede-onderhandelaar, Tweede Kamerlid en minister Ab Klink weigert definitief een coalitie met daarin de PVV van Geert Wilders. Dit heeft Klink eerder deze week geschreven in een brief aan fractievoorzitter Maxime Verhagen en partijvoorzitter Henk Bleker. De brief is in handen van de NOS.

In de brief bespreekt Klink de coalitiebesprekingen met de PVV-leider. Wilders zou aangekondigd hebben al bij de presentatie van het regeerakkoord afstand te nemen van de andere partijen.

'Wilders komt met geheel eigen verhaal'
"Hij stelde bij de komende presentatie van het akkoord met een volstrekt en totaal ander verhaal te komen dan de VVD en het CDA. Hij raadde de collega's aan om op dat moment maar een andere kant op te kijken en voorspelde dat de hoofden van de coalitiepartners rood zouden kleuren. Een samenbindende visie zou echt niemand hoeven te verwachten"
, aldus Klink.

Klink heeft daaruit de conclusie getrokken dat het CDA voortdurend door de PVV zal worden uitgedaagd op zijn christelijke grondslag en democratische motieven.

Te veel verschil
"Dit raakt het CDA, en wel tot in de kern. Zoals gezegd: voortdurend zal de partij worden uitgedaagd op haar christelijke grondslag en democratische motieven en zal zij afstand moeten nemen van de PVV"
, schrijft Klink in de brief. De uitgangspunten van de twee partijen zijn volgens Klink te verschillend.

"Het bovenstaande brengt mij tot het standpunt dat een politieke samenwerking met de PVV voor ons geen begaanbare weg is en zou moeten zijn. Voor mij persoonlijk is dat echt een definitieve conclusie."
Het is nog onbekend hoelaat de CDA-fractie weer bijeen komt om te praten over de ontstane situatie.

Lees hier (PDF-formaat) de hele brief van Klink.

Update 20:33 - Donner ingezet
CDA-minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken wordt ingezet als bemiddelaar in het conflict binnen de partij, zo meldt het RTL Nieuws. Donner moet de crisis bezweren die is ontstaan in zijn partij door de onenigheid tussen fractieleider Maxime Verhagen en zijn secondant Ab Klink.

Update 21:10 - Wilders herkent zich niet in brief
Verhagen wil niet inhoudelijk reageren op de brief van Klink. Hij heeft gezegd eerst met de fractie te willen overleggen, mede omdat de brief naar de fractie is gestuurd. Verhagen blijft proberen om het CDA op één lijn te krijgen.

Wilders laat weten zich niet in de brief te herkennen. Ook de VVD vindt dat Klink de PVV-leider geen recht doet. Later op de woensdagavond vergaderen de CDA'ers waarschijnlijk weer verder.

Update 22:34 - Donner brengt verslag uit
Donner heeft inmiddels met de drie dissidente CDA-Kamerleden gesproken en brengt momenteel verslag uit bij de partijtop. Informateur Ivo Opstelten wil nog vanavond of vannacht de fractieleiders van alle drie partijen bij zich hebben.

De fractie van het CDA begint rond 22:45 met haar beraad over de interne verdeeldheid over de kabinetsformatie. Dat heeft CDA-fractiesecretaris Sybrand van Haersma Buma gezegd.

Update 22:57 - Koppejan: Echte volksvertegenwoordiger
Het dissidente CDA-Kamerlid Ad Koppejan neemt zich voor zich in het debat over de politieke samenwerking met de PVV 'als een echte volksvertegenwoordiger' op te stellen. Dat twitterde hij woensdagavond.

Koppejan lijkt te in zijn boodschap te suggereren dat hij zich niet onder druk laat zetten door anderen, de CDA-top of fractievoorzitter Verhagen bijvoorbeeld. "Heftige tijden waarin het er op aankomt om je als een echte volksvertegenwoordiger op te stellen", zo schrijft het dwarsliggende Kamerlid.

Koppejan stemde eerder als enige in de CDA-fractie tegen de ontpoldering van de Hedwigepolder in Zeeland.


'Wilders zorgt voor rode hoofden bij coalitiepartners door met een totaal ander verhaal te komen'

Ferrari komt met Race simulator

Ferrari heeft Virtual Academy 2010 aangekondigd, een game waarin Formule 1-fans aan hun trekken moeten komen. De game is namelijk een simulatie van de huidige Ferrari F10 Formule 1 wagen. De game zal drie authentieke banen bevatten, namelijk Fiorano, Mugello en de Nürburgring. 

Er zal elke week een wereldwijde hotlap competitie zijn, waarin spelers Ferrari merchandise kunnen winnen. De vijf snelste coureurs krijgen nog een extra beloning, ze worden namelijk uitgenodigd om op Maranello mee te rijden met de officiele Ferrari Driving Academy. De wagens zijn tot in de puntjes precies nagemaakt en de Formule 1 coureurs Massa en Alonso hebben geholpen met het testen van de virtuele auto's.

De game moet 9 september uitkomen voor de PC. De prijs is $15 voor de Fiorano track en de Ferrari F10 wagen. Een trailer kan je hieronder zien.

Multiplayer in Batman: Arkham City, co-op?

Zo hoor je een tijd niks over Batman: Arkham City en zo krijg je twee nieuwtjes op één dag. Na de flinke lading screenshots die eerder vandaag verschenen, kunnen we nu vers nieuws toevoegen uit de nieuwste uitgave van het PSM3.

In dit gametijdschrift staat een flink artikel over de game. De meest interessante informatie die hier instaat zal voor velen de aanwezigheid van een multiplayer-optie in Arkham City. De vorm van deze multiplayer-optie is nog niet bekend. Het zou een versus-modus kunnen worden, maar gezien de aanwezigheid van Catwoman is een co-op-modus verre van uitgesloten. Wij houden jullie op de hoogte!

[US Open] Murray zonder problemen verder

Andy Murray heeft zich zonder problemen weten te plaatsen voor de tweede ronde van de US Open. De Brit versloeg na een kleine twee uur de Slowaak Lukas Lacko in drie sets met 6-3, 6-2 en 6-2.

Murray creëerde in de gehele wedstrijd genoeg kansen, maar wist er van de veertien toch maar zes om te zetten. Lacko wist zelf maar twee keer een breekkans te forceren en benutte er daar één van, waardoor Murray toch eenvoudig de wedstrijd wist te winnen. In de volgende ronde ontmoet Murray, als vierde geplaatst, de Jamaicaan Dustin Brown.

Bij de dames wist Francesca Schiavone zich te plaatsen voor de derde ronde. De Italiaanse, eerder dit jaar winnaar van Roland Garros, versloeg haar landgenote Maria Elena Camerin in twee sets 6-2 en 6-1. Ook Elena Dementieva behaalde de derde ronde, De Russin versloeg de Oostenrijke Sybille Bammer met 6-3 en 6-4.

Bleker woedend over suggestie Klink

CDA-voorzitter Henk Bleker heeft furieus gereageerd op de suggestie dat het CDA-congres slechts beperkt zou worden ingelicht over het coalitieakkoord. "Als Verhagen dat zou doen, zou hij binnen vijf minuten de zaal uitgeramd zijn", aldus een ontstemde Bleker.

In de brief die Ab Klink schreef aan fractievoorzitter Maxime Verhagen en Bleker staat dat er plannen waren om het regeerakkoord 'over het congres heen te tillen'. PVV-leider Geert Wilders zou hebben aangegeven dat hij bij de presentatie van het akkoord met een 'volstrekt en totaal ander verhaal te komen dan de VVD en het CDA'. Hierdoor zou het draagvlak bij het CDA-congres 'zwaar onder druk kunnen komen staan', werd gevreesd bij de CDA-onderhandelaars.

Er zou vervolgens een 'tussenoplossing' zijn voorgesteld. In de brief die de NOS publiceerde schrijft Klink: "Op donderdag zou ieder van de fractievoorzitters slechts vijf minuten de akkoorden toelichten. Na het congres zou op maandag dan 'voluit' kunnen worden gegaan."

Klink voelde daar weinig voor, zo schrijft hij, omdat het congres zo 'geen volledig en goed beeld van de politieke samenwerking zou krijgen'. Bleker reageerde woensdagavond furieus op het plan. "Als dat de route zou zijn geweest zou die bikkelhard zijn afgesneden. We zouden dan dinsdag een nieuw congres hebben gehouden."


Ab Klink

'Paris Hilton verstopt drugs in vagina'

Paris Hilton is vorige week gearresteerd wegens het in bezit hebben van nog geen gram cocaïne. De drugs waren van een vriend, zo beweerde Paris. Haar eigen voorraadje had ze echter verstopt in haar vagina, zo beweert een goede vriendin van haar.

Volgens ene 'Caroline' gebruikt het feestbeest dikwijls haar intiemste holte als bergplaats voor drugs. "Daarom was het eerste dat ze aan de agenten in Las Vegas vroeg of ze even naar de wc mocht", vertelt de bron die zegt al jaren goed te zijn bevriend met de hotelerfgename. "Ze wist dat dit haar enige kans was. Paris is niet zo dom als ze lijkt. Ze is zeer manipulatief en beschikt over katachtige reflexen."

De blog van Ian Halperin, een hoog aangeschreven, Canadese popjournalist, meldt verder dat Paris in het verleden vaak de beveiliging op luchthavens wist te omzeilen door met drugs gevulde condooms in haar vagina langs de bewakers te lopen. "Dit heb ik weer van een zeer goede bron", vertelt Caroline. "Paris is hier een echte pro in. Ze reist de hele wereld over en feest als een rockster. Ik ben stapelgek met haar, maar zij heeft echt professionele hulp nodig."

Uitslagen Topklasse zondagamateurs

Vanavond stond de derde speelronde in de Topklasse bij de zondagamateurs op het programma. Het is de enige speelronde die doordeweeks wordt afgewerkt. Jupiler League-degradant FC Oss is de nieuwe koploper. Het versloeg FC Lienden met 1-0. De ploeg van Hans Kraaij junior staat nu puntloos onderaan en kent een dramatische start. Opvallend was de ruime overwinning van Haaglandia / Sir Winston op Baronie, terwijl ook Quick '20 uithaalde tegen AFC. Voormalig koploper Hollandia verloor ook ruim. Dijkse Boys is door een overwinning op JVC Cuijk van de hatelijke nul af. De topper tussen Achilles '29 en Gemert eindigde onbeslist. Het werd in Groesbeek 1-1.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
Achilles '29 Gemert 1-1
Argon VVSB 1-2
Dijkse Boys JVC Cuijk 2-0
EVV De Treffers 1-1
Haaglandia / Sir Winston Baronie 4-1
FC Hilversum Hollandia 3-0
FC Oss FC Lienden 1-0
Quick '20 AFC 4-1

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Oss 3 2 1 0 7 6 - 3
2 Gemert 3 2 1 0 7 3 - 1
3 Hollandia 3 2 0 1 6 4 - 3
4 Haaglandia / W. 3 1 2 0 5 6 - 3
5 VVSB 3 1 2 0 5 5 - 4
6 Achilles '29 3 1 1 1 4 5 - 2
7 FC Hilversum 3 1 1 1 4 5 - 3
8 Quick '20 3 1 1 1 4 5 - 3
9 Baronie 3 1 1 1 4 6 - 6
10 AFC 3 1 1 1 4 4 - 5
11 EVV 3 1 1 1 4 2 - 3
12 De Treffers 3 0 3 0 3 5 - 5
13 Argon 3 1 0 2 3 4 - 5
14 Dijkse Boys 3 1 0 2 3 2 - 5
15 JVC Cuijk 3 0 1 2 1 2 - 7
16 FC Lienden 3 0 0 3 0 2 - 8

Serieverkrachter Bollenstreek aangehouden

Een 37-jarige man uit Voorschoten is aangehouden op verdenking van meerdere verkrachtingen in de Bollenstreek. Dat maakte de politie woensdagavond bekend. De politie denkt hiermee de reeks verkrachtingen opgelost te hebben.

Dinsdag werd een 24-jarige vrouw in een weiland in Hillegom verkracht. Ze werd rond 01.00 uur op het fietspad langs de Leidsestraat bij het Shell-tankstation van haar fiets getrokken.

Vanwege eerdere verkrachtingen in Voorschoten en Noordwijk had de politie Hollands Midden al een team van twintig rechercheurs op poten gezet. Hier waren twee vrouwen van 23 en 15 jaar van hun fiets getrokken op een ogenschijnlijk veilige weg met verkeer en verlichting.

[Vuelta] Menchov: "Ik bekijk het van dag tot dag"

Wielrenner Denis Menchov is allesbehalve opgevallen in de Ronde van Spanje. De kopman van de Rabobank ploeg staat veertiende in het algemeen klassement en eindigde in de laatste twee etappes op de tweede rij. "En voor mij is dat een goed resultaat", zegt hij bij Cyclingnews.

"De finales van beide ritten waren mij niet echt op het lijf geschreven, aangezien ik niet explosief genoeg ben voor dergelijke aankomsten bergop. En aangezien dit pas mijn eerste koersdagen na de Tour de France zijn, zit ik nog niet aan mijn beste vormpeil. Het is nu zaak om tijdens de tweede week te bevestigen", aldus de Rus.

"Ik ga deze Ronde van Spanje dan ook van dag tot dag bekijken. In Andorra (de aankomst van de elfde etappe, red.) begint de wedstrijd eigenlijk pas echt. Als ik wil meespelen voor de eindzege, dan zal ik het daar moeten kunnen laten zien. Daar wil ik op de afspraak zijn", besloot de Rus, die de Vuelta twee keer op zijn naam mocht schrijven.

Willem II gebruikt opbrengst Demouge voor schulden

Willem II gaat de inkomsten van de vertrokken Frank Demouge niet gebruiken voor nieuwe spelers. De Tilburgers willen de naar verluidt 500.000 euro gebruiken om schulden af te lossen, meldt het Brabants Dagblad.

"In principe willen we dat aanwenden voor het aflossen van onze schulden", verklaart interim-manager Paul Bottelier van Willem II tegenover het Brabants Dagblad. De Tilburgers hebben nog enkele openstaande rekeningen.

Willem II haalde als vervanger van Demouge, die naar FC Utrecht vertrok, Maceo Rigters. De voormalig jeugdinternational wordt voor één seizoen gehuurd van Blackburn Rovers. Willem II verwelkomde daarnaast nog twee spelers.

Denis Halilovic en Andreas Landgren werden met hulp van externe financiers en extra financiële ruimte door het wegvallen van het salaris van Demouge aangetrokken. De aanwinsten moeten Willem II van de laatste plaats afhalen.

[US Open] Berdych, Ljubicic uitgeschakeld

Voor Tomas Berdych is de US Open voorbij. De als zevende geplaatste Tsjech ging in de eerste ronde onderuit tegen de Fransman Michael LIodra met 6-7, 4-6 en 4-6.

Ook voor Ivan Ljubicic is de eerste ronde het eindstation. De Kroaat, die als vijftiende was geplaatst in New Yoek, ging in vier sets onderuit tegen de Amerikaan Ryan Harrison. De setstanden waren 3-6, 7-6, 3-6 en 4-6.

Update: Open beta Final Fantasy XIV toch nog morgen

Ondanks de vertraging wegens grote bugs die we gisteren hebben gemeld, zal de open beta van Final Fantasy vannacht om 03:00 voor ons beginnen. Je kunt je registratie code alvast op de Final Fantasy XIV website aanvragen

De nieuwste MMORPG uit de Final Fantasy serie zal eind deze maand in de winkels verschijnen. Op 30 september zal de game online te spelen zijn voor ongeveer €10,- per maand. De mensen die de collectors edition hebben besteld kunnen 8 dagen eerder beginnen. Namelijk op 22 september.

iPod nano krijgt touchscreen

Steve Jobs heeft vandaag tijdens een persconferentie nieuwe modellen van de iPod gepresenteerd. Daarnaast heeft ook de Apple TV een metamorfose ondergaan.

De grootste verandering is voor de iPod nano. De lengte is gehalveerd ten opzichte van de vorige versie. Daarbij heeft de mediaspeler een multitouch scherm gekregen en een broekclip net als de iPod Shuffle. Het clickwheel is ook niet meer, wel zijn er nog knoppen aanwezig voor het volume en om het scherm te vergrendelen. Met een volle accu ben je maar liefst 24 uur zoet.

De 8GB versie moet 160 euro gaan kosten, de 16GB versie 190 euro.

De nieuwe iPod Touch heeft net als de iPhone 4 een retina-scherm gekregen en een A4-cpu. Ook is deze versie voorzien van een camera aan zowel de achter- als de voorzijde. Met de camera aan de achterzijde kan in HD-kwaliteit video's worden opgenomen. Met de camera aan de voorzijde kunnen gebruikers van de iPod Touch en de iPhone met elkaar videobellen.

Voor de 8GB iPod Touch moet 230 euro worden neergelegd, de 32GB versie gaat 300 euro kosten en voor de 64GB moet 400 euro worden betaald.

De Apple TV krijgt ook een nieuwe model. In tegenstelling tot het vorige model wordt content nu uitsluiten gestreamd in plaats van dat bestanden worden gesynchroniseerd naar de harde schijf. Daarnaast ondersteund dit model ook HDMI-out en wifi. Een groot nadeel is dat er geen video's met 1080p afgespeeld kunnen worden.

Gebruikers kunnen ook een video huren in de iTunes Store. Een film in hd-kwaliteit kan voor 5 dollar worden gehuurd. Afleveringen van tv-series gaan van 3 dollar naar 1 dollar. 

De Apple TV zal voor circa 120 euro in de schappen liggen.

Nieuw gezicht in laatste Twilight-film

Rami Malek heeft een rol te pakken in The Twilight Saga: Breaking Dawn. De Night at the Museum-acteur neemt in het laatste deel van de vampierfilmreeks de rol van vampier Benjamin op zich.

The Twilight Saga: Breaking Dawn is het slot van de Twilight-filmreeks, gebaseerd op de boeken van Stephenie Meyer, en zal uit twee films bestaan. Volgend jaar verschijnt het eerste deel, het tweede volgt een jaar later. De 29-jarige Malek speelt in het tweede deel de vampier Benjamin die de aardse elementen kan beïnvloeden. "Het wordt superspannend en ik ben in de wolken", zei hij over de rol tegen het Amerikaanse tv-programma Entertainment Tonight.

Malek was eerder te zien in Night at the Museum en het vervolg Night at the Museum: Battle of the Smithsonian, beide met Ben Stiller. Ook speelde hij een rol in de tv-serie The Pacific, geproduceerd door Tom Hanks.

De laatste twee Twilight-films, de vierde en vijfde in de reeks, worden vlak na elkaar opgenomen. The Twilight Saga: Breaking Dawn vertelt de afloop van de driehoeksverhouding die heldin Bella (Kristen Stewart) erop nahoudt met vampier Edward - gespeeld door Robert Pattinson - en weerwolf Jacob (Taylor Lautner). De opnames gaan in oktober van start.

Nieuw gezicht in laatste Twilight-film
Nieuw gezicht in laatste Twilight-film (Foto: Novum)

Trots-wethouder krijgt wachtgeld

Paul Walgering, de opgestapte wethouder van Rita Verdonks Trots op Nederland (TON) krijgt twee jaar lang wachtgeld. Dat heeft Walgering afgesproken met de gemeente Den Helder. Hij had slechts vier maanden deze functie.

Als wethouder kreeg Walgering een bruto maandsalaris van 6529 euro. Volgens de wachtgeldregeling krijgt hij daarvan in het eerste jaar 80 procent en het tweede jaar 70 procent.

Doordat Walgering zijn recherchebureau opnieuw opent hoeft hij niet te solliciteren. Vorige maand stapte hij op als wethouder, Walgering had namelijk problemen met de TON-gemeenteraadsfractie. Hij was de enige wethouder van Verdonks beweging.


Trots op wachtgeld!

Agenten begluren seksende arrestantes

De politie van het Canadese Kamloops ligt ernstig onder vuur na een gevalletje gevangenen gluren. Vier agenten, zogeheten mounties, zouden verlekkerd hebben gekeken hoe twee vrouwelijke arrestanten elkaar op passionele wijze troost boden in de cel.

De bewuste mounties hebben samen met drie collega's in burger zeven minuten gekeken naar de pikante beelden die de bewakingscamera op hun monitoren toverde. Hierna besloten zij pas tussenbeide te komen. Helaas voor de agenten zijn zij op hun beurt ook weer gefilmd door bewakingscamera's.

Volgens een inspecteur van Interne Zaken werden de twee vrouwen twee weken geleden apart van elkaar gearresteerd wegens openbare dronkenschap en ordeverstoring. Het duo werd samen in een politiecel geplaatst, waarin zij al snel begonnen met vrijwillig, seksueel contact, zo laat inspecteur Tim Shields weten. De politie kon de actie live volgen via de bewakingscamera's.

"De videobeelden zijn vrij duidelijk. Het laat precies zien wat er tussen de twee vrouwen in de cel plaatsvond. Het laat ook exact zien hoe laat de agenten arriveerden, hoe lang ze bleven en wanneer zij weer vertrokken."

Nog 2 babylijkjes gevonden bij huis Geleen

In de tuin van de 41-jarige vrouw uit Geleen die vrijdag werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van haar baby, zijn nog twee babylijkjes gevonden. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag gemeld.

De twee stoffelijke overschotten van pasgeboren baby's werden gevonden tijdens het technisch onderzoek na de vondst van een babylijkje in de schuur bij het huis van de vrouw. Justitie onderzoekt nog wanneer de kinderen zijn overleden, of er een biologische band bestaat tussen de kinderen en de vrouw en hoe lang de kinderen daar hebben gelegen. Het Nederlands Forensisch Instituut zal de komende dagen sectie verrichten naar de doodsoorzaak.

De rechter-commissaris in Maastricht heeft de vrouw woensdag voor zeker twee weken in bewaring gesteld. Justitie verdenkt haar van moord.

Het is de tweede vondst van dode baby's in korte tijd. Begin augustus werden in het Friese dorp Nij Beets vier lijkjes gevonden op de zolder van een huis.

Terreurverdachten Schiphol vrijgelaten

De twee Jemenitische mannen die maandag op Schiphol werden opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het voorbereiden van terroristische misdrijven, zijn woensdag vrijgelaten. Dat heeft het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt.

Beide mannen waren aangehouden nadat de Amerikaanse autoriteiten Nederland hadden geïnformeerd over het feit dat in de bagage vanéén van hen verdachte goederen waren aangetroffen. Deze bagage is door de Amerikaanse autoriteiten onderschept en in de VS achtergebleven. De beide mannen waren toen echter al onderweg naar Schiphol, op doorreis naar hun bestemming Sanaa in Jemen.

Onderzoek van Nederland en de Verenigde Staten heeft uitgewezen dat er geen aanwijzingen zijn dat het tweetal iets met strafbare feiten te maken hebben. Ze worden dan ook niet langer beschouwd als verdachten.

Nederland pakte de mannen op nadat de Amerikanen informatie over hen hadden verstrekt. "De informatie was dermate serieus dat geen enkel risico is genomen", aldus het OM. De mannen zijn ondervraagd en hun handbagage is in beslag genomen.

Bij een voorlopige test was in Amerika bovendien de mogelijke aanwezigheid van een spoor van explosieven op een bagagestuk waargenomen. Bij nauwkeuriger tests bleken er echter geen sporen te zijn.

Huntelaar rekent op basisplaats bij Schalke

Klaas-Jan Huntelaar verwacht bij zijn nieuwe club Schalke 04 een basisplaats te krijgen. "Dat is wel de bedoeling, ja", zegt de 27-jarige aanvaller, die bij AC Milan op een zijspoor was geraakt. "Het gesprek dat ik had met trainer Felix Magath was cruciaal. Ik wil nu spelen, dat is het enige dat telt."

Huntelaar voelde vanaf het begin dat Magath vertrouwen in hem heeft. "Ik wil als diepe spits worden gebruikt en gelukkig heeft de trainer daar hetzelfde idee over", zegt de speler, die in Gelschenkirchen de plaats van de naar Dinamo Moskou vertrokken goalgetter Kevin Kuranyi moet opvullen. "Bovendien speelt Schalke in de Champions League en is de Bundesliga een sterke competitie."

Na zijn vertrek bij Ajax zat Huntelaar bij Real Madrid en vervolgens bij AC Milan vooral op de bank. Het kostte hem onder meer zijn basisplaats in het Nederlands elftal. "Het is inderdaad apart hoe het allemaal is gelopen", geeft de aanvaller toe. "Maar ik kijk niet zoveel terug en richt me nu op de toekomst."

Bij Milan zag hij door de komst van Zlatan Ibrahimovic en later ook Robinho weinig toekomst meer. "Als je met vier man moet gaan concurreren voor één positie, wordt het wel erg lastig. Ik wil weer gaan spelen en daar heb ik nu voor gekozen."

Volgende week hoopt Huntelaar in de uitwedstrijd tegen Hoffenheim voor zijn nieuwe ploeg te debuteren. Pas de week daarna tegen Dortmund speelt hij voor het eerst in de Veltins Arena. "Ik ben nog nooit in dat stadion geweest", geeft hij toe. "Omdat ik nu bij het Nederlands elftal zit, had ik geen tijd om op en neer te vliegen. Het is uiteindelijk allemaal erg snel gegaan."

Theo Bos terug naar Rabobank

De geruchten waren er al, maar nu is het ook officieel: Theo Bos keert na een jaar terug bij Rabobank. De 27-jarige sprinter moest op zoek naar een nieuwe ploeg omdat Cervélo er dit seizoen mee stopt.

Bos tekende een contract tot eind 2012. “Ik verheug me enorm op mijn terugkeer bij Rabobank”, aldus de voormalig baanrenner die vorig jaar de bankploeg nog verliet voor een nieuw avontuur. “Ik zat vorig jaar natuurlijk in een luxe situatie, maar mijn keuze was destijds absoluut niet tegen Rabo. Zij bieden mij de beste mogelijkheden mijn sportieve doelen te verwezenlijken."

Baby sterft na telefonische bevalling

Een 28-jarige Roemeense vrouw  is gisteren haar baby kwijtgeraakt tijdens de bevalling in het ziekenhuis. Volgens de vrouw ligt de schuld bij haar gynaecoloog. Hij was net haar huis gegaan, en gaf de verpleegkundigen aanwijzingen via de telefoon.

De hoogzwangere vrouw kwam gistermiddag bij het ziekenhuis in het Zuid-Roemeense Pucioasa. Cecilia Ionescu, de gynaecoloog, bleek echter net te zijn vertrokken. De vrouw was dus aangewezen op een paar verpleegsters en verloskundigen, die per telefoon instructies kregen van Ionescu.

Helaas bleken de aanwijzingen niet afdoende. Het babytje stikte in zijn navelstreng. Het ziekenhuis heeft geweigerd een reactie te geven op het trieste incident.

Twintig jaar cel geëist voor bijlmoord Helmond

Tegen de 48-jarige Henk B. uit Helmond is woensdag twintig jaar cel geëist voor het ombrengen van een oude vriend met een bijl. Het Openbaar Ministerie in Den Bosch verdenkt de man van moord.

De misdaad had vorig jaar oktober plaats in de woning van de verdachte aan de Dasstraat. Agenten troffen het ontzielde lichaam van het 47-jarige slachtoffer aan na een melding dat iemand in de woning van de trap was gevallen.

De 48-jarige B. had volgens het OM een conflict met het 47-jarige slachtoffer uit Helmond. De verdachte beslechtte de ruzie volgens het OM met een bijl.

De rechtbank in Den Bosch doet over twee weken uitspraak in de zaak.

Nominaties Edisons bekendgemaakt

Caro Emerald, Tiësto en Tim Knol zijn enkele genomineerden voor de Edison Pop 2010. De nominaties voor de vijftigste editie van de prestigieuze muziekprijs werden maandag in de Euromast in Rotterdam bekendgemaakt door juryvoorzitter Leo Blokhuis.

Tiësto, Guus Meeuwis en Bertolf werden genomineerd in de categorie Beste Mannelijke Artiest. Voor het onderdeel Beste Vrouwelijke Artiest maken Anouk, Caro Emerald en Wende Snijders een kans. De genomineerden in de categorie Beste Groep zijn Kane, Kyteman's Hiphop Orchestra en de 3JS. De Edison voor Beste Nieuwkomer gaat naar Tim Knol, Lisa Loïs of Waylon.

In de categorie Theater zijn Sara Kroos, Stef Bos en Nynke Laverman voorgedragen. Marc-Marie Huijbregts, Herman Finkers en Niet Uit Het Raam zijn kanshebbers voor de Comedy-Edison. De winnaars voor Beste Album en Beste Song worden komende maand door het publiek gekozen.

In de jury zitten onder anderen Daniël Dekker, Roosmarijn Reijmer en Jeroen Nieuwenhuize. Op 3 oktober worden de muziekprijzen uitgereikt in de Rotterdamse Beurs-WTC. Ook prinses Máxima is aanwezig bij deze vijftigste uitreiking van de Edisons.

Caro Emerald en Tiësto genomineerd voor Edison
Caro Emerald genomineerd voor Edison (Foto: Novum)

Keeper Boffin verruilt MVV voor West Ham

Doelman Ruud Boffin heeft een opmerkelijke overstap gemaakt. De Belgische doelman, die tot voor kort het doel van MVV verdedigde heeft de overstap naar de Premier League gemaakt. De keeper gaat bij West Ham United aan de slag.

Begin augustus liep Boffin stage bij de Londense club, waar hij blijkbaar indruk maakte. De 22-jarige Belg komt uit de jeugd van PSV, maar speelde nooit in het eerste van de Eindhovenaren. Wel kwam hij uit voor VVV, Eindhoven en voor MVV.

Bij MVV gunnen ze Boffin zijn transfer. "Dit is een geweldige kans voor Ruud", zegt de manager van MVV, Ron Elsen. "We zijn er trots op dat onze keeper vanuit de Jupiler League naar de Premier League verkast." Bij West Ham moet Boffin concurreren met Robert Green, die vooral bekend is van zijn blunder tijdens het afgelopen WK.

File na kettingbotsing op A58

Op de A58 tussen Tilburg en Eindhoven heeft woensdagmiddag een kettingbotsing plaatsgevonden waarbij acht auto's betrokken waren. Het ongeluk vond iets voor 17.00 uur plaats ter hoogte van knooppunt Ekkersweijer.

Het verkeer wordt via de vluchtstrook omgeleid. Dit heeft niet kunnen voorkomen dat er een file van tien kilometer ontstond.

Onduidelijk is hoeveel mensen gewond zijn geraakt. Ten minste een ambulance is ter plaatse, meldt een woordvoerder van de politie.

Bruma langer bij Chelsea

Jeffrey Bruma heeft zijn contract bij Chelsea met vier jaar verlengd. Dit maakte de speler zelf bekend via zijn Twitter.

Op 15-jarige leeftijd verruilde de verdediger de jeugdopleiding van Feyenoord voor die van Chelsea. Vanaf de voorbereiding op het seizoen 2009/10 traint Bruma bij de hoofdselectie van Chelsea. Op 15 september 2009 zat hij voor het eerst op de reservebank bij Chelsea, in een wedstrijd voor de Champions League tegen FC Porto. In oktober van dat jaar maakte Bruma op 17-jarige leeftijd, als invaller, zijn debuut in de Premier League tegen Blackburn Rovers.

Vorige maand maakte hij zijn debuut bij het Nederlands elftal in de oefeninterland tegen Oekraïne.

[US Open] Azarenka moet opgeven

Voor Viktoria Azarenka zit de US Open er op. De als tiende geplaatste Wit-Russin moest in haar partij in de tweede ronde tegen Gisela Dulko bij een 1-5 stand de strijd staken.

Op Flushing Meadows was het met 32 graden wederom warm weer. Azarenka leek vanaf het begin van de partij al niet in goede doen. In de zevende game viel de Wit-Russin flauw. Na een korte behandeling verliet ze de baan per rolstoel.

PlayStation Store update 1 september

Deze keer weer een lange lijst met updates uit de PlayStation Store met de dingen die alleen beschikbaar zijn in Nederland vanaf vandaag, 01-09-2010.

Special Offers

Speciale Aanbiedingen tot 14 september

* Aqua Panic! HD (was €9.99 nu €5.99)
* Bejeweled 2 (was €7.99 nu €3.99)
* Wolf of the Battlefield: Commando 3 (was €7.99 nu €4.99)
* Resident Evil 5: Untold Stories Bundle (was €11.25 nu €5.99)
* Aqua Panic! PSP (was €7.99 nu €5.99)
* Spinout (was €7.99 nu €4.99)
* Skate Park City (was €7.99 nu €5.99)
* Monsters (Probably) Stole my Princess! (was €3.99 nu €2.49)
* Hero of Sparta (was €4.99 nu €1.19)

Trial (PS3)

* Alien Breed: Impact (Gratis trial en €14.99 om te kopen) Rating: PEGI 16

Downloadbare Games (PS3)

* Sam and Max: The Devil's Playhouse Episode 5: The City That Dares Not Sleep (free with Season Entitlement) Rating: PEGI 12

Downloadbare Games (PSP)

* Valkyria Chronicles II (€34.99) Rating: PEGI 16
* Despicable Me: The Game (€29.99) Rating: PEGI 12
* Actual Crimes: Jack the Ripper (€3.99) Rating: PEGI 7
* Caterpillar (€4.99) Rating: PEGI 3
* DynoGems/Tehra: Dark Warrior Bundle (€3.99) Rating: PEGI 16

PSOne Downloadbare Games (PS3/PSP)

* Tomb Raider (€9.99) Rating: PEGI 16
* Front Mission 3 (€4.99) Rating: PEGI 12

Demo's (PS3)

* R.U.S.E. Demo Rating: PEGI 16
* Vanquish - Velocity Attack Demo Rating: PEGI 18

Add-On Game Content (PS3)

* Red Dead Redemption - Hunting and Trading Outfits Pack (Gratis) Rating: PEGI 18
* BioShock 2 - Minerva's Den (£6.29/€7.99) Rating: PEGI 18
* MAG

o Character Slot B 30 Day Subscription (£0.79/€0.99)
o Character Slot C 30 Day Subscription (£0.79/€0.99)

Rating: PEGI 16

 

* ModNation Racers - Lil' Tinker Pack (€1.75) Rating: PEGI 7

 

* Split/Second: Velocity
o Elite Vehicle Livery Pack (gratis)
o High Octane Supercar Pack (€1.99)
o Ryback Cyclone Special Edition (gratis)

Rating: PEGI 7

 

* Tiger Woods PGA Tour 11
o New Courses Pack (€7.99)
o Fantasy Pack (€7.99)
o Favourites Course Pack (€14.99)

Rating: PEGI 3

 

* Kane and Lynch 2: Dog Days
o Alliance Weapon Pack (€2.99)
o Multiplayer Masks Pack (€1.99)
o The Doggie Bag (€5.99)

Rating: PEGI 18

 

* Trinity Universe
o Healing Idol Pack (€0.99)
o Their Voices Pack (€1.99)
o Universal Beauty Pack (€1.99)
o Kanata's Adventure Pack (gratis)
o Monster Souls Pack (gratis)

Rating: PEGI 16

 

* Rock Band
o Going Country Pack 04 (€10.99) (bevat de volgende liedjes die ook los te koop zijn)
o ‘What Was I Thinkin' by Dierks Bentley (€1.49)
o ‘Hell on the Heart' by Eric Church (€1.49)
o ‘Women' by Jamey Johnson (€1.49)
o ‘Would You Go With Me' by Josh Turner (€1.49)
o ‘Days Go By' by Keith Urban (€1.49)
o ‘Lookin' for a Good Time' by Lady Antebellum (/€1.49)
o ‘Rebound' by Laura Bell Bundy (€1.49)
o ‘Fancy' by Reba McEntire (€1.49)
o ‘It Happens' by Sugarland (€1.49)

Rating: PEGI 12

 

* Rock Band Network
o ‘Bang Camaro' by Bang Camaro (€1.49)
o ‘Do Not Disturb (Tell Me How Bad)' by Let's Get It (€0.79)
o ‘Hard To See' by Five Finger Death Punch (€1.49)
o ‘Seven' by Sunny Day Real Estate (€1.49)
o ‘Where Were You' by Every Avenue (€1.49)

Rating: PEGI 12

 

* Guitar Hero 5
o P.O.D. Track Pack (€5.49) (bevat de volgende liedjes die ook los te koop zijn)
o ‘Boom' (€1.99)
o ‘Southtown' (€1.99)
o ‘Youth of the Nation' (€1.99)

Rating: PEGI 12

Add-On Game Content (PSP)

* LittleBigPlanet
o King Arthur Costume Kit (free)
o King Arthur Level Kit (€2.99)

Rating: PEGI 7

Videos (PS3)

* Brink Developer Diary #4
* Brink Developer Diary #5
* Neverdead GamesCom 2010 Trailer

Premium Themes (PS3)

* Von Chrono Abstracted Theme (€0.99)
* Von Chrono Bare Elements Theme (£/€1.49)
* Von Chrono Drops Theme (€0.99)

Avatars (PS3)

* Uncharted 2: Among Thieves
o Uncharted Avatar Pack 03 (€0.99) (bevat de volgende avatars die ook los te koop zijn)
o Nathan Drake 2 (€0.25)
o Gabriel Roman (€0.25)
o Atoq Navarro (€0.25)
o Rika Raja (€0.25)
o Uncharted Avatar Pack 04 (€0.99) (bevat de volgende avatars die ook los te koop zijn)
o Elena Fisher 2 (€0.25)
o Eddy Raja (€0.25)
o Daniel Pinkerton (€0.25)
o Javier (€0.25)

 

Crouch haakt af bij Engeland met rugblessure

Bondscoach Fabio Capello kan in de EK-kwalificatieduels van Engeland met Bulgarije en Zwitserland geen beroep doen op Peter Crouch. De spits van Tottenham Hotspur kampt met een rugblessure, die hij afgelopen weekeinde opliep in het thuisduel met Wigan Athletic. Hij keert terug naar zijn club om daar behandeld te worden.

De blessure komt voor de boomlange spits op een ongelukkig moment, aangezien Crouch de laatste weken in goede vorm verkeerde. Zo schoot hij de Spurs met drie goals in het beslissende thuisduel tegen Young Boys in de laatste voorronde van de Champions League hoogstpersoonlijk het kampioenenbal in.

Capello roept geen vervanger op voor Crouch. Met Wayne Rooney, Carlton Cole, Jermain Defoe en Darren Bent heeft de Italiaan voldoende alternatieven achter de hand. Eerder haakten Frank Lampard en John Terry van Chelsea al geblesseerd af.

[Vuelta] Farrar snelste in massasprint

Tyler Farrar heeft de vijfde etappe in de Vuelta a España op zijn naam geschreven. De Amerikaan klopte in een ongeorganiseerde sprint Koldo Fernández en Mark Cavendish, die te vroeg aan ging.

Vandaag stond de vijfde etappe van de Vuelta op het programma. Een etappe die te boek stond als een sprintersetappe over 198,8 kilometer van Guardix naar Lorca.

Vier renners kozen meteen de aanval, en het peloton liet ze gaan. Pierre Rolland (Bbox), David Gutiérrez Gutiérrez (Footon-Servetto), José Vicente Toribio (Andalucía-Cajasur) en Arnaud Labbe (Cofidis) waren de namen van de vluchters van de dag.

De aanvallers kregen snel een aardige voorsprong, maar het peloton controleerde de vier, en gaf hen niet meer dan zes minuten. Het was te verwachten dat de renners zouden worden ingelopen. Dit gebeurde ook, met nog een kleine vijftien kilometer voor de boeg.

De laatste vijftien kilometer waren geheel in afwachting van de massasprint. Uiteindelijk ging Cavendish al heel vroeg aan in de straten van Lorca. Te vroeg bleek, want de renner zag twee renners langszij komen: Fernández en ritwinnaar Farrar.

Uitslag etappe 5

# Renner Ploeg Tijd
1 Tylar Farrar (VS) Garmin 5.03.36
2 Koldo Fernández (Spa) Euskaltel z.t.
3 Mark Cavendish (GBr) HTC-Columbia z.t.
4 Matteo Tosatto (Ita) Quick-Step z.t.
5 Alessandro Petacchi (Ita) Lampre z.t.
6 Sébastien Chavanel (Fra) Francaise des Jeux z.t.
7 Robert Förster (Dui) Team Milram z.t.
8 Denis Galimzyanov (Rus) Katusha z.t.
9 Theo Bos (Ned) Cervélo z.t.
10 Greg van Avermaet (Bel) Omega Pharma-Lotto z.t.

 

 Klassement na etappe 5

# Renner Ploeg Tijd
1 Phillipe Gilbert (Bel) Omega Pharma-Lotto 19.00.06
2 Igor Antón (Spa) Euskaltel +0.10
3 Joaquin Rodriguez (Spa) Katusha z.t.
4 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas +0.12
5 Peter Velits (Rus) HTC-Columbia +0.16
6 Tejay van Garderen (VS) HTC-Columbia +0.29
7 Xavier Tondo (Spa) Cervélo +0.49
8 Fränk Schleck (Lux) Team Saxobank +0.50
9 Ruben Plaza (Spa) Caisse d'Epargne +0.54
10 Ezequiel Mosquera (Spa) Xacobeo-Galicia +0.55
19 Laurens ten Dam (Ned) Rabobank +2.08

Demente ouderen slecht behandeld in zorgcentrum

Veertig dementerende ouderen hebben een tijd lang onder slechte omstandigheden moeten leven in zorgcentrum Loevestein in Den Haag. Zorgaanbieder Florence, waar Loevestein onder valt, erkent woensdag dat bewoners onheus zijn bejegend en dat de kwaliteit van de geleverde zorg en van de woonomgeving te wensen overliet.

Het gaat om de psychogeriatrische afdeling van het zorg- en verpleegcentrum, waar mensen verblijven die lijden aan ernstige vormen van dementie. De afdeling kende ten tijde van de problemen zo'n veertig bewoners. De NOS meldt op basis van een uitgelekt intern rapport dat onder meer toiletrondes werden overgeslagen, luiers niet op tijd werden verschoond, bewoners werden geïntimideerd en dat de kamers vies en beschimmeld waren. Dat kan een woordvoerder van Florence woensdag niet bevestigen.

Medio april kwamen klachten over de zorg op de afdeling binnen, meldt de zorgaanbieder. Florence stelde daarop een onafhankelijk onderzoek in en stelde de Inspectie voor de Gezondheidszorg op de hoogte. Het onderzoek wees uit dat de klachten terecht waren. De medewerkers die betrokken waren bij de misstanden zijn in juni ontslagen of overgeplaatst. Het gaat hierbij onder anderen om de afdelingsmanager. Inmiddels is een deels vernieuwd team op de afdeling aan de slag.

Florence stelt de misstanden ten zeerste te betreuren. De bewoners, familieleden, cliëntenraad en de ondernemingsraad zouden zijn geïnformeerd over de situatie.

Engelse clubs geven meeste geld uit

De Engelse voetbalclubs hebben deze zomer het meeste geld uitgegeven aan transfers. De formaties uit de Premier League besteedden 420 miljoen euro aan nieuwe spelers. Clubs uit de Italiaanse competitie gaven gezamenlijk ruim 315 miljoen euro uit.

De Spaanse clubs deden voor 290 miljoen euro nieuwe aankopen. In Duitsland bleef het een stuk rustiger. De ploegen uit de Bundesliga schreven meer dan 155 euro miljoen af.

In Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk vond er een daling van de transferuitgaven plaats tussen de 25 en 40 procent. Daardoor werd de kloof met Engeland groter. De Premier League heeft echter Manchester City als troef. De steenrijke club gaf rond de 150 miljoen euro uit aan transfers.

'Bush herkende Belgische premier niet'

Tijdens de G8-top in 2001 herkende de toenmalig Amerikaanse president George W. Bush de Belgische premier Guy Verhofstadt niet. Dit schrijft de Britse oud-premier Tony Blair in zijn nieuwe boek 'A Journey'.

Blair: "Hij kende of herkende Guy niet. Toen hij door mij aan hem werd voorgesteld, draaide hij zich naar me toe en vroeg verbaasd: 'Wie is die man?' Ik antwoordde met: 'De Belgische minister-president.'"

"België?", vroeg Bush vervolgens, "dat land zit toch niet in de G8?" De Britse premier legde aan zijn Amerikaanse ambtsgenoot vervolgens haarfijn uit dat Verhofstadt de gehele Europese Unie vertegenwoordigde, omdat België op dat moment voorzitter van de EU was. Verder noemt Blair in zijn boek de wereldvisie van Bush 'simpel en ongecompliceerd'.

Ook onthulde de oud-premier dat hij elke dag aan de drank zat, met name door conflicten met Gordon Brown, die onder Blair minister van Financiën was.


George W. Bush: "België? Dat land zit toch niet in de G8?"

Eerste screenshots van Batman: Arkham City

De eerste twintig screenshots voor de opkomende Batman game, genaamd Arkham City, zijn uit. Hierop zien wij een deel van de vijanden, de stad, en natuurlijk de gevleugelde held zelf. Zo zul je in dit deel niet alleen last hebben van The Joker, maar ook Two Face en Catwoman zullen deel uit maken van de schurken.

Batman: Arkham City komt pas in 2011 uit en daar zal die uitkomen voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de PC. Hieronder zijn de eerste twintig screenshots te zien.

Batman

Batman

Batman

Batman

Batman

Batman

Batman

Batman

Batman

Batman

Batman

Batman

Batman

Batman

Batman

Batman

Batman

Batman

Batman

Batman

 

Gemeente geeft toch weer geld aan RKC

De gemeente Waalwijk maakt toch weer een klein bedrag over naar voetbalclub RKC. Het geld (27.604 euro) is nodig omdat de stichting die geld voor de club inzamelt niet aan de geschatte 75.000 euro komt. Het college van Waalwijk schrijft dat in een brief aan de gemeenteraad.

RKC Waalwijk werd vorig jaar gered door hoofdsponsor Ben Mandemakers en dankzij een huurverlaging van het stadion. Voorwaarde was dat de inwoners van Waalwijk jaarlijks zelf 150.000 euro bijleggen. Tot april stond de gemeente garant voor de lagere stadionhuur.

Tot eind juli was door de stichting 47.396 euro opgehaald. De stichting denkt tot het eind van het jaar nog hooguit 20.000 euro op te halen. In dat geval dreigt in december opnieuw een gat van ongeveer 50.000 euro te ontstaan.

Russische minister: Meer roken en drinken

Inwoners van Rusland moeten meer roken en drinken. Een hogere consumptie leidt tot meer belastinginkomsten, waardoor er meer uitgegeven kan worden aan sociale zekerheid. Dat zei de Russische minister van Financiën Alexei Kudrin woensdag.

"Mensen moeten begrijpen dat degenen die roken en drinken de Russische staat helpen", zei Kudrin. "Als je een pakje sigaretten rookt, doe je meer om sociale problemen op te lossen."

De consumptie van alcohol en sigaretten is extreem hoog in Rusland. Ongeveer 65 procent van de mannen rookt, terwijl de gemiddelde Rus 18 liter alcohol per jaar verbruikt, voornamelijk wodka.

De accijns op sigaretten in Rusland is een van de laagste in Europa. De meeste pakjes sigaretten kosten rond de 1 euro, peuken zonder filter zijn zelfs nog goedkoper.

Coulthard: "Vettel mist nog wat ervaring"

De kritiek op de coureur van Red Bull Sebastian Vettel neemt toe. Op de belangrijke momenten zou de Duitser het af laten weten. In Turkije kwam hij bijvoorbeeld in botsing met teamgenoot Mark Webber, in Hongarije ging hij grof in de fout achter de safety car en in België afgelopen weekend kuste hij de auto van Mclaren-coureur Jenson Button. David Coulthard is van mening dat Vettel gewoon wat ervaring mist.

"Sebastian is een ongelooflijk snelle en getalenteerde rijder. Hij is nog maar 23 jaar, maar heeft al bewezen dat hij races kan winnen. Er zijn volgens mij maar weinig mensen die niet denken dat hij ooit een keer wereldkampioen wordt. Misschien wordt hij dat zelfs dit jaar nog", aldus Coulthard in zijn column voor The Telegraph. "Het enige wat Vettel minder heeft dan de andere titelkandidaten, is ervaring. Sebastian heeft nog maar iets van vijftig races gereden, terwijl regerend wereldkampioen Jenson Button al aan zo'n 180 races heeft meegedaan. Fernando Alonso heeft twee wereldtitels op zijn naam staan en heeft al meer dan 150 Grands Prix gereden. Mark Webber heeft wel tien jaar meer race-ervaring dan zijn jongere teamgenoot."

"De enige titelkandidaat die ongeveer evenveel ervaring heeft als Sebastian, is Lewis Hamilton, maar hij wordt sinds zijn twaalfde al door McLaren ondersteund en kwam na zijn GP2-loopbaan meteen bij een topteam terecht, terwijl Sebastian nog maar aan zijn tweede seizoen bij Red Bull bezig is, na eerst voor BMW en Toro Rosso te hebben gereden", ging de Schot verder. "Mensen zeggen nu dat Sebastian niet met de druk om kan gaan en daarom fouten begint te maken. Maar volgens mij is Sebastian gewoon nog aan het leren. Als hij terugkijkt op Spa, zal hij ook wel inzien dat het niet nodig was om Jenson op dat moment in te halen. Hij had immers een snellere auto. Maar goed, we hoeven maar naar de botsing tussen Fernando Alonso en Rubens Barrichello te kijken, om te zien dat het de besten kan overkomen."

McClaren opgelucht nu transfermarkt eindelijk dicht is

Steve McClaren, trainer van VfL Wolfsburg, is opgelucht dat de transferperiode voorbij is. De Engelse trainer zegt dat voor hem het seizoen nu eindelijk kan beginnen.

"Thank God", zegt McClaren op de clubwebsite van Wolfsburg. "Nu zijn er geen geruchten meer en kan het echte werk eindelijk gaan beginnen."

Aanvaller Edin Dzeko was een gewilde speler. De Bosnische aanvaller blijft echter bij Wolfsburg. Dat geldt niet voor spelmaker Zvjezdan Misimovic. Hij werd gelinkt aan Galatasaray en vertrok op de laatste dag van de transfermarkt. Wolfsburg bleef zelf niet stilzitten. Er werden enkele spelers vastgelegd, waaronder Diego.

Hoewel de transferwindow gesloten is, is het team van McClaren verre van compleet. "De internationals zullen volgende week terugkeren en dan kan ik gaan werken met een complete selectie. Dan gaat voor mij het seizoen echt beginnen."

The Witcher 2 heeft zestien eindes

Volgens ontwikkelaar CD Projekt Red zal The Witcher 2 zestien eindes bevatten. Hoe we dit moeten interpreteren is de vraag, maar de kans dat het voltooien van de game met een ander soort zwaard onder een 'verschillend einde' zal vallen is op z'n minst klein te noemen. CD Projekt heeft echter nog meer achter de hand.

De game zal namelijk draaien op een zeer geavanceerde, nieuwe engine genaamd TSOOD (de uitspraak van het woord 'wonder' in het pools). De game zal verder 256 cut-scenes hebben met een totale duur van 150 minuten; The Witcher 1 had 'maar' 150 cut-scenes met 53 minuten in totaal. De opvolger zal nu 30 verschillende typen armor inhouden, waar zijn voorganger er maar vijf had.

De nieuwe engine zal ook werken op de consoles, en volgens PCgameshardware.com - die de engine hebben bekeken - zou deze niet slechter (of beter) presteren dan zijn PC-tegenhanger.

Oh ja, The Witcher 2 heeft maar vier laadschermen. Dat is maar liefst 696 laadschermen minder dan The Witcher 1.

witcher

The Witcher 2: Assassins of Kings komt uit in 2011 voor PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

 

Doden bij protesten in Mozambique

Bij confrontaties tussen de politie en demonstranten zijn in de Mozambikaanse stad Bagamoyo ten minste zes mensen om het leven gekomen. Dat meldt een particulier televisiestation. Een van de doden zou een kind zijn.

De politie ging woensdag de confrontatie aan met duizenden mensen die demonstreerden tegen de stijgende rijstprijzen in het zeer arme land. De demonstranten -vooral jonge mannen- gooiden met stenen, staken autobanden in brand en plunderden winkels. De politie reageerde daarop door in de lucht en op de menigte te schieten.

De politie had de demonstraties verboden, omdat de groep geen vergunning zou hebben aangevraagd. Er zong al dagen rond dat er in de voormalig Portugese kolonie in Zuidoost-Afrika demonstraties gehouden zouden worden. Ook in andere steden rondom de hoofdstad Maputo werd gedemonstreerd. Jongeren blokkeerden de straten en sloegen aan het plunderen. Veel buschauffeurs verlieten hun voertuig en lieten die in de straten achter.

De politie maande via de staatsradio en -televisie tot kalmte en zei verschillende mensen te hebben gearresteerd. Later op de dag gingen de staatsradio en -televisie uit de lucht. Eén particulier televisiestation bleef uitzenden.

In een jaar tijd is in Mozambique de prijs van een brood met 25 procent gestegen, ook de prijzen van brandstof en water zijn flink omhoog gegaan. In 2008 vonden er in het hele land geweldsuitbarstingen plaats vanwege mondiale prijsstijgingen. De stijgingen van dit jaar worden geweten aan een slechte oogst door droogte en hoge brandstofprijzen. Sommige critici menen echter ook dat wanbestuur de tekorten verhevigt en dat producenten de prijzen opdrijven.

72 dode migranten in Mexico topje van de ijsberg

De 72 migranten die vorige week vermoord werden aangetroffen in Mexico, kunnen wel eens het topje van de ijsberg zijn. De migranten kunnen worden toegevoegd aan de duizenden die ontvoerd en vermoord zijn door criminele bendes. Dat hebben mensenrechtenactivisten gezegd.

Honderden familieleden van migranten hebben de afgelopen week bij hun regeringen in Centraal-Amerika naar hun geliefden geïnformeerd toen het nieuws bekend werd dat er migranten in Mexico vermoord waren. De meeste migranten verdwenen nadat ze richting Mexico waren vertrokken in de hoop de Verenigde Staten te bereiken. In het leeuwendeel van de gevallen sluiten de beschrijvingen van de met kogels doorzeefde lichamen echter niet aan bij die van hun geliefden.

Het daadwerkelijke aantal migranten dat de afgelopen jaren in Mexico vermoord is, zal wellicht nooit bekend worden, maar het aantal van afgelopen week valt er waarschijnlijk bij in het niet. Volgens de nationale mensenrechtencommissie van Mexico zijn er in 2009 over een periode van zes maanden ooggetuigenverslagen binnengekomen over 198 massaontvoeringen waarbij 9758 migranten betrokken waren. Activisten zeggen dat drugskartels meestal een of twee van de ontvoerde groep martelen en vermoorden om de rest angst aan te jagen en hun eisen voor losgeld kracht bij te zetten. Lichamen worden in stukken gehakt, in zoutzuur opgelost of gedumpt in massagraven.

Dinsdag kondigde Mexico een plan aan om geweld tegen migranten te verminderen door meer opvanghuizen te bouwen en door spoorwegen waar migranten veel gebruik van maken beter te controleren. Ook zijn er informatiecampagnes gestart om 'migratie zonder papieren' te ontmoedigen en om migranten op hun rechten te wijzen.

Het exacte aantal vermiste buitenlandse migranten kon niet door het Mexicaanse ministerie van buitenlandse zaken worden gemeld. Ook veel Centraal-Amerikaanse landen houden het aantal inwoners dat in Mexico verdwijnt niet bij. Toch lijkt er iets goeds voort te komen uit de slachtpartij van vorige week. Sommige Centraal-Amerikaanse landen hebben speciale kantoren en telefoonlijnen opgezet voor vermissingen. Die blijven wellicht in bedrijf, ook nadat de laatste van de 72 slachtoffers is geïdentificeerd.

72 dode migranten in Mexico topje van de ijsberg
72 dode migranten in Mexico topje van de ijsberg (Foto: Novum)

"Van Nistelrooy niet automatisch naar EK"

Ruud van Nistelrooy is dan wel weer opgeroepen voor het Nederlands elftal, maar dat betekent niet dat de spits van Hamburger SV ook het EK speelt. Dat zei Bert van Marwijk woensdag. "Ik gebruik hem voor de kwalificatie en we bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Dat heb ik twee jaar geleden ook met André Ooijer afgesproken", verklaarde de bondscoach.

Van Marwijk vertelde dat hij dinsdag een lang gesprek had gehad met de 34-jarige Van Nistelrooy. "Ruud begreep ook waarom ik hem niet mee heb genomen naar het WK. Hij is het er nu mee eens."

Ook de blessuresoap rond Arjen Robben kwam ter sprake. "Het is mij een groot raadsel", reageert de keuzeheer van Oranje nog maar eens op de blessure die Robben volgens Bayern München aan het WK overhield. "Ik kan mij niet voorstellen dat er tijdens het WK iets met hem is gebeurd. Het is heel vervelend, vooral voor Arjen."

Met de transfers van Klaas-Jan Huntelaar naar Schalke en Rafael van der Vaart naar Tottenham Hotspur is de bondscoach in zijn nopjes. "Het is fantastisch voor die jongens en voor ons. Ik heb Klaas-Jan nog gesproken en hem gezegd dat ik het een goede, verstandige keuze vind."

Wiet gevonden in Drentse maisvelden

In acht maisvelden in Drenthe zijn dinsdag 850 wietplanten aangetroffen. De politie kwam de hennepveldjes op het spoor tijdens een helikoptervlucht waarbij gericht gezocht werd naar wietplanten in maisvelden. De waarde van de gevonden planten bedraagt tweeënhalf miljoen euro, meldt de politie.

De wiet werd aangetroffen in percelen mais in Langelo, Norg en Amerika. De eigenaars van de maisvelden zijn geïnformeerd. De politie heeft geen aanwijzingen dat zij bij de wietteelt betrokken zijn.

Bromfietser (15) overleden na ongeluk

Een 15-jarige jongen uit het Friese Surhuisterveen die vrijdagavond zwaargewond raakte na een ongeluk is gestorven. Hij reed op een bromfiets door het Groningse Kornhorn toen hij tegen een 14-jarige jongen botste die zich eveneens op een brommer verplaatste.

Beide jongens kwamen frontaal met elkaar in botsing en raakten zwaargewond. De tieners waren vanzelfsprekend niet in het bezit van een bromfietsrijbewijs. Dat certificaat mag je pas behalen wanneer je de leeftijd van zestien jaar hebt bereikt. De tieners reden allebei zonder licht, maar droegen beiden wel een helm.

Serieverkrachter slaat opnieuw toe

Een 24-jarige vrouw is in de nacht van dinsdag op woensdag verkracht in Hillegom. Het slachtoffer fietste komende uit de richting van Lisse over het fietspad van de Leidsestraat toen zij bij een weiland van haar fiets werd gesleurd en werd verkracht.

Dat gebeurde rond 01.00 uur 's nachts. De politie vermoedt dat de vrouw slachtoffer is geworden van een man die eerder al twee verkrachtingen pleegde in Voorschoten en Noordwijk. De zaken vertonen veel gelijkenissen. Het gaat elke keer om een man die een vrouw op een ogenschijnlijk veilige weg met verkeer en verlichting van haar fiets trekt en vervolgens verkracht. De politie heeft sporenonderzoek gedaan. De politie raadt vrouwen aan om 's nachts niet alleen te fietsen of te lopen en extra alert te zijn.

Rus krijgt wildcard voor Alphen a/d Rijn

Arantxa Rus zal deel gaan nemen aan de Challenger van Alphen aan den Rijn. Ze heeft de wildcard voor het toernooi dat op 6 september begint geaccepteerd. Rus wist het toernooi in 2007 te winnen en zal voor deze editie als eerste geplaatst zijn.

Rus probeerde zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de US Open, maar ze strandde in de kwalificatie. De 19-jarige tennisster is met plaats 126 de beste Nederlandse op de wereldranglijst.

India eist medewerking van BlackBerry

BlackBerry, Google en Skype moeten een lokale server opzetten in India waarmee veiligheidsdiensten toegang kunnen krijgen tot gecodeerde berichten die zijn verzonden. Dat heeft de Indiase regering woensdag bekendgemaakt.

De Indiase overheid heeft Research In Motion (RIM), producent van de BlackBerrytelefoon, twee maanden de tijd gegeven om een oplossing te vinden. India dreigt met een verbod op de messenger- en emaildiensten van BlackBerry als RIM er niet voor zorgt dat veiligheidsdiensten toegang krijgen tot gegevens die zijn verzonden. Ook de diensten van Skype en Google liggen onder vuur.

Telecomgigant Nokia heeft eerder deze week laten weten dat de lokale server begin november klaar is, zodat de overheid toegang krijgt tot gegevens die verstuurd zijn met smartphones van het bedrijf.

[Upd] Transfer Van der Vaart is rond

De transfer van Rafael van der Vaart van Real Madrid naar Tottenham Hotspur is nog niet helemaal beklonken. De clubs kwamen gisteren rond het verstrijken van de transferdeadline tot een akkoord, maar de Britse voetbalbond FA heeft nog geen uitsluitsel gegeven of de transfer nog op tijd aangemeld is.

"Het speelt nog steeds. We wachten of het allemaal doorgaat," zei de manager van de Spurs Harry Redknapp tegen Sky Sports. Mocht de transfer doorgaan dan komt Van der Vaart over voor vier seizoenen. Het transferbedrag ligt naar verluidt op 9,7 miljoen euro.

Update 16:40 uur

De transfer van Rafael van der Vaart naar Tottenham Hotspur is rond. De Engelse club maakte het nieuws op haar clubwebsite bekend. Niet bekend is gemaakt voor hoe lang Van der Vaart bij de Spurs getekend heeft of welk bedrag er aan Real Madrid overgemaakt wordt.

Webber zamelt geld in voor Van der Drift

Formule 1-coureur Mark Webber zal deel gaan nemen aan kartevenement om geld in te zamelen voor de zwaargeblesseerde Chris van der Drift. De Nederlandse Nieuw-Zeelander liep onlangs bij een race in de Superleague Formula op Brands Hatch twee gebroken vingers, een dubbele rechterenkelbreuk en een gebroken en uit de kom zijnde schouder op.

Om de behandelingen voor Van der Drift te kunnen betalen zullen collega-coureurs op 7 september in Milton Keanes een kartrace gaan houden. Naast Webber hebben ook de Britse Formule 3-kampioen Jean-Eric Vergne, Red Bull-testrijder Daniel Ricciardo, voormalig Red Bull-rijder Brendon Hartley, Formule Renault-rijder Tom Blomqvist en Formule 3-winnaars Alexander Sims en Oli Webb hun medewerking toegezegd.

"Het is echt fantastisch om te zien dat vele vrienden uit de sport me in deze lastige periode steunen. Ik kijk echt uit naar de kartrace. Ik ben er van overtuigd dat het een succes gaat worden en ik kan iedereen die zich voor me inzet niet genoeg bedanken," zei Van der Drift.

Moeder Geleen blijft in cel voor babymoord

De 41-jarige vrouw uit Geleen die vrijdag werd opgepakt na de dood van haar pasgeboren baby blijft nog zeker veertien dagen vastzitten. De rechter-commissaris van de rechtbank in Roermond heeft dat woensdag besloten. De vrouw wordt verdacht van moord of doodslag.

Dinsdag werd bekend dat de vrouw vrijdag is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een geweldsmisdrijf op het kind. Het stoffelijk overschot van de baby werd gevonden in de schuur van de woning van de vrouw naar aanleiding van een verklaring van de moeder. Hoe het kind is omgekomen is nog niet bekendgemaakt.

Dinsdag is een technisch onderzoek gestart in de woning, tuin en schuur, dat een paar dagen in beslag neemt. Het Openbaar Ministerie wil vooralsnog niet verder ingaan op de zaak.

Massa geeft demonstratie op Hungaroring

Ferrari-coureur Felipe Massa zal komend weekend op de Hungaroring een Formule 1-demonstratie gaan verzorgen. De Braziliaan zal op het Hongaarse circuit tijdens de Ferrari Racing Days gaan rijden met een F2008.

Massa heeft geen goede herinneringen aan de Hungaroring. In 2008 ging hij comfortabel aan de leiding van de race, maar met nog enkele ronden te gaan gaf de motor de geest, waardoor hij uitviel. Vorig jaar belandde hij in coma nadat hij in de kwalificaties op zijn helm geraakt werd door een afgebroken veer van de bolide van Rubens Barrichello. Daarvan herstelde de Braziliaan volledig.

Thomas Berge bedankt fans voor steun

Thomas Berge is zijn fans dankbaar voor alle steun na zijn onthullende interview. De 20-jarige zanger biechtte dinsdag op dat hij eerder dit jaar een paar weken in een afkickkliniek doorbracht.

"Bedankt voor jullie steun en support", twittert Thomas. "Het was zwaar en moeilijk, maar ik voel me een nieuw mens vandaag. Een last van mijn schouders." Niet alleen Thomas' fans steunen de zanger, ook zijn eveneens muzikale broertje Rens steekt hem een hart onder de riem. Via een persbericht laat Rens' band T.I.M. weten respect te hebben voor Thomas' keuze zijn verhaal met heel Nederland te delen.

Berge, die werd geboren als Chiel Ottink, bracht in maart twee weken door in een kliniek van verslavingsdeskundige Keith Bakker. Destijds verklaarde Berges management dat de zanger stemproblemen had. Vanwege een 'infectie aan zijn stembanden' werd een aantal optredens geschrapt.

Thomas vertelde dinsdag dat hij niet verslaafd was, maar wel enorm genoot van alcohol en drugs. "Ik was niet gelukkig", zei Thomas in RTL Boulevard. "Als ik dronk, dan gebruikte ik er ook drugs bij. Door naar Keith te gaan heb ik echt een heel groot probleem kunnen vermijden."

Thomas Berge bedankt fans voor steun
Thomas Berge bedankt fans voor steun (Foto: Novum)

[Video] Verkrachter vergeet broek en id-kaart

De politie van de Amerikaanse stad Philadelphia is naarstig op zoek naar een haastige verkrachter. De man kan op het bureau zijn broek, schoenen en portemonnee met identiteitskaart ophalen. Deze was hij na de daad vergeten mee te nemen.

Het slachtoffer werd zondagavond verkracht terwijl zij op de bus stond te wachten. Een onbekende man pakte haar vast, verstikte haar en dwong haar mee te komen naar een metro-ingang. Hier verkrachtte hij de vrouw.

Toen de man was klaargekomen, vertrok hij te voet. Zijn broek, schoenen en portemonnee liet hij achter bij het slachtoffer. De man, met Latijns-Amerikaans uiterlijk, heet volgens zijn identiteitsbewijs Dario Gomez Lopez. De politie verzoekt iedereen die informatie kan verschaffen, contact op te nemen met de politie.


Wie kent deze man?

Mourinho: "Ik ben Harry Potter niet"

Real Madrid-trainer José Mourinho heeft de fans gewaarschuwd dat ze geen wonderen van hem moeten verwachten. "Ik ben een coach, ik ben Harry Potter niet." De Portugees deed zijn uitspraken een paar dagen nadat Real de Primera División begon met een gelijkspel tegen Real Mallorca.

Volgens Mourinho moet de ploeg hard werken en geduld hebben en komen dan de prijzen weer. "Het gaat er niet om hoe je start, het gaat erom hoe je eindigt", weet de zelfverklaarde Special One. "De eerste wedstrijden zijn altijd erg raar."

Met FC Porto en Internazionale speelde Mourinho de eerste wedstrijd ook gelijk, maar hij leidde beide ploegen naar de winst in de Champions League.

Meer kunstenaars hebben uitkering

Steeds meer kunstenaars doen een beroep op een speciale uitkering voor als ze te weinig inkomsten hebben. Eind vorig jaar ontvingen 2600 mensen een zogenoemde WWIK-uitkering dertien procent meer dan in 2008. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) die BNR Nieuwsradio heeft opgevraagd.

Voor de crisis daalde het aantal uitkeringen op grond van de Wet werk en inkomen kunstenaars. WWIK-uitkeringen zijn bedoeld om startende kunstenaars op weg te helpen. Ook gevestigde kunstenaars kunnen er echter een beroep op doen als ze kampen met een tijdelijke terugval in het inkomen. Mensen in de WWIK hebben geen sollicitatieplicht. Aan een uitkering worden wel eisen gesteld, zoals diploma's.

Beeldend kunstenaars zijn met veertig procent de grootste afnemers van de uitkering. Verder bestaat de groep voor 26 procent uit vormgevers, voor twintig procent uit muzikanten en voor tien procent uit acteurs en dansers. Deze percentages zijn volgens een woordvoerder van het ministerie van SZW vrijwel ongewijzigd.

De WWIK is eerder in de politiek ter discussie gesteld. Zo wil de VVD van de regeling af, omdat het kunstenaarschap volgens de partij een normale vorm van ondernemerschap is.

Honderden Palestijnen opgepakt na aanslag

De Palestijnse Autoriteit heeft met een arrestatiegolf gereageerd op de aanslag op Israëlische kolonisten. Circa driehonderd aanhangers van Hamas op de bezette Westelijke Jordaanoever zijn opgepakt. Dat verklaarden Palestijnse bronnen woensdag tegen Israëlische media.

Bij de aanslag bij Hebron kwamen dinsdagavond vier kolonisten om. De militaire tak van de streng islamitische Hamas heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist. Het was de dodelijkste aanslag op Israëli's op de Westoever in vier jaar. De daders van de aanslag zijn nog niet aangehouden.

Een parlementariër van Hamas zei tegen de krant Haaretz dat 150 partijgenoten op de Westoever zijn aangehouden. Anderen zouden naar het politiebureau zijn gesommeerd, aldus Omar Abdul Raziq. Hij zei dat de Palestijnse Autoriteit de Israëlische regering met de actie probeert te behagen.

Donderdag begint rechtstreeks vredesoverleg tussen de Palestijnen en Israël. Hamas is fel tegen dat overleg.

Van Bommel nieuwe aanvoerder Oranje

Mark van Bommel is de nieuwe aanvoerder van het Nederlands elftal. Hij is door bondscoach Bert van Marwijk aangewezen als opvolger van Giovanni van Bronckhorst, die na het WK een punt heeft gezet achter zijn loopbaan.

De keuze van Van Marwijk voor zijn schoonzoon was snel gemaakt. "Hij heeft de juiste leeftijd en staat op een goede positie in het veld. Hij heeft ook ervaring. Bij PSV en Bayern München droeg hij ook een aanvoerdersband. We hebben met de technische staf heel even overlegd. Onze keuze was snel gemaakt. We waren er binnen een minuut uit. We kozen unaniem voor Van Bommel",  aldus de bondscoach.

Terpstra naar zesdaagse van Amsterdam

Niki Terpstra neemt van 18 tot 23 oktober deel aan de zesdaagse van Amsterdam. De deelname van de Nederlands kampioen op de weg werd vanmiddag bekend gemaakt door de organisatie.

Naast Terpstra zullen ook wereldkampioen kilometer tijdrit Teun Mulder, Peter Schep en het koppel Danny Stam/Leon van Bon aan de start verschijnen. Met wie Terpstra een duo gaat vormen is nog niet bekend.

Vorig jaar werd de zesdaagse gewonnen door Bartko en Roger Kluge. Het is nog onduidelijk of zij dit jaar hun titel zullen verdedigen. Pas in oktober word het volledige deelnemersveld bekend.

Gerard Joling langer in de lappenmand

Gerard Joling pakt zijn microfoon voorlopig toch nog niet op. De zanger moet zich nog steeds koest houden van zijn artsen, schrijft hij op zijn website. "Ik moet nog steeds rust houden omdat ik veel te lang op mijn reserves heb doorgewerkt." Joling is overwerkt.

"Na een week Marbella en twee weken thuis gaat het gelukkig wat beter met mij", schrijft Joling. "Elke dag een beetje beter, stapje voor stapje rustig aan en niets forceren." De Topper is niet van plan binnenkort weer aan de slag te gaan. "Half september vertrek ik met wat vrienden naar Italië om daar nog wat bij te komen in het zonnetje."

SBS 6 verwachtte Joling op 17 september terug voor de theaterronden van Popstars, maar dat lijkt nu niet door te gaan. De zender kon woensdagochtend niet direct commentaar geven op Jolings verhaal.

Gerards manager was vrijdag optimistisch over het herstel van de 50-jarige zanger. De manager vertelde dat de Topper zijn werkzaamheden snel weer op zou pikken. Die boodschap bleek iets te voorbarig.

"Door de stress heb ik last van hevige oorsuizingen", legt Gerard uit. "Dit komt ook door de oververmoeidheid en ik zal hier eerst totaal van moeten genezen wil ik weer langzaam aan het werk gaan." De Topper bekijkt zijn herstel van dag tot dag. "Ik doe het rustig aan en probeer leuke dingen te doen. Elke dag trek ik mijn eigen plan!"

Gerard Joling langer in de lappenmand
Gerard Joling langer in de lappenmand (Foto: Novum)

CDA-Kamerleden apart genomen

Ab Klink, Ad Koppejan en Kathleen Ferrier gaan woensdag individuele gesprekken aan met het partijbestuur van het CDA. De drie CDA-Kamerleden moeten zich verantwoorden over hun blokkade tegen verdere onderhandelingen over een kabinet met de VVD en gedoogsteun van de PVV.

Afgelopen dinsdag hebben de drie CDA'ers de overige 18 fractiegenoten duidelijk gemaakt dat zij niet langer met de PVV verder willen. Regeren met gedoogsteun van de partij van Geert Wilders zou geen stabiel kabinet en ook geen acceptabele standpunten voor hen opleveren. Dat melden bronnen binnen het CDA.

Fractievoorzitter Maxime Verhagen wil verder formeren, en eist dat de dissidenten inbinden en zich weer aansluiten bij het meerderheidsstandpunt van de fractie. Dat luidt dat de fractie pas een oordeel uitspreekt over een minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV, als zij het eindresultaat van de onderhandeling hebben ingezien.

Volgens de tegenliggers liggen er 'fundamentale problemen' ten grondslag aan een samenwerking met de PVV. Het CDA dreigt in hun ogen in een fuik terecht te komen. Dit gevoel werd versterkt door de ervaringen tijdens de onderhandelingen, de regelmatige provocaties van Wilders en de aanhoudende protesten binnen de eigen partij over samenwerking met de PVV.

Waarnemend CDA-partijvoorzitter Henk Bleker noemt de situatie "bar ingewikkeld". Hij ziet de individuele gesprekken als een ultieme poging om eruit te komen. Eerder zei Verhagen woensdag dat men zich niet ongerust hoefde te maken.

Opgepakte Ier blijkt beruchte crimineel

De 62-jarige man die vorige week maandag in Amstelveen werd aangehouden blijkt een beruchte Ierse topcrimineel. De politie meldde al eerder dat de man in 1991 in Ierland tot zeven jaar was veroordeeld en een jaar daarna naar Amstelveen was gevlucht. Volgens Het Parool wordt hij ook gezocht voor liquidaties.

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam bevestigt dat het om John T. gaat. Over andere zaken waar justitie in Ierland van verdenkt kan een OM-woordvoerder niets zeggen. "Daarvoor moet je in Ierland zijn. Hij is hier aangehouden omdat hij gesignaleerd stond. Ierland heeft om zijn overlevering gevraagd. Dat duurt maximaal zes weken."

Naast de fraudezaak waarbij T. beleggingscertificaten ter waarde van vier miljoen pond achteroverdrukte, wordt hij onder meer in verband gebracht met een geruchtmakende moord op de Ierse journaliste Veronica Guerin. Guerin, onderzoeksjournalist bij de Ierse Sunday Independent, deed onderzoek naar de georganiseerde misdaad in Ierland. Ze zou eind juni 1996 in haar auto op een kruispunt zijn doodgeschoten omdat ze te lastig was.

T., alias de 'Coach', zou jarenlang actief zijn geweest in een internationaal drugsnetwerk dat betrokken was bij liquidaties. Hij zou als financieel expert betrokken zijn geweest bij het witwassen van het crimineel verkregen geld.

Amerikaan overleeft val van 40 verdiepingen

Een man uit New York is dinsdag van een veertig verdiepingen hoog gebouw gesprongen. Hij kwam neer op een geparkeerde auto, maar overleefde de val wel.

Volgens getuigen en de politie sprong de 22-jarige man van het gebouw, stortte hij door de achterruit van de auto en kwam hij neer op de achterbank. Hij brak zijn beide benen en is in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen.

De eigenaar van de auto zei ervan overtuigd te zijn dat de rozenkrans die hij in zijn auto had hangen het leven van de man heeft gered. De politie onderzoekt nog waarom de man van het dak is gesprongen.

Hulpverleners in Congo beschoten

Een vliegtuig met hulpverleners is woensdag in het oosten van Congo beschoten. De hulpverleners wisten te ontsnappen aan de aanvallers en zijn gevlucht in een bos waar ze zich nu schuilhouden. Dat heeft Miel Hendrickson, de regionale directeur van hulporganisatie International Medical Corps, gezegd.

Het vliegtuig was net geland nabij het mijndorp Walikale. Volgens Hendrickson zijn VN-vredessoldaten onderweg om de hulpverleners, drie Amerikanen, een Georgiër en twee Congolezen, te redden.

De hulpverleners zijn onderdeel van een team dat mensen behandelt die slachtoffer zijn geworden van een groepsverkrachting door rebellen. De rebellen hielden van 30 juli tot 4 augustus een dorp bezet en verkrachtten tientallen inwoners.

Inmiddels zijn er 242 mensen behandeld, maar er komen steeds meer slachtoffers uit de bossen waar ze zich schuilhielden. Sommige vrouwen zijn compleet naakt, aldus hulpverleners.

Volgens de slachtoffers waren de rebellen lid van de FDLR, een rebellengroep die wordt geleid door plegers van genocide in Rwanda. Zij zijn in 1994 de grens met Congo overgestoken en hebben sindsdien met hulp van de Mai Mai-militie de bevolking in het gebied geterroriseerd. De Rwandese rebellengroep ontkent echter alle aantijgingen.

Dinsdag riep de VN de regering van Congo op om de daders van de verkrachtingen te vervolgen. Bovendien waarschuwde de VN de leiders van de rebellengroepen dat ze vervolgd kunnen worden voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid door het Internationaal Strafhof.

Ballack blijft aanvoerder van Die Mannschaft

Michael Ballck heeft de aanvoerdersband van het Duitse nationale elftal terug. De bondscoach van Die Mannschaft Joachim Löw heeft het nieuws vandaag bekendgemaakt.

Ballack miste het afgelopen WK voetbal in Zuid-Afrika, waarna Philip Lahm de band droeg. Hij wilde de band graag behouden, waarna er vooral in de media een strijd tussen het duo ontbrandde. Na enkele gesprekken met de betrokken voetballers en na lang beraad heeft Löw voor Ballack gekozen.

Toch hij de band in de komende EK-kwalificatiewedstrijden van Die Mannschaft tegen België en Azerbeidzjan nog niet gaan dragen. Vanwege een blessure zit Ballack namelijk nog niet bij de selectie.

'Student moet kwaliteit over de grens zoeken'

Op universiteiten in het buitenland is excellentie te vinden die in Nederland vaak veel minder beschikbaar is. Dat zei Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER), woensdag in een videoboodschap voor studenten in het buitenland ter gelegenheid van het begin van het academisch jaar.

"Nederland kan als kenniseconomie alleen maar overleven als we internationaal excelleren", aldus Rinnooy Kan. "Daar hebben we studenten voor nodig die weten wat er in het buitenland te doen is en die zich realiseren dat daar veel kwaliteit te halen en te winnen is." Hij riep studenten die nog een studie moeten kiezen op om vooral ook over de landsgrenzen heen te kijken.

Nog zes Cervélo-renners kiezen voor Garmin

De nieuwe wielerploeg Team Garmin-Cervélo begint langzaam vorm te krijgen. Ook de huidige Cervélo-rijders Roger Hammond, Heinrich Haussler, Andreas Klier, Brett Lancaster, Daniel Lloyd en Gabriel Rasch rijden volgend jaar voor de fusieclub. De zes voegen zich bij hun kopman Thor Hushovd, die zijn overstap al eerder bekendmaakte.

Vrijdag werd bekend dat de wielerploegen Team Garmin-Transitions en Cervélo Test Team samen verder gaan als Team Garmin-Cervélo. De komende weken wordt verder gesleuteld aan de invulling van de ploeg. Wat de plannen zijn van de Nederlandse sprinter Theo Bos is nog niet bekend.

"Team Garmin-Cervélo's wordt sterk en veelzijdig. We hadden al een geweldig team, maar deze rijders brengen allemaal een brok ervaring mee", vindt teamdirecteur Jonathan Vaughters van Garmin. "Ik ben trots op wat we gepresteerd hebben sinds 2008, maar ik ben ook benieuwd hoe we in 2011 voor de dag zullen komen."

Jan Keizer: kritiek komt voort uit jaloezie

Jan Keizer trekt zich niets aan van de vele kritiek die hij over zich heen krijgt. Fans en oud-bandleden van BZN verbaasden zich over de hereniging van Keizer met Anny Schilder. "Het gaat allemaal zo goed dat sommige opmerkingen misschien zijn ingegeven voor jaloezie", suggereert Keizer woensdag in het AD.

"De opmerkingen dat ik Carola inruil voor Anny of dat ik het allemaal vooraf zo gepland zou hebben, zijn onzin", ontkracht Keizer een van de vele verhalen. De zanger trok in 2007 de stekker uit BZN, maar treedt nu op met Schilder en de originele geluidsband van de Volendamse groep. "De samenwerking met Anny is puur bij toeval ontstaan."

Niet alleen fans reageerden verbaasd toen ze Keizer met de originele BZN-zangeres én muziek op het podium zagen staan. Ook oud-zangeres Carola Smit en bassist Jan Tuijp waren 'in hoge mate verbaasd'. Keizer begrijpt niets van de kritiek van zijn oud-collega's. "Ze weten toch ook hoe het vak in elkaar zit?"

Voor de verbolgen fans heeft Keizer een tip. "Als mensen het niets vinden dat ik met Anny rondtoer dan moeten ze gewoon op zoek naar iets anders waar ze wel plezier aan beleven. Het heeft geen enkele zin om naar een concert te gaan en vervolgens kwaad te gaan staan kijken bij het podium."

Jan Keizer: kritiek komt voort uit jaloezie
Jan Keizer: kritiek komt voort uit jaloezie (Foto: Novum)

StarCraft 2 verkoopt 3 miljoen stuks in eerste maand

De PC-game StarCraft 2 heeft al 3 miljoen exemplaren verkocht in de eerste maand. Dit heeft Blizzard bekend gemaakt. Op de eerste twee dagen werden er al anderhalf miljoen stuks verkocht. De game is nu de meest verkochte PC-game van 2010 en de snelst verkopende RTS ooit. 

CEO Mike Morhaime van Blizzard is blij met de verkopen. Hij meldde het volgende:

"We appreciate all the enthusiasm that players around the world have shown for StarCraft II. It was important to us to deliver an overall gameplay experience that was accessible, balanced, and fun, and it's been gratifying to see how strongly the global community has already embraced the game."

Bouw 'megascharrelstal' mag doorgaan

De bouw van twee scharrelstallen voor opgeteld 244.000 kippen in het Drentse Aa en Hunze mag doorgaan. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald.

De stichting Wakker Dier had een zaak aangespannen om de bouw van de 'megascharrelstal' te verhinderen, maar volgens de raad voldoen de stallen aan de milieueisen als het gaat om ammoniakuitstoot.

Het stallencomplex wordt volgens Wakker Dier de grootste scharrelstal van Nederland. Dat zou niet te combineren zijn met de 'scharrelgedachte'. Dat zulke eieren een scharrelstempel krijgen, zou aangeven dat het scharrelei een 'discutabel buitenbeentje' is in de diervriendelijke veehouderij.

De stichting is bang dat de scharrelsector wordt geïndustrialiseerd. Schaalvergroting zou leiden tot minder aandacht per dier en meer kans op ziektes. Verder vreest Wakker Dier dat de kleinschalige scharrelboer kapot wordt geconcurreerd.

Fietser lost schot na inhaalactie

Een fietser heeft dinsdagavond in Den Haag een schot gelost nadat een auto hem met veel moeite had ingehaald. De automobilist is daarna snel weggereden, meldt de politie.

Rond 18.00 uur probeerde de bestuurder de fietser in te halen, maar doordat de weg te smal was ging dat niet. Toen hij de fietser later alsnog passeerde, begon die te schreeuwen en met zijn armen te zwaaien.

De bestuurder stopte daarom op de hoek van het Oranjeplein en de Limburg Stierumstraat. De fietser zou daarop een vuurwapen uit zijn zak hebben gepakt en een schot in de lucht hebben gelost. De politie vraagt getuigen contact op te nemen.

HSV niet blij met Oranje-uitnodiging Van Nistelrooy

Maandag werd bekend dat Ruud van Nistelrooy terug zou keren in Oranje. De spits is zeer blij dat bondscoach Bert van Marwijk hem opgeroepen heeft als vervanger van de geblesseerde Robin van Persie, maar de club van de Nederlander Hamburger SV staat minder te springen.

"Ik had liever gezien dat hij hier was gebleven en zich op de volgende wedstrijd van HSV had voorbereid. Tegen San Marino en Finland treft hij waarschijnlijk acht keer doel en dan is hij er automatisch ook de volgende interlands bij. Wij zijn niet zo enthousiast," zei de technisch directeur van HSV Bastian Reinhardt tegen de Hamburger Morgenpost.

Het Duitse team heeft veel in Van Nistelrooy geïnvesteerd om hem fit te krijgen en vreest daarom dat hij bij de interlands mogelijk weer geblesseerd raakt. "Het risico is er. Ons ritme van wedstrijden was voor hem juist perfect."

Jean Nelissen (74) overleden

Voormalig wielercommentator en -auteur Jean Nelissen is na een lang ziekbed op 74-jarige leeftijd overleden. De Limburger stond bekend om zijn grote kennis van en zijn passie voor de wielersport. Hij deed jarenlang het televisiecommentaar van de Tour de France voor de NOS.

Nelissen was in het verleden jarenlang de sportbaas van de krant De Limburger, maar zijn bekendheid kreeg hij door bij de NOS naast Mart Smeets het commentaar bij de Touretappes. Tot en met 2007 verzorgde Nelissen nog een onderdeel van de Avondetappe waarin hij iedere dag een anekdote uit de Tourgeschiedenis bovenhaalde.

Naast het werk voor de NOS schreef Nelissen onder meer artikelen en in totaal 23 boeken over de sport die hij lief had.

'Renault overweegt F1-team terug te kopen'

De Franse autofabrikant Renault overweegt de meerderheid in het Formule 1-team Renault F1 Team terug te kopen van Genii Capital. Reden hiervoor is dat de renstal met coureur Robert Kubica beter presteert dan afgelopen winter verwacht werd. Zo pakte de Pool op Spa-Francorchamps alweer zijn derde podiumplaats van het seizoen.

Vanwege de financiële crisis verkocht Renault afgelopen winter 85% van haar Formule 1-activiteiten aan Genii, maar nu de financiële situatie drastisch verbeterd is wil de autofabrikant bij het F1-team de touwtjes mogelijk toch weer in handen gaan nemen.

De geruchten gaan over de terugkoop gaan samen met die over de mogelijke coureurs voor volgend jaar. Zo is Vitaly Petrov nog altijd niet zeker van een stoeltje voor 2011. Teambaas Eric Boullier zou afgelopen weekend geopperd hebben dat Kimi Räikkönen nog steeds in beeld is om bij Renault zijn rentree in de Formule 1 te maken.

Vrouwen!

Vrouwen! Doodziek wordt ik ervan. Ik verafgood ze. Ik snap geen reet van wat ze bedoelen. Ik kan uitstekend met ze praten. Ik kan me prima redden zonder vrouw. Het lijkt me heerlijk om 's-morgens wakker te worden en nog eens tegen zo'n fantastisch lijf aan te kruipen. Verwarrend. Vertederend. Lastig. Lekker maf. Onvoorspelbaar. Verrassend. Ondoorgrondelijk. Sexy.

Marechaussee houdt wapencontrole op Schiphol

Veertig marechaussees controleren woensdag op Schiphol op vuurwapenbezit. Bij aankomst- en vertrekhallen worden reizigers en passanten in een fuik geleid waar ze worden gefouilleerd, laat een woordvoerder van de marechaussee weten.

De locatie van de controles wisselt meerdere keren. "Anders wordt het voorspelbaar." De marechaussee houdt vaker controles om het wapenbezit terug te dringen. De actie zou dan ook geen verband hebben met de aanhouding van twee terreurverdachten maandag op Schiphol.

De controles werpen volgens de woordvoerder hun vruchten af. "We vinden steeds minder slag- en steekwapens en vuurwapens komen we nauwelijks tegen."

Ook auto's van mensen die bekenden wegbrengen of ophalen kunnen aan een controle worden onderworpen. In een auto is woensdag al een honkbalknuppel gevonden. Ook zijn verschillende messen in beslag genomen, een vuurwapen zijn de marechaussees woensdag nog niet tegengekomen. De controles zouden niet tot vertraging leiden.

Meer zomertransfers dan vorig jaar

Deze zomer zijn er in totaal 452 spelers overgeschreven, dat zijn er 21 meer dan vorig jaar. Dat meldt de KNVB vandaag. Op de laatste dag voor de transferdeadline verruilden gisteren 45 spelers van club. De transferperiode liep van 9 juni tot en met 31 augustus.

Van de 452 spelers gingen er 156 van Nederland naar een andere competitie, tachtig kwamen over vanuit het buitenland. Het aantal transfers binnen Nederland is bijna de helft van het totaal met 216. Niet alle transfers betreft aankopen. Van de 452 overschrijvingen gaat het in 65 gevallen om verhuur.

Tim Schafer haat artistiek imago

De 43-jarige ontwikkelaar Tim Schafer heeft een hekel aan zijn artistieke imago. De veelgeprezen man achter Psychonauts en Brütal Legend staat tot zijn grote ontevredenheid al jaren bekend om kunstzinnige games die een klein publiek aanspreken.

"Het is een afschuwelijk imago om te hebben", vertelt Schafer in gesprek met de website GamesTM. "Mensen willen me graag in dat hokje stoppen, maar het klopt voor geen meter." Psychonauts en Brütal Legend waren volgens hem bedoeld als zeer commerciële games.

Het platformavontuur Psychonauts werd door critici bejubeld, maar verkocht zeer slecht. De actiegame Brütal Legend deed, ondanks een samenwerking met acteur Jack Black, de kassa's ook niet bepaald rinkelen. Schafer hoop dat zijn imago verandert wanneer hij wel een grote hit scoort. "Dan roept iedereen dat ik mijn ziel aan de commercie heb verkocht. Ze snappen alleen niet dat dit altijd al de bedoeling is geweest."

De getergde game-ontwerper werkt momenteel aan twee downloadbare games. De eerste moet dit najaar op de Xbox 360 en Playstation 3 uitkomen.

Tim Schafer haat artistiek imago
Tim Schafer haat artistiek imago (Foto: Novum)

Verhagen: Maakt u zich niet ongerust

Na een paar uurtjes te hebben geslapen, komen de leden van de Tweede Kamerfractie van het CDA woensdagochtend weer bijeen. Vanaf 12 uur vervolgen ze het beraad over de onderhandelingen over de rechtse coalitie, dat dinsdag om middernacht werd afgebroken.

Fractievoorzitter Maxime Verhagen meldde woensdag op de vraag van journalisten of hij het nog ziet zitten: "Ik zie het altijd zitten. Maakt u zich niet ongerust."

Binnen het CDA zijn de onderhandelaars Verhagen en Ab Klink het niet eens over de te volgen koers in de onderhandelingen over een kabinet met de VVD dat gedoogsteun krijgt van de PVV van Geert Wilders.


CDA-leider Maxime Verhagen: "Maakt u zich niet ongerust"

Kane & Lynch 2-studio blij met slechte recensies

Kane & Lynch 2: Dog Days heeft tot grote tevredenheid van ontwikkelaar IO Interactive zeer gevarieerde beoordelingen in de media gekregen. Volgens een woordvoerder van de gamestudio was het de bedoeling dat de actiegame met een rauwe visuele stijl gamers in twee kampen zou verdelen.

"We zijn blij met de uiteenlopende reacties die Kane & Lynch 2 oproept", zegt de woordvoerder tegen website Eurogamer. "Er is geen ander spel dat voor zoveel verdeeldheid onder gamers en critici zorgt. Het geeft aan dat we iets nieuws hebben gecreëerd en niet de zoveelste standaard actiegame hebben gemaakt."

In Kane & Lynch 2: Dog Days volgt de speler twee gestoorde criminelen die de onderwereld van Shanghai achter zich aankrijgen nadat ze de dochter van een maffiabaas hebben doodgeschoten. Een visuele stijl gebaseerd op korrelige handcamerabeelden moet de game een realistisch tintje geven.

Kane & Lynch 2-studio blij met slechte recensies

Utrechtse schepen meer dan duizend jaar oud

De twee schepen die in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn gevonden dateren uit de vroege middeleeuwen. Een boot is vijftien meter lang en stamt uit omstreeks 750 na Christus. Het is voor het eerst in Nederland dat een schip uit deze periode is gevonden. Het tweede vaartuig is rond het jaar 956 in de vaart genomen.

De tweede boot, een vrachtschip van naar schatting twintig meter, is gezonken en zeer compleet bewaard gebleven, een unicum voor het beperkt aantal scheepsvondsten uit deze periode. De regen van de afgelopen tijd had grond van een talud gespoeld, waardoor delen van een houtconstructie zichtbaar werden. De bewerkingssporen van de scheepsbouwers zijn na duizend jaar nog steeds zichtbaar.

De schepen liggen in de bedding van de middeleeuwse Rijn, die in die tijd van Wijk bij Duurstede via Utrecht naar de Noordzee stroomde. Uit archeologisch onderzoek is gebleken dat de oevers van de Rijn dichtbevolkt waren ten tijde van het eerste schip. Mede door invallen van de Vikingen trokken de bewoners in de negende eeuw weg. Pas in de tweede helft van de tiende eeuw keerde de rust terug en groeide Utrecht uit tot de belangrijkste handelsplaats in de toenmalige rivierdelta.

De schepen zijn gevonden tijdens de aanleg van de zogenoemde Vikingrijn. Deze rivier, die in de oorspronkelijke loop van de middeleeuwse Rijn wordt uitgegraven, maakt deel uit van het nieuwe Leidsche Rijn Park.

In Leidsche Rijn zijn al eerder belangrijke archeologische vondsten gedaan, waaronder zes Romeinse schepen. Samen met de specialisten van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed onderzoekt de gemeente Utrecht of de nu gevonden schepen kunnen blijven liggen of op termijn moeten worden opgegraven. Tot die tijd worden ze weer toegedekt.

Obama sluit gevechtsmissie Irak af

De Amerikaanse president Barack Obama heeft in een toespraak vanuit het Witte Huis de Amerikaanse gevechtsmissie in Irak officieel afgesloten. "Het is tijd om de bladzijde om te slaan", zei hij.

De Amerikanen hebben voor operatie Iraqi Freedom een hoge prijs betaald, zei Obama, een verklaard tegenstander van de oorlog in Irak. Deze oorlog werd zeveneneenhalf jaar geleden door Obama's voorganger, de Republikein George Bush, in gang gezet.

Obama zei in zijn rede tot de Amerikaanse bevolking dat de tijd is gekomen om de bladzij om te slaan en dat vanaf nu de prioriteit van zijn beleid bij het herstel van de economie ligt. De oorlog in Irak heeft de Verenigde Staten honderden miljarden dollars gekost; ruim 4400 Amerikaanse militairen zijn in Irak gesneuveld en tienduizenden zijn er in de loop der jaren gewond geraakt.

Obama beloofde na zijn aantreden als president dat alle Amerikaanse gevechtstroepen per 31 augustus 2010 uit Irak zouden zijn teruggetrokken, op een contingent van vijftigduizend na. Dat betekende dat negentigduizend militairen uit Irak moesten worden teruggetrokken, een doel dat vorige week werd bereikt.

Obama heeft sinds zijn aantreden met de oorlog in Irak in zijn maag gezeten. De president is een fel tegenstander van de oorlog en bekritiseerde de invasie in Irak vanaf het begin.

De Amerikaanse strijdkrachten laten in Irak een politiek systeem achter dat in een impasse verkeert. Politici zijn niet in staat gebleken een regering te vormen, bijna zes maanden na de parlementsverkiezingen. Ondertussen is het geweld in Irak de laatste tijd aanzienlijk toegenomen. Opstandelingen bewijzen nog steeds in staat te zijn chaos te scheppen. De achterblijvende Amerikaanse militairen blijven dan ook een gevaarlijke taak houden: zij gaan de Iraakse troepen trainen en helpen bij antiterreuroperaties.

UEFA verbiedt vuvuzela's in voetbalstadions

Televisiekijkers hoeven zich bij voetbalwedstrijden geen zorgen meer te maken over vuvuzelaterreur. De plastic toeters zijn door de UEFA verboden in Europa. Bij bijvoorbeeld EK-duels en wedstrijden in de Champions League is het instrument taboe. Tijdens het WK in Zuid-Afrika klaagden televisiekijkers over het geluid van de toeters, waardoor het net leek of er een enorme zwerm bijen in het stadion hing.

De UEFA-ban zorgt er verder voor dat vuvuzela's in de nationale competities van de 53 landen die bij de Europese voetbalbond zijn aangesloten verboden worden. Eerder hadden de Premier League en de KNVB ook al zo'n verbod aangekondigd.

De FIFA verdedigde de vuvuzela tijdens het WK omdat de toeter een onderdeel is van de Zuid-Afrikaanse voetbalcultuur. In Europa horen de blaasinstrumenten volgens de UEFA echter niet thuis omdat ze de traditionele voetballiederen en reacties op de gebeurtenissen op het veld onhoorbaar maken.

Zwemster Trickett kondigt rentree aan

Libby Trickett maakt een einde aan haar zwempensioen. De 25-jarige zwemster, die bekend werd onder haar meisjesnaam Lenton, kondigde dat woensdag op de Australische televisie aan. Trickett, die al drie gouden olympische medailles won, hoopt haar land tijdens de Spelen in Londen in 2012 te vertegenwoordigen.

Trickett, een specialist op de vrije slag en de vlinderslag, kondigde in september vorig jaar aan een pauze in te lassen en maakte in december bekend dat ze met pensioen ging. Nu beseft ze echter dat ze nog altijd de behoefte om zich in wedstrijden te meten heeft.

"Tijdens dit jaar waren er kleine dingen waardoor ik het zwemmen miste", vertelde Trickett. "De geur van het zwembad op de racedag. Dingen die herinneringen bovenbrachten."

Trickett won tijdens de Spelen in Athene haar eerste gouden plak op de 4x100 meter vrije slag. In 2007 won ze vijf gouden medailles op het WK en een jaar later in Beijing kreeg ze twee keer goud omgehangen. Een voor de 100 meter vlinderslag en een voor de 4x100 meter wisselslag.

Zwemster Trickett kondigt rentree aan
Zwemster Trickett kondigt rentree aan (Foto: Novum)

Man met bijl vraagt politie: shoot me

Een suïcidale man met een bijl en een mes heeft dinsdagavond de politie gevraagd hem neer te schieten. De verwarde man liep een Amsterdams politiebureau binnen en riep 'shoot me'. Twee agenten slaagden erin de man te overmeesteren. Niemand raakte gewond.

De man is een bekende van de politie en werd in juni al aangehouden toen hij in verwarde toestand over de snelweg A9 liep. In januari was hij een politieman te lijf gegaan met een steen.

Op het politiebureau zei de man dat hij in zijn woning in Amsterdam-Oost de gaskranen had opengedraaid. Brandweer en politie roken daar inderdaad een gaslucht en evacueerden uit voorzorg tien omwonenden. Nadat de kranen waren dichtgedraaid en het gevaar was geweken mochten ze terug naar huis. De man zit nog in de cel.

Augustus in Afghanistan: 56 Amerikanen gesneuveld

Bij een bermbomaanslag in het oosten van Afghanistan en gevechtshandelingen in het zuiden zijn dinsdag zes Amerikaanse militairen om het leven gekomen. Dit heeft de NAVO bekendgemaakt.

In totaal zijn deze maand 56 Amerikaanse militairen omgekomen in Afghanistan, van wie twintig sinds zaterdag. In juli sneuvelden 66 Amerikanen, waarmee dat de dodelijkste maand voor hen was sinds de invasie in 2001.

Augustus in Afghanistan: 56 Amerikanen gesneuveld
Augustus in Afghanistan: 56 Amerikanen gesneuveld (Foto: Novum)

Limburgse schudt belager af met nekslag

Een kordate 24-jarige vrouw uit Heerlen heeft dinsdagavond een straatrover afgeschrikt door hem een nekslag te geven. De man had haar in haar woonplaats vastgegrepen en geld geëist en dreigde met iets scherps. De Limburgse verkocht hem echter een klap en zette het op een lopen. De man rende haar niet achterna.

De poging tot beroving gebeurde op de Stationsstraat, vlak nadat de vrouw uit de tunnel onder het station kwam. Na de klap bleef de man daar achter. Of hij gewond is geraakt is niet bekend. De belager is niet meer gevonden.

Vakbond blokkeert toegangspoort UPS

FNV Bondgenoten heeft in Amsterdam dertig ton zand gestort voor de toegangspoort van een vestiging van pakketbezorger UPS. Over heel de wereld organiseert de federatie van vervoersbonden ITF woensdag acties. De aanleiding is dat in Turkije 157 werknemers van UPS zijn ontslagen omdat ze lid waren geworden van een vakbond.

"Helaas wilde niemand voor ontvangst tekenen", zegt actieleider Edwin Atema. De zandlading blijft voorlopig liggen. "Wij hebben geen plannen het weg te halen."

Aan de actie deden ongeveer dertig vakbondsleden uit de transportwereld mee. "We hebben het bewust klein gehouden zodat het een verrassing zou blijven." Werknemers van UPS zijn bewust niet bij de actie aan de Deccaweg in het Westelijk Havengebied betrokken.

Welke acties in het buitenland worden gevoerd, is niet bekend. "Iedere bond houdt dat geheim, maar over het algemeen zijn de acties in bijvoorbeeld Zuid-Amerika heftiger. Daar gaan nogal eens wat banden in de fik. In Azië komen de acties er meestal op neer dat mensen braaf voor de poort staan."

Bouillier: "Petrov nog niet constant genoeg"

Als Vitaly Petrov zijn stoeltje bij Renault wil behouden, zal hij consistenter moeten gaan rijden tijdens de laatste races van het seizoen.

In Hongarije maakte de Rus indruk door de vijfde plaats te behalen. In België herhaalde hij dit helaas niet. Aan het begin van de kwalificatie reed hij namelijk over de gladde kerbstones en spinde van de baan, waardoor hij vanaf de laatste plaats moest starten.

Teambaas Eric Boullier zei in Autosport: "Het is soms moeilijk om dat soort fouten te vergeven, maar dit is de Formule 1 en het is niet gemakkelijk. Misschien heeft het hem juist goed gedaan, want het maakt hem bewust dat hij geconcentreerd moet blijven en dat het niet vanzelf gaat."

Op zondag wist Petrov zich met een aantal sterke inhaalacties te revancheren, wat hem de negende positie opleverde. "Een knappe prestatie", vindt Boullier. "Hij vermeed alle valkuilen van het rijden in de regen."

Om volgend jaar nog voor Renault te mogen rijden, moet Petrov wel zijn best blijven doen: "Hij scoorde weliswaar nog een paar punten, maar wij zoeken een consistente tweede rijder", aldus Boullier.

Slory vertrekt naar Bulgarije

Levski Sofia is de nieuwe club van Andwélé Slory. De 27-jarige vleugelspits tekende een contract voor twee seizoenen in de Bulgaarse hoofdstad. Slory komt over van West Bromwich Albion, waar hij pas sinds de winterstop speelde. De Noord-Hollander was transfervrij nadat zijn contract bij de Engelse club niet was verlengd.

Slory begon zijn carrière bij Telstar, maar na vier seizoenen stapte hij over naar Excelsior. In Kralingen maakte hij zoveel indruk dat hij naar de Kuip werd gehaald, maar mede door blessures lukte het de rechtsbuiten niet om een basisplaats te veroveren. In de winterstop haalde WBA hem transfervrij op uit Rotterdam, maar begin mei kreeg hij al te horen dat zijn contract niet werd verlengd.

'Verandering donorregistratie helpt niet'

Een verandering van het donorregistratiesysteem leidt niet tot meer orgaandonoren. Het grootste probleem is namelijk niet dat mensen zich nu actief moeten melden als donor, maar dat nabestaanden vaak dwars liggen, meldt onderzoeksinstituut Nivel woensdag op basis van onderzoek aan de Universiteit van Tilburg.

In sommige andere landen is iedereen donor tot iemand zich zelf afmeldt bij het register. In Nederland is het andersom. Volgens de onderzoeker geven cijfers uit die landen echter een verkeerd beeld. Het lijkt erop dat daar meer donoren zijn, maar landen met zo'n systeem hebben vaak ook veel meer verkeersdoden.

Volgens de onderzoeker geeft dat een vertekend beeld. Als je het aantal verkeersdoden en beroertes wegstreept dan verschilt het aantal donoren in die landen, zoals Spanje, niet zoveel met het aantal donoren hier.

Een beter contact met nabestaanden is volgens het promotieonderzoek dan ook een stuk effectiever dan wijziging van het donorregistratiesysteem. Ook mensen die een donorcodicil hebben kunnen nu worden overgeslagen als hun familie tegen donatie is. Nivel kijkt nu naar manieren om de communicatie over donatie te verbeteren.

Overigens ziet de onderzoeker wel een positief effect van aanpassing van het donorregistratiesysteem. Het zou volgens hem een sympathiek gebaar zijn naar mensen die nu wachten op een orgaan. Voor sommige organen bestaan lange wachtlijsten. In de eerste zeven maanden van dit jaar werden in Nederland 115 organen van overleden mensen getransplanteerd.

Woning burgemeester Haarlemmermeer beklad

De woning van de burgemeester van Haarlemmermeer is in de nacht van dinsdag op woensdag beklad met de leus 'Stop Schiphol'. Onbekend is wie het had gemunt op het huis van burgemeester Theo Weterings (VVD).

Niet alleen de woning op de Venneperweg in Nieuw-Vennep is beklad. Ook werden van twee auto's van Weterings in totaal vier banden lekgestoken. De politie neemt de kwestie serieus op en is een onderzoek gestart. Getuigen wordt gevraagd zich te melden. "We willen heel graag iemand aanhouden", zegt een politie woordvoerder.

Onlangs werd dat besloten dat het aantal vluchten van en naar Schiphol kan worden uitgebreid als de geluisoverlast op een andere manier wordt geregistreerd.

Wilders eist ontslag districtschef politie

De districtschef van de politie Zuidwest-Drenthe die de PVV in een bericht op Twitter 'fascistisch' noemde moet op staande voet worden ontslagen. Dat twittert PVV-leider Geert Wilders woensdag.

"De politiek is nu goed wakker en buitelt over elkaar heen als het gaat om de terechte zorg over de fascistische PVV", twitterde chef Gerda Dijksman dinsdag. Burgemeester van Assen Sicko Heldoorn liet haar daarop weten het in haar functie niet handig te vinden om op deze manier te communiceren. Dijksman was het daar volgens een gemeentewoordvoerder mee eens.

De eis van Geert Wilders komt volgens de woordvoerder voor zijn rekening. "Wij gaan er niet op in. Wat ons betreft is de zaak afgedaan."

Het bericht van Dijksman was woensdag rond 09.30 uur nog niet verwijderd. Haar laatste bericht is van dinsdagavond: "Heftig dagje. Welterusten allemaal?"

Indiase stranden vol met olie na illegaal dumpen

Een onbekend schip heeft ten westen van India tonnen olie in zee gedumpt. Grote ballen teer zijn woensdag aangespoeld op de stranden van de bekende vakantiebestemming Goa. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt. De Indiase marine en kustwacht zijn op zoek naar het schip dat de afgefakkelde olie ongeveer drie dagen geleden dumpte, aldus Aleixo Sequiera, de minister van milieu van Goa.

Teer spoelt al twee dagen golf na golf aan op de kust van Goa en de stranden zijn nu bedekt met een laag olie van zo'n vijftien centimeter. Populaire stranden als Colva, Candolim en Calangute zijn ernstig getroffen. Woensdag waren tientallen mensen bezig om de olie op te ruimen, maar er spoelen telkens meer teerballen aan. De stranden zijn niet gesloten, er zijn echter maar weinig toeristen aangezien het hoogseizoen begin oktober pas van start gaat.

Schepen maken regelmatig hun tanks schoon op zee en dumpen er olie, maar dit geval is veel ernstiger gezien de hoeveelheid olie, zeggen wetenschappers van het Nationale Instituut voor Oceanologie dat gevestigd is in Goa. Olie vermengd met water vormt een emulsie die lijkt op chocoladepudding. Wind en golven zorgen ervoor dat de olievlekken in steeds kleinere delen uiteenvallen en zo uiteindelijk teerballen vormen, legt het hoofd van het instituut, S.R. Shetye, uit.

De toerismebranche in Goa is bang dat het nieuws over de olie voor minder toeristen zal zorgen in een van de populairste en goedkoopste strandbestemmingen in India. Bijna 2,5 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks de plek. "Dit had niet mogen gebeuren. Dit zal niet goed zijn voor het toerisme in Goa", zegt Gaurish Dhond, voorzitter van het toerismebureau in Goa.

Het hoogseizoen in Goa loopt tot en met maart.

Mercedes past geblazen diffuser weer aan

Mercedes Grand Prix ondervindt nog steeds problemen met het concept van de geblazen diffuser. Het Formule 1-team heeft moeite het wapenen tegen de hitte van de uitlaatgassen, waardoor een aantal onderdelen te warm worden en minder goed functioneren.

Eerder dit jaar kende Mercedes al problemen met het systeem, maar in Spa keerde de geblazen diffuser terug. Er waren aanpassingen gemaakt om de hitte beter te kunnen weerstaan, maar dit bleek niet genoeg te zijn. Daarom zal voor de Grand Prix van Italië een aanpassing gedaan worden om de geblazen diffuser alsnog optimaal te laten functioneren.

Worms-makers doen niet meer aan winkelverkoop

In een interview met MCV heeft mede-oprichter van Worms-ontwikkelaar Team 17, Martyn Brown, aangegeven geen plannen te hebben om terug te keren naar winkelverkoop. Volgens Brown heeft digitale distributie de toekomst.

Daarnaast vindt hij het moeilijk om jezelf staande te houden in het grote winkelaanbod. "Digital distribution has allowed easy and direct access to the game for millions of customers at a time when it has become difficult to get attention at retail."

Het bedrijf heeft zichzelf ook helemaal geherstructureerd en klaargestoomd om onafhankelijk van uitgevers hun producten op de digitale markten te brengen. Daarnaast zal Team 17 met andere onafhankelijke ontwikkelaars werken om andere IP's naar XBL, PSN, Apple’s App en andere netwerken te brengen.

I think that given the general malaise of the third party publisher ‘work-for-hire’ market, it is no surprise that a lot of developers are heading towards digital publishing as some kind of saviour,” voegt Brown toe. “We are actively involved in working with other independent studios to publish their IP. This is a key aspect of our strategy going forward. We now have the right structure and team in place to accomplish this.

Van der Vaart: "Ik kan het zelf amper geloven"

Rafael van der Vaart had niet de intentie om bij Real Madrid te vertrekken, maar voor het verstrijken van de transferdeadline vond hij toch een nieuwe club. Tottenham Hotspur betaalde de Madrilenen 9,7 miljoen euro voor de middenvelder, die op White Hart Lane een vierjarig contract ondertekent.

"De interesse van Tottenham is vandaag pas concreet geworden", is de eerste reactie van de international in De Telegraaf. "Maar daarna is het snel gegaan. Ik hoefde er in elk geval niet lang over na te denken." Van der Vaart is dolblij dat hij de kans krijgt om elke week te kunnen voetballen bij een mooie club.

Voor de 27-jarige spelmaker is Engeland de derde grote competitie waar hij gaat voetballen. "En de derde prachtige club in het buitenland. Bij HSV heb ik de transfer naar Real Madrid afgedwongen en nu verheug ik me erop om in Engeland te spelen," zegt hij. "Of het Engelse voetbal me ligt? Dat zal moeten blijken. Maar ik denk dat een goede voetballer overal moet kunnen aarden. Ik ben in elk geval wel heel trots op deze transfer."

Met Real Madrid was hij Ajax tegengekomen in de Champions League, maar een ontmoeting met zijn oude club zit er nu dus niet in. Tottenham speelt in de groepsfase echter tegen de andere Nederlandse deelnemer. "Nu mag ik op bezoek bij FC Twente. Ook leuk!" lacht Van der Vaart.

Pakistaanse bevalt op begraafplaats

Een door de watersnood ontheemde Pakistaanse vrouw is dinsdag op een moslimbegraafplaats bevallen van een zoon. Honderdduizenden mensen hebben op die plek hun toevlucht gezocht nadat overstromingen die het land al weken teisteren hen uit hun huizen hadden verdreven.

De 26-jarige Jannah Soorjo is een van de, zo vermoeden de Verenigde Naties, vijfhonderdduizend door de watersnood getroffen vrouwen die de komende zes maanden zullen bevallen. Veel van hun kinderen komen op een wereld waar voedsel en drinkwater schaars zijn en de kans op een dodelijke ziekte hoog.

"Ik ben bevallen van dit kind, maar hoe kan ik voor voedsel voor hem zorgen?", vraagt Soorjo zich af terwijl ze haar zoon in haar armen wiegt. "Hij ziet er ziek uit, maar we hebben geen geld om naar de dokter te gaan."

Miljoenen Pakistanen zijn getroffen door de watersnood. "De situatie is zeer ernstig", aldus Josette Sheeran, hoofd van het Wereldvoedselprogramma, nadat ze samen met andere hoge VN-medewerkers een bezoek aan de getroffen gebieden had gebracht. Sinds dinsdag lijkt het water zich eindelijk terug te trekken.

[Video] Massa had valse start in België

Naar nu blijkt heeft Formule 1-coureur Felipe Massa een valse start gemaakt bij de afgelopen Grand Prix van België. De Ferrari-rijder stond één meter verder naar voren dan zijn startpositie behoorde te zijn. Dit werd noch door de sensoren, noch door de stewards van de race opgemerkt.

Vlak voor de start van de race merkte BBC-commentator Martin Brundle al op dat Massa te ver naar voren stond. De Braziliaan kende een goede start en wist in de eerste ronde twee plaatsen te klimmen. Hadden stewards deze fout opgemerkt dan was de Ferrari-rijder zeker bestraft geweest met een drive-through penalty.


Massa rijdt zijn startpositie voorbij

'Leger morrelde aan veilige afstand afweersysteem'

Defensie hield zich niet aan de minimale veilige afstand die de producent van het omstreden Hawk-rakettensysteem had voorgeschreven. Daardoor zijn duizenden militairen blootgesteld aan kankerverwekkende straling, concludeert De Pers woensdag. Defensie stelt in de krant dat de afstand die zij aanhield veilig genoeg was.

In 1985 vaardigde de luchtmacht een instructie uit waarin staat dat de minimale afstand tussen personeel en de radar van het systeem mag worden ingekort van 74 naar 45 meter. Als de radar draaide, mochten militairen de radar tot 35 in plaats van 45 meter naderen.

Dat zou zijn gedaan nadat in 1984 metingen zijn gedaan. Daarbij werden volgens Defensie veilige afstanden vastgelegd, maar de technicus die de onderzoekers destijds op vliegveld Twente begeleidde spreekt in De Pers van 'nattevingerwerk'. Zo zou het maximumvermogen van de radar destijds niet zijn gemeten.

De aanpassing zou vooral zijn doorgevoerd omdat de inrichting van de achttien plaatsen waar een Hawk-rakkettensysteem stond zo waren ingericht dat het onmogelijk was aan de fabriekseisen te voldoen. Soms was de afstand tussen personeel en het systeem nog geen dertig meter. Het 'doorkrassen van de fabrieksaanwijzing' zou zeker twaalf jaar zijn gebeurd.

In België werd eerder geconcludeerd dat militairen die op een basis met het radarsysteem hebben gewerkt zeven keer zo veel kans hebben aan kanker te overlijden als militairen die op een basis zonder het systeem werkten. In Nederland werd daarop geconcludeerd dat niet valt uit te sluiten dat het door iets anders komt. Zo was niet onderzocht of de militairen evenveel hebben gerookt.

Ook zouden in Nederland te weinig militairen met het systeem hebben gewerkt om een wetenschappelijke conclusie te kunnen trekken. Minister van Defensie Eimert van Middelkoop (ChristenUnie) noemde een onderzoek daarom in mei dit jaar 'niet zinvol'.

De militaire vakbond AFMP wil dat een nieuw kabinet wel stappen onderneemt. Het Hawk-rakettensysteem wordt sinds 2004 niet meer gebruikt, maar volgens de AFMP kunnen wel lessen worden geleerd over gezondheidsschade door elektromagnetische straling. Die wordt ook nog gebruikt bij apparatuur om bermbommen op te sporen.

Daarbij kunnen slachtoffers van kanker en hun nabestaanden geen aanspraak maken op schadevergoeding zolang niet aannemelijk is dat de kanker door de radar is veroorzaakt.

Advocaat verwacht vrijlating opgepakte Jemenieten

De twee Jemenitische mannen die maandagochtend op Schiphol werden aangehouden, worden binnenkort vrijgelaten. Dat verwacht advocaat Wouter Hendrickx, die een van hen vertegenwoordigt.

Volgens hem is het een blunder dat ze zijn aangehouden. "Je moet nadenken voor je iemand van een vliegveld plukt en in een celletje stopt, je kunt niet zomaar iemand opsluiten", zei hij woensdagochtend op Radio 1.

Dinsdag bleek dat de twee waarschijnlijk door een ongelukkige samenloop van omstandigheden zijn opgepakt. Een van de mannen viel op een luchthaven in de Verenigde Staten onder meer op omdat in zijn ingecheckte bagage een mobiele telefoon zat die was vastgeplakt aan een fles met maagzuurremmers.

Autoriteiten zagen daar een nepbom in en vermoedden dat de beveiliging op de proef werd gesteld. Ook had de man zevenduizend dollar contant geld bij zich. Hij mocht doorreizen omdat hij niets illegaals bij zich had.

Eenmaal in Chicago had de man zijn vlucht naar Washington gemist. Vandaar had hij naar Dubai moeten vliegen. Zijn luchtvaartmaatschappij United Airlines maakte een nieuw plan en liet hem naar Amsterdam vliegen. Eenmaal onderweg bleek zijn bagage op de andere vlucht te zitten, wat niet had mogen gebeuren, en gingen alarmbellen rinkelen. Volgens Hendrickx wist zijn cliënt niet eens dat de bagage op een andere vlucht zat.

Op Schiphol werd de man samen met een andere Jemeniet die ook zijn vlucht had gemist opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een terroristische aanslag. Volgens de advocaat zijn ze echter geen terroristen, maar slachtoffers.

De Volkskrant schrijft woensdag dat het voor Jemenieten gebruikelijk is om bij een reis naar het vaderland cadeau's voor familieleden mee te nemen. Om te voorkomen dat de cadeau's voor de verschillende familieleden door de war raken, zouden de cadeau's voor één persoon aan elkaar worden geplakt.

Dat zou verklaren waarom de mobiele telefoon aan de fles was geplakt. Ook waren er drie andere telefoons aan elkaar geplakt en was een stel horloges aan elkaar geplakt. De advocaat wilde op de radio geen toelichting geven en zei dat hij de verklaring tussen zijn cliënt en de politie wil houden.

De namen van de verdachten zijn samen met hun foto's wereldwijd in de media verschenen. Volgens de advocaat hebben media in Nederland zich niet gehouden aan afspraken als het gaat om het vermelden van namen van verdachten. Doorgaans wordt alleen de voornaam en de eerste letter van de achternaam gebruikt en worden geen herkenbare foto's geplaatst. Hendrickx roept media op dat ook nu te doen en de foto's en namen van de verdachten te verwijderen.

Sony komt met iTunes-achtige applicatie voor PS3 en PSP

Volgens de Financial Times kondigt Sony vanmiddag officieel hun nieuwe muziek- en videoservice aan, wat sterk gaat lijken op de iTunes-speler van Apple. Kennelijk heeft Connect, hun eerdere soortgelijke service, het loodje gelegd.

De service zal extra geld kosten voor de gebruikers om zowel muziek te kunnen luisteren en video's te kunnen bekijken. Vanavond zal tijdens de IFA (Internationale Funkausstellung, elektronicabeurs) in Berlijn de service officieel aangekondigd worden.

De Financial Times meldt dat de applicatie volgend jaar beschikbaar is voor de PlayStation 3 en PSP, terwijl Bravia-televisies, Ericsson-telefoons en Vaio-computers langer moeten wachten.

Pachter: Xbox LIVE Platinum op komst

Gamers in Amerika, Canada, Mexico en Groot-Brittannië vervloeken Microsoft op dit moment nog voor de verhoging die het bedrijf invoert vanaf 1 oktober voor hun Xbox LIVE-service en analist Micheal Pachter denkt dat het nog erger wordt.

Volgens Pachter komt er een nieuwe Xbox LIVE-classificatie. Naast Silver en Gold, krijgen gamers in de toekomst ook de keuze voor Platinum, een service die ongeveer honderd dollar kost. Dat zal Microsoft tussen de honderd en hondervijftig miljoen aan extra inkomsten opleveren. En terwijl het voor het bedrijf helemaal niet veel kost om te leveren, met hier en daar extra content.

I think that they will reinvest at least this much in developing other new applications, and will roll out a premium service with $100-200 million worth of enhancements. If they can get 2 million users to switch from the $60 plan to the $100 plan, they’ll make an extra $80 million a year, and can keep investing to try to grow that business.

... For all I know, the Platinum plan might include virtual goods credits for various Microsoft games. If members could get specialized Halo armor or weapons worth the extra $40, they might be more willing to sign up, and it doesn’t really cost Microsoft anything to offer things like that ... I think that the possibilities are limitless, although it’s a bit early to speculate on what precisely they will offer.
"

Microsoft heeft in het verleden laten zien dat ze het geen probleem vinden om extra geld te vragen van gamers voor hun producten en het zal niemand verbazen mocht dit plan ooit om de hoek komen. De vraag is nu of gamers inderdaad die extra veertig dollar of euro voor een extra Halo-harnas over hebben.

Aannemer Rijkswaterstaat maait net geplant bos weg

Een aannemer van Rijkswaterstaat heeft bij de Gelderse plaats Westervoort per ongeluk een net geplant bos platgemaaid. Scholieren hadden de vierhonderd boompjes in maart geplant, schrijft het AD.

Door het onkruid zag de bestuurder van een maaimachine waarschijnlijk letterlijk het bos op de Hondsbroksche Pleij niet meer. Rijkswaterstaat is eigenaar van de grond, waar de Rijn en de IJssel splitsen. De gemeente Westervoort had de kinderen in overleg met Rijkswaterstaat bomen van toen nog een halve meter hoog laten planten om het gebied te verfraaien.

Toen Rijkswaterstaat opdracht gaf het talud van de dijk te maaien, heeft de aannemer waarschijnlijk besloten de 'rotzooi' ook maar gelijk mee te nemen, vermoedt ambtenaar Anton Maatman van de gemeente. "Ik kan het me eerlijk gezegd wel voorstellen", zegt hij in het AD.

Scholier Mark Rekswinkel denkt er echter anders over. "Die boompjes waren al een meter hoog! Hoe kan je die nou niet zien", zegt hij in de krant. Jan den Otter van de Milieugroep Westervoort bevestigt dat de bomen zo hoog waren. "De man op de maaimachine is een malloot."

Rijkswaterstaat belooft in de krant dat in het najaar nieuwe bomen worden geplant.

'FNV broedt op hoge looneis'

FNV Bondgenoten wil voor 2011 een loonstijging eisen die hoger is dan de inflatie. Voorzitter Henk van der Kolk hoopt met de daaruit voortvloeiende koopkrachtstijging consumenten te stimuleren om meer uit te geven, schrijft De Telegraaf woensdag. Officieel wordt de looneis pas op Prinsjesdag, de derde dinsdag van september, bekendgemaakt.

Van der Kolk hoopt dat consumenten die meer geld in de portemonnee hebben, ook meer gaan uitgeven. Hogere uitgaven zijn goed voor de economie.

Hoe hoog de looneis wordt is nog niet bekend. De grootste vakbond van Nederland gebruikt de macro-economische cijfers van het Centraal Planbureau (CPB) om de maximale looneis te berekenen. Die cijfers zijn er nog niet.

Voor dit jaar was afgesproken om de koopkracht gelijk te houden. Daarvoor moesten de lonen dus evenveel stijgen als de inflatie, die op ongeveer een procent staat. Voor komend jaar wordt een inflatie van twee procent verwacht. De vakbond wil daar dus boven gaan zitten.

Street Fighter IV arcade krijgt nieuwe vechters

Capcom is druk bezig met het omzetten van Super Street Fighter IV naar een arcadeversie. Nu hadden ze het zich erg makkelijk kunnen maken door gewoon hun consoleversie te pakken en in een kast te stoppen, maar Capcom wil arcadespelers wat extra's geven.
 

Op screenshots is te zien dat op het seleciescherm van de personages twee nieuwe zwarte plekken zijn bijgekomen. Door wat subtiele hints in een magazine lijkt het dat Yun en Yang terugkomen in de reeks. In het blad zijn namelijk rolschaatsen en een skateboard te zien. Deze accessoires behoren tot de twee hippe vechters uit Street Fighter III: 3rd Strike.

Het gerucht gaat ook dat er in plaats van twee, nog vier vechters hun opwachting gaan maken, maar Capcom wil nog niets bevestigen. Of deze personages ooit in een DLC gestopt worden voor de console-versies is alleen maar te hopen. De Tokyo Game Show zal vast wat licht in deze duisternis werpen.

Yang

[US Open] Wozniacki verslaat studente eenvoudig

Caroline Wozniacki heeft zonder noemenswaardige problemen de tweede ronde bereikt van de US Open. De Deense, als eerste geplaatst, won van de Amerikaanse Chelsey Gullickson met twee keer 6-1.

Gullickson was als Amerikaans studentenkampioene met een wildcard toegelaten en liet soms wat van haar potentie zien. Ze dwong echter maar één breekpunt af en dat was onvoldoende om het de finaliste van vorig jaar moeilijk te maken.

De Russische Maria Sharapova had meer moeite om de tweede ronde te behalen. Ze verloor de eerste set van de Australische Jarmila Groth, maar was daarna weer op tijd bij de les en won met 6-3 en 6-1.

Ook David Nalbandian had het lastig in de eerste ronde. De Argentijn, die zijn eerste grandslamtoernooi speels sinds zijn rentree, had vijf sets nodig om de Zuid-Afrikaan Rik De Voest opzij te zetten. Het werd 7-6, 3-6, 6-4, 6-7 en 6-4.

[Vuelta] Rabobank tevreden over kopmannen

Rabobank laat zich voorlopig ook in de Vuelta goed van voren zien met Denis Menchov en Laurens ten Dam. Ze verloren, mede door de bonificatieseconden, wel wat tijd op andere klassementsrenners als Igor Anton en Vincenzo Nibali, maar daarover maakt ploegleider Adri van Houwelingen zich geen zorgen.

"Dat ze niet met de superspecialisten mee konden strijden voor ritwinst vind ik geen ramp en het is ook niet onverwacht," zei Van Houwelingen op Rabosport.nl. "Onze conclusie is dat ze wel goed in orde zijn. We kunnen na de eerste echte tests dan ook zeggen dat we twee renners hebben die hier in het klassement mee kunnen doen. Als je ziet hoe het de afgelopen dagen met favorieten als Kreuziger, Andy Schleck en Sastre is gegaan, dan staan wij er met onze mannen absoluut niet slecht voor."

'Phinney kiest voor BMC'

Wielertalent Taylor Phinney lijkt een toekomst bij wielerploeg BMC te verkiezen boven zijn huidige werkgever RadioShack. De Amerikaan rijdt die momenteel als stagiar voor de ploeg van Lance Armstrong en Johan Bruyneel.

Desondanks lijkt hij volgens Cyclismag te gaan kiezen voor de Zwitserse BMC-formatie. Phinney geldt als een groot talent in de wielerwereld en won al twee keer Parijs - Roubaix voor beloften. Daarnaast won hij dit seizoen ook Olympi's Tour. Ook op de baan is Phinney actief en werd daar dit jaar wereldkampioen op de individuele achtervolging.

Komst LNG-terminal Eemshaven van de baan

De komst van een terminal voor vloeibaar gas (LNG) in de Eemshaven in Groningen is van de baan. Dat hebben energiebedrijf Essent, tankopslagbedrijf Vopak en Gasunie woensdag bekendgemaakt.

Volgens een woordvoerder van Essent is de terminal in de Eemshaven financieel niet haalbaar, omdat er elders in Europa al terminals zijn bijgebouwd. Groningen Seaports, beheerder van de Eemshaven, stelt het terrein weer beschikbaar voor de verkoop. Momenteel worden gesprekken gevoerd met enkele kandidaten.

Komst LNG-terminal Eemshaven van de baan (Foto: ANP)

Postzegelprijs stijgt naar 46 cent

De prijs van een standaardpostzegel voor een kaart of brief wordt met ingang van volgend jaar met twee cent verhoogd. In plaats van 44 cent moet er dan 46 cent voor worden betaald, kondigt TNT Post woensdag aan in krantenadvertenties. Ook andere tarieven worden verhoogd.

Op 1 juli kwam TNT al met postzegels zonder waardeaanduiding. In plaats daarvan staat er een 1 of een 2 op de zegels, waarbij 'Nederland 1' en 'Europa 1' geldt voor bestemmingen binnen Nederland en Europa en de 2 voor bestemmingen in de rest van de wereld. Door dat systeem hoeven geen zegels van enkele centen te worden bijgeplakt als TNT de prijzen verhoogt. In dit geval loont het dus om voor 1 januari postzegels met een cijfer in te slaan.

De laatste keer dat de prijs van een postzegel werd verhoogd, was in 2007 en de keer daarvoor in 2001.

Robert Gates in Irak

De Amerikaanse minister van defensie Robert Gates is woensdag in Irak aangekomen. Hij brengt een bezoek aan het Amerikaanse troepencontingent dat in het land achterblijft nu operatie Iraqi Freedom officieel is afgesloten.

Gates arriveerde op de luchtmachtbasis Al-Asad enkele uren nadat president Barack Obama de Amerikaanse gevechtsmissie in Irak officieel voor beëindigd had verklaard.

In Irak resteren nu vijftigduizend Amerikaanse militairen. Zij gaan de Iraakse troepen trainen en helpen bij contraterroristische operaties -als zij daarvoor een verzoek krijgen van de Iraakse regering. Op het hoogtepunt van de oorlog waren er ruim 165 duizend Amerikaanse militairen in Irak.

Gates in Irak
Gates in Irak (Foto: Novum)

Mortal Kombat neemt wraak

Mortal Kombat is een begrip in videogameland. En Netherrealms, de makers van het negende deel, willen deze weer bevestigen door het nieuwe deel weer terug naar de roots te laten gaan. Die roots liggen in veel bloed, fatalities, bloed, pijnlijke valpartijen en hadden we al bloed genoemd?

De nieuwe trailer laat nog veel aan de fantasie over, maar het idee is wel duidelijk: met die roots gaat het weer goed komen. Ed Boon, de bedenker van dit alles, ziet er op toe dat iedereen dit spel snel kan oppakken, maar dat er genoeg te leren valt voor de diehard gamer die zich echt wil specialiseren in het spel. Mortal Kombat komt in de lente van 2011 uit, op de Xbox 360 en PlayStation 3.

Goedemorgen

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over een rare subsidie.

Gemeenten krijgen geld van het Rijk om experimenten uit te voeren die de overlast van coffeeshops moeten tegengaan. Een dikke 3 miljoen euro in totaal. Te denken valt aan extra informatie voor buitenlandse drugstoeristen en de aanpak van minderjarigen.
 
Raar. Vroeger was het zo, dat een snackbar of een café bij ernstige overlast gewoon op last van de burgemeester werd gesloten. Maar de hinder van coffeeshops gaan we te lijf met subsidie? Echt?

Film: La Rafle

Paris, zomer 1942. Op 6 juni wordt het alle Joden ouder dan zes jaar verplicht de Jodenster te dragen. Het zijn buitengewoon onzekere tijden, wat in het Joodse gezin Weismann tot de nodige discussie leidt. Zoonlief Jo (Hugo Leverdez) blijft onderwijl vrolijk op straat spelen met vriendjes Simon (Olivier Cywie) en kleuter Noé (Mathieu en Romain Di Concerto), Simons broertje. Edoch, de werkelijkheid komt op 16 en 17 juli ook bij hen gruwelijk binnen. Letterlijk. In opdracht van de nazi's komen Franse politieagenten en gendarmes talloze Joodse mannen, vrouwen en kinderen halen om ze naar de Vélodrome d'Hiver te brengen. Ruim 13.000 Joden worden vastgehouden op deze indoorwielerbaan nabij de Eiffeltoren waar arts David Sheinbaum (Jean Reno) ondanks verse kracht Annette (Mélanie Laurent) bij lange na niet genoeg mankracht heeft om iedereen te kunnen helpen. En ja, na een aantal dagen in de stampvolle wielerpiste moeten de Joden op transport naar interneringskampen, vergezeld door Sheinbaum en Annette. Ook de besprekingen van de deftig geklede mannen die deze gruwelijke beslissingen nemen komen voorbij, alsmede scènes waarin een veelal opvallend gemoedelijke Hitler (Udo Schenk) zich vermaakt met vrienden en terloops orders geeft.

Poster

Hooligans moeten gaan oppassen

Met ingang van dinsdag is de zogenoemde, veelbesproken 'voetbalwet' van kracht. De wet omvat extra maatregelen tegen mensen die telkens ernstige overlast veroorzaken. Behalve voetbalvandalisme kan overlast door groepen en individuen op straat met deze wet worden bestreden.

Burgemeesters en officieren van justitie kunnen een gebiedsverbod, stadionverbod, groepsverbod opleggen en ook een meldplicht. De officieren kunnen een contactverbod of begeleidingsplicht opleggen aan mensen die nog voor de rechter moeten komen. Ouders van overlast gevende kinderen beneden de 12, kunnen bevel krijgen hun kinderen niet onbegeleid te laten rondhangen.

De maatregelen zijn bedoeld voor mensen die al herhaaldelijk de openbare orde hebben verstoord. Ook moet de vrees bestaan dat ze in herhaling vallen.

Het is volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken overigens niet te verwachten dat er het aanstaand weekeinde al stadionverboden op basis van de nieuwe wet zijn. Betrokkenen moeten namelijk ruim van tevoren zijn ingelicht.

Demouge over transfer: "Ik ben superblij, dit is fantastisch"

Frank Demouge, de nieuwe aanwinst van FC Utrecht, is erg blij met zijn transfer naar de Domstad. Toch houdt de spits warme gevoelens over aan Willem II. "Van mij zal je nooit wat slechts over die club horen", aldus Demouge.

"Gelukkig is het rond. Ik ben superblij. Dit is fantastisch", aldus Demouge tegenover SEG. De aanvaller zal niet direct aan spelen toekomen, aangezien hij nog een schorsing uitzit.

Toevallig liep hij deze rode kaart op tegen FC Utrecht. "Ze maakten er al grapjes over. "Morgen even kennis maken met Wuytens op de eerste training?", zeiden ze. Maar hij weet dat het niet met opzet was."

"Ik zal natuurlijk wel moeten vechten voor mijn plek, maar er komen zoveel wedstrijden aan. Ik ga zeker genoeg speeltijd krijgen"", zo vervolgde Demouge, die met Utrecht ook Europese wedstrijden gaat spelen, onder meer tegen Napoli. "Dat is natuurlijk schitterend. In dat stadion in Napels kunnen wel 70.000 man, geloof ik. En spelen tegen Liverpool is natuurlijk ook prachtig."

Zijn komst naar Utrecht betekent dat Demouge zijn oude ploeg Willem II vaarwel zegt. "Ik heb er drie fantastische jaren gehad. Van mij zal je nooit wat slechts over die club horen zeggen. Ik hoop dat ze erin blijven."

Gratis navigatie op de iPhone

T-Mobile-klanten met een iPhone kunnen vanaf woensdag gratis navigeren in Nederland, met een applicatie van het Duitse bedrijf Navigon. De telecomaanbieder en de aanbieder van navigatiesystemen sloten eerder dit jaar een dergelijk partnerschap in Duitsland, Oostenrijk en Hongarije en breiden dit uit naar Nederland, zo maakten zij woensdag bekend.

Volgens Gerhard Mayr, die bij Navigon gaat over de ontwikkelingen op mobiel gebied, was de lancering in Duitsland al een "fenomenaal" succes. "We krijgen goede waarderingen van klanten." Mayr merkt uit reacties van klanten dat ze de navigatie op de iPhone zowel in de auto gebruiken als voor `spontane' momenten op de fiets of te voet.

Nederlandse klanten kunnen gratis een applicatie downloaden met kaartmateriaal van Nederland. Betaald kunnen ze dit pakket uitbreiden met bijvoorbeeld live verkeersinformatie en aanvullende kaarten van twintig landen.

T-Mobile betaalt Navigon een onbekend bedrag per klant. "We zijn een kleinere speler op de markt, dus moeten een stap harder zetten dan de concurrent", verklaart T-Mobile-directeur André Suurmond. "Navigatie is een van de meest gebruikte apps op de iPhone."

Navigon is sinds 2008 actief op de Nederlandse markt en heeft inmiddels volgens cijfers van marktonderzoeker GfK bij detailhandelsketens een marktaandeel van ongeveer 15 procent veroverd.

Meteorologische herfst begonnen

Het weer is er al regelmatig naar, maar woensdag is de meteorologische herfst officieel begonnen. De meteorologische herfst begint op 1 september en duurt tot 1 december.

Officieel begint de herfst pas over drie weken, op 21 september. Meteorologische organisaties zoals het KNMI houden echter 1 september aan omdat dat praktischer is.

Het weer lijkt zich weinig aan te trekken van het begin van de meteorologische herfst. Met regen en dalende temperaturen was het de afgelopen dagen herfstachtig weer. Juist woensdag zet warmer en droger weer in. De komende dagen wordt volgens het KNMI nauwelijks regen verwacht en stijgt de temperatuur overdag naar zo'n twintig graden. Volgende week wordt het wisselvalliger en koeler.

De vorige meteorologische herfst was warmer dan normaal. De gemiddelde temperatuur bedroeg 11,7 graden. De hoeveelheid neerslag week de vorige herfst weinig af van het gemiddelde. In drie maanden tijd viel 219 millimeter.

[US Open] Nadal bereikt tweede ronde

Na Roger Federer heeft ook Rafael Nadal, de andere topfavoriet bij de mannen tijdens de US Open, de tweede ronde bereikt van dit tennistoernooi. De Spanjaard Nadal, nummer 1 van de wereld en van de wereldranglijst, versloeg Teymuraz Gabasjvili uit Rusland in drie sets: 7-6 7-6 6-3.

Met name in de eerste twee sets toonde Gabashvili, 93e op de wereldranglijst, zich een waardig tegenstander in het Arthur Ashe Stadion.

Federer is tijdens de US Open als tweede geplaatst. De Zwitser won maandag al zijn partij in de eerste ronde van de Argentijn Brian Dabul: 6-1 6-4 6-2. Vorig jaar verloor Federer in de finale van Juan Martin del Potro, een landgenoot van Dabul.

In het verleden won Federer de US Open al vijf keer op rij. Zijn grote rivaal Nadal won dit grandslamtoernooi nog nooit.

Sunderland heeft Gyan binnen

Sunderland heeft de komst van de Ghanese international Asamoah Gyan bekend gemaakt. Naar verluidt is een bedrag van 15,8 miljoen euro met de transfer gemoeid.

Gyan is afkomstig van de Franse club Stades Rennes en kwam gisteren bij Sunderland aan. Hij moest persoonlijk nog overeenkomen met de club. Ook moest hij nog een medische keuring ondergaan. Op de clubsite van de Engelse formatie staat vermeld dat Asamoah inmiddels aan de club toebehoort.

Op het WK in Zuid-Afrika was hij één van de beste spelers van Ghana, dat van alle Afrikaanse landen het verste wist te komen. Zij bereikten namelijk de kwartfinales. Op spectaculaire wijze liepen The Black Stars een plaats in de halve finales mis. Een handsbal van Luis Suárez op de doellijn was fataal voor de Ghanezen en goud waard voor de Uruguayanen.

De voormalige spits van Stade Rennes miste de strafschop die wegens de handsbal van Suárez werd toegekend en was na afloop van het duel ontroostbaar, omdat hij deze miste. Ghana verloor na de strafschoppenserie alsnog.

Obama: pagina omslaan na Irak oorlog

De Amerikaanse president Barack Obama heeft dinsdagavond (lokale tijd) gezegd dat de gevechtsmissie in Irak na ruim zeven jaar is beëindigd. "Nu is de tijd gekomen om de pagina om te slaan", aldus het staatshoofd in een toespraak vanuit het Witte Huis in Washington, die rechtstreeks werd uitgezonden op diverse tv-zenders.

George W. Bush, de voorganger van Obama, kondigde het begin van de oorlog in Irak in maart 2003 ook aan vanuit de Oval Office, de werkkamer van de president van de Verenigde Staten. Obama benadrukte in zijn circa 18 minuten durende speech dat hij zijn verkiezingsbelofte uit 2008 heeft waargemaakt met de terugtrekking van de gevechtstroepen, en dat "het Iraakse volk nu de belangrijkste verantwoordelijkheid heeft voor de veiligheid van hun land."

Eerder op de dag had Obama nog gebeld met Bush. "Het is alom bekend dat hij en ik het vanaf het begin oneens waren over deze oorlog", aldus Obama in zijn televisietoespraak. "Maar niemand kan vraagtekens zetten bij de steun van president Bush voor onze militairen, bij zijn liefde voor het land en bij zijn toewijding aan onze veiligheid."

De laatste Amerikaanse gevechtstroepen waren eerder deze maand al vertrokken uit Irak. Ongeveer 50.000 militairen blijven achter om het Iraakse leger en de politie op te leiden. De oorlog heeft al aan meer dan 4400 Amerikaanse militairen het leven gekost. De hele operatie heeft de belastingbetaler in de VS al bijna 1 biljoen dollar (788 miljard euro) gekost.

Van een triomfantelijke toonzetting was geen sprake in de toespraak van Obama. Hij erkende dat extremisten door zullen gaan met het plegen van aanslagen en aanvallen op burgers, maar zei ook dat Irakezen het niet zullen toelaten dat "terroristen" de toekomst van het land gijzelen. Obama riep politici in Irak op om snel een regering te vormen. Sinds de parlementsverkiezingen in maart verkeert de politieke situatie in Irak in een impasse.

Obama sprak verder over de oorlog in Afghanistan en over de binnenlandse economie. Het staatshoofd zei dat het nu zijn "meest dringende taak" is om de economie weer op gang te helpen en "de miljoenen Amerikanen die hun baan kwijt zijn geraakt, weer aan de slag te krijgen".

De economie is een belangrijk onderwerp in de campagne voor tussentijdse verkiezingen in de VS op 2 november. De Democraten van Obama staan in de peilingen op verlies.

'Geen drugsgebruik militairen tegen uitzending'

Minister van Defensie Eimert van Middelkoop (ChristenUnie) vindt het onwaarschijnlijk dat Nederlandse militairen drugsgebruik hebben aangewend om te voorkomen dat zij naar Afghanistan werden uitgezonden. Dat schrijft Van Middelkoop in antwoorden op vragen van het CDA-Kamerlid Jan Jacob van Dijk.

Van Dijk had vragen gesteld nadat voorzitter van de militaire vakbond Acom Jan Kleian eerder stelde dat militairen om uitzending naar Afghanistan te voorkomen jarenlang drugsproblemen hebben voorgewend. Het AD concludeerde daarbij dat het aantal ontslagen militairen steeg sinds de missie in Uruzgan in 2006 van start ging.

Volgens Van Middelkoop werden in 2009 74 militairen ontslagen, wat ongeveer gelijk is aan het gemiddelde van vorige jaren. Ook is het volgens hem onwaarschijnlijk dat militairen drugsgebruik voorwenden om aan uitzending naar Afghanistan te ontkomen, omdat het Openbaar Ministerie militairen die zich inlaten met harddrugs en die tijdens diensttijd softdrugs gebruiken altijd vervolgt voor overtreding van de Opiumwet. Daarnaast kan een militair altijd een verzoek tot ontslag indienen, als dat maar op tijd genoeg gebeurt voor de aanstaande uitzending.

Rosenberg tijdelijk naar Racing Santander

Werder Bremen laat Markus Rosenberg voor enige tijd bij een andere club spelen. De voormalige Ajacied vertrekt naar het Spaanse Racing Santander en zal daar proberen te groeien als speler.

Werder Bremen houdt nog steeds vertrouwen in de Zweedse aanvaller en bood hem ook een nieuw contract ook. De Scandinaviër verlengde zijn contract tot medio 2012, zo staat vermeld op de clubsite van Duitsers. Hij zal echter wel voor enige tijd bij een andere club gaan spelen.

"Het is voor alle betrokkenen een juiste oplossing. Markus kan op speeltijd rekenen die we hem niet kunnen garanderen. Ook al is zijn vorm groeiende en scoorde hij een belangrijke treffer in de voorronde van de Champions League", aldus algemeen directeur Klaus Allofs.

In de blessuretijd scoorde Rosenberg voor Werder Bremen de beslissende 3-1 tegen Sampdoria, wat een plaats op het miljoenenbal opleverde. Desondanks ziet ook hij in dat een tijdelijk vertrek naar Santander de beste optie is. "Met deze opzet heb ik een duidelijk beeld voor ogen. Ik ben er zeker van dat ik sterker terugkeer bij Werder."

Mark, het is nu al 1 september!

Beste Mark, het is 1 september, maar dat weet je waarschijnlijk zelf ook wel. Een kalender is het meest voorspelbare dat we hebben. Waarom wijs ik je dan toch op het feit dat het 1 september is? Omdat ik je wil herinneren aan een uitspraak die je vlak voor de verkiezingen van begin juni deed. Weet je het nog, die avond in Paradiso? "Wat mij betreft is het nieuwe kabinet er voor 1 juli." Die opmerking maakt maar weer eens keihard duidelijk dat wat de rest betreft het weinig uitmaakt wat jij zegt.

CDA praat vandaag verder

De CDA-fractie praat woensdag verder over wat de partij gaat doen. Dat zeiden CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen en de CDA-medeonderhandelaar Ab Klink dinsdagavond laat, nadat de fractie urenlang in overleg had gezeten. De gesprekken worden om 12.00 uur hervat.

Waarover wordt gesproken, wilde Verhagen niet zeggen: "De gesprekken zijn nog volop gaande." De gesprekken zouden gaan over de samenwerking met de PVV. Het CDA is momenteel in onderhandeling met de VVD en de PVV over een minderheidskabinet met gedoogsteun van de PVV.

Klink zou hier geen heil in zien en zou de onderhandelingen willen stopzetten. De CDA-onderhandelaar zou ondertussen ook niet willen vertrekken, wat betekent dat er geen meerderheid in de Tweede Kamer het minderheidskabinet zou steunen. "We hebben indringend met de fractie gesproken", zegt Verhagen. "Het is goed er een nachtje over te slapen."

Door het spoedoverleg dat de CDA-fractie voert, liggen de onderhandelingen momenteel stil. "Die conclusie mag worden getrokken. Wij zitten immers hier om de tafel", aldus Verhagen.

Eerder dinsdag werd bekend dat CDA'er Jan Schinkelshoek opstapt. Hij heeft besloten te vertrekken vanwege zijn onvrede over samenwerking met de PVV. Het Kamerlid was de eerste nog in de landelijke politiek actieve CDA'er die consequenties verbond aan zijn bezwaren tegen de formatie. Hij stond 27e op de CDA-lijst en kon na het verdelen van de minister- en staatssecretarisposten naar verwachting rekenen op een nieuwe Kamerzetel.

CDA praat woensdag verder
CDA praat woensdag verder (Foto: Novum)

Aegon betaalt 500 miljoen staatssteun terug

Aegon nv heeft zoals eerder deze maand was aangekondigd maandag 500 miljoen euro aan staatssteun terugbetaald aan de Nederlandse staat, meldt de verzekeraar dinsdag. Aegon kondigde op 17 augustus aan dat het bedrag voor het einde van de maand zou worden terugbetaald.

Bovenop het bedrag van 500 miljoen euro betaalde Aegon een terugbetalingspremie van 10,3 procent, een bedrag van 52 miljoen euro. Ook betaalde het bedrijf 11 miljoen euro aan opgelopen rente over de afgelopen drie maanden.

De terugbetaling is gedaan met behulp van bufferkapitaal dat in het derde kwartaal is overgeheveld van de operationele onderdelen van de verzekeraar naar de holding, meldt het bedrijf.

Met de terugbetaling van maandag heeft Aegon de helft terugbetaald van de 3 miljard euro staatssteun die het bedrijf in 2008 ontving om zich te beschermen tegen de kredietcrisis. De resterende 1,5 miljard euro staatssteun zal worden terugbetaald voor eind juni 2011, liet Aegon eerder deze maand weten.

Aegon betaalt 500 miljoen staatssteun terug
Aegon betaalt 500 miljoen staatssteun terug (Foto: Novum)

Acht doden bij aanslag op café Mexico

Zes vrouwen en twee mannen zijn dinsdag bij een brand in een café in het Mexicaanse Cancún om het leven gekomen. Medewerkers van de bar vertelden de politie dat onbekende mannen molotovcocktails naar het etablissement gooiden.

Francisco Alor, procureur-generaal van de deelstaat Quintana Roo, zei dat de oorzaak van de brand nog wordt onderzocht. De bar wordt vooral bezocht door de lokale bevolking en ligt ver van het toeristische centrum. "Volgens niet-officiële berichten, die we niet hebben bevestigd, stopten twee voertuigen, allebei zwart, en blijkbaar gooiden zes gewapende mannen met molotovcocktails", aldus Alor.

De bar had een slechte reputatie en heeft in verleden al eens problemen gehad. Wat voor soort problemen dat waren, wilde Alor niet zeggen.

Bedrijven in heel Mexico moeten vaak beschermingsgeld betalen aan drugskartels. Als eigenaren weigeren te betalen wordt soms de zaak in brand gestoken.

Somalische ziekenhuizen vol na acht dagen geweld

Tientallen mensen hebben na de acht dagen van geweld tussen Somalische regeringstroepen en Al-Shababstrijders hulp gezocht in het ziekenhuis. De Somalische hoofdstad Mogadishu verkeert in een kritieke toestand. Dat heeft het Internationale Rode Kruis dinsdag gezegd.

De situatie kan volgens Benjamin Wahren van het Rode Kruis 'op dit moment niet verder verslechteren'. Het aantal mensen dat in de twee ziekenhuizen in Mogadishu hulp heeft gezocht is gestegen tot ten minste tweehonderd, zo zei hij.

Sinds 23 augustus wordt er al gevochten in Mogadishu. In de tussentijd zijn al meer dan zeventig mensen om het leven gekomen. Honderden mensen raakten gewond.

De Somalische regering probeert al jaren voet aan de grond te krijgen in het land, maar corruptie en controle over slechts een zeer klein deel van het land -slechts enkele stratenblokken in Mogadishu- beperken de effectiviteit in grote mate. De regering wordt momenteel overeind gehouden door zesduizend militairen van de Afrikaanse Unie uit Uganda en Burundi.

De aan Al-Qaida gelieerde terreurbeweging Al-Shabab probeert de regering omver te werpen en een strenge vorm van de islam in te voeren in het land. De opstandelingen hebben al grote delen van het land in handen.

Wahren zei dat het Rode Kruis doorgaat met de hulpverlening, wie er ook aan de macht is. "Onze hulp gaat naar de mensen die getroffen zijn door het geweld, niet naar de regering", zo zei hij. "De regering heeft slechts de controle over een klein gebied en wij werken in het gehele land."

Overzicht voetbaltransfers

Vanavond om 0.00 uur sluit de transfermarkt en traditioneel vinden er op de laatste dag nog veel transfers plaats. FOK!sport geeft je een overzicht van de allerlaatste transfers die vandaag plaatsvonden.

 

Nederlandse speler Oude club Nieuwe club
Klaas-Jan Huntelaar AC Milan Schalke 04
Steve Olfers geen FC Gabala, Aze
Milano Koenders* AZ NAC Breda
Nacer Barazite* Arsenal Vitesse
Frank Demouge Willem II FC Utrecht
Nourdin Boukhari* Kasimpasa Wisla Kraków, Pol
Royston Drenthe* Real Madrid Hércules CF
Marco van Duin FC Volendam N.E.C. Nijmegen
Rafael van der Vaart Real Madrid Tottenham Hotspur
Maceo Rigters* Blackburn Rovers Willem II

Spelers met een * zijn verhuurd

Buitenlandse speler Oude club Nieuwe club
Andreas Landgren* Udinese Willem II
Adnan Secerovic* Roda JC N.E.C. Nijmegen
Stein Huysegems* KRC Genk Roda JC
Teemu Tainio Sunderland Ajax
Marcus Pedersen Strømsgodset IF Vitesse
Guram Kashia Dinamo Tbilisi Vitesse
Laryea Kingston Hearts Vitesse
Denis Halilovic* Saturn Moskou Willem II
Duitsland    
Drazen Savic geen Arminia Bielefeld
Antonio da Silva geen Borussia Dortmund
Gylfi Sigurdsson Reading FC Hoffenheim 1899
Jukka Raitala* Hoffenheim 1899 SC Paderborn
José Manuel Jurado Atlético Madrid Schalke 04
Nicolas Plestan Lille OSC Schalke 04
Mauro Camoranesi Juventus VfB Stuttgart
Mamadou Bah RC Strasbourg VfB Stuttgart
Liam Boyce Cliftonville Werder Bremen
Engeland    
Jean Beausejour América Birmingham City
Aleksandr Hleb FC Barcelona Birmingham City
Martin Jiránek Spartak Moskou Birmingham City
DJ Campbell Leicester City Blackpool
David Carney* FC Twente Blackpool
Matt Phillips Wycombe Blackpool
Rodrigo Moreno* Benfica Bolton Wanderers
Kazenga LuaLua* Newcastle United Brighton
Jonathan Fortune Sheffield United Charlton Athletic
Lauri Dalla Valle Liverpool Fulham
Alex Kacaniklic Liverpool Fulham
Adam Clayton Manchester City Leeds United
Ramón Núñez geen Leeds United
Yuki Abe Urawa Reds Leicester City
Martyn Waghorn Sunderland Leicester City
Suso FC Cadiz Liverpool
Adam Hajdu MTK Budapest Liverpool
Paul Konchesky Fulham Liverpool
Dave Kitson Stoke City Portsmouth
Liam Lawrence Stoke City Portsmouth
Ian Harte Carlisle United Reading FC
Zurab Khizanishvili Blackburn Rovers Reading FC
Eidur Gudjohnsen* AS Monaco Stoke City
Jermaine Pennant* Real Zaragoza Stoke City
Marc Wilson Portsmouth Stoke City
Asamoah Gyan Stade Rennes Sunderland
Stipe Pletikosa* Spartak Moskou Tottenham Hotspur
Andrew Taylor* Middlesbrough Watford
Victor Obinna* Internazionale West Ham United
Paul Scharner geen West Bromwich Albion
Craig Dawson Rochdale West Bromwich Albion
Tom Cleverley* Manchester United Wigan Athletic
Franco di Santo Chelsea Wigan Athletic
Marcus Bent* Birmingham City Wolverhampton Wanderers
Frankrijk    
Francisco Pavón Real Zaragoza AC Arles-Avignon
Gregory Sertic* Bordeaux RC Lens
David Rozehnal Hamburger SV Lille OSC
Pape Diakhaté* Dinamo Kiev Olympique Lyon
Daniel Ljuboja Grenoble Olympique Nice
Siaka Tiéné Valenciennes Paris Saint-Germain
Habib Bellaid* Eintracht Frankfurt CS Sedan-Ardennes
Italië    
Ivan Radovanovic Atalanta Bergamo Bologna
Jonathan Zebina Juventus Brescia
Fabio Daprelá West Ham United Brescia
Yohan Benalouane Saint-Etienne AC Cesena
Kakha Kaladze AC Milan Genoa
Frederik Sorensen Hillesborg Lyngby BK Juventus
Leandro Rinaudo* Napoli Juventus
Armand Traoré* Arsenal Juventus
Manuel Coppola* Parma Lecce
David Di Michele* Torino Lecce
Edward Ofere Malmö FF Lecce
Andrea Rispoli* Parma Lecce
Robinho Manchester City AC Milan
Nicolao Dumitru Empoli Napoli
Antonio Candreva* Udinese Parma
Marco Borriello* AC Milan AS Roma
Spanje    
Aldo Duscher Sevilla Espanyol
Pablo Osvaldo Bologna Espanyol
Carlos Javier Acuna* Real Madrid Recreativo Huelva
Felipe Caicedo* Manchester City Levante
Kris Stadsgaard Rosenborg BK Málaga CF
Waldo Ponce* Universidad Catolica Racing Santander
Markus Rosenberg* Werder Bremen Racing Santander
Martin Cáceres* FC Barcelona Sevilla
Marius Stankevicius* Sampdoria Valencia
Christian Romaric* Sevilla Real Zaragoza
Griekenland    
Luis García Racing Santander Panathinaikos
Damien Plessis Liverpool Panathinaikos
Portugal    
Custodio Castro Vitória Guimarães Sporting Braga
Turkije    
Joseph Yobo* Everton Fenerbahçe
Emiliano Insúa Liverpool Galatasaray
Zvjezdan Misimovic VfL Wolfsburg Galatasaray

Spelers met een * zijn verhuurd

Beperking in wintertesten blijft gehandhaafd

De Formule 1-teams zijn overeengekomen dat de beperking van het testen van vijftien dagen voor het Formule 1-seizoen 2011 overeind blijft staan. Deze zullen in vier testweken worden afgewerkt. Daarnaast wordt er nog gepoogd een afsluitende test in Bahrein te organiseren.

De leden van de Formula One Teams' Association hebben aan het besluit uitgebreide discussies vooraf laten gaan. De gevestigde teams waren voor een uitbreiding van het testen, terwijl de nieuwe teams vanwege de kosten het testen niet te duur willen laten zijn.

Daarom is eerder al besloten om na de Grand Prix van Abu Dhabi twee testsessies te houden. De eerste dagen zullen jonge coureurs in actie komen, terwijl de dagen er op de renstallen kunnen testen met de nieuwe banden van Pirelli.

FOTA-voorzitter Martin Whitmarsh wil graag de afsluitende test een week voor de Grand Prix van Bahrein gaan organiseren. Door in het Emiraat te rijden hoeven de teams minder kosten te maken, waardoor het voor de kleinere teams aantrekkelijker wordt om mee te gaan testen. Hierover is echter nog geen akkoord bereikt.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.